Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:34:14 GMT

مروری بر کتاب «تاریخ شفاهی مطبوعات استان مرکزی»

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۱۶۳۳

مروری بر کتاب «تاریخ شفاهی مطبوعات استان مرکزی»

این کتاب حاوی مطالب خواندنی و ارزنده‌ای است که از میان خاطرات شفاهی، جستارها و یاداشت‌های «بهمن ابراهیمی» پیشکسوت مطبوعات استان مرکزی از زمان حضور او در رسانه‌های محلی «سروش استان اراک» و «لاله سرخ استان» مرکزی ارایه شده است.

کتاب علاوه بر جستارها و یادداشت‌های مطبوعاتی بهمن ابراهیمی از خاطرات و یادداشت‌های سایر اهالی قلم نیز در شرح روایت تاریخ شفاهی این نشریه‌ها بهره برده است و در بخش دوم کتاب اسناد و تصاویر جالبی را به چاپ رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پیشگفتار این کتاب آمده است: اولین جریده منتشر شده در عراق عجم (اراک) «اتفاق» نام داشته که با مدیریت میرزا «حبیب الله طاهری» عکاسباشی ماندگار شد و پس از آن نیز بر اساس پژوهش تاریخ اجتماعی اراک نشریات «رنجبر»، «مفتش ایران»، «تمدن ایران»، هفته‌نامه عراق، سالنامه معارف عراق، هفته نامه «سپهر»، هفته‌نامه «اراک‌نو»، هفته نامه «افق اراک»، «بیان‌الحق»، «سمنگان»، «سندان»، «ندای اراک « «قیام اراک»، «مدنی»، «اهرام»، «هدی»، زبان اراک»، «طاهر»، سالنامه دبیرستان صمصامی، ماهنامه روشندل و «سفرنگ بینش» متولد شده و در عرصه مطبوعات نقش‌آفرین بودند.

در ادامه این مطلب شمار پرتعداد دیگری از نشریات استان مرکزی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی معرفی شده‌اند و نویسنده اذعان دارد که استان مرکزی با بیش از ۲ هزار شخصیت فرهنگی و مشهور در عرصه مطبوعات نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

در این کتاب شرحی از زندگی بهمن ابراهیمی و سوابق کار مطبوعاتی او در اراک ارایه شده و پس از آن با بیانی جذاب در خصوص حال و هوای مطبوعات در اراک و پیوستی که وقایع مطبوعاتی با مسایل روز اجتماعی، فرهنگی و سیاسی شهر داشته است، ارایه شده و  تابلویی از وضعیت آن روزگار  اراک را فراروی خواننده قرار داده است.

این مطالب وقایع نگاری دوران انقلاب و پس از آن نیز به شمار می‌رود و ناگفته‌هایی از آن زمان را با بیانی شیرین ارایه می‌کندو علاوه بر آن به معرفی فعالان عرصه مطبوعات پرداخته و شرایط چاپ و تکثیر، حال و هوای آگهی ها و تامین هزینه دفاتر نشریاتی (به اصطلاح نشریه‌گردانی) را عنوان کرده است.

شرح ماجرای مطبوعات اراک در دو نشریه سروش و لاله سرخ که راوی کتاب در آن‌ها شاغل بوده پررنگ تر است.

بخش دیگر این کتاب ماجراهای نقل شده در یادداشت‌های سردبیری ۲ نشریه فوق و خاطرات سایر خبرنگاران و اهالی مطبوعات را در برمی‌گیرد و از جمله مطالبی که در این قسمت ارایه شده می‌توان به «روزنامه‌نگاری با اعمال شاقه»، «درآمدی بر سووشون بامداد»، «پیرمرد چشم ما بود»، «به یاد آن استثنا»، «اندر احوال آن طبیب حکیم رفیق» و «نیمای نجیب قره، چای» اشاره کرد.

در ادامه یادداشت‌هایی از چند مدیر مسوول استان مرکزی در خصوص ۲ نشریه ارایه شده به چاپ رسیده و از دیدگاه‌های متفاوت این مهم نقد و بررسی شده است.

هفته‌نامه سروش اراک اولین نشریه‌ای است که پس از انقلاب اسلامی در استان مرکزی منتشر شد و نخستین شماره آن دوم شهریورماه سال ۵۸ در چاپخانه سیرنگ اراک به چاپ رسید که فعالیت آن تا سال ۶۳ ادامه داشت و پس از تعطیلی این جریده هفته‌نامه دیگری به نام لاله سرخ پای در جرگه مطبوعات استان مرکزی گذاشت که به مدیرمسوولی محمدحسن فخرزاده نخستین شماره آن ۲۲ بهمن سال ۶۶ منتشر شد.

این نشریه تاثیرگذار و وزین در ۲۲ اردیبهشت سال ۹۳ به فعالیت مطبوعاتی خود پایان داد.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا استان مرکزی تاریخ کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا استان مرکزی تاریخ کتاب کتابخانه ایرنا استان مرکزی تاریخ کتاب مطبوعات استان مرکزی بهمن ابراهیمی عرصه مطبوعات پس از آن هفته نامه ارایه شده منتشر شد لاله سرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۱۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس اعلام سامانه نشریات دانشجویی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، چهار نشریه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با عناوین «نوین دارو، دانش‌پژوه، دنیای نوین سلول و ردپای زیست‌فناوری» میان ۱۱نشریه دانشجویی برتر دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفتند.

حمیدرضا فاطمی پور، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: چهار نشریه دانشجویی این واحد دانشگاهی میان نشریات برتر این دوره قرار گرفتند که سهم واحد رودهن حدود ۴۰ درصد نشریات برتر دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور است.

وی افزود: بحث رتبه‌بندی نشریات از موضوعات مهم دانشگاه بوده که بر اساس شاخص‌هایی ارزیابی می‌شوند. اکنون نظارت بهتر و بیشتر بر فرآیند ارزیابی کیفیت نشریات در دستور کار قرار دارد. کمک به نشریات دانشجویی برای تولید و بارگذاری مطالب در سایت نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و ارتقای سطح کیفی و کمی نشریات دانشجویی هدف اصلی این دوره است.

به گزارش آنا،‌ چهار نشریه دو ماهنامه نوین دارو به صاحب امتیازی کیمیا سادات سجادی، مدیر مسئولی رضا قاسمی و سردبیری رکسانا شاهمرادی شامکان، فصلنامه دانش‌پژوه به صاحب امتیازی علی صفایی، مدیر مسئولی محمدعلی شیرزاده و سردبیری هادی حسن‌پور، فصلنامه دنیای نوین سلول به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی مائده جعفری ماسوله و سردبیری سارا جواهری و فصلنامه رد پای زیست‌فناوری به صاحب امتیازی امیر حشمتیان، مدیر مسئولی ریحانه السادات میرافضل و سردبیری ریحانه نهالی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر صنعت معدن و تجارت شامگاه دوشنبه وارد اراک شد
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی /با من از تغییر سخن نگو...
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • الجزیره: بستن دفتر ما برای سرپوش گذاشتن بر جنایات صهیونیست است/ ادامه می‌دهیم+ فیلم
  • نشریه تایم: حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ