Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@14:58:12 GMT

ایران ۵.۵ میلیون خانوار تک نفره دارد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۲۰۰۰

ایران ۵.۵ میلیون خانوار تک نفره دارد

رئیس گروه توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵.۵ میلیون خانوار تک نفره در ایران زندگی می کنند.

به گزارش ایمنا، معصومه توکلی در برنامه‌ای رادیویی با موضوع بررسی افزایش خانواده‌های تک نفره با اشاره به اینکه وجود خانوارهای تک نفره یک واقعیت اجتماعی است، گفت: در حال حاضر شاهد وجود خانوارهای تک نفره هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه خانوارهای تک نفره در نتیجه برنامه‌ریزی‌های نادرست به وجود آمده‌اند، اظهار کرد: افرادی که به شکل انفرادی زندگی می کنند یک خانوار تک نفره به شمار می آیند و الصاق لفظ خانواده به این افراد صحیح نیست.

رئیس گروه توانمند سازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: در بسیاری از مواقع یک زن یا مرد در اثر مرگ یا متارکه شریک زندگی خود را از دست می دهد و از شکل خانواده به خانوار تک نفره تبدیل می شود.

وی افزود: دانشجویانی که به تنهایی در محل تحصیل خود زندگی می کنند، یک خانوار تک نفره هستند، اما پس از برگشت به جمع خانواده و شهر مبدا عضو خانواده به شمار می آیند.

توکلی تصریح کرد: عدم پیشگیری از وقوع حوادث مختلف و ناکارآمد بودن سیستم امداد تا موضوعاتی مانند طلاق و فوت و مشکلات اقتصادی مهم‌ترین دلایل شکل‌گیری خانوارهای تک نفره محسوب می شوند.

وی با بیان اینکه ایجاد خانوار تک نفره معلول‌های متعددی دارد، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر خانوارهای تک نفره در تمامی کشورهای دنیا در حال افزایش هستند.

رئیس گروه توانمند سازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور افزود: مدرنیته امکان و بستری را فراهم کرده که افراد به راحتی بتوانند به صورت تک نفری زندگی کنند و مسیر زندگی را پیش ببرند.

وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا نسبت به افزایش آمار خانوارهای تک نفره نگرانی ایجاد شده است، اظهارکرد: امروزه سیاست گذاران و مسئولین کشورهای مختلف معضل خانوارهای تک نفره را در معرض توجه خود قرار داده‌اند.

توکلی اضافه کرد: رشد آمار خانوارهای تک نفره در ایران به تناسب رشد این معضل در مقیاس جهانی نیست، در حالی که در سالهای گذشته تعداد خانوارهای تک نفره در کشور مورد رشد و افزایش کمی قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه خانوارهای تک نفره بررسیهای کامل و جامعی را در اختیار نداریم، عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۵.۵ میلیون خانوار تک نفره در ایران زندگی می کنند، اما به این آمار نمی توان استناد کرد.

رئیس گروه توانمند سازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور افزود: بیش از ۲۰ میلیون خانوار در کشور زندگی می کنند.

وی اضافه کرد: خانوارهای تک نفره در بافت جامعه همیشه در معرض آسیبهای بیشتری قرار می گیرند، این نهادهای حمایتی باید توجه ویژه‌ای را به این افراد داشته باشند.

در ادامه این برنامه حمیده عادلیان، استاد دانشگاه و مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه نیز با اشاره به اینکه هر آماری باید بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: در هر جامعه‌ای همیشه نیازهای متعدد و جدید شکل می گیرد، بر این اساس بسیاری از معضلات جدید برخاسته از نیازهایی هستند که به تازگی شکل گرفته‌اند و بی پاسخ مانده‌اند.

بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان بهزیستی، وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی‌های مختلف باید پاسخگوی نیازهای جدید جامعه باشند، اظهارکرد: آمارهای مختلف می توانند نیازهای جامعه را مشخص کنند و سیاست مداران و برنامه ریزان را نسبت به خلاءهای جدید آگاه کنند.

کد خبر 411005

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ایران خانواده تنها زيستي بهزیستی زنان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ۵ ۵ میلیون خانوار تک نفره خانوارهای تک نفره تک نفره در ایران زندگی می کنند حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها

زهره صارمی، استاد زبان و ادبیات پارسی و مدرس دانشگاه درمورد روز جهانی کتاب و حق مولف بیان کرد: کتاب همواره همچون بارقه‌ای از نور در تاریکی دوره‌های مختلف تاریخی نجات‌بخش نوع بشر بوده است. زیرا کتاب با ایجاد نگرش مثبت در افراد جامعه باعث توسعه و بهبود شرایط جامعه شده است؛ به‌طوری که سطح دانش و تجربه زیسته‌ی افراد را بالا برده و پنجره‌ای گشوده است به جهان بینی‌های مختلف و زندگی‌هایی که امکان زیستن آنها وجود ندارد. زیرا تنها با خواندن کتاب می‌توان آن زندگی‌ها را تجربه کرد. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی اظهار کرد: کتاب همواره به انسان کمک کرده است تا اهداف زندگی را برای خود مشخص و پیدا کند و به همین دلیل، انسان با خواندن کتاب می‌تواند درمورد اهدافی که تعیین و پیدا کرده است راه حل مناسب و دانش و اطلاعات کافی بدست آورد و علاوه بر این، کتاب توانسته است انسان را در راستای اهداف و راه حل‌هایی که می‌خواهد در پیش بگیرد راهنمایی کند و برای او روشنگر باشد. زیرا کتاب خواندن همواره باعث احساس آرامش و لذت بی‌پایان می‌شود و همین لذت بی‌پایان، مفهومی به نام کتاب را ماندگار کرده است. 

صارمی گفت: هر ساله در ۲۳ آوریل که همزمان با درگذشت نویسنده‌ی بزرگ «ویلیام شکسپیر» است روز جهانی «کتاب و حق مولف» گرامی داشته می‌شود و ایده اولیه‌ی این مناسبت از برنامه‌ای بوده است که در کاتالونیای اسپانیا برگزار می‌شده که همواره در این روز به خرید و فروش و اهدای کتاب پرداخته می‌شده است و هر کسی که کتابی خریداری می‌کرده یک شاخه گل رز هم، هدیه می‌گرفته است و پس از آن، این موضوع مورد توجه قرار گرفت و سازمان یونسکو این روز را به نام «روز جهانی کتاب» و حق مولف پایه‌گذاری کرد که اهمیت و توجه بیشتری به دست اندرکاران چاپ یک کتاب اعم از نویسندگان، مولفان، ناشران و معلمان و... شود. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی ادامه داد: در طول تاریخ مشاهده کردیم افراد برای کسب دانش و بینش بیشتر و گسترده‌تر، همواره با هر زحمتی که بوده است به منابع و کتاب‌های مختلف دسترسی پیدا می‌کردند. اما در سال‌های اخیر شاهد تحولی در این زمینه هستیم و آن هم، انتشار کتاب‌های دیجیتالی و صوتی در فضا‌های مجازی و گروه‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف است و این اقدام مثبتی است که می‌توان آن را به فال نیک گرفت. اما نکته‌ای که نباید فراموش شود حق مالکیت معنوی و حق مولف و تألیف و حق ناشر است؛ به‌طوری که وقتی قصد داریم کتابی را خریداری کرده و مطالعه کنیم نباید با دانلود کردن کتاب‌های دیجیتالی به صورت رایگان حق مولف و مالکیت معنوی و انتشارات را نادیده بگیریم و در مقابل، باید با خریداری از اپلیکیشن‌های معتبر و گروه‌هایی که با ناشر یا مولف ارتباط دارند کتاب‌های صوتی و دیجیتالی را در فضای مجازی از راه درست و دقیق تهیه کنیم و این کار خوبی است چراکه می‌توانیم با مبلغ بسیار کمتر.

او افزود: کتابی را در کتابخانه مجازی خودمان؛ آن هم در محیط تلفن همراه، تبلت و رایانه برای همیشه داشته باشیم و حتی این کتاب‌ها در حساب کاربری اپلیکیشن‌های کتابفروشی‌ها ماندگار خواهند شد. بنابراین، بهتر است که این کتاب‌ها را با مبلغ بسیار ناچیز تهیه کنیم و برای همیشه داشته باشیم و با پرداخت هزینه، دِین خود را به مولف و ناشر ادا کنیم. 

صارمی با اشاره به سرانه مطالعه کشور گفت: سرانه مطالعه در کشور ما در مقایسه با کشور‌های دیگر بسیار پایین است و باید به این نکته اشاره کرد که تا قبل از این، شاید بعضی از افراد، دسترسی فیزیکی نداشتن برای خرید کتاب در همه نقاط کشور و هزینه خرید را مطرح می‌کردند که البته به نظر بنده، این مسئله خیلی منطقی و دقیق به نظر نمی‌آید. چون در تناسب با هزینه‌های دیگر زندگی می‌توان کتاب را در سبد خرید خانواده‌ها قرار داد. از طرفی، با وجود کتاب‌های مجازی، هزینه‌های خرید این نوع کتاب‌ها کمتر و دسترسی به آنها بسیار راحت‌تر و گسترده‌تر شده است. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی یادآور شد: از همه عزیزان و دست اندرکاران درخواست می‌کنم برای ترویج و فرهنگ‌سازی مطالعه تلاش بیشتری انجام دهند و هر کسی در هر جایی که فعالیت می‌کند مطالعه‌اش را به منظور افزایش دانش، بیشتر کرده و در آینده‌ی نه چندان دور اثر مطالعه را در زندگی خود مشاهده کند و این یک امر بدیهی است که بار‌ها به تجربه اثرش دیده شده است. همچنین، توصیه می‌کنم در زمینه‌ی کتابخوانی کودکان تبلیغات بیشتر و گسترده‌تری صورت بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • اکوسیستم جدید «چری» صنعت خودرو را متحول می‌کند؟
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • جستجوی یک خانواده برای یافتن پیکر فرزندشان/ یادبودی برای یاسین
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها