Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@22:58:29 GMT

تنها دانشجوی ایرانی در ووهان چین چه می‌کند؟ +فیلم

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۵۱۸۴

تنها دانشجوی ایرانی در ووهان چین چه می‌کند؟ +فیلم

‍‍‍‍‍‍

یک دانشجوی ایرانی مقیم ووهان چین در اقدامی نادر و جسورانه، از همراهی کاروان مسافران ایرانی امتناع کرد و تصمیم گرفت در چین بماند.

به گزارش مشرق، کرونا نام ویروسی است که به طرز مرموزی از اواخر دسامبر سال میلادی گذشته از شهر ووهان، یکی از بزرگترین شهرهای چین متولد شد و با سرعت عجیبی در سراسر جهان شیوع یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: فیلم/ صفر تا صد قرنطینه دانشجویان بازگشته از ووهان فیلم/ خبر خوب از وضعیت دانشجویان بازگشته از ووهان

اعلام اضطرار جهانی به دلیل شیوع این ویروس از سوی سازمان جهانی بهداشت و افزایش تصاعدی آمار جان باختگان و مبتلایان بر نگرانی‌های جهانی بیشتر دامن زد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

دانلود

پس از آنکه اعلام شد شهرهای بزرگ چین از جمله ووهان در قرنطینه هستند، دولت‌های مختلف جهان از طریق سفارتخانه‌های خود در این کشور اقدام به تخلیه شهروندان خود از چین کردند. ماجرا تنها به اینجا ختم نشد؛ مهمان ناخوانده چینی‌ها تا اندازه زیادی تجارت یکی از قدرتمندترین قطب اقتصادی جهان را محدود کرد و سبب شد تا دولت چین در یک بحران واقعی فرو رود. اما طبق گزارش‌های منتشر شده در این باره، مردم این کشور بیش از بحث اقتصادی تحت تاثیر فشارهای روانی ناشی از اخبار این ویروس هستند. گرچه به گفته کارشناسان و متخصصان، ویروس‌هایی از قبیل آنفلوآنزا و سارس به مراتب خطرناک‌تر و کشنده‌تر از کرونا بوده‌اند، اما این ویروس  به دلیل هجمه‌های رسانه‌ای مهلک‌تر جلوه داده شده است.

چرا دانشجوی ایرانی در ووهان ماند؟ 

اما در میان اخبار مایوس کننده و ناامیدانه از ویرس کرونا، انتشار خبری جالب، شاید بسیار خوشحال کننده و مورد توجه واقع شد؛ خبر تصمیم شجاعانه دانشجوی ایرانی مقیم چین که کاروان هموطنانش را در بازگشت به کشورش همراهی نکرد. این تصمیم سوالات بسیاری را در ذهن مخاطبان ایجاد کرد از جمله اینکه او چرا با وجود خطر ابتلا به کرونا و تبعات آن تصمیم گرفت که در ووهان بماند؟


سینا کرمی کیست و در چین چه می‌کند؟

در همین راستا و در خصوص چرایی این تصمیم، گفت‌وگویی با سینا کرمی دانشجوی جوان مذکور انجام داده که در ادامه بخش‌هایی از آن ارائه شده است.

سینا کرمی در جریان این گفت‌وگو  با اشاره به اینکه در حال حاضر در یک کافی شاپ فعالیت می‌کند و اصلاحا یک کافه من است، گفت: من در شهر ووهان به عنوان یک کافه من  فعالیت می‌کنم. از زمانی که شهر ووهان، قرنطینه و عملا تعطیل شد، من و همکارانم تصمیم گرفتیم هر روز به صورت رایگان برای پرستاران و پزشکان قهوه، شیرقهوه، شکلات و هر چیزی که در توانمان است، تهیه و ارسال کنیم.

کرمی ادامه داد: فعالیت‌های تیم ما در این زمینه یک روز قبل از قرنطینه آغاز شده است. در حال حاضر شهر ووهان در قرنطینه کامل است. تیم ما در حالی هر روز به کار خود ادامه می‌دهد که مردم از شدت ترس و نگرانی از خانه‌‍‌هایشان خارج نمی‌شوند.

در پی این اقدام نادر سایت‌های مختلف خبری در دنیا با این جوان و تیمش به گفتگو پرداخته و از انگیزه‌های آنها برای انجام چنین کاری پرس و جو می‌کنند.

یکی از نکات جالب توجه این تصمیم این است که سینا کرمی می‌توانست با پرواز چارتری تدارک دیده شده توسط جمهوری اسلامی ایران به کشور خود بازگردد، اما این کار را نکرده و تصمیم گرفته است بماند و به مردم ووهان کمک کند. اقدامی که خوشحالی بسیار مردم چین را در پی داشت.

انگیزه من تقویت روحیه مردم چین بود

کرمی در باره انگیزه‌های تصمیمش گفت: انگیزه و هدف خاص من در وهله اول این بود که بتوانم به دوستانم و هر کسی که در اینجا حضور دارد، کمک کنم تا روحیه خود را حفظ کرده و بر ترس و نگرانی‌ها غلبه کند. در واقع ما با بردن قهوه و سایر نوشیدنی‌های گرم برای کسانی که در تلاشند تا این بیماری را مهار کنند، از آن‌ها تشکر کرده و به این شیوه روحیه‌شان را تقویت  می‌کنیم. این کار ما باعث شده مردم زیادی در سراسر چین خوشحال شوند؛ انگیزه شخصی من هم روحیه دادن به دوستان و کسانی است که در این زمینه از جان خود مایه می‌گذارند یعنی پرستاران، پزشکان و کارگران بیمارستان‌ها که به طور شبانه‌روز مشغول امدادرسانی هستند.

او در تکمیل پاسخش درباره علت اصلی نیامدنش به کشور افزود: وقتی که خبر رسید سفارت ایران امکان بازگشت شهروندان ایرانی از چین را فراهم کرده است، از خودم پرسیدم اگر همه خارجی‌ها اینجا را ترک کنند پس مردم چین باید چه کار کنند؟ مگر مردم این کشور و به‌ویژه ساکنان شهر ووهان می‌توانند وطن خود را ترک کنند؟ با طرح این سوال برای خود تصمیم گرفتم مانند یک چینی، در ووهان بمانم و با آن‌ها به مبارزه با این ویروس بپردازم.

کرمی درباره عواقب و تبعات تصمیمش با قاطعیت بیان کرد: مهم نیست که چه اتفاقی پیش می‌آید، من تصمیم خود را گرفته‌ام و در کنار دوستان خود در ووهان می‌مانم.

سینا کرمی و دوستانش روی تک تک لیوان‌های قهوه شعارهای «زنده باد ووهان»، «ووهان پیروز می‌شویم»، «خسته نباشید پرستار» و «خسته نباشید دکتر» را می‌نویسند تا به این طریق علاوه بر پیام نوع دوستی، روحیه آن‌ها را هم تقویت کنند.

این اقدام سینا کرمی و دوستانش بازتاب جهانی بسیاری داشته داست و تاکنون خبرگزاری‌های مختلفی در داخل و خارج از کشور چین به این موضوع پرداخته‌اند. به ویژه از این منظر که او یک ایرانی است. 

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

دانلود

گفتنی است؛ بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین با تدابیر بهداشتی مناسب طی روزهای گذشته به کشور بازگشتند و برای اطمینان از ایمنی، دو هفته در محل مناسبی تحت نظر و مراقبت‌های کامل پذیرایی قرار گرفتند و در حال حاضر تنها دانشجوی باقی مانده در چین سینا کرمی است که به خواست و اراده خود در این کشور ماند. 

در حال حاضر به طور کلی ۱۷۷۵ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس در سراسر جهان جان باخته و ۷۱ هزار نفر مبتلا شده‌اند که ده هزار و ۸۴۴ نفر آن‌ها مداوا و از بیمارستان مرخص شده‌اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا ووهان چین ووهان ویروس کرونا کرونا بیماری شیوع بیماری علائم بیماری ویروس دولت چین آنفلوانزا سفارت ایران مشرق آنفلوآنزا چینی ها سازمان جهانی بهداشت کرونا جمهوری اسلامی ایران چین دانشجوی ایرانی ایرانی مقیم حال حاضر ووهان چین سینا کرمی شهر ووهان مردم چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۵۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها

شوراها نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شوند و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس اثرگذار نیست تا این نهاد مردمی به جایگاه واقعی خود برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»؛ زمانی که معمار کبیر انقلاب اسلامی این جمله را در میان مردم بیان و ریل‌گذاری حرکت عظیم ملت را بنیان نهاد، برای نخبگان و خواص مشخص بود که جمهوریت و توجه به نقش مردم در اداره کشور برای امام راحل چه جایگاه ویژه‌ای دارد.

بعدها در تدوین قانون اساسی، آن هنگام که ۱۱ اصل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقوله نقش مردم در اداره کشور و شوراها اشاره داشت، این موضع روشن‌تر شد.

در اصول ششم، هفتم، دوازدهم، چهل‌وهشتم، صدم، صدویکم، صدودوم، صدوسوم، صدوچهارم، صدوپنجم و صدوششم قانون اساسی به جایگاه شوراها و مدیریت محلی به‌طور مستقیم پرداخته شده است. این اصول نشان می‌دهد شوراها در کنار قوای مقننه، مجریه و قضائیه، رکن چهارم تصمیم‌گیری و اداره امور کشور هستند و هیچ‌گاه نمی‌توان آن‌ها را از جریان قدرت حذف کرد.

شاید تشکیل شوراها در دهه ۷۰ را بتوان دوره بلوغ اجرای قانون اساسی در کشور دانست که به این اصل مترقی عینیت بخشید و پایه‌گذاری تمرکززدایی از اداره امور کشور را رقم زد. اولین قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران در تاریخ ۱۳۷۵/۳/۱ به تصویب رسید و اصلاحات و الحاقات آن نیز تا سال ۸۶ در جریان بود.

اهمیت شوراها به ویژه در اصل ۱۰۳ قانون اساسی ملموس‌تر است، بر اساس این اصل استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند، در حدود اختیارات شوراها، ملزم هستند که تصمیمات آن‌ها را رعایت کنند.

این اصل نشان می‌دهد وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های شوراها بسیار بیش از آن چیزی تاکنون محقق شده است می‌تواند گسترده باشد، شوراها از مهم‌ترین نهادهای اداره کشور هستند که به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، به جمهوریت نظام جامه عمل می‌پوشانند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی که سه دوره در مجلس حضور داشته، از جمله کسانی است که خاستگاهش را می‌توان شورای شهر دانست. وی در زمینه ظهور و بروز اختیارات شوراهای شهر در مقایسه با اصول قانونی اساسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آنچه که مسلم است، نگاهی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شوراها در چندین فصل داشته در عمل محقق نشده است و آنچه که وظایف شوراها در قانون اساسی بوده در طول این سال‌ها به قوانین عادی برای اجرا تبدیل نشده است.

شوراها مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند

وی می‌افزاید: جای تأسف است که هرچه جلوتر هم می‌رویم، با این حال که شوراها با تجربه تر بالنده‌تر و باانگیزه تر می‌شوند، این وضعیت بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه روز به روز حاکمیت به معنای دولت در تمام ادوار نسبت به شوراهای شهر و روستا کم لطف‌تر می‌شود و کمتر مسئولیتی را به شوراها می‌سپارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد هرچه جلوتر رفتیم در حقیقت وظایف شوراها کمتر شده است، تاکید می‌کند: در طول این سال‌ها قوانینی در مجلس تصویب شده است که شوراها را گاهی تضعیف کرده و قطعاً تقویت نکرده است. بنده در تمام این سال‌ها این مسئله را در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده ام.

امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه بخشی از این موضوع به عملکرد بعضی شوراها بازمی‌گردد معتقد است، گاهی یک تصرف غیرقانونی یا مسئله مالی درباره یک شورای شهر یا روستا که در جراید و رسانه‌ها مطرح می‌شود، موجب می‌شود مسئولان دولتی نسبت به وضعیت عملکردی شوراها نگران شوند.

وی اضافه می‌کند: خود شوراها بهتر می‌توانند مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند، در واقع شوراها باید اعتماد جلب کنند، به قوانین بیشتر مسلط شوند و تمام اعمال خود را بر مبنای قانون تنظیم کنند.

وی می‌افزاید: استانداری‌ها هم باید آموزش شوراها را جدی بگیرند و به شوراها مشاوره حقوقی بدهند تا کمک کنند فضایی که در مسیر بی‌اعتمادی پیش آمده است، از بین برود.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد شوراها در سراسر کشور داده می‌شود، می‌گوید: نمی‌شود به طور کلی در کشور به شوراها نمره داد و ارزیابی هر شورا مختص به خود آن شورا است. در استان قم شوراها در تمام ادوار نمره بالای ۱۸ دارند.

ساز و کاری برای اجرایی شدن نظارت مردمی

نرجس نیازمند، عضو شورای اسلامی شهر قم هدف قانون اساسی از قرارداد اصولی برای شوراها پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و آبادانی شهرها و روستاها را مشارکت و ارائه نظرات مردم می‌داند.

وی با اشاره به اینکه شوراها تداعی مشارکت مردم در اداره کشور هستند، ادامه می‌دهد: سیاست‌گذار و ناظر مدیریت شهری در مباحث مختلف اعضای شورا هستند که این امر خطیر می‌تواند ظرفیت بزرگی برای پیشبرد امور باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه یکی از اهدافی که در شوراها باید پیگیری شود مدیریت یکپارچه شهری است، خاطرنشان می‌کند: در صورتی که این مهم ایجاد شود به طور قطع پیشرفت‌های بیشتری در امور شهری رخ می‌دهد و هماهنگی بیشتری برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد می‌شود.

نیازمند تاکید می‌کند: بسیاری اوقات مردم مشکلاتشان را از چشم شهرداری‌ها می‌بینند، اما قوانین به ما اجازه حل این معضلات را نمی‌دهد چراکه هنوز مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده است.

به گفته وی، اختلاف نظر میان اعضای شوراهای شهرها و نظرات مختلف موجب تلاقی اندیشه‌ها و افکار خواهد بود و در صورتی که دید مثبت داشته باشیم از این اختلاف نظر می‌توان برای پویایی مدیریت شهری استفاده کرد.

عضو شورای اسلامی شهر قم می‌افزاید: انتقادات سازنده موجب پیشبرد اهداف خواهد بود، اما اگر انتقادات در سمت و سوی تخریب و سیاه‌نمایی باشد، نه تنها به اهداف اصلی شوراها نخواهیم رسید بلکه عملکرد عادی مدیریت شهری نیز مختل می‌شود.

عمران و آبادانی شهرها نشاندهنده کارآمدی شوراها است

نیازمند با اشاره به تصویب قوانین شهری در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: انتظار می‌رود این قوانین در مسیر تقویت مدیریت شهری تنظیم شود. این تقویت در واقع قوت دادن به مشارکت مردم در امور خودشان است اما بعضی از این قوانین بیشتر سمت و سوی تمرکزگرایی دارد.

وی معتقد است شوراهای شهر موجب پیشرفت و ارتقای سطح عملکرد مدیریت شهری شده است.

به گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم، عمران و آبادانی در شهرها و افزایش بودجه شهرداری‌ها را می‌توان از نشانه‌های کارآمدی شوراها در کشور دانست، هرچند همچنان ایراداتی وجود دارد و بعضی جنبه‌ها نیاز به تقویت بیشتری است.

ماشاالله سعادتمند، رئیس شورای اسلامی استان قم با اشاره به رقم زدن مدیریت محلی توسط شوراها، تصریح می‌کند: مجلس شورای اسلامی و دولت مدیریت کلان را به عهده دارند، اما ریل گذاری، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری و روستایی از وظایف شوراها است.

به عقیده رئیس شورای اسلامی استان قم، در شش دوره گذشته شوراها به بلوغ خوبی رسیده‌اند و توانسته‌اند وظایف خود را بر اساس قانون اجرایی کنند.

وی تاکید می‌کند: ممکن است بعضی نقصان‌ها در عملکرد شوراهای شهر و روستا وجود داشته باشد که با آموزش اعضای شوراها می‌توان شرایط بهتری را در این زمینه ایجاد کرد. زمانی که تصمیمات شوراها براساس نص قانون باشد، خدشه‌ای بر آن وارد نخواهد بود.

لزوم تحقق مدیریت جامع شهری

سعادتمند تحقق مدیریت جامع شهری را موجب به بلوغ رسیدن جایگاه شوراها در کشور می‌داند و می‌گوید: مدیریت جامع شهری یعنی واگذاری همه امور شهرها و روستاها به شوراها و دستگاه‌های دیگر داخل شهر و روستا و نباید حکمرانی وجود داشته باشد.

به گفته وی، در برنامه هفتم این مسئله به خوبی دیده شده است تا این واگذاری‌ها انجام شود و دولت نیز اهتمام خوبی نسبت به تقویت شوراها دارند. علی طالبی، مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، شوراها را حلقه واسط میان حاکمیت و مردم می‌داند و می‌گوید: وظایف متنوعی برای شوراها دیده شده که از جمله آن انتخاب شهردار، دهیار و نظارت بر آن‌ها است.

وی می‌افزاید: وظیفه دیگر شوراها ریل‌گذاری برای فعالیت شهرداری و دهیاری است که می‌تواند نسبت به آن اهتمام داشته باشد.

مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم اختلاف را امری طبیعی در امور شورایی می‌داند و تاکید می‌کند: تا زمانی که این اختلافات منجر به نزاع و توقف امور نشود، می‌تواند موجب بالندگی و رشد شود اما اگر این اختلافات موجب نزاع یا توقف امور شود قطعاً امری مذموم است.

طالبی می‌افزاید: در عین حال ساز و کارهای اجرایی قانونی برای حل اختلافات وجود دارد و هیئت حل اختلاف استان یکی از این سازوکارها است.

شوراهای شهر و روستا یکی از مهم‌ترین نهادهای ایران در زمینه تمرکززدایی و توسعه متوازن مبتنی بر ویژگی‌های فضایی جغرافیایی است و موجب چابکی در تصمیم‌گیری و نزدیکی فرایندهای تصمیم‌گیری با نظرات توده مردم می‌شود.

این نهادها حتی امروز هم نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شود و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس، ممکن و اثرگذار نیست.

کد خبر 748497

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • جاده کرج ـ چالوس بسته شد
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • تصمیم مهم باشگاه رم دربارهی آینده سردار آزمون
  • جزئیات یک تصمیم پرسروصدا؛ ژوزه مورایس چگونه مسلمان شد؟
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد
  • سپردن امور به دست مردم افتخار انقلاب اسلامی است
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد