Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آمریکا در میانه تنش‌ها بر سر محدودیت مسافرتی اخیر دولت ترامپ برای چهار کشور آفریقایی و احتمال کاهش کمک نظامی به آن‌ها، پس از کنفرانس مونیخ به سنگال رفت.

به گزارش ایسنا، ورود مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به داکار، دومین دیدار یک وزیر امور خارجه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آفریقای سیاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه سابق ترامپ پس از سفرش به این منطقه در مارس ۲۰۱۸ برکنار شد.

پامپئو طی این سفر دیدار از آنگولا و اتیوپی را نیز در برنامه دارد.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست، او در سنگال با رهبران تجاری دیدار کرد و پنج پروژه را اعلام کرد که شرکت‌های آمریکایی در آن‌ها مشارکت خواهند داشت و یکی از آن‌ها ساخت آزادراهی تازه به طول حدود ۱۶۰ کیلومتر است.

پامپئو در حالی که در کنار وزیر اقتصاد سنگال ایستاده بود، اظهار کرد، هدف این سفر "تجلیل از دستاوردهای بزرگ دو کشور و به طور خاص بین بخش‌های خصوصی دو کشور است".

آمریکا در زمینه ایجاد روابط تجاری با کشورهای آفریقایی از چین بسیار عقب مانده و چین بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری این قاره بوده است.

این در حالی است که تعامل آمریکا با بسیاری از کشورهای آفریقایی به طور عمده در زمینه کمک‌های بشر دوستانه و همکاری در زمینه مسائل امنیتی بوده است.

مقامات پنتاگون به کنگره درباره قصدشان برای کاهش حضور ارتش آمریکا در غرب آفریقا اطلاع داده‌اند و کنگره خواستار بازنگری پنتاگون در این تصمیم شده است.

پامپئو در داکار به خبرنگاران گفت: مطمئنم هنگامی که بررسی‌هایمان تکمیل شد، نه تنها با سنگال، بلکه با همه کشورهای این منطقه گفتگویی خواهیم داشت. ما درباره دلیل این اقدام و روش آن صحبت خواهیم کرد و نتیجه‌ای ارائه خواهد شد که برای همه ما کارساز باشد.

وزارت بازرگانی آمریکا امیدوار است که روابط تجاری و سرمایه‌گذاری با آفریقا را از طریق برنامه‌ای موسوم به "رونق آفریقا" تقویت کند و سفر پامپئو به این قاره نخستین دیدار یک مقام عالی‌ رتبه آمریکایی برای پیش‌برد این طرح است. تلاش پامپئو در راستای تقویت شراکت اقتصادی در این منطقه که با محدودیت‌های صدور ویزای تازه از سوی دولت ترامپ و خارج کردن نیروهای نظامی از این قاره همراه شده، پرسش‌های بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت.

آنگولا و اتیوپی که دیگر مقصدهای پامپئو در سفرش به آفریقا هستند، روابط اقتصادی گسترده‌ای با چین دارند.حدود ۷۰ درصد از بدهی ملی آنگولا به چین است و روابط اتیوپی با چین چنان قوی است که در جریان شیوع کرونا پروازهای این کشور به چین ادامه یافته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مایک پامپئو وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۷۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد

به گزارش همشهری‌آنلاین، مهدی ضیغمی در نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ ادامه داد: رویداد ایران اکسپو میزبان بیش از ۲۰۰۰ نفر از ۸۰ کشور است و ۴۰ کشور با هیئت‌ عالی رتبه دولتی در این برنامه حضور خواهند داشت و این نمایشگاه فضای مناسبی برای افزایش مقاصد صادراتی، گروه‌های کالایی و تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی است.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه ایران قصد دارد تمامی دستاوردهای جدید علمی، فناورانه، صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی و دیگر حوزه‌ های خود را معرفی کند.

به گفته وی، ۳۳ کشور از قاره آسیا، ۳۴ کشور از قاره آفریقا، ۴ کشور از قاره آمریکا و ۲۵ کشور از اروپا در اکسپو ۲۰۲۴ حضور خواهند داشت اما به دلیل محدودیت‌هایی که از نظر هتل داریم نمی توانیم میزبان مقامات بیشتری باشیم.

ضیغمی ادامه داد: بازدید از کارخانجات بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم در جریان برگزاری نمایشگاه در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا نیز همزمان با ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار می‌شود، گفت: ایران اکسپو هم شنبه آینده با حضور رئیس جمهور یا معاون اول افتتاح خواهد شد و پنج روز ادامه دارد. این اجلاس با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشور های آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار خواهد شد.

وی افزود: دولت عربستان نیز به همراه هیأتی که در رأس آن یک معاون وزیر خواهد بود از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی توانمندی‌های صادراتی بازدید خواهند داشت.

معاون وزیر صمت گفت: در نمایشگاه سال گذشته پیش بینی ما این بود که در نتیجه انعقاد قراردادها بین تجار ایرانی و خارجی یک میلیارد دلار صادرات تحقق می‌یابد اما با توجه به حجم گسترده مهمانان در سال جاری در نمایشگاه پیش بینی می‌کنیم در نمایشگاه امسال زمینه صادرات بیش از یک میلیارد دلار فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: تجار و عموم مردم می‌توانند از روز یکشنبه آینده برای بازدید از نمایشگاه مراجعه کنند.

تشکیل کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا

محمد صادق قنادزاده معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت نیز در این نشست گفت: در مساله زیر ساخت‌های بانکی با آفریقا یک کارگروه تخصصی برای حوزه خدمات مالی و بانکی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: از آنجایی که ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت یکدیگر مطلع نیستد بنابراین برگزاری این اجلاس همزمان با نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی برای فراهم سازی شناخت زمینه‌های تجاری طرفین صورت گرفت.

به گفته قنادزاده، با آفریقا در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، کشت فراسرزمینی و واردات مواد اولیه تولید می‌توان همکاری کرد.

وی به ذخایر نفتی و گازی قاره آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران در این زمینه تخصص و دانش فنی دارد بنابراین چند گروه از قاره آفریقا نیز برای مذاکرات تخصصی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نیز به ایران خواهند آمد.

معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت گفت: علاوه بر آن در حوزه عمران و خدمات فنی و مهندسی نیز طرفین می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

قنادزاده درباره رقم پایین تجارت ایران با کشورهای آفریقایی نیز گفت: بر اساس گزارش‌های میدانی، چند برابر عددی که اعلام می‌شود کار تجاری یا پروژه در آفریقا داشته‌ایم که به دلیل غیرمستقیم بودن آن و برخی ارتباطات از طریق کشورهای ثالث در آمار رسمی گنجانده نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه آفریقا سرزمین فرصت‌هاست،‌ادامه داد: هدف ما ظرفیت‌سازی و ریل‌گذاری برای افزایش تجارت بخش خصوصی است چرا که ملت و دولت‌های آفریقایی با ایران زاویه سیاسی ندارند و از بعد تجارت عقلانی نیز افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی یک امر مسلم است و در تلاشیم که غفلت از این بازارها را پوشش بدهیم.

کد خبر 847025 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سازمان توسعه تجارت ایران اکسپو آفریقا ایران ‌و آفریقا

دیگر خبرها

  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • امیرعبداللهیان: روابط با آفریقا مبتنی بر احترام متقابل است
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم