Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@12:43:50 GMT

پیشرفت فناوری ایران در سال گذشته چگونه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۱۳۰۷

پیشرفت فناوری ایران در سال گذشته چگونه بود؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، ایران در سال 2019 دستاوردهای چشمگیری در علم و فناوری اعم از برگزاری جلسات علمی قابل توجه، سمپوزیوم‌ و همایش‌ها، صادرات محصولات بیودارویی تولید ایران دریافت جوایز در عرصه‌های مهم بین المللی، کسب موفقیت در زمینه‌های مختلف نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی و بسیاری موفقیت‌های دیگر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صعود 17 پله‌ای ایران در علم سلول‌های بنیادی در منطقه خاورمیانه

امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت:« جمهوری اسلامی ایران در تولید علم سلول‌های بنیادی 17 پله صعود کرده است.»

روش‌های ژن درمانی، سلول درمانی، مهندسی بافت و پزشکی احیا کننده در بیش از هزار و شصت مطالعه بالینی در جهان انجام شده و 93 مورد از آنها در آینده بسیار نزدیک تجاری می‌شود.

حمیدیه به تأسیس 917 شرکت در زمینه ژن درمانی، سلول درمانی و پزشکی احیا کننده در جهان اشاره و اظهار کرد: اگر محصولات 10 درصد از این شرکت‌ها وارد بازار شوند؛ گام‌های بزرگی در این زمینه برداشته می‌شود.

افزایش تعداد مراکز پیوند سلول‌های بنیادی خونساز به 18 مرکز در نقاط مختلف کشور، راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی دانشجویی در زمینه سلول‌های بنیادی و داروهای احیا کننده در کرج، شیراز و کرمان، برگزاری چهار المپیاد دانشجویی از دیگر مواردی انجام گرفته است.

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در رقابت‌های المپیاد جهانی ریاضی

دانش‌آموزان ریاضی ایران در شصتمین المپیاد بین المللی ریاضی (IMO 2019) که از 11 تا 22 ژوئیه در وان انگلستان برگزار شد، شش مدال کسب کردند.

دانش آموزان زیست شناسی ایرانی در سی امین المپیاد بین المللی زیست شناسی (IBO 2019) که در تاریخ 14-21 ژوئیه 2019 در مجارستان برگزار شد، موفق به کسب چهار مدال رنگارنگ شدند.

دانشجویان شیمی ایران در پنجاه و یکمین المپیاد بین المللی شیمی (IChO 2019) که در تاریخ 21-30 ژوئیه 2019 در فرانسه برگزار شد، چهار مدال دریافت کردند.

نمایندگان ایران در مسابقات جهانی رباتیک فیرا ۲۰۱۹ کره جنوبی 27 مدال رنگارنگ کسب کردند

نمایندگان ایران در مسابقات جهانی رباتیک فیرا ۲۰۱۹ کره جنوبی موفق به کسب 14 قهرمانی، 8 نایب قهرمان و 5 عنوان سومی شدند.

تیم های روباتیک ایران در بیست و چهارمین دوره این مسابقات در کره جنوبی که از 11 تا 16 آگوست 2019 برگزار می شود، عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان دادند.

بزرگترین نیروگاه سیار کشور رونمایی شد

بزرگترین نیروگاه سیار کشور همزمان با پانزدهمین نمایشگاه بین المللی آب و فاضلاب بین المللی ایران جهت استفاده در زیرساخت‌های حساس صنعت آب و فاضلاب در شرایط بحرانی و اضطراری مانند سیل و زلزله رونمایی شد.

این نیروگاه سیار می‌تواند اقدامات لازم مانند تأمین آب را در کمترین زمان ممکن انجام دهد تا مناطق مختلف کشور در شرایط بحرانی و اضطراری مانند سیل و زلزله تحت پوشش قرار گیرد.

ساخت دستیار رباتیک جراح قلب تپنده در کشور

این طرح جزو برنامه‌های همکاری‌های بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که با همکاری دکتر مهدی توکلی از دانشگاه آلبرتا انجام شده است.

دکتر حیدرعلی طالبی، رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره ویژگی‌های این ربات گفت: این ربات می‌تواند همزمان با ضربان قلب حرکت کند تا بتواند به جراح در انجام دقیق جراحی کمک کند و امکان دیدن تصاویر برای جراح راحت‌تر باشد.

دکتر ایمان شریفی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه امیرکبیر و همکار طرح با اشاره به حضور ۶ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این طرح گفت: جراح می‌تواند از راه دور و با استفاده از جوی استیک (دسته) ربات را هدایت کند تا بتواند جراحی دقیق و ظریفی را انجام دهد.

صادرات سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند واحد بویین‌ زهرا به کشورهای عربی

مهدی محرم پور مدیر مرکز رشد بوئین‌زهرا توسعه و شناسایی بازارهای هدف را از برنامه‌های مهم این مرکز عنوان کرد و گفت: هدف صادراتی سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند بیشتر کشورهای عربی است به‌طوری‌که مکاتبه‌ای با شهرداری مسقط عمان در این زمینه داشتیم.

محرم پور اظهار کرد از شروع به‌کار خط تولید اولین سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند خبر داد و گفت: محصول نهایی سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند با نام تجاری «واتر سوآب» توسط واحد فناور آرتاخه مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا وارد بازار داخلی و خارجی خواهد شد.

وی کاهش بیش از ۵۰ درصدی مصرف آب، کاهش بیش از ۵۰درصدی مصرف کود شیمیایی، کاهش بیش از ۷۰ درصدی مصرف برق، کاهش هزینه‌های کارگری، عدم نیاز به فیلتراسیون پرهزینه، قابلیت افزایش عمق و مکان بدون تعویض، قابلیت استفاده در سیستم‌های های تحت‌فشار و ثقلی، قابلیت مانیتورینگ و خطایابی کل شبکه آبیاری اعم از لوله‌های ورودی و خروجی هرکدام از دستگاه‌های تأسیسات اصلی، دارای فیلتر نانو ذرات ریشه گریز جهت جلوگیری از ورود ریشه را از قابلیت‌های این سیستم عنوان کرد.

درخشش تیم رباتیک دانشگاه آزاد قزوین

تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با کسب 5 مقام قهرمانی و یک عنوان سومی در مسابقات جهانی ربوکاپ استرالیا 2019، خوش درخشید.

در بخش دانشجویی و در لیگ ربات فوتبالیست انسان نما سایز نوجوان، تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توانست مقام قهرمانی را به دست آورد و همچنین در بخش Drop in تیم ربات انسان نمای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین مقام نخست را کسب کرد.

در لیگ ربات شبیه ساز امداد نیز تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به مقام اول دست یافت. همچنین در لیگ ربات مجازی تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توانست مقام قهرمانی را از آن خود کند. در این لیگ تیم سلام از دبیرستان اسلام که در بخش دانشجویی شرکت کرده بود مقام دوم را کسب کرد.

در لیگ ربات فوتبالیست سایز کوچک تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین مقام سوم مسابقات را از آن خود کرد. همچنین در لیگ ربات‌های صنعتی و در بخش رقابت فنی نیز، تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توانست مقام اول را به دست آورد.

مهندسان ایرانی ربات تمیز کردن مقره‌های برق ایجاد کردند

مهندسان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی بازوی رباتیک تمیز کننده مقره‌های برق شدند.

امیر ابوالفضل صورتگر، عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، توضیح داد: کاهش خرابی، افزایش سرعت نظافت و همچنین بهبود کیفیت از مزایای این بازوی رباتیک است.

وی خاطرنشان کرد: کاهش زمان خاموشی خطوط جهت پاکسازی به دلیل افزایش سرعت پاکسازی مقره‌ها و افزایش قابل ملاحظه کیفیت و دقت پاکسازی (پاکسازی ۳۶۰ درجه‌ای سطوح فوقانی و تحتانی مقره) از جمله مزایای سامانه ساخته شده در مقایسه با سایر روش‌های مرسوم مانند استفاده از واتر جت توسط هلیکوپتر یا توسط بالابرهای ویژه و پاکسازی دستی توسط تیم عملیاتی کارگری – تکنسین است.

کسب رتبه نخست دانشجویان شریف در مسابقات انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا

دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای نخستین بار به‌عنوان یک تیم ایرانی مقام اول مسابقات بین‌المللی انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا (AIAA) را در شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی کسب کردند.

گفتنی است که تیم فراس با توجه به عدم امکان حضور در آمریکا، طرح خود را به‌صورت ویدئوکنفرانس ارائه داد و از طرف هیئت داوران در کنفرانس بین‌المللی پیشرانش و انرژی آمریکا به‌عنوان تیم برتر انتخاب شد.

اختراعی که بدون حضور صاحب ایده مدال نقره مسابقات «سیلیکون‌ولی» را کسب کرد

محققان ایرانی به دلیل ارائه برنامه ابتکاری خود در زمینه کاهش سوخت خودرو، در جشنواره بین المللی اختراعات دره سیلیکون موفق به کسب مدال نقره شدند.

علیرضا غفراللهی و کمیل قنبری توانستند فیلتر سوختی سازگار با محیط زیست ایجاد کنند که از احتراق ناقص و کاهش مصرف انرژی جلوگیری می کند.

دانشمندان در این مطالعات موفق به طراحی و ساخت فیلتر سوخت (صافی بنزین) شدند که بر روی خودروهای سواری نصب و با ایجاد فعل و انفعالاتی در سوخت‌های هیدروکربنی از جمله بنزین، از خام‌سوزی سوخت جلوگیری می‌کند و فرآیند به سمت احتراق کامل می‌رود.

انتهای پیام/

178 / 336 خاورمیانه سلول‌های بنیادی رقابت‌های المپیاد جهانی ریاضی مسابقات جهانی رباتیک فیرا ۲۰۱۹ نیروگاه سیار کشور رباتیک جراح قلب تپنده مقره‌های برق سیلیکون‌ولی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خاورمیانه سلول های بنیادی نیروگاه سیار کشور مقره های برق سیلیکون ولی دانشگاه صنعتی امیرکبیر المپیاد بین المللی نیروگاه سیار کشور مسابقات جهانی سلول های بنیادی احیا کننده مقام قهرمانی مقره های برق دانش آموزان لیگ ربات کاهش بیش موفق به کسب برگزار شد کره جنوبی کسب کردند مقام اول مقره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحولی دانشگاه آزاد، امید آفرین است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از قزوین؛ محمد مهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای این برنامه در علت خصوص مهاجرت نخبگان از کشور گفت: وقتی که دانشجویان برای دریافت مدرک دانشگاهی به ما مراجعه می‌کنند کم و بیش در جریان آمار مهاجرت‌ها چه در رشته‌های پزشکی و چه در رشته‌های غیرپزشکی قرار می‌گیریم. مشکل بچه‌های ما مشکل فردا است. حقیقت این است که ما توقعاتی را به وجود آورده‌ایم که بچه‌های ما از سر کلاس درس به آینده روشن فکر می‌کنند اما این آینده پشتوانه‌ای ندارد. ما باید دانشگاه امیدآفرین تولید کنیم.

طهرانچی در مورد موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تولید دانشگاه امیدآفرین گفت: معتقدم ما در دانشگاه آزاد اسلامی ریل گذاری این مسیر را به خوبی انجام داده‌ایم. امروز شما خواهید دید و مردم در پایان برنامه شما قضاوت خواهند کرد که ما توانسته‌ام یا خیر.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر کم شدن تعداد دانشجویان در واحد دانشگاه آزاد مجلسی بیان کرد: واحد مجلسی یکی از بهترین واحدهای آموزشی بود اما به مرور تعداد دانشجویان این واحد کم شد به گونه ای که وقتی ۵ سال پیش من به دانشگاه آزاد آمدم این واحد جزو واحدهای زیان‌ده بود بنابراین ریل دانشگاه عوض و این واحد به سایت فناوری تبدیل شد.

وی ادامه داد: امروز در دانشگاه گام دومی قدم می‌زنیم که از نسل آموزش جدا شده و نسل فناوری را در آن می‌بینید و به جایی رسیدیم که دانشگاه آزاد اصفهان با مجموع فعالیت‌هایی که در این برنامه خواهید دید توانسته ۲ ماه از حقوق کارکنان را خودش تأمین کند.

طهرانچی تصریح کرد: واقعیت این است که دانشگاه مدرن و نسل جدید همین دانشگاه است و نه ساختمانهایش! یک اندیشمند اروپایی می‌گوید دانشگاه‌های جهان اگر به همین شیوه پیش بروند به موزه تبدیل می‌شوند و هوش مصنوعی از ما بهتر تولید می‌کند.

طهرانچی در ارتباط با آزمایشگاه فناوری واحد اصفهان گفت: اینجا آزمایشگاه فناوری است. زندگی علمی گسترش پیدا کرده و فناوری و نوآوری زنجیره‌ای شده است که دانشگاه باید این امتداد را داشته باشد. اینجا گوجه و خیار انبوه تولید نمی‌شود بلکه بحث بذر و بوته های بذری است که سرمایه ملی کشور است. سلامت غذایی و امنیت غذایی دو بحث جدا از یکدیگر هستند در واقع استقلال سیاسی، استقلال غذایی می‌خواهد و اگر لاین مرغ، گوجه و...نبود از ابزار تحریم مردم را محروم می‌کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص شرکت دانش‌بنیان معیار دانش پارس خوراسگان هم گفت: ضروری است تا در کشور مواد استاندارد تولید کنیم و دانشگاه آزاد اسلامی توانست ماده استاندارد که همیشه از خارج از کشور وارد می‌شد را خود ایجاد کند. تعداد آزمایشگاه‌ها مهم نیست بلکه باید مولد دارایی برای دانشگاه باشد و دانشگاه به جای تکیه صرف به درآمدهای شهریه‌ای، از این محل کسب درآمد کند. در همین استان و مجموعه‌هایی که امروز بازدید خواهید کرد ۲ ماه حقوق کارکنان از مبلغ کار همین شرکت‌های دانش بنیان تأمین شد.

طهرانچی در پایان با اشاره به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری خاطرنشان کرد: در کل کشور امسال بالای هزار میلیارد تومان می‌توانیم از محل صرفا فناوری درآمد داشته باشیم و افقی که در این حوزه و برای سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ متصور شده‌ایم؛ درآمدزایی ۲ هزارمیلیارد تومانی است.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به برنامه ۵ ساله دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: در این برنامه سال به سال مشخص شده که طرح‌هایی همچون پویش از لحاظ عددی چقدر باید باشد و امسال که طرح پویش وارد سال سوم می‌شود باید ده درصد از ورودی‌های کارشناسی وارد طرح پویش شوند. بالغ بر ۳۰۰ هزار ورودی لیسانس داریم که با این حساب ۳۰ هزار نفر باید وارد طرح پویش شوند.

محمد مهدی طهرانچی در پایان تاکید کرد: در سالی که گذشت ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از شهریه داشتیم. هزار میلیارد تومان تنها در حوزه فناوری درآمدزایی داشتیم و مجموع درآمد دانشگاه آزاد اسلامی در سالی که گذشت ۱۸ هزارمیلیارد تومان بود. در گذشته ۹۰ درصد درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی از محل شهریه‌ها و ۱۰ درصد غیرشهریه‌ای بود در صورتی که تا پایان امسال(۱۴۰۳)، ۶۰ درصد درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی از شهریه‌ها و ۴۰ درصد درآمدزایی غیرشهریه‌ای خواهد بود.

خبرنگار: نیلوفر معصومی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228781 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • طراحی نیمکت مواج برای اتاق‌های انتظار (فیلم)
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • دستاوردهای عملیات‌ وعده صادق ‌در عرصه علم و فناوری چه بود؟
  • مسیر تحولی دانشگاه آزاد، امید آفرین است
  • ببینید l بازدید میلیونی زمین خوردن یک ربات/ انسان‌نماها زمین خوردن را تمرین می‌کنند؟
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد