Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
جدا خوابیدن کودک
کودکان زیادی را دیده اید که حاضر نیستند تنهایی در اتاقشان بخوابند و تاکید دارند که در کنار والدینشان بمانند. این مسئله یکی از عوامل مهمی است که سبب ایجاد مشکلاتی در روابط زوجین می شود؛ از طرفی نگرانی والدین در مورد این که ممکن است کودک بترسد یا مبادا مشکلاتی برای او پیش بیایید، سبب می شود تا بسیاری از مادران در کنار کودکشان بخوابند ولی چطور میتوان کودکان را به تنهایی خوابیدن عادت داد؟
معمولاً تا حدود یک سالگی کودک در کنار والدین می خوابد و این مسأله میتواند سبب وابستگی وی شود؛ بنابراین در آغاز جدا کردن خواب کودک قدری مشکل است، ولی عاقبت دیر یا زود باید این اتفاق بیفتد و با طولانی مدت شدن این روند امکان دارد مشکلات دیگری مانند وابستگی بیش از حد کودک و مشکلات عاطفی زوجین رخ دهد؛ این در حالیست که تنهایی خوابیدن کودک مزایایی دارد که عبارت اند از:
- افزایش احساس استقلال و اعتماد به نفس
- کاهش وابستگی کودک به والدین
- نداشتن احساس کم بود در بین دوستان
خوابیدن کودک
کودک از چه سنی باید تنها بخوابد؟
تنهایی خوابیدن کودک در سن مطلوب بنابه علل بالا بسیار دارای اهمیت است؛ بنابراین سن 2 الی 3 سالگی، زمان خوبی است که تلاش کنید کودک را تنها بخوابانید برای این که جدا خوابیدن کودک در سن بیش از 3 سالگی میتواند سبب ایجاد وابستگی وی شده و درنهایت جدا کردن او از والدین بسیار سخت خواهد بود و تنهایی خوابیدن او در سن کم تر از 2 سالگی هم میتواند سبب اضطراب جدایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استفاده از روش های زیر بعنوان نقطه آغاز میتواند برای تنهایی خوابیدن کودکان کمک کننده باشد:
اهسته شروع کنید
تنهایی خوابیدن را ناگهانی آغاز نکنید. یک یا دو روز در هفته را تنظیم کنید که او به تنهایی بخوابد ولی او را تنها نگذارید و 10 الی 30 دقیقه در کنار تختش بنشینید و برایش قصه بخوانید تا بخوابد؛ برای این که حضور شما در اتاقش به وی حس امنیت و ارامش می دهد. کودک آرام آرام به اتاقش و تنهایی خوابیدن عادت می کند و شما میتوانید روزهای تنهایی خوابیدن را افزایش دهید.
اتاق کودک خود را جذاب و سرگرم کننده کنید!
مهم این است که احتمال این تغییر تازه را برای فرزندتان راحتر کنید. فرزندتان را در جذاب کردن اتاق خود درگیر کنید. خلاق باشید و فرزندتان را ترغیب کنید که اتاق خویش را با چیزهای لذت بخش و سرگرم کننده تزیین کند( مثلا ، تصاویر، پوسترها، شبرنگ ها، شیپورها، و یا یک روتختی با رنگ مورد علاقه اش!). تمرکز توجه کودک بر روی چیزهای مثبت سبب کاهش استرس او در اوایل تنها خوابیدن می شود.
سن جدا خوابیدن کودک
تشویق کنید
به ازای هر شبی که کودک شما توانست تنها در اتاق خودش بخوابد، برای وی جایزه هایی در نظر بگیرید و یا برچسب های ستاره ای یا عروسکی در اتاقش نصب کنید.
قبل از خواب محرک ها را از کودک دور کنید
بعضی محرک ها مثل شکلات، نوشیدنی های کافئین دار، استفاده از تلویزیون و تلفن همراه، خواب کودکان را مختل می کند. کودکان در وضعیت ایده آل دست کم باید یک ساعت قبل خواب از تحریک کننده ها دور باشند، برای این که استفاده از این عوامل تهدیدکننده به ویژه تماشای برخی برنامه ها و فیلم ها که برای سن کودک مناسب نیست سبب می شود تا کودکان موقع خواب دچار نگرانی و پریشانی شوند؛ بنابراین والدین باید نسبت به دور کردن این عوامل تهدیدکننده هشیار بوده و آنگاه از فرزندانشان انتظار جدا خوابیدن را داشته باشند.
راحت کردن انتقال
برای بعضی از کودکان و نوجوانان، شروع به تنهایی خوابیدن کم کم میتواند بسیار وحشتناک باشد، بنابراین شما امکان دارد احتیاج به بعضی از مرحله های اضافی در نردبان ترس کودک خود داشته باشید، مثل:موافقت برای سرزدن به فرزند خودتان یک بار یا دو بار در طول شب( و یا بیشتر، در صورت لزوم، با برنامه ای برای کاهش این سرزدن ها در طول زمان). به کودک خویش یک رادیو برای استفاده در موقع تنهایی در اتاقش بدهید.هر چیزی که کودک شما حس می کند که میتواند انجام دهد تا خوابیدن او در رخت خواب شما را متوقف کند، یک گام در مسیر درست است!
یک عادت خواب روتین ایجاد کنید
به عنوان یک پدر و مادر، احتمالا همین حالا هم با کودک خود یک روال یا عادت خواب دارید که ممکن است شامل خواندن قصه و بوسیدن و شب بخیر باشد. کل این روال باید در اتاق خواب کودک شما باشد. حتی چنانچه کودک شما هنوز آماده نیست که تنها بخوابد، اگر فرزندتان در اتاق خودش برای خواب آماده شود، خیلی بهتر از این است که در اتاق شما آماده خواب شود.
آموزش تنها به خواب رفتن به کودک
قاطع باشید
بعضی کودکان خواهش می کنند تا نزد والدینشان بخوابند و یا گاهی شب ها از اتاقشان پیش والدینشان میروند ، در اینصورت لازم است قاطعیّت به خرج دهید و هیچوقت اجازه ندهید کودکتان نزد شما بخوابد. با او به اتاقش بروید و با نشستن در کنارش به وی کمک کنید تا بخوابد.
از تنهایی خوابیدن بعنوان تهدید استفاده نکنید
بعضی از والدین زمانیکه کودک کاراشتباهی انجام می دهد، از تنهایی خوابیدن بعنوان تنبیه استفاده می کنند. این کار سبب می شود تا کودک علاوه بر اضطراب جدایی و ترس از تنها خوابیدن، دچار اختلال خواب شود و معنای اشتباهی از خواب در ذهن وی باقی بماند.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

وکیل خانواده (طلاق،نفقه،مهریه و ...)
به کمک مشاورعشق را به رابطه‌تان بازگردانید
بایادگیری مهارت ارتباط موثرزندگیتومتحول کن
با مشاور خود درباره‌ی مشکلاتتان صحبت کنید
مشاوره تلفنی پیش از ازدواج
مشاره رایگان وثبت درخواست وکیل طلاق توافقی
مشاوره تلفنی طلاق
10دقیقه مکالمه رایگان مشاوره اورژانسی
بهبودعملکرد مغز و تقویت حافظه با نوروفیدبک
آیا من به روانشناس احتیاج دارم؟
انواع سی‌دی‌ بازی اورجینال به بهترین قیمت
طراحی وچاپ برندشما روی انواع کیسه های خرید

تازه های روانشناسی(مشاوره خانواده، روانشناسی کودکان، روانشناسی زناشویی، تست روانشناسی،موفقیت و...) سایر مطالب روانشناسی
12 راهکار موثر برای از بین بردن استرس در زندگی مشترک

شادابی در مدرسه برای رشد دانش‌آموز

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

میزان میل جنسی با تست هالبرت

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج و روانشناسی

دلیل بازی با حلقه ی ازدواج چیست؟

راهکارهایی برای پیشرفت شغلی و ترقی در کار

اولین حیوانی که در این تصویر می بینید بیانگر شخصیت شماست؟

راه هایی ساده برای تقویت حافظه

چگونه کودکان را به‌تنهایی خوابیدن عادت دهیم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!
سایر مطالب روانشناسی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جدا خوابیدن کودک سبب می شود میتواند سبب خواب کودک اتاق خود کودک خود کودک شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۹۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزاران کودک بی سرپرست و پناهجو در اروپا ناپدید شده اند

بنابر گزارش منتشر شده در رسانه‌های بلژیک بیش از ۵۰ هزار کودک بی‌سرپرست که در ۳ سال گذشته به اروپا مهاجرت کرده‌اند، ناپدید شده‌اند.

به گزارش ایسنا،‌ سه رسانه‌ بلژیکی در پی انجام مطالعاتی در این باره اعلام کردند از ۵۱ هزار و ۴۳۳ کودک مهاجر که بدون بستگان خود بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ به اروپا رفته‌اند، خبری نیست.

تخمین زده می‌شود که این کودکان ممکن است به دست گروه‌های جنایت سازمان یافته افتاده یا مجبور به کار شده باشند.

بیشترین تعداد کودکان بی سرپرست گمشده در ایتالیا با ۲۲ هزار و ۸۹۹ نفر ثبت شده است.

اتریش نیز با ۲۰ هزار و ۷۷ نفر و بلژیک نیز با ۲ هزار و ۲۴۱ کودک ناپدید شده در رده‌های بعدی قرار دارند.

با این حال تخمین زده می‌شود که تعداد واقعی، بسیار بیشتر باشد زیرا ۱۳ کشور از ۳۲ کشور اطلاعاتی را در محدوده تحقیق ارائه نکرده‌اند.

به گزارش آناتولی، «آخی لیون»، دبیرکل فدراسیون کودکان گمشده در اروپا، یک سازمان غیردولتی مستقر در بلژیک که در ۲۷ کشور اروپایی در مورد کودکان گم شده فعالیت می‌کند، تأکید کرد این ارقام نگران کننده است و گفت: افزایش تعداد گزارش‌های مربوط به ناپدید شدن «خردسالانِ بدون همراه» بسیار نگران کننده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هزاران کودک بی سرپرست و پناهجو در اروپا ناپدید شده اند
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود