Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، از اوایل بهمن‌ماه تا امروز ۱۷ هزار پرنده در تالاب میانکاله واقع در شرق استان مازندران تلف شده‌اند و مسئولان، علت مرگ این پرندگان را تغذیه آن‌ها از سم بوتولیسم عنوان کرده‌اند و بر این مورد پافشاری می‌کنند.

مرگ و میر پرندگان مهاجر میانکاله که از دوم بهمن آغاز شده و همچنان ادامه دارد، باعث شد که سازمان دامپزشکی کشور به این موضوع واکنش نشان بدهد و دلیل مرگ این پرندگان را تغذیه آن‌ها از سم بوتولیسم اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که به دلیل کاهش سطح آب تالاب میانکاله و تولید سم بوتولیسم به صورت طبیعی در این تالاب اعلام شد. برخی احتمال وقوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را عامل مرگ و میر بالای پرندگان میانکاله در برخی نقاط مشخص تالاب اعلام کرده‌اند.

اما اسماعیل کهرم فعال محیط زیست در گفتگو با رکنا توضیح داد: مرگ و میر این پرندگان نشانه‌های عمدی بودن دارد و دستی در کار بوده است. این حوادث در گذشته هم اتفاق افتاده است. در سال ۱۳۷۳ محیطبانان تورهای صیادان را جمع کردند. صیادان هم در برکه اصلی سم ریختند و ماهی‌های زیادی تلف شدند و روی آب آمدند. برای جمع‌آوری ماهی‌ها هلی‌کوپتر تور می‌انداخت و آنها را جمع می‌کرد. پس این سابقه را داشته‌ایم.

وی در توضیح سم بوتولیسم گفت: باکتری کلستریدیوم بوتولینوم، سمی تولید می‌کند که «بوتولیسم» نام دارد و تعادل هر انسان یا حیوانی که آن را مصرف کند، از بین می‌برد و آن انسان یا حیوان بعد از یکی دو روز می‌میرد. این سم آن قدر قوی است که اگر دو سه قطره از آن را در یک استخر بریزید، می‌تواند ده‌ها نفر را از بین ببرد.

کهرم تاکید کرد: سم بوتولیسم در دریاچه تشکیل نمی‌شود. در کنسروهایی که چند سال مانده، تشکیل می‌شود.

این فعال محیط زیست با بیان این که شائبه ریخته شدن سم در تالاب میانکاله قوی است و مرگ پرندگان ربطی به تغذیه آنها به بوتولیسم ندارد، گفت: به قدری سابقه سم ریختن در آب زیاد است که شکارچیان به اداره کل محیط زیست می روند و می‌گویند این محیطبان را عوض کن. چون با شکارچیان بدرفتاری می‌کند. وگرنه سم می ریزیم!

کهرم افزود: مسئول سازمان دامپزشکی گفته دلیل این مرگ و میر به احتمال زیاد بوتولیسم است و ما نمونه‌هایی را به آزمایشگاهی در خارج از کشور فرستادیم. اگر از این گفته مطمئن نیستند، چرا بیان می‌کنند؟ اگر مطمئن هستند چرا هزینه می‌کنند و آزمایش‌ها را به خارج از کشور می‌فرستند؟ شما هیچ‌وقت نتیجه این آزمایش را نمی‌شنوید. چون علت، بوتولیسم نیست.

وی با بیان این که آنها چرا حقیقت را پنهان می کنند؟ تاکید کرد: در حال حاضر ۱۷ هزار پرنده فلامینگو، آوست، پلیکان و ... از بین رفته‌اند. چه کسی باید پاسخگوی این حجم از مرگ و میر پرندگان باشد؟ برای آن که پای پلیس، آگاهی و دادگاه پیش کشیده نشود، به بهانه سم بوتولیسم، موضوع را لاپوشانی کرده‌اند.

این فعال محیط زیست درباره شیوه دفن پرندگان میانکاله هم گفت: شیاری کندند، پرندگان را داخل آن انداختند و روی آنها آهک ریختند که به آن دفن بهداشتی می‌گویند.

کد خبر 484647 برچسب‌ها استان مازندران تالاب حیوانات - پرندگان میانکاله اسماعیل کهرم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران تالاب حیوانات پرندگان میانکاله اسماعیل کهرم پرندگان میانکاله تالاب میانکاله فعال محیط زیست سم بوتولیسم مرگ و میر تغذیه آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۰۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید

ایسنا/گیلان معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه‌سازی و تخم گذاری کردند.

تورج صادقی امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه‌سازی و تخم‌گذاری کردند، اظهار کرد: برخی از پرندگان آبزی مانند پرستوهای دریایی تیره و کشیم بزرگ در غرب تالاب انزلی که از امنیت بیشتری برخوردار هستند، آشیانه سازی و تخم گذاری کردند و در روزهای آتی به همراه جوجه‌های خود از لانه خارج می‌شوند.

وی وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم و تغذیه مناسب در تالاب بین‌المللی انزلی را سبب جوجه‌آوری بسیاری از پرندگان آبزی و کنارآبزی در این تالاب بین‌المللی دانست و از مردم و گردشگران خواست در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و تخم‌گذاری هستند از ترددهای غیرضروری در نزدیکی کلونی‌های این پرندگان خودداری کنند.

 معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: دوستداران طبیعت و مردم در صورت مشاهده افراد متخلف، مراتب را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.

صادقی با اشاره به لانه‌سازی و آشیانه‌سازی پرنده کشیم بزرگ در تالاب انزلی، خاطرنشان کرد: کشیم بزرگ با نام علمی Podiceps major نام یک گونه از تیره کشیم است، این پرنده بودن در آب را به هر جای دیگر ترجیح می‌دهد و لانه خود را روی آب می‌سازد و هنگام فرار، به جای پرواز کردن، به زیر آب شیرجه می‌رود؛ کشیم بزرگ گیس‌پرهایی دارد که به سبب آن، گاه مرغابی شانه‌به‌سر نامیده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند