Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل سیاسی عراقی با تاکید بر اینکه در پی تصمیم پارلمان عراق به بیرون راندن نیروهای بیگانه و اعطای اختیارات کامل به دولت در این خصوص، مشروعیت قانونی و دلیل حضور بیگانگان در عراق پایان یافته است و از این پس مقاومت و مبارزه مسلحانه مطرح است. ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۴ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

"حیدر الموسوی" کارشناس مسائل سیاسی عراق در گفتگو با خبرنگار بین الملل  تسنیم در خصوص تصمیم پارلمان عراق مبنی بر بیرون راندن نیروهای آمریکایی گفت: تصمیم اخیر نه یک تصمیم بلکه دستور دولت عراق به نیروهای خارجی مستقر در عراق به خروج از کشور است و این تصمیم نیز اجرایی شد به این معنی که پارلمان عراق به دولت اختیارات کاملی در این زمینه داد زیرا دولت عادل عبدالمهدی  دولت مستعفی و پیشبرد امور بود و نمی توانست چنین تصمیماتی اتخاذ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: پس از اینکه پارلمان به دولت اختیارات کاملی برای تصمیم بیرون راندن نیروهای عراقی داد، دولت عبدالمهدی نیز پیام کتبی روشنی را به نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا که در عراق مستقر هستند، ارسال کرد با این مضمون که ماموریت آنان در داخل خاک عراق پایان یافته است بر این اساس که ماموریتی که بر اساس آن وارد عراق شدند یا همان مبارزه با داعش با پایان دادن به حضور این گروه در عراق، تمام شده است.

الموسوی در توضیح این مطلب افزود: در سال 2017 دولت عراق به صراحت از پیروزی بر داعش و پاکسازی کشور از حضور این گروه خبر داده و اعلام کرد، فقط برخی هسته‌های پنهان باقی مانده‌اند که از سوی نیروهای امنیتی عراق در حال تعقیب هستند و نیازی به دخالت نیروهای ائتلاف بین المللی نیست و این موضوع نیز به این نیروها اطلاع داده شد.

وی گفت: با این حال شاهد کارشکنی آمریکا در اجرای این تصمیم هستیم حال آنکه بسیاری از کشورهای عضو ائتلاف به درخواست عراق پاسخ داده و نیروهای خود را از خاک کشور بیرون برده و پایگاههای خود را تخلیه کردند یا از پایگاهها و اماکن متعلق به عراق که در آن مستقر بودند، بیرون رفتند، زیرا تا این لحظه هیچ پایگاه خارجی رسمی متعلق به این کشورها در عراق وجود ندارد، بنابراین پایگاههای متعلق به عراق را به جز پایگاه عین الاسد و اربیل به طور کامل تخلیه کرده‌اند.

این کارشناس عراقی ادامه داد: با این توضیحات فقط آمریکا است که تا این لحظه کارشکنی کرده و به دنبال بهانه جویی برای ماندن در خاک عراق است.

وی گفت: علاوه بر این، در پی تصمیم دولت عراق، خواسته سراسری مردم عراق مبنی بر بیرون راندن نیروهای خارجی از خاک کشور شکل گرفت از همین رو مشروعیت قانونی حضور نیروهای خارجی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دولت این کشور مدعی آن هستند، از بین رفته است به این معنی که آنان اعلام کرده‌اند این نیروها از سوی دولت رسمی عراق با اختیارات کامل فراخوانده شدند اما  اکنون مردم عراق فریاد بیرون راندن این نیروها و مخالفت با ادامه حضور آنان در خاک کشور را سرداده‌اند.

الموسوی اظهار داشت: به عبارت دیگر علاوه بر تصمیم اخیر پارلمان عراق مبنی بر مکلف کردن دولت به سلب مشروعیت قانونی حضور نیروهای بیگانه در عراق که ترامپ سنگ آن را به سینه می‌زند، شاهد تظاهرات میلیونی در بغداد بودیم که تعداد تظاهرات کنندگان  خواستار بیرون راندن نیروهای آمریکایی از عراق از سه میلیون نفر که رقم بسیار بالایی بود، فراتر رفت.

وی گفت: با این توضیحات اکنون نیروهای بیگانه و حضور آنان در عراق فاقد مشروعیت هستند و ادامه حضور آنان به معنی اشغالگری است و می دانیم که برخورد مردم با دولت‌های اشغالگر، مقاومت و مبارزه مسلحانه است زیرا پس از اینکه دولت و ملت عراق همه ابزارها را به کار گرفتند اکنون  راه دیگری برای بیرون راندن نیروهای بیگانه باقی نمانده است این در حالی است که دولت عراق از آمریکا به دلیل نقض حاکمیت عراق و خودداری از اجرای تصمیمات پارلمان و نیز خواست و اراده ملت عراق به شورای امنیت شکایت کرد.

الموسوی در خصوص جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفت: باید یک جدول زمانی برای خروج آمریکا از عراق فراهم شود نه اینکه این موضوع آنطور که اکنون شاهدیم، معلق بماند به این معنی که نیروهای بیگانه با خروج فوری از عراق مخالف هستند، اقدامی که مشکلات مشخصی را به بار خواهد آورد که چه بسا شامل مشکلات امنیتی برای عراق و یا طرف دیگر باشد و یا احتمال دارد آمریکا برای کارشکنی در تصمیم پارلمان عراق مشکلاتی را به وجود آورد.

وی تاکید کرد: دولت کنونی برای بیرون راندن نیروهای بیگانه اختیارات کامل دارد بر این اساس که تصمیم بیرون راندن آنان از سوی مجلس نمایندگان عراق گرفته شده است و یک تصمیم روشن با اختیارات کامل به دولت پیشبرد امور بود.

الموسوی اظهار داشت: به نظر می‌رسد یک کمیته مشترک از سوی مجلس بر این اساس که کمیته امنیت و دفاع  مختص این موضوع هستند، تشکیل شده است و علاوه بر این دولت به وزارت دفاع برای پیگیری موضوع بیرون راندن نیروهای آمریکایی اختیاراتی داده است بنابراین یک کمیته ویژه برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است و یک کمیته نیز از سوی وزارت خارجه برای پیگیری بخش دیپلماتیک و روند سیاسی آن تشکیل شده است.

انتهای پیام/

R36442/P/S8,90/CT2

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیرون راندن نیروهای آمریکایی تصمیم پارلمان عراق مشروعیت قانونی اختیارات کامل نیروهای خارجی بر این اساس تشکیل شده عراق مبنی برای پیگیری حضور آنان بین الملل دولت عراق یک کمیته خاک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۴۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مجید میراحمدی، معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور امروز (دوشنبه) در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) اظهار داشت: تجارت مرزی در ایام اربعین یک دقیقه هم نباید قطع شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای اتباع غیر ایرانی برای ورود و خروج از ایران به عراق نباید خارج از ستاد اربعین اتخاذ شود، گفت: آمار‌های ورود و خروج اتباع پاکستانی در سفر به عراق متناقض است، اما هر گونه تصمیم‌گیری یا صدور روادید برای آنان به دلیل گرمای بیش از حد هوا و ازدحام جمعیت باید خارج از استان خوزستان انجام شود.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تاکید کرد: گذرنامه عبور اتباع از ایران باید از مبدا در اختیار آنان قرار گیرد تا از مشکلات بعدی در ایران جلوگیری شود. نمونه‌های گذرنامه اتباع در وزارت کشور مشخص و به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

میراحمدی با اشاره به ۵۲ محور در توافقات انجام شده در جلسه با نمایندگان عراق، ادامه داد: عزت و تامین امنیت و حفاظت از سلامتی زائرین ایرانی از اهداف ما در سال‌های قبل بود؛ که امسال نیز این اهداف دنبال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین یادآور شد: به دلیل کمبود منابع مجبوریم بر اساس اولویت‌ها و پروژه‌های اصلی اقدام کنیم.   مهمترین اقدام شناسایی و رفع گره‌های ترافیکی مسیر اربعین است.

میراحمدی مبلغ پارک خودرو‌ها در پارکینگ‌های منتهی به مرز‌های خروجی کشور در ایام اربعین را روزانه ۳۰ هزار تومان عنوان کرد و گفت: این مبلغ، سقف مبلغ خواهد بود و سازمان شهرداری‌ها مسئولیت اجرای این مصوبه را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه جلسات قرارگاه مشترک اربعین  استان‌ها با حضور نمایندگان عراقی برگزار خواهد شد، ادامه داد: طرف عراقی بودجه خوبی برای نصب دوربین و کنترل مرز‌ها و عبور و مرور زائران اربعین اختصاص داده است و استانداران نیز در جریان تصمیمات این ستاد قرار می‌گیرند.

میراحمدی به نرخ ارز اربعین اشاره کرد و گفت: قیمت دینار عراق که توسط بانک مرکزی برای اربعین اعلام می‌شود، متفاوت از ضوابط ارزی است که به تجار و بازرگانان تخصیص پیدا می‌کند. این ارز باید در چهارچوب ساز و کار کنترلی تعیین وضعیت شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از توافق با طرف عراقی برای عبور کامیون‌های ترانزیت خبر داد و افزود: برای انتقال تجهیزات به عراق باید از کامیون‌های با پلاک ترانزیت استفاده شود. طرف عراقی پذیرفته است که مبلغ مربوط به کاپوتاژ را از رانندگان کامیون ایرانی در ایام اربعین دریافت نکند و برای تردد رایگان تریلی‌ها و کامیون‌های بخش خصوصی نیز باید با طرف عراقی مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: پلیس راهور به مدت یک ماه از ۲۰ محرم تا ۱۵ صفر بر مبنای قوانین و مقررات و تاییدیه سه برگی اجازه تردد کامیون‌های حامل بار را صادر می‌کند.

میراحمدی در تشریح جزئیات ۵۲ محور توافق با طرف عراقی، افزود: طرف عراقی با همه آنها به جز موضوع اتوبوس‌های اربعین موافقت کرد. محور‌های توافقات برای روسای کمیته‌های ستاد اربعین ارسال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه جلسات هماهنگی ستاد اربعین با طرف عراقی ادامه داد، گفت: از وزیر امور خارجه خواستیم ما را در مذاکرات بیشتر با طرف عراقی همراهی کند. عزت زائران برای ما اهمیت زیادی دارد. امنیت، سهولت و سلامت از اهداف اربعین سال گذشته بود امسال نیز دو هدف عزت و معنویت را به این اهداف اضافه می‌کنیم.

وی تأکید کرد: عزتمندی زائران ایرانیِ اربعین نباید تحت الشعاع گران شدن دینار عراق قرار بگیرد؛ به همین منظور اگر از دوازدهم ماه صفر به بعد هیچ خدماتی از طرف دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر اربعین به زائران ایرانی داده نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود، زیرا موکب‌ها به اندازه کافی به زائران خدمات رسانی خواهند کرد.

وی با انتقاد از سازمان حج و زیارت در موضوع اربعین، این سازمان را مسئول برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی دانست و گفت: با توجه به روندی که سازمان حج و زیارت در پیش گرفته است به نظر می‌رسد ایام اربعین، ایام استراحت دوستان است در حالی که تمامی خدمات تحت مدیریت این سازمان از جمله آشپزخانه‌ها و سایر امکانات باید در اختیار ستاد اربعین و زائران حسینی قرار بگیرد.

دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: مسأله اربعین موضوع بسیار بزرگ و با اهمیتی است که باید با مشارکت همه دستگاه‌ها انجام شود. اقشار مستضعف و کم درآمد به دلیل فقر نمی‌توانند غیر از ایام اربعین به زیارت عتبات عالیات بروند، بنابراین بر همه اعضای ستاد اربعین فرض است که بهترین خدمات را به این عزیزان ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکذیب مصاحبه عضو کمیته انضباطی درباره حامدی‌فر
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • متفاوت ترین حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین | ویدئو
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • اخراج سروش رفیعی مقابل نساجی درست بود؟
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای استاندار برای پیگیری بیکاری لرستان
  • فرمانداری ویژه شهرستان‌های یزد و میبد در حال پیگیری است