Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این‌که صدق، موتور محرکه جامعه و گوهر و جوهر ایمان است، از حوزه‌های علمیه خواست به تعریف و ارائه نظریه صدق در اسلام با ابعاد اجتماعی و رابطه آن با صفات و مناسبات اجتماعی بپردازند.

به گزارش ایکنا از لرستان، به‌نقل‌از روابط عمومی دفتر نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شنبه، بیست و ششم بهمن در اولین سالگرد رحلت مرحوم محمد جواد صاحبی، رئیس شورای دین‌پژوهان کشور، اظهارکرد: اگر حوزه‌های علمیه نسبت به تعریف و ارائه نظریه صدق از نظر اسلام اقدام نکنند، خسارت‌های بسیار زیادی در مناسبات اجتماعی، نگاه‌ها و حرکت‌هایی که داریم، پدید خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی‌از مواردی که دین و فطرت انسان به‌شدت به هم گره خورده و به هم نزدیک شده‌اند بحث صدق و صداقت است؛ به‌گونه‌ای که هم دین بر صداقت و صدق تمرکز اصلی دارد و هم انسان‌ها صدق را در راس همه صفات اخلاقی به حساب می‌آورند.

نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: قرآن وقتی می‌خواهد روز قیامت را توصیف کند با وجود این‌که بسیاری از صفات در این زمینه مطرح شده‌اند، ولی هیچ صفتی در این کتاب الهی، به اندازه «صدق» جایگاه محوری در نسبت با قیامت ندارد به‌گونه‌ای که در آیه 119 سوره مائده فرموده است « هَذَا يَوْمُ يَنفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ؛ اين روزى است كه راستگويان را راستى‏شان سود بخشد».

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با توجه به ضرورت اجتماعی شدن صداقت به آیه 119 سوره توبه  با این مضمون «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ»  اشاره کرد و گفت: قرآن دراین آیه، مجموعه صادقین را محل اشاره قرار داده و می‌فرماید، شما هم با آن‌ها باشید یعنی به آن‌ها ضمیمه شوید و این یعنی جامعه‌سازی بر اساس صدق باشد.

آیت‌الله مبلغی با یاداوری این‌که صدق فردی به تنهایی نمی‌تواند تاثیرگذار باشد و مناسبات اجتماعی را تنظیم کند، گفت: از نظر اسلام، صدق مادر همه صفت‌هاست و با صفت‌های دیگر یا رابطه اتحادی و یا رابطه اعدادی دارد؛ به این معنا که به صفت‌های دیگر فضا داده و آن‌ها را ایجاد می‌کند کمااینکه در نگاه فطری انسان، ابزار کنترل مناسبات، صدق است، چون که تکیه کلام همه به هنگام صدور یک قول یا فعل از سوی افراد این است که می گویند: «آیا این شما درست می‌گویید؟».

عضو خبرگان رهبری با بیان این‌که قرآن نیز همین را تایید می‌کند زیرا در ارتباط با مناسبات مختلف از عبارت «ان کنت» یا «ان کنتم» من الصادقین استفاده کرده است، اظهارکرد: به عبارت دیگر قرآن وقتی مناسبات اجتماعی را تعریف می‌کند «إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ» را مطرح می‌کند، انسان نیز وقتی بخواهد مناسبات را بر اساس اخلاق تنظیم کند سراغ صدق می‌آید.

وی با شاره به این‌که با وجود صدق، صفت‌های دیگر فضا و فرصت برای تحقق پیدا می‌کنند، گفت: بدون صدق، همه رابطه‌ها به هم می‌خورد، از این‌رو، صدق گوهر ایمان است و ایمان بدون صداقت بی‌معناست.

مبلغی با بیان این‌که صدق از نظر اسلام موتور محرکه جامعه است، به خصوصیات مرحوم صاحبی اشاره کرد و گفت: اولین و مهم‌ترین ویژگی مرحوم صاحبی، درستی، راستی و صدق ایشان بود.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همچنین تلاش برای اصلاح امور بر اساس صدق، پرداختن به موضوعات مهم و کلیدی مورد نیاز جامعه، صداقت در رفتار، تعامل و سلوک اجتماعی، تلاش برای خرافه‌زدایی و پیراستن مقتل‌ها از خرافات با وجود عشق وافر به روضه سیدالشهدا(ع)، عشق وارادت به ساحت مقدس اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع)، تواضح و فروتنی را از صفات مهم مرحوم صاحبی ذکر کرد.

یادآور می‏‌شود، مرحوم محمد جواد صاحبی، رئیس شورای دین‌پژوهان کشور و از محققان و پژوهشگران حوزه علمیه 25 بهمن‌ماه سال 1397 دارفانی را وداع گفت.«گفت‌وگوی دین و فلسفه»، «مبانی نهضت احیای فکر دینی»، «سرچشمه‌های نواندیشی دینی»، «نقد و تصحیح طبایع الاستبداد یا سرشت‌های خودکامگی»، «مناسبات دین و فرهنگ در جامعه ایران»، «تاکتیک‌های انقلابی سید جمال‌الدین اسدآبادی» و «حکایت‌ها و هدایت‌ها در آثار شهید مطهری» ازجمله آثار مکتوب این محقق حوزوی است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: مبلغی صدق حوزه های علمیه نظریه اسلام رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس موتور محرکه جامعه مجلس خبرگان رهبری مناسبات اجتماعی نظر اسلام مرحوم صاحبی بر اساس اد ق ین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۲۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان

به گزارش «نماینده»، علی بابایی کارنامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار امروز با هزارن نفر از کارگران کشور به مناسبت روز کارگر، عنوان کرد: ابتدا از رهبر معظم انقلاب تشکر می‌کنیم که با شناخت عمیق از وضعیت کارگران کشور، مسائل پیش روی جامعه کارگری را مطرح می‌کنند. هر سال که ما خدمت ایشان شرفیاب می‌شویم، نکات جدیدی را مطرح می‌کنند که این نکات می‌تواند راهکاری برای مسئولین و دست‌اندارکاران باشد که در این مواقع چه کار کنند.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس مسائل بیمه‌ای و تامین اجتماعی کارگران کشور را از مسائل مطرح شده توسط رهبر انقلاب در دیدار با کارگران خواند که می‌تواند از اولویت‌های اول این حوزه باشد و افزود: رهبر معظم انقلاب همچنین در مصادیق شعار سال به نقش کارگران و مسئولان در جهش تولید و بهبود وضع اقتصادی کشور مطالبی تبیین و تحلیل فرمودند.

بابایی کارنامی تصریح کرد: از نکات یا تذکرات جدی که مقام معظم رهبری در این دیدار به مسئولان یادآور شدند، یکی در بحث امنیت شغلی کارگران بود. همه ساله مقام معظم رهبری دغدغه‌شان را مطرح می‌کنند و امسال صریح‌تر مطرح کردند و آن هم این بود که بالاخره باید کاری کنیم کارگری که با قناعت و نجابت مشغول به کار است به آینده شغلی خود اطمینان و امید داشته باشد و امنیت پایدار برای کارگران ایجاد شود تا در نتیجه آن اقتصاد کشور هم رونق پیدا کند.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس یازدهم افزود: مطالبه و تذکر دیگر رهبر معظم انقلاب بحث بیمه تامین اجتماعی و ابلاغیه‌های مرتبط با تامین اجتماعی بود. ایشان از عدم اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی گلایه داشتند که کاملا درست و به جا بود و از این نظر باید از ایشان تشکر کرد. ما در این زمینه در مجلس منتظر لایحه دولت هستیم، غفلت دولت در این موضوع قابل قبول نیست و در این بخش حتماً باید زودتر دست به کار شوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه گفت: رهبر انقلاب در این دیدار علاوه بر تبیین وظایف مسئولان، اشاره‌ای هم به وظایف جامعه کارگری داشتند از کارگران خواستند به انضباط، بهره‌وری در کار توجه و اهتمام داشته باشند. از طرف دیگر هم راجع به معیشت، رفاه، مسکن کارگران و مردمی سازی اقتصاد تذکرات لازم را دادند. از همه مهم‌تر به جامعه آماری کارگران کشور اشاره کردند، یک کلیدواژه و عبارت بسیار خوب به کار بردند و فرمودند اگر حال جامعه کارگری خوب باشد، حال ملت هم خوب خواهد بود.

بابایی کارنامی ادامه داد: مقام معظم رهبری همچنین فرمودند بیش از 50 درصد از جامعه امروز ما کارگران و خانواده ایشان هستند، لذا ما باید همه اقدامات و تمهیدات خود را برای بهتر کردن حال و وضعیت کارگران در همه حوزه‌های امنیت شغلی، بیمه‌ها، رفاه و... به کار بگیریم. خوشبختانه مجلس همواره در این زمینه اعلام امادگی کرده، الان هم همانند همیشه در خدمت جامعه کارگری هستیم. فراکسیون کارگری هم با پیگیری عالمانه مقام معظم رهبری و برای رسیدن به استانداردهای لازم براساس افزایش وضعیت و ارتقاء فرهنگ کار در کشور توان لازم را بگذارد.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس در پایان با اشاره به گلایه به حق رهبر انقلاب از عدم اجرای سیاست‌های کلی تامین اجتماعی، تصریح کرد: دولت باید سیاست‌های کلی را در قالب یک لایحه کامل و جامع به مجلس ارائه کند، مجلس در این زمینه رأساً نمی‌تواند کاری انجام دهد. مجلس هم همان‌گونه که قبلاً آمادگی خود را اعلام کرده است، بارها در خدمتتشان بوده و الان هم هست، اما در بعد نظارتی از ابتدای مجلس ورود جدی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی/ارائه طرح‌های ملی عفاف و حجاب
  • گره تخصیص بودجه برای «رفع فقر سه دهک اول» باز نشد!؟
  • اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی