Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی، بار دیگر ترور سردار "قاسم سلیمانی" توسط آمریکا را محکوم کرد و گفت: اقدامات غیرقانونی و برخوردهای یکجانبه واشنگتن، نه تنها کمکی به حل مشکلات نکرده، بلکه بر شدت تنش در منطقه می‌افزاید. ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه ایتالیایی "لا استامپا" (La Stampa) که صبح امروز منتشر شد، تاکید کرد که بهبود اوضاع در خاورمیانه تنها از طریق گفت‌وگو و نه تهدید و اعمال زور امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف گفت: «روسیه طرفدار فایق آمدن بر اختلافات موجود منحصراً از طریق گفت‌وگو بر سر میز مذاکره است. دکترین پیشنهادی روسیه درباره تامین امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس، که تابستان گذشته ارائه شد، دقیقاً به این سمت گرایش دارد. بر خلاف طرح‌های مقابله‌ای که توسط برخی کشورها ترویج می‌شود، روسیه برنامه‌ای سازنده و متحد کننده را برای منطقه پیشنهاد کرده و خواستار تشکیل سازوکارهایی برای پاسخگویی مشترک به چالش‌ها و تهدیدها شده است.»

وی افزود: «ما اطمینان داریم که اجرای پایدار این ابتکارعمل، گامی مهم در جهت بهبود اوضاع در کل منطقه خاورمیانه است و می تواند پایه و اساس ایجاد اعتماد متقابل بین کشورهای منطقه شود.»

وزیر امور خارجه درباره مواضع روسیه در قبال دور جدید تشدید روابط بین آمریکا و ایران که در اوایل سال جاری از نو آغاز شده، با اشاره به اینکه دیدگاه مقامات مسکو در این باره کاملاً مشخص است، گفت: «ما هر اقدامی که در مغایرت با اصول منشور سازمان ملل باشد و منجر به افزایش تنش در منطقه  شود، را محکوم می کنیم. در تاریخ 3 ژانویه (13 دی ماه) پنتاگون با حمله به فرودگاه بغداد باعث ترور ژنرال "قاسم سلیمانی" یکی از فرماندهان بلندپایه نظامی ایران شد. این اقدام، نقض آشکار قوانین بین‌المللی بود. حمله یک کشور به یک فرودگاه غیرنظامی در پایتخت کشوری مستقل، غیرقابل قبول است و همانطور که در آن زمان در جریان سفرم به سریلانکا گفتم، باز هم تکرار می کنم که "این اقدام آمریکایی‌ها غیرقانونی بود".»

کنفرانس برلین تأثیر مثبتی بر اوضاع لیبی نداشت

سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری یادآور شد که اوضاع لیبی پس از کنفرانس برلین برای حل و فصل مناقشه در این کشور تغییری نکرده است.

وی یادآور شد: «این استدلال که وضعیت لیبی پس از کنفرانس برلین "دوباره از کنترل خارج شده" کاملاً صحیح نیست، درست‌تر این است که بگوییم اوضاع در لیبی دچار تحولات شدیدی نشده است.»

وزیر خارجه روسیه افزود: «و در واقع این مسئله تعجب آور هم نیست. تضادها و اختلاف نظرات بین طرفین اصلی درگیری‌ها در لیبی تا آنجا پیش رفته است که حل و فصل آنها در چارچوب تنها یک رویداد غیر ممکن است. نشست‌هایی مربوط به مشکل لیبی که پیش از این در پاریس، پالرمو و ابوظبی برگزار شده بود ، هم  منجر به تغییرات واضح و بهبود اوضاع نشده بود. بنابراین، مهمترین وظیفه‌ای که امروز پیش روی جامعه بین المللی قرار دارد،  کمک به تضمین توافق بین لیبیایی‌ها بر اساس مفاد سند نهایی کنفرانس برلین است.»

ابراز نگرانی اروپا درباره ادامه اشغالگری اسرائیل با تکیه بر معامله قرن ترامپنظر نماینده روسیه در شورای امنیت درباره معامله قرن ترامپ

"معامله قرن" آمریکا، مبتنی بر امتیازدهی به نفع اسرائیل است و نمی‌تواند به حل مشکلات کمکی کند

لاوروف در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که روسیه آماده است تا در چارچوب گروه چهارجانبه میانجیان بین المللی - فدراسیون روسیه ، ایالات متحده ، سازمان ملل و اتحادیه اروپا - به یافتن راه حل مسالمت‌امیز برای مناقشه فلسطین و اسرائیل کمک کند.

به گفته وی، روسیه خواستار انجام مذاکرات چندجانبه درباره حل و فصل مناقشه خاورمیانه، تحت حمایت‌های بین المللی است که ضرورت آن در بیانیه پایانی آخرین نشست وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: «ما معتقدیم که چنین نقضی را گروه چهارجانبه می تواند بر عهده بگیرد که این تنها ساز و کار شناخته شده توسط شورای امنیت سازمان ملل برای کمک به روند صلح خاورمیانه است. روسیه، به عنوان یکی از اعضای این گروه، آماده یاری رساندن برای یافتن راه حل قابل قبول برای هر دو طرف مناقشه است.»

لاوروف تأکید کرد که برای انجام اقدامات واقعی در جهت حل و فصل عادلانه ، دو طرفه درگیری بین فلسطین و اسرائیل، "ابتدا تلاش واقعی هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی لازم است و در ثانی، متعادل ترین و بی طرفانه ترین حمایت بین‌المللی از این روند نیز ضروری است.»

وی درباره مواضع فدراسیون روسیه در اینباره گفت: «ما در تماس با فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها، همواره به ادامه پایبندی هر دو طرف به منافع توافقات صورت گرفته قبلی برای حلو فصل همه مشکلات و اتخاذ خط مشی سازنده تاکید کرده‌ایم.»

سرگئی لاوروف تاکید کرد: «طرح "معامله قرن" که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای حل بحران فلسطین و اسرائیل ارائه شده ، طرحی یک طرفه است و چارچوب حقوق بین‌المللی به رسمیت شناخته شده درباره این موضوع را نادیده می گیرد. ایالات متحده، به سبک خود، راه حلی برای یکی از قدیمی‌ترین درگیری‌های زمان ما، پیشنهاد کرده است. راه حل مورد نظر آمریکا برای همه مشکلات اساسی در این زمینه: "وضعیت نهایی" سرزمین‌های متعلق به فلسطینی‌ها، تعیین خطوط مرزی، شهرک‌های یهودی نشین، وضعیت قدس شرقی و مشکل پناهندگان - از طریق امتیازدهی یک جانبه به نفع اسرائیل میسر شده است. چنین رویکردی دورنمای روشنی نداشته و به بهبود اوضاع هیچ کمکی نخواهد کرد. این پیش بینی هم از این واقعیت ناشی می شود که به اصطلاح "معامله قرن" از سوی فلسطینیان مورد قبول قرار نگرفته است.»

مواضع اتحادیه اروپا کمکی به حل و فصل اوضاع در منطقه دونباس اوکراین نمی‌کند

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در پاسخ به سئوال دیگری گفت که اتحادیه اروپا همچنان پیوندهای بی پایه و اساسی برای همکاری با روسیه در زمینه حل و فصل اوضاع در مناطق شرقی اوکراین را مطرح می‌کند.

لاوروف یادآور شد: «چند سال گذشته به دوره‌ای از فرصت‌های از دست رفته برای روابط ما تبدیل شده است. اقدامات اتحادیه اروپا با استناد به اصل کمترین مخرج مشترک، پیوندهای پوچی را برای تعامل در زمینه حل و فصل مناقشه داخلی در اوکراین را حفظ کرده است و همکاری مشترک به ابتکار بروکسل، در این راستا در بسیاری از جهت گیری‌ ها مسکوت باقی مانده است.»

زلنسکی، ترامپ را به اوکراین دعوت کردقصد اوکراین برای ایجاد دو پایگاه نظامی مطابق استاندارد ناتو در دونباس

وی تأکید کرد که اقدامات محدودکننده یکجانبه و ضدروسی از سوی اتحادیه اروپا خسارات چند میلیارد دلاری به خود کشورهای اروپایی وارد کرده است. لاوروف یادآور شد که بخش قابل توجهی از این آسیب‌ها به نزدیکترین شرکای تجاری و سرمایه گذاری روسیه در اتحادیه اروپا، از جمله ایتالیا وارد شده است.

وزیر خارجه روسیه گفت که اقدامات غیر واقع بینانه واشنگتن و بروکسل علیه مسکو ، بر پویایی روابط روسیه و ایتالیا تأثیر منفی گذاشته است و بدون تردید هر دو کشور از این بابت دچار خساراتی شده‌اند.

انتهای پیام/

R1445/P/S8,89,90,95,1128/CT10

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزیر خارجه روسیه فلسطین و اسرائیل وزیر امور خارجه حل و فصل مناقشه کنفرانس برلین اتحادیه اروپا سرگئی لاوروف بهبود اوضاع بین المللی معامله قرن یادآور شد بین الملل دو طرف برای حل راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۶۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد.

به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اخیراً گفت مسئله وقوع جنگی دیگر در اروپا دیگر غیر ممکن نیست. وزیر خارجه لهستان نیز پیش‌تر گفت جنگ اوکراین هیچ راهکار دیپلماتیکی نداشته و تنها راه پایان بخشیدن به آن مناقشه نظامی است.

نخست‌وزیر مجارستان در واکنش به این اظهارات گفت: «این‌ها نشان‌دهنده مقاصد سیاسی حقیقی هستند. اروپا در حال حاضر دارد با آتش بازی می‌کند. ما روی مرز جنگ و صلح حرکت می‌کنیم.»

 «بالَژ اوربان» مشاور نخست‌وزیر مجارستان در امور سیاسی پیش‌تر در گفتگویی با «تاکر کارلسون» شخصیت رسانه‌ای شناخته شده آمریکا گفت واشنگتن در مناقشه روسیه و اوکراین به دنبال کسب منافع شخصی است و به همین دلیل است که نمی‌گذارد این جنگ به پایان برسد.

او در روز پنجشنبه در پاسخ به این پرسش که چرا وزیر خارجه آمریکا تا این حد به جنگ جهانی سوم اصرار دارد، گفت: «زیرا چند مزیت تاکتیکی وجود دارد از جمله تضعیف روسیه که همیشه اولویت آمریکا بوده و متوقف کردن همکاری روسیه و آلمان در حوزه انرژی که این هم یکی دیگر از اولویت‌های آمریکا بوده است.»

این مقام مجارستانی در ادامه گفت انگیزه‌های آمریکا برای ادامه جنگ اوکراین در نهایت اروپا که یک قدرت اقتصادی بزرگ است را از منظر استراتژیک تخریب می‌کند.

مشاور اوربان همچنین گفت خواص لیبرال در آمریکا می‌خواهند اروپای مرکزی را به نوک پیکان در جنگ جدید سرد علیه روسیه بدل کنند.

او گفت آمریکا از اروپای مرکزی می‌خواهد با دریافت اندکی حمایت تسلیحاتی و مالی نقش خط مقدم در جنگ سرد با روسیه را ایفا کند؛ خواسته‌ای که اجابتش برای مجارستان مقدور یست چرا که این کشور می‌خواهد کشوری مستقل و دارای حق حاکمیت قدرتمند باشد.

ویکتور اوربان و دونالد ترامپ

بالژ اوربان همچنین با بیان اینکه نخبگان سیاسی در آمریکا و اروپا شباهت‌های فکری بسیاری داشته و با هم در ارتباط هستند گفت امیدوار است دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امسال به قدرت رسیده و این ارتباط را از بین ببرد.

او گفت: فکر می‌کنم بهترین اتفاقی که در حال حاضر می‌تواند برای اروپا بیفتد این است که دونالد ترامپ در انتخابات پیروز شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • تحول از مجلس سنتی به نوین از مجلس یازدهم تا دوازدهم
  • اسرائیل قوانین آمریکا را در غزه نقض می‌کند
  • مقام اطلاعاتی اوکراین: اوضاع در خط مقدم از زمان آغاز جنگ هم سخت‌تر است
  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد
  • «ما ملت شهادتیم» از شهید زاهدی تا سردار سلیمانی
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • نگرانی ناتو از فعالیت های روسیه علیه کشورهای عضو