Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، تنها فیلم کمدی سی‌وهشتمین جشنواره فجر امسال پیش از موعد به عنوان نخستین فیلم اکران نوروزی انتخاب شد و قرار است برای رونق بخشی به سینماهای کشور که پس از پایان جشنواره دچار رکود می‌شوند از ۳۰ بهمن روی پرده سینماها رود.

به این ترتیب «خوب، بد، جلف ۲» (ارتش سری) به کارگردانی پیمان قاسمخانی از چهارشنبه همین هفته روانه اکران می‌شود هرچند تعداد هفته‌های نمایش آن برای محاسبه در اکران نوروزی از ۲۸ اسفند خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمخانی در دومین تجربه سینمایی خود فیلمی را ساخته که بیشتر شوخی با سینما و سینماگران است و طبق گفته خودش در جشنواره فجر قصد دارد قسمت سوم آن را هم برای تمام شدن قصه‌ی «خوب، بد، جلف» بسازد.

در این فیلم سام درخشانی، پژمان جمشیدی بازیگر ثابت از سری قبلی هستند و حامد کمیلی، فرهاد آییش و گوهر خیراندیش به این گروه اضافه شده‌اند. اما برای اکران نوروز ۶ فیلم دیگر هم باید انتخاب شوند که احتمالا با تصویب آیین‌نامه جدید اکران در چند روز آینده تکلیف‌ آن‌ها هم به زودی مشخص خواهد شد. با این حال براساس گمانه‌زنی‌، اخبار رسمی و غیررسمی می‌شود پیش‌بینی کرد که چه فیلم‌هایی متقاضی اکران نوروزی سال ۱۳۹۹ هستند.

در بین ۶ گزینه باقی‌مانده شاید یکی از محتمل‌ترین انتخاب‌ها برای اکران نوروز، به روال سال‌های قبل بهترین فیلم جشنواره فجر از نگاه تماشاگران است و به همین دلیلی با توجه به اعلام پخش‌کننده (علی سرتیپی) «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت احتمالا در نوروز روی پرده سینماها می‌رود. این فیلم نخستین تجربه سینمایی محمد کارت است که بیشتر به‌خاطر فیلم‌های کوتاه و مستندش شناخته می‌شد. امیر آقایی برای بازی در این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد و طناز طباطبایی هم جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را گرفت. جواد عزتی، پانته‌آ بهرام، مه‌لقا باقری، علی شادمان، ناهید مسلمی و علیرضا داودنژاد دیگر بازیگران این فیلم هستند.

سرتیپی علاوه بر این فیلم متقاضی اکران «خروج» ابراهیم حاتمی‌کیا نیز هست، گرچه هنوز مشخص نیست یک پخش‌کننده می‌تواند دو فیلم در اکران داشته باشد یا خیر. در «خروج» فرامرز قریبیان بازیگر نقش اصلی است که پس از چند سال با این فیلم به جشنواره آمده بود و به دلیل حواشی  و دلخوری‌هایی که از مدیریت سینما و جشنواره داشت، این فیلم را آخرین حضورش در سینما معرفی کرده است. در این فیلم که به لحاظ لوکیشن و بستر روایت داستان فضای متفاوتی را نسبت به بیشتر تولیدات سینما شاهدیم، چند بازیگر قدیمی سینما هم حضور دارند که به آتش تقی‌پور، اکبر رحمتی و محمد فیلی می‌توان اشاره کرد. همچنین پانته‌آ پناهی‌ها، کامبیز دیرباز و محمدرضا شریفی‌نیا دیگر بازیگران این فیلم هستند. 

از بین فیلم‌های جشنواره یکی دیگر از آثاری که شنیده می‌شود ممکن است در اکران نوروزی قرار گیرد، «روز صفر» سعید ملکان است که اگرچه از مراسم اختتامیه به بعد با حاشیه‌های زیادی همراه بوده اما به هر حال از گزینه‌های نوروز ۹۹ است. در این فیلمِ به قول مسعود فراستی، اکشنِ ملیِ ضد امنیتی، امیر جدیدی و ساعد سهیلی نقش‌ یک مامور امنیتی و عبدالمالک ریگی را بازی کرده‌اند و تینو صالحی، محمدرضا مالکی و مهدی قربانی از جمله بازیگران دیگر «روز صفر» هستند.  

از آنجا که برای اکران نوروزی یک فیلم کودک هم احتمالا گنجانده می‌شود باید گذری بر معدود فیلم‌های کودک تولید شده کرد که در میان آن‌ها «بازیوو» به کارگردانی امیرحسین قهرایی و تهیه‌کنندگی غلامرضا موسوی گویا از جدی‌ترین متقاضیان اکران نوروزی است. «بازیوو» با بازی برزو ارجمند، پژمان بازغی، محمدرضا هدایتی، لیندا کیانی، رضا شفیعی جم و سحر زکریا در جشنواره سی‌ودوم فیلم کودک و نوجوان اصفهان حضور داشت و مدت‌هاست آماده اکران است.

فیلم دیگری که پیش‌تر هم اعلام شده بود متقاضی اکران نوروز است و اگرچه فرم جشنواره را پر کرده بود، به دلیل تمام نشدن مراحل فنی نظر هیات انتخاب را جلب نکرد «لاله» به کارگردانی اسدالله نیک‌نژاد است. ساخت «لاله» پس از چند سال بالاخره با تمام شدن مسئله مالکیت فیلم، چند ماه قبل به پایان رسید ولی با تکمیل شدن کارهای پس از تولید آماده اکران نوروز می‌شود. در این فیلم سارا امیری (در نقش لاله)، ایرج نوذری، سینان تازچو، نیکی کریمی، سام قریبیان، همایون ارشادی، پیام اینالویی، محمود اردلان، امیرعلی دانایی و محمد صادقی از جمله بازیگران هستند.

اما آخرین فیلمی که گویا متقاضی اکران در نوروز شده، «طلا» به کارگردانی پرویز شهبازی است که در جشنواره فیلم فجر سال قبل رونمایی شد اما فرصت اکران در طول سال را پیدا نکرد. در این فیلم نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی، مهرداد صدیقیان و احترام برومند بازی کرده‌اند.

اکران نوروزی سال ۹۹ قرار است با نمایش ۷ فیلم و به طور رسمی از تاریخ ۲۸ اسفند در سینماهای کشور آغاز شود و اسامی منتشر شده پیش‌بینی‌ و گمان زنی‌هاییست که این روزها مطرح می‌شود بنابراین ممکن است فیلم‌های دیگری نیز گزینه اکران نوروزی باشند.

کد خبر 484789 برچسب‌ها سینما جشنواره فیلم فجر مجله زندگینامه سینمای جهان سینما - فیلم ایرانی سینمای ایران سینما چهره‌ها

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینما جشنواره فیلم فجر سینما فیلم ایرانی سینمای ایران سینما چهره ها برای اکران نوروز متقاضی اکران اکران نوروزی جشنواره فجر بازیگر نقش فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۸۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران

تا پیش از شیوع کرونا و تغییرات مدیریتی در سینما، چند سالی بود که جشنواره فیلم فجر نه فقط در بهمن‌ماه بلکه در اردیبهشت‌ با ساختار و شمایلی متفاوت برگزار می‌شد و میزبان سینماگران و فیلم‌هایی از کشورهای دیگر بود.

به گزارش ایسنا، جشنواره جهانی فجر با وجود برخی انتقادهایی که در داخل کشور نسبت به آن مطرح می‌شد، جایگاهی پیدا کرده بود که در همان چند دوره‌ی برگزاری چهره‌های بنامی از سینمای دنیا را به ایران کشاند از جمله پل ژوزف شریدر که درست در همین روز چهارم اردیبهشت‌ماه در نشستی خبری در پردیس سینمایی چارسو مقابل خبرنگاران ایرانی نشست.

نقش متفاوت لیلا حاتمی در یک فیلم آمریکایی

شریدر -فیلمنامه‌نویس و کارگردان مشهور امریکایی - که فیلمنامه‌های «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» ساخته مارتین اسکورسیزی را نوشته و در روزهای گذشته فیلم جدیدش با نام «اوه، کانادا» به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن راه یافته است، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به جشنواره جهانی فجر در تهران آمد و پس از برگزاری یک کارگاه فیلمنامه نویسی، در یک نشست خبری پاسخگوی سوال‌ اهالی رسانه شد.

او در آن نشست با اشاره به اینکه «در دنیا چند فستیوال هستند که می‌توان جشنواره جهانی فجر را با آن‌ها مقایسه کرد مثل جشنواره تورنتو ولی از ابعاد این جشنواره و تعداد فیلم‌های حاضر در آن شگفت‌زده شدم» درباره آشنایی‌ خود با سینمای ایران گفته بود: «درباره جایگاه سینمای ایران که تردیدی نیست چون جایگاه ویژه‌ای دارد. در ۱۵ سال گذشته (تا سال ۱۳۹۸) سه نهضت ملی سینمای ایران، رومانی و آرژانتین شکل گرفته و همیشه این انتظار می‌رود که در هر جشنواره‌ای از سینمای ایران فیلمی حضور داشته باشد. برای بیشتر ما در غرب، سینمای ایران با کیارستمی شروع شد ولی بعد به فرهادی رسیدیم و حالا هم فیلم‌های دیگری هستند. یکی از دوستان من گادفری چیشایر (منتقد آمریکایی) است که فیلم‌های ایرانی زیادی دیده و کتابی درباره سینمای ایران می‌نویسد و به من فیلم‌های ایرانی پیشنهاد می‌دهد.»

شریدر که سال گذشته در جشنواره فیلم ونیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدر شد، درباره آینده سینما با وجود شبکه‌های مختلف و کمپانی‌هایی مثل نتفلیکس بیان کرده بود: «من فکر می‌کنم در این صد سال هرچه آموختیم خیلی به کارمان نیاید چون همه چیز تغییر کرده، مدت زمان فیلم‌ها عوض شده و اینکه کجا فیلم ببینیم و چگونگی پخش و عرضه، همگی تغییر کرده است. قبلاً فکر می‌کردم در یک مقطع گذار هستیم ولی الان فکر می‌کنم در یک مقطع گذار دائم هستیم. الان دیگر بازار هدف، آمریکایی‌ها نیستند بلکه برای چینی‌ها می‌سازیم.»

وی همچنین با اشاره به رشد روزافزون تکنولوژی گفته بود: «در حالی‌که فیلم‌ها منحصر به کلاس خاصی از فیلم‌سازان بودند، تکنولوژی این مرزها را شکسته و هر کسی می‌تواند فیلم بسازد. پس خبر خوب برای آینده سینما این است که هر کسی می‌تواند فیلم بسازد ولی خبر بد این است که دیگر نمی‌شود امرار معاش کرد.»

شریدر در بخشی دیگر از آن نشست درباره اینکه به نظر می‌رسد شناختش از سینمای ایران بیشتر با فیلمسازانی باشد که به نوعی سیاسی شناخته شده‌اند، بیان کرده بود: «تا جایی که من می‌دانم دو نوع سینما در ایران وجود دارد؛ یکی برای مجامع عمومی است و یکی هم داخلی و من بیشتر فیلم‌هایی را دیده‌ام که بیرون نمایش داشته‌اند، اما فیلم‌هایی را که درباره جنگ بوده چون خارج از کشور چندان نمایشی نداشته مسلماً ندیده‌ام. شما مثل فیلیپین دو سینمای داخلی و خارجی دارید و به همین دلیل دو جشنواره فجر هم دارید. با این حال من هیچ‌کدام از کارگردان‌ها مثل کیارستمی، فرهادی و پناهی را سیاسی نمی‌دانم ولی می‌دانم فیلم‌های سیاسی جذابی می‌شود اینجا ساخت.

این فیلمساز امریکایی در آن مقطع در واکنش به تحریم‌های رییس جمهور وقت ایالات متحده (دونالد ترامپ) علیه ایران و آسیب‌های آن به هنرمندان و سینما با ابراز تأسف از تحریم‌ها اظهار کرده بود: «الان دورانی است که نمی‌شود به امریکایی بودن افتخار کرد، در حالی که من همیشه و حتی زمان جنگ ویتنام به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم. در حال حاضر آنچه پیش آمده به بهانه تغییر رژیم ایران و در واقع برای دستیابی به نفت و منابع طبیعی شما است و این چیزی است که در ۱۰۰ سال گذشته وجود داشته و تأثیر یک هنرمند در مقایسه با ماشین پروپاگاندا خیلی اندک است. به همین دلیل به نظرم این وضعیت بسیار عذاب‌آور است.»

 

دیگر خبرها

  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • استقبال مخاطبین سینما از «مست عشق»
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی
  • «مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست
  • قرعه کشی جشنواره نوروزی ۱۴۰۳ پاکشوما برگزار شد
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • آمار نهایی فوتی‌ها و مصدومان تصادفات در نوروز ۱۴۰۳ اعلام شد
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • سوم فروردین؛ تلخ ترین روز تصادفات نوروزی امسال / افزایش شمار جانباختگان در معابر درون شهری