Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@08:44:25 GMT

آنها با ساز حرف می‌زنند!

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۴۲۱۷

کوارتت جاز بنفش اتریش هر بار توقف‌هایی را داشتند که مخاطبان گمان می‌کردند پایان یک قطعه است ولی این تنها آغازی برای اجرای ریتمی جدید و باز شدن در دیگری از موسیقی آنها بود.

به گزارش ایسنا، لئونارد اسکوروپا، اندی تاش، اسکار کستیلانو و لوکا آیشینگر اعضای کوارتت جاز بنفش اتریش هستند. آنها در دومین سانس از چهارمین شب موسیقی فجر در نیاوران به روی صحنه رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرا آنها شامگاه یکشنبه در حضور محمد اله‌یاری (مدیرکل دفتر موسیقی) و دو تن از اعضای سفارت اتریش انجام شد.

آن چه در ادامه می‌خوانید گزارش خبرنگار ایسنا از این رویداد موسیقایی است:

بخش اول با نواخته شدن درام آغاز شده و به یک باره دیگر سازها نیز با آن همراه می‌شوند. ریتم جالب موسیقی جاز در فضا پخش شده است. موسیقی سرعت نسبتا سریعی دارد. گاهی متوقف می‌شود و دوباره ادامه پیدا می‌کند. دو ساکسیفون به خوبی با هم هماهنگ هستند. درست در لحظه‌ای که فکر می‌کنی کار تمام شده است موسیقی ادامه پیدا می‌کند تا این که در پایان با ضربات درام به پایان می‌رسد.

بخش بعدی با نوازنده شماره دو ساکسیفون آغاز می‌شود. نوازنده مکرر و بی‌وقفه در ساز خود می‌دمد، کمی بعد دیگر ساکسیفون با او همراه شده و برای لحظه‌ای اوج می‌گیرند. اکنون تنها درام و گیتار نواخته می‌شود و یکی دیگر از نوازندگان سازهای بادی به آنها اضافه می‌شود. ریتم تقریبا پایین است ولی به مرور بالا می‌رود. حالا همه سازها می‌نوازند. هر ساز در قالبی متفاوت می‌نوازد ولی صدای آنها به خوبی با هماهنگ شده است.

پس از این قطعه سرپرست گروه بیان می‌کند: ما خیلی از این که اینجا برای شما می‌نوازیم خوشحالیم و تا اکنون لحظات خوشی را سپری کرده‌ایم.

موسیقی پر شور آنها هم‌چنان ادامه دارد. ساکسیفون کوتاه کوتاه نواخته می‌شود و پس از لحظاتی تنها صدای درامز به گوش می‌رسد. دوباره سازها با یکدیگر ترکیب می‌شوند. ریتم آنها مدام در حال تغییر است و چیزی دور از انتظار می‌شنوی. توقف‌های آنها سر جایش است و هر بار با این امر ریتم تغییر زیادی می‌کند. اکنون سرعت اجرا بالا رفته است. درامز چند ضربه می‌زند، ساز بادی و تمام.

ریتم درامز به صورت یک دو سه است. شیپور در همین حین نواخته می‌شود. ریتم کار تغییر کرده و در فضای آرام‌تری می‌نوازند.

در اثر بعدی یکی از نوازندگان ساکسیفون همانند شب گذشته صداهایی را شبیه به حرف زدن در ساز خود ایجاد می‌کند. دیگر سازها به او اضافه شده و باز ریتم تغییر می‌کند. سازها به نوبت نواخته می‌شوند و پس از لحظاتی سرعت می‌گیرند. سرپرست گروه دوباره از طریق ساز خود عباراتی را بیان می‌کند و گروه با سرعت قبلی شروع به نواختن می‌کنند.

قطعه بعدی با سرعت آغاز شده و به یک باره آرام می‌شود؛ درست لحظه‌ای که انتظار می‌رود حتی ریتم بالاتر برود اما گویا که از اشتیاق آنها کاسته شده و می‌خواهند در آرامش بنوازد. پس از دقایقی ریتمشان بالا رفته و سرپرست گروه یک نفس می‌نوازد.

قطعه بعدی در فضایی محزون آغاز می‌شود. فضای موسیقی به گونه است که انگار گم‌ شده‌ای و چیزی نمی‌دانی. اکنون فضا کاملا هم جاز نیست. این فضا انسان را در خود غرق کرده و تو را وادار به دنبال کردن خود می‌کند. ولی به یک باره فضا تغییر کرده و جاز باز هم وارد می‌شود.

حالا فضای موسیقی شبیه به موسیقی راک است. لحظاتی این گونه سپری می‌شود تا این که سرپرست باز هم به گروه می‌پیوندد و دوباره آن فضای محزون وارد کار شده است.

قطعه بعدی ولی در فضای متفاوتی نسبت به قبلی آغاز شده و تا لحظاتی همچنان سریع پیش می‌رود. باز هم توقف‌های غافلگیرانه و تغییر ریتم موسیقی. ساکسیفون اوج می‌گیرد و برای یک لحظه موسیقی پراشتیاقی نواخته می‌شود.

قطعه بعدی فضای یکی از آهنگ‌های معروف را در ابتدای کار دارد ولی پس از آن ریتم به کلی تغییر می‌کند. برای لحظه‌ای تند و پس از آن آرام.

اعضای کوارتت شامل لئونارد اسکروپا نوازنده سازهای ساکسفون، کلارینت، سینث سایزر، سمپل، آندی تاش نوازنده گیتار، FX دنیل موسر نوازنده باس کلارینت، کنستانتین کراوتلر نوازنده دارمز است.

کوارتت جاز بنفش یک گروه موسیقی جاز نوین در شهر وین اتریش است. این گروه از چهار نوازنده جوان تشکیل شده است که علاقه خود را با نوای بداهه و خلاق مدرن به اشتراک می‌گذارند. آنها سعی می‌کنند از مرزبندی میان ژانرهای موسیقی عبور کنند و تلفیقی از پراگرسیو راک و جز چیمبر را با مجموعه‌ای از ریتم‌های قدرتمند ارائه می‌دهند.

ترکیب غیر معمول سازها، آهنگ‌های پیچیده همراه با شور و اشتیاق این گروه، موسیقی جوان، تازه و زنده‌ای را تضمین می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موسیقی فجر 98 نواخته می شود سرپرست گروه یک باره آغاز شده قطعه بعدی لحظه ای ساز خود باز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۴۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند

سامان احتشامی آهنگساز و نوازنده پیانو با اعلام این خبر اظهارداشت: هم اکنون در تدارک و برنامه‌ریزی برای برگزاری کنسرت هستیم که قرار است به همراه عمران فروزش در تالار رودکی به اجرای برنامه بپردازیم.

وی گفت: این کنسرت چهارشنبه- ۱۹ اردیبهشت‌ماه- ساعت ۲۱ در تالار رودکی برگزار می‌شود که به مدت زمان ۱۰ دقیقه تمامی بلیت‌های این کنسرت فروش رفت، در نتیجه به دلیل استقبال مخاطبان تصمیم گرفتیم این کنسرت را تمدید کنیم.

احتشامی افزود: این کنسرت برای ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت تمدید شده است و ساعت ۲۱ در هر دو روز به دیدار مخاطبان می‌رویم.

این آهنگساز و نوازنده پیانو بیان کرد: در این کنسرت‌ها قطعاتی از همایون خرم و یوهان باخ برای مخاطبان اجرا می‌شود. بخشی از این کنسرت‌ها به اجرای قطعاتی از آثار خودم اختصاص دارد. مدیر برنامه‌های این اجرا راز مازندرانی است و این کنسرت‌ها با همراهی بنیاد رودکی برگزار می‌شود.

سامان احتشامی موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده پیانو متولد یکم اردیبهشت ۱۳۵۷ است. وی از طریق همکاری با جواد معروفی، محمد سریر و اسماعیل امین موید با ساز پیانو وارد دنیای موسیقی شد و سال ۱۳۷۱ با انتشار آلبوم «باغ به باغ» فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

احتشامی سال ۱۳۶۸ موفق شد دیپلم افتخار جشنواره موسیقی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را دریافت کند. وی طی سال‌های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ با کسب مقام اول در پیانوی کلاسیک و ایرانی برنده لوح زرین و لوح تقدیر جشنواره موسیقی فجر و در سال ۱۳۸۲ نیز برگزیده همین جشنواره شد.

احتشامی و فروزش پیش از این نیز در آلبوم‌ها و کنسرت‌های مختلفی از جمله آلبوم «باغ رویاها» همکاری داشتند. آخرین کنسرت مشترک این هنرمندان اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۹ در شرایط شیوع کرونا به صورت آنلاین در تالار وحدت برگزار شد.

دیگر خبرها

  • هنرمند و بخشی شمال خراسان درگذشت
  • پیشکسوت موسیقی مقامی در خراسان شمالی درگذشت
  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • رامین حسین‌پور بهترین آهنگساز یک فستیوال بین‌المللی شد
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند