Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه) در بیروت تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران راه حل مسایل و مشکلات میان خود و برخی کشورهای عربی را در منطقه خاورمیانه گفت وگوی سیاسی می داند و ما آماده گفت وگو هستیم.

وی در جمع ۴۰ نفر از نخبگان، استادان دانشگاه و روشنفکران از همه طوایف لبنان در هتل فینیسیا در پایتخت این کشور و در پاسخ به پرسش‌های آنان گفت: ایران آمادهٔ گفت وگو است و چند روز پیش نیز «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه اعلام کرد که آمادگی لازم برای مذاکره با عربستان را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی با بیان این که گفت گوی ایران و اعراب، مولفه و راهبرد درستی است، اضافه کرد: ما با شماری از کشورهای عربی همسایه و نزدیک هستیم و تصورات مشترک داریم، قطع رابطه را نمی‌پسندیم و معتقدیم سوء تفاهم‌ها با گفت وگو رفع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است در برخی عرصه‌ها و موضوع‌ها اختلاف نظر داشته باشیم اما این غیر از دشمنی است. برای نمونه ما روی دموکراسی تاکید داریم و ممکن است برخی کشورهای عربی این تاکید را نداشته باشند اما این مساله نباید زمینه برای دشمنی باشد.

رییس مجلس گفت: برخی از کشورهای عربی فریب آمریکا را خورده‌‌اند، این کشور پول و نفتشان را می‌گیرد و می‌برد و به آن‌ها لگد می‌زند. ایران، با این وضعیت آن‌ها، مخالف است ولی دشمنشان نیست.

لاریجانی تاکید کرد: ما از گفت وگو فرار نمی‌کنیم بلکه دیگران اجتناب می‌کنند. آمریکا به آن‌ها فشار می‌آورد که با ایران گفت وگو نکنند. در عین حال برخی از آن‌ها پنهانی با ما گفت وگو و همکاری می‌کنند اما آشکارا علیه ایران حرف می‌زنند.

وی هم چنین بر اهمیت گفت وگوی ادیان و پیروان اسلام و مسیحیت در ایران و لبنان تاکید کرد و افزود: این امر مهم سال هاست آغاز شده است و تداوم دارد اما باید عمیق‌تر و ابعادش وسیع‌تر شود.

همکاری ایران و لبنان

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران و شرکت‌های دولتی و خصوصی آن که بر توان داخلی خویش تمرکز کرده‌‌اند حتی در شرایط تحریم می‌توانند ظرفیت داخلی برخی کشورهای منطقه مانند لبنان را فعال کنند، مبادلات تجاری و مالی را با این کشور توسعه دهند و در صنعت آب و برق و گاز، عرصه‌های کشاورزی، نفت و پتروشیمی همکاری مستقیم یا چندجانبه داشته باشند.

لاریجانی با ابراز خرسندی از این که نخستین دیدار و گفت وگویش در لبنان با نخبگان، روشنفکران و فرهیختگان این کشور است، تاکید کرد: لبنان از نظر جغرافیا کوچک اما در طول تاریخ به داشتن نیروهای نخبه فکری، ادبی، فرهنگی و رسانه‌‌ای مشهور است.

رییس مجلس خاطرنشان کرد: صبغه مقاومت باعث فخر لبنان و منطقه است و ممکن است برخی کشورها در صحنه سیاست و دیپلماسی، براساس فکرشان یا دیپلماسی موهوم آمریکا، مقاومت را منفی جلوه دهند اما در دلشان آن را ستایش و تحسین می‌کنند.

وی آمادگی ایران را برای همکاری علمی، فنی، دانشگاهی و فرهنگی با لبنان اعلان و یادآوری کرد: ایران حجم و شمار فراوانی بورسیه به دانشجویان خارجی داده که در کشور ما تحصیل کنند و مهارت بیاموزند. با برخی کشورهای اسلامی و عربی هم قراردادهای علمی و فرهنگی منعقد و امضا کرده ایم.

لاریجانی با بیان این که لبنان کشور موثر منطقهٔ خاورمیانه است تاکید کرد که موضوع مهم همکاری ایران در مسایل پیش گفته را امروز در دیدار با مقام‌های لبنان مطرح کند.

شکست آمریکا در جنگ سخت و نرم با ایران

رییس مجلس شورای اسلامی ایران در بیروت تاکید کرد: آمریکا و اسراییل ظرف ۴۰ سال گذشته از جنگ سخت و نرم با ایران طرفی نبستند و ناکام ماندند.

لاریجانی گفت: اقدام آمریکا در تحریک و تشویق صدام حسین رییس جمهوری مخلوع عراق به حمله نظامی به ایران در سال ۱۳۵۹ و نیز تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در سال ۱۳۶۱ از مصادیق جنگ سخت بود. این تجاوزها هرچند خسارت‌های مالی و جانی به ایران و لبنان وارد کرد اما نتیجهٔ آن عکس چیزی بود که مقام‌های واشنگتن و تل آویو می‌خواستند.

وی افزود: تصور آمریکا و صدام این بود که ظرف چند هفته نیروهای حزب بعث به تهران می‌رسند و رژیم اسراییل هم فکر می‌کرد لبنان را بگیرد کار تمام است اما مقاومت هشت ساله در ایران و پیدایش مقاومت اسلامی در لبنان موجب قوی‌تر شدن این دو کشور در ابعاد مختلف از جمله نظامی شد و نتیجه‌‌اش این بود که روی پای خود بایستیم و اکنون آمریکا و اسراییل توان حمله دوباره به ایران و لبنان را ندارند.

رییس مجلس اظهار کرد: آن‌ها پس از شکست در جنگ سخت تغییر روش دادند و به جنگ نرم شامل تبلیغات، وضع تحریم‌های اقتصادی، جنگ شیعه و سنی، ایجاد و تقویت طالبان، داعش و جریان‌های تکفیری در افغانستان، عراق، سوریه و لبنان با حمایت مالی برخی کشورهای عربی روی آوردند.

لاریجانی اضافه کرد: هر چند جنگ نرم، منطقهٔ خاورمیانه را به هم ریخت، مشکلاتی را برای ایران و دیگر کشورهای این منطقه به وجود آورد و موجب شد شهیدانی را تقدیم کنیم اما آمریکا و اسراییل در این جنگ هم ناکام شدند.

رییس مجلس اظهار کرد: اکنون و پس از این ۲ شکست، منطقه خاورمیانه تغییر کرده و آمریکا نیز راهبرد (استراتژی) خود را در این منطقه تغییر داده و به مولفه اقتصادی روی آورده و اکنون میدان عمل، در بخش اقتصادی است که با میدان رویارویی نظامی متفاوت است و احتیاج به روش‌های جدید دارد.

لاریجانی با بیان این که مقابله با این استراتژی (راهبرد) هم مانند جنگ سخت و نرم آمریکا بدون هزینه وخسارت نیست، تاکید کرد: آمریکا در راهبرد و حرکت تازه‌‌ای که شروع کرده تک روی می‌کند و از این رو همراه ندارد. بسیاری از کشورها از جمله اروپایی‌ها با افکار، گفتار و رفتار نامعقول «دونالد ترامپ» رییس جمهوری این کشور مخالفند و ممکن است بخاطر قدرت آمریکا سکوت کنند اما موافق راهبرد او نبوده و در پی همکاری اقتصادی با ما هستند.

رییس مجلس اضافه کرد: این گونه نیست که کشورهای اروپایی، ایران و دیگر کشورهای آسیایی دست روی دست بگذارند و کاری نکنند بلکه طرح و برنامه برای توسعه اقتصادی دارند. برای نمونه طرح توسعه اقتصادی کمربند سبز چین نشان می‌دهد اقتصادهای بزرگ و نوظهور در آسیا وجود دارند که مانع موفقیت تحریم‌های اقتصادی آمریکا می‌شوند و راه‌های بسته شده را باز می‌کنند.

لاریجانی با بیان این که ایران در ماجرای تحریم‌ها، تجربه و برای مشکلات اقتصادی‌‌اش راه حل دارد، خاطرنشان کرد: آمریکا ادعا کرد که صادرات نفت ایران را صفر می‌کند. نه تنها نفت ما اکنون صادر می‌شود که ما آن را به بنزین، مازوت و دیگر فراورده‌های نفتی تبدیل کردیم و صنایع پتروشیمی و صادرات غیر نفتی خود را توسعه و افزایش دادیم.

وی تاکید کرد: ایران اکنون و در وضعیت تحریم، سالیانه ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارد، زنجیرهٔ تولید خود را تقویت کرده است. در صنعت خودروسازی اگر پیش از تحریم‌های جدید چند قطعه از خارج وارد می‌کرد ظرف یک سال گذشته به این سو خود مشغول ساخت آن قطعات است چون نیروی انسانی متخصص دارد.

معامله قرن و تهدیدهای آمریکا

رییس مجلس با اشاره به این که طرح معامله قرن سقط جنین و مرده متولد شد، اظهار داشت: آمریکایی‌ها خیلی روی این طرح مانور دادند ولی این قدر کریه است که بیشتر ملت‌ها و کشورهای جهان، رسمی و عملی آن را رد کردند و برخی کشورهای عربی هم که در این باره چراغ سبز نشان دادند در عمل و به شکل رسمی جرات حمایت از آن را ندارند.

لاریجانی در پاسخ به پرسشی در مورد تهدیدهای آمریکا و اسراییل به حمله نظامی به ایران و واکنش کشورمان خاطرنشان کرد: آن‌ها مشکلات داخلی دارند و نیازمند آنند که با این تهدیدهای رسانه‌‌ای خود را بزرگ نشان دهند. آن‌ها جرات حمله به ایران را ندارند.

وی گفت: صهیونیست‌ها در سوریه منازل مسکونی را بمباران و داستان درست می‌کنند که پایگاه‌های ایران را زده‌‌اند حال آن که ما هیچ مقر و پایگاه نظامی در سوریه نداریم.

رییس مجلس با بزدلانه توصیف کردن رفتار نظامیان آمریکا در منطقه خاطرنشان کرد: عملیات تروریستی آنان در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس وهمراهانش در سیزدهم دی ماه گذشته در بغداد، برای آمریکا بزرگی نیاورد بلکه آشفتگی به همراه داشت.

لاریجانی با بیان این که این گونه ترورها کار سختی نیست، افزود: رییس جمهوری آمریکا بخاطر گرفتاری داخلی و در مخمصه بودن، دستور این جنایت را صادر کرد و پاسخ اساسی ما این بود که باید دست و پایش را جمع و نیروهایش را از منطقه خارج کند و پاسخ اساسی عراق هم این بود که این موضوع را در پارلمانش تصویب کرد.

وی گفت: افزون بر این‌ها، فوران فکری و سیاسی ضد آمریکا در خاورمیانه به وجود آمده و این کشور می‌داند که ما مراقبش هستیم و آگاه است که ایران صحنه را برای آن خالی نمی‌کند.

در نشست و دیدار لاریجانی با ۴۰ نخبه فکری، فرهنگی، دانشگاهی، سیاسی و رسانه‌‌ای لبنان، خانم المولی دینا رییس دانشگاه اسلامی، طراد حماده وزیر پیشین، رفعت بدوی مشاور سلیم الحص نخست وزیر اسبق، زهیر جعید دبیرکل جبهه عمل اسلامی، عبدالله جبری رییس دانشکده تبلیغ اسلامی، آنتوان ضو دبیرکل انجمن گفت وگوی اسلام و مسیحیت، معن بشور دبیرکل تجمع کمیته‌ها و انجمن‌های مردمی لبنان، ناصر قندیل نماینده پیشین و سردبیر روزنامه البناء، طلال حاطوم استاد دانشگاه و مدیر رادیو الرساله و خانم سندریلا مرهج فعال سیاسی مسیحی طرح مساله کردند.

مسایل خاورمیانه، قضیه فلسطین، معامله قرن، مقاومت، جریان‌های صهیونیستی و تکفیری در منطقه، همکاری ایران و لبنان، اوضاع اقتصادی و دولت جدید این کشور و رویارویی ایران و آمریکا از جمله مسایلی بود که آنان مطرح کردند.

در ابتدای این گفت وگو، محمد جلال فیروزنیا سفیر ایران در بیروت به میهمانان و حاضران در نشست خوش آمد گفت و عباس خامه یار رایزن فرهنگی ایران مدیریت نشست را بر عهده داشت. وی در پایان از طرف رییس مجلس، نخبگان حاضر در نشست را برای تداوم گفت وگو به ایران دعوت کرد که مورد استقبال قرار گرفت.

علی لاریجانی یکشنبه شب برای سفر رسمی یک روزه به لبنان در صدر هیاتی از دمشق پایتخت سوریه وارد فرودگاه رفیق حریری بیروت شد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رییس مجلس شورای اسلامی برخی کشورهای عربی آمریکا و اسراییل ایران و لبنان همکاری ایران جنگ سخت و نرم رییس جمهوری معامله قرن تحریم ها گفت وگوی عربی هم گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۴۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم جنجالی خاویر تباس؛ مسابقات لالیگا را در آمریکا برگزار می‌کنیم!

رییس لالیگا به دنبال گسترش برند لیگ اسپانیا در کشورهای دیگر است.

خاویر تباس مصمم است مسابقات لالیگا در خارج از اسپانیا برگزار شوند.

طرفداری | خاویر تباس، رییس لالیگا اطمینان دارد که لیگ اسپانیا در آینده‌ای نزدیک، بازی‌هایی خارج از مرزهای این کشور برگزار خواهد کرد. تباس معتقد است مسابقات رسمی در خارج از اسپانیا به لالیگا کمک می‌کند تا برند خود را ارتقا دهد و مخاطبان جدیدی جذب کند. از نظر تباس، ایالات متحده آمریکا یک بازار کلیدی و بسیار سودآور برای آغاز این پروژه است. رییس لالیگا در مصاحبه با Expansion گفت:

نمی‌دانم چه زمانی، اما لالیگا در آینده‌ای نزدیک بازی‌های رسمی را در خارج از کشور اسپانیا برگزار خواهد کرد. فکر می‌کنم این اتفاق می‌تواند از فصل 26-2025 رخ دهد. 

لالیگا به شدت گسترش برند بین‌المللی خود می‌اندیشد و به قدرت تبلیغاتی ایالات متحده آمریکا چشم‌دوخته است؛ جایی که لالیگا بعد از اسپانیا، بیش‌ترین بیننده را دارد. تباس در این‌باره گفت:

برگزاری بازی‌های رسمی در آمریکا، جایگاه لالیگا را در بازار آمریکای شمالی که بعد از اسپانیا، دومین بازار بزرگ برای لالیگا است، تقویت خواهد کرد. لیگ‌های رقابتی دیگری در حال ظهور هستند، بنابراین ما نمی‌توانیم کارهای مشابه و تکراری سال‌های گذشته را انجام دهیم، وگرنه آن‌ها از ما پیشی خواهند گرفت.

از دست ندهید ????????????????????????

افتضاح تاریخی و رکورد بی‌سابقه چلسی در لیگ برتر دل هوادار کودک چلسی شکست؛ قرار بود بجنگید! سرمربی پاری سن ژرمن قول چهارگانه داد! حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی + عکس

دیگر خبرها

  • حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • اردوغان: حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد
  • نماینده سابق مجلس عزادار شد /پیام لاریجانی
  • تصمیم جنجالی خاویر تباس؛ مسابقات لالیگا را در آمریکا برگزار می‌کنیم!
  • حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است
  • بایدن: اوکراین نیمی از اراضی خود را از روسیه پس گرفته است
  • حسینی: در حال آماده شدن برای تعامل بیشتر با مجلس آینده هستیم