Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@05:18:55 GMT

پیوند فقر با اعتراض های خیابانی در عراق

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۵۰۸۶

پیوند فقر با اعتراض های خیابانی در عراق

گرچه بر اساس این گزارش رسمی میزان فقر ۲۰ درصد کاهش داشته اما همچنان استان های شیعه نشین عراق که مرکز اعتراضات خیابانی در طول چهار ماه گذشته در عراق هستند، در صدر فقیرترین استان های این کشور قرار دارند.

این در حالی است که پست نخست وزیری و قوه مجریه (دولت) در طول ۱۷ سال گذشته در اختیار جریان های سیاسی شیعه بوده اما در عمل این گزارش نشان می دهد که این دولت ها در طول این سال ها نتوانسته اند تغییر جدی در کاهش فقر و بهبود شرایط معیشتی اهالی جنوب و مرکز عراق ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت برنامه ریزی عراق روز یکشنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۸ در گزارش خود از کاهش ۲۰ درصدی فقر در این کشور در مقایسه با سال ۲۰۱۴ (زمان حمله داعش به عراق) خبر داده است.

این گزارش بازتاب زیادی در رسانه ها و بین صاحب نظران عراقی داشته و بسیاری از دولت های شیعه در طول ۱۷ سال گذشته ایراد گرفته اند.

وزارت برنامه ریزی عراق افزود که در معیارهای کاهش فقر، مسایلی مانند بهداشت، مسکن، سواد، درآمد و تغذیه مورد توجه قرار گرفته است.

طبق این گزارش سه استان اقلیم کردستان عراق به علاوه کرکوک (که بخش عمده ساکنان آن کرد هستند) کمترین میزان فقر و استان های سنی نشین در رتبه دوم قرار دارند اما استان های شیعه نشین جنوب و مرکز دارای بیشترین آمار فقر هستند.

سلیمانیه، اربیل، دهوک و کرکوک به ترتیب ۴.۵، ۶.۷، ۸.۵ و ۷.۶ درصد کمترین میزان فقر را در عراق دارند.

در میان استان های سنی نشین، نینوا (پایتخت داعش در ۲۰۱۴) با ۳۷.۷ درصد بیشترین میزان فقر و استان های الانبار با ۱۷ و ۱۸ درصد دارای کمترین میزان فقر هستند و دیاله به عنوان استان مختلط (شیعه و سنی) درصد فقر در آن ۲۲.۵ درصد گزارش شده است.

نجف و کربلا دو استان میزبان عتبات مقدسه میزان فقر در آنها ۱۲ درصد عنوان شده در مقابل المثنی با ۵۴ درصد دارای بیشترین آمار فقر در عراق است.

 استان های دیوانیه با ۴۸ درصد، میسان با ۴۵ درصد، ذی قار با ۴۴ درصد، بصره با ۱۶ درصد در رده های بعدی قرار دارند.

بر اساس این گزارش میزان فقر در استان بغداد پایتخت عراق نیز ۱۰ درصد گزارش شده است.

وزارت برنامه ریزی عراق قبل از حمله داعش یک برنامه پنج ساله برای کاهش فقر برنامه ریزی کرده بود اما در نتیجه حمله داعش و تصرف استان های سنی نشین، این طرح در عمل متوقف شد.

بسیاری از شخصیت ها و فعالان رسانه ای و اجتماعی در توئیت هایی گفته اند که این گزارش جدید چرایی تمرکز اعتراضات خیابانی در طول چهار ماه گذشته در استان های جنوب و مرکز عراق (استان های شیعه نشین) را توجیه کرده است.

به اعتقاد این عده، استان های جنوب و مرکز عراق با وجود اینکه دولت در اختیار شیعیان است، اما در عمل از طرح های توسعه ای محروم بوده اند امری که باعث اعتراض عمومی علیه وضع موجود شده است.

این درحالی است که این استان ها دارای بیشترین منابع نفتی هستند و زمین های آنها جزو حاصلخیزترین زمین های کشاورزی عراق است.

چرخ بسیاری از کارخانه ها در نتیجه شرایطی که بر عراق در طول ۲۵ سال گذشته از جمله جنگ و تحریم اقتصادی رفته از کار بازایستاده است و به همین دلیل اغلب معترضان از نسل جوانی اند که خواهان کار و رفاه عمومی هستند.

برچسب‌ها شیعه گروه تروریستی داعش فقر عراق پروندهٔ خبری اعتراض در عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیعه گروه تروریستی داعش فقر عراق شیعه گروه تروریستی داعش فقر عراق وزارت برنامه ریزی عراق استان های شیعه نشین استان های سنی نشین جنوب و مرکز عراق دارای بیشترین قرار دارند سال گذشته حمله داعش کاهش فقر استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۵۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت

احمد اسدی گفت: میزان خاموشی سالانه در استان برای سال ۱۴۰۲ نیز رقم ۸۶ دقیقه ثبت شده، اما امسال هدف گذاری این شرکت، رقم ۷۹ دقیقه در سال تعیین شده است.

وی بیان کرد: در این راستا تلاش می شود گروه های خط گرم فرمان از نزدیک توسعه یابند و گروههای خط گرم راه دور شهرستانها فعال تر عمل کنند تا بتوان با ادامه این روند چشم انداز شرکت توزیع نیروی برق استان مبنی بر رسیدن به عدد ۷۰ دقیقه در پایان سال ۱۴۰۴ را محقق کرد.

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: در تابستان ۱۴۰۲ با انجام برنامه های کنترل و مدیریت بار، اوج مصرف و پیک بار استان به میزان هزار و ۵۴۰ مگاوات ثبت شد، این در حالی بود که نیاز مصرف مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان حدود هزار و ۷۰۰ مگاوات پیش بینی شده بود.

وی بیان کرد: با توجه به گرمای هوا در تابستان پارسال ۱۳ روز عبور از محدوده پیک بار اتفاق افتاد و ۲۷ روز نیز مصرف در محدوده اوج بار واقع شد.

اسدی با تاکید بر آمادگی مدیریتهای برق شهرستانها برای کنترل پیک بار تابستان سال ۱۴۰۳ گفت: پستهای فوق توزیع دارای بارگذاری بالای ۷۰ درصد (پربار) مشخص شده و لازم است به منظور کاهش بار پستهای فوق توزیع مذکور برنامه ریزی لازم برای جابجایی بار بر روی پست فوق توزیع مجاور انجام گیرد.

وی در خصوص عملکرد بهره برداری از نقاط تحت اتوماسیون شبکه توزیع برق خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: مجموع فرامین موفق صادر شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۱۷ مورد بود که از این تعداد ۱۴ هزار و ۵۶۵ مورد در زمان پیک بار قرار داشت.

اولویت شرکت توزیع برق خراسان رضوی برای مدیریت بار

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: بررسی مشکلات شبکه فشار متوسط، اجرای طرحهای سرمایه ای گذر از پیک بار، کنترل بار پستهای توزیع عمومی و فیدرهای فشار ضعیف، پیگیری رفع نواقص احتمالی نقاط اتوماسیون شبکه، لزوم مکاتبه با مشترکین حساس و مهم برای پیش بینی نصب مولد اضطراری از اولویتهای این معاونت برای مدیریت بار امسال دانست.

وی شناسایی عیوب شبکه و بررسی افزایش علل خاموشی و عملکرد «فیدرهای» ۲۰ کیلوولت به صورت ریشه ای و برنامه ریزی به منظور سرویس خطوط با اولویت فیدرهای پرعارضه، شناسایی کانونهای خطر و مناطق آسیب پذیر شبکه، اصلاح و بازسازی هدفمند تاسیسات را از موضوعاتی برشمرد که باید برای افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه های توزیع رعایت شود.

اسدی اظهار کرد: رعایت مواردی از جمله بهسازی شبکه و تجهیزات فرسوده به منظور پایداری شبکه با استفاده از ظرفیت اعتبارات طرح بهارستان، پیگیری تعمیر و بازسازی تجهیزات آسیب دیده و برگشت آنها به شبکه (لجستیک معکوس)، مدیریت بر اعمال خاموشی های با برنامه ضروری است.

وی در حوزه نصب سامانه های خورشیدی پشت بامی اظهار کرد: شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به عنوان نخستین استان در کشور با بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تقاضا در ۲۹ شهرستان، کار نصب سامانه های خورشیدی را آغاز کرد و تاکنون هزار و ۱۷۷ سامانه در شهرستانهای مختلف نصب کرده است.

شمار مشترکان شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۴۰۵ مشترک بود که از این تعداد ۸۳.۳۳ درصد مشترکان خانگی، ۲.۸۹ درصد مشترکان عمومی، ۱.۴۶ درصد مشترکان کشاورزی، ۵۹ صدم درصد مشترکان صنعتی و ۱۰.۹۳ درصد مشترکان سایر مصارف هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند