Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود انتقادات وسیع نسبت به عملکرد تبلیغاتی برخی از کاندیداها اما همچنان این کاندیداها به فعالیت غیرمردمی و غیرقانونی خود ادامه می‌دهند. ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۷ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، تبلیغات انتخاباتی متعهدانه ابتدایی‌ترین مطالبه شهروندان از کاندیداهای انتخاباتی بود که به نظر می‌رسد برخی از این کاندیداها تمایلی به برآورده کردن آن ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین مطالبه مردم از این کاندیداها بسیار واضح است؛ «از در و دیوار شهر برای چسباندن پوسترها استفاده نکنند چرا که این کار غیرمجاز است و باید فقط در مکان‌هایی که برای این منظور در نظر گرفته شده است و یا جاهای خصوصی استفاده کرد».‌ اقدامات خلاف قاعده و دستورالعمل این کاندیداها از همان لحظات آغازین  با اعتراض شهروندان روبه‌رو شد.

همچنین امام جمعه اهواز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته به صراحت نسبت به نحوه تبلیغات برخی از این ستادهای تبلیغاتی انتقاد کرد و گفت: «اگر دیدید کسانی هزینه‌های زیاد می‌کنند، پوستر زیاد و آن چنانی می‌چسبانند، سفره‌های آن چنانی پهن می‌کنند، وعده‌های دروغین می‌دهند و هزینه‌های میلیونی و میلیاردی می‌کنند به‌طور یقین دلیل بر نداشتن لیاقت آنها است.»

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌فرد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «هزینه‌های زیاد برای تبلیغات و پخش گسترده پوستر در سطح شهر این سؤال را به‌وجود می‌آورد که پول این تبلیغات از کجا تأمین‌ شده است؟ مشخص است که چنین شخصی با ورود به مجلس منافع مردم را در نظر نمی‌گیرد و به‌دنبال تأمین منافع خود و اطرافیان خواهد بود.»

امام جمعه اهواز: کاندیدایی که تبلیغات پرهزینه و نامتعارف می‌کند به درد مجلس جمهوری اسلامی نمی‌خوردامام‌ جمعه اهواز: باید مجلسی در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیممیزگرد انتخا‌بات ـ خوزستان | کار نماینده مجلس ‌آسفالت ‌خیابان نیست / چرا کاندیداها وعده‌های غیرواقعی ‌می‌دهند؟

پویش نه به تبلیغات کاغذی در فضای مجازی

با شروع زمان رسمی تبلیغات انتخابات در ساعات آغازین 24 بهمن‌ماه فضای شهر پر شده از تبلیغات کاغذی و از تابلوهای راهنمایی و رانندگی تا ایستگاه‌های اتوبوس از کاغذهای تبلیغاتی در امان نمانده‌اند.

در طول مدت تبلیغات، زباله‌های ایجاد شده و مصرف حجم بالای کاغذ، آن را به یک مشکل برای شهرها و مردم تبدیل می‌کند به‌همین دلیل کاربران فضای مجازی با راه انداختن کمپین #نه_به_تبلیغات_کاغذی و #نه_به_تبلیغات_کثیف از نامزدها درخواست کرده‌اند تا حد امکان از این سبک تبلیغات پرهیز کرده و از روش‌های دیگر به تبلیغ بپردازند.

این کمپین تلاش دارد با ایجاد یک گفتمان از محیط شهر دفاع کند، کاربری با شرکت در این کمپین در صفحه اجتماعی خود نوشت: «نامزدها قرار است مدیریت همین شهر را برعهده بگیرند پس برای تمیز کردن آن تلاش کنند نه کثیف کردن آن».

شهروند دیگری بیان کرد: «این کاندیداها اول باید یاد بگیرند به‌خاطر منافع خود چهره شهر را مخدوش نکنند، رای دادن به این‌ها خیانت به خودمان است».

شهروند دیگری با خطاب قرار دادن یکی از کاندیداها گفت: او که چهار سال نماینده اهواز بود چه دست‌آوردی داشت که حالا این چنین کمر همت به‌نابودی شهر بسته است و سراسر شهر را پر از پوسترهای خود کرده است؟ هر جا ببینیم پوسترش را مشاهده می‌کنیم که با سریش چسبیده شده، حتی به علائم شهری و تابلوها هم رحم نکرده».

فرماندار اهواز: تبلیغات خارج از محل تعیین شده ممنوع است

فرماندار اهواز  نیز نسبت به این رویه کاندیداها انتقاد کرد و گفت: تبلیغات انتخاباتی خارج از محل‌های تعیین شده شهرداری و یا روی دیوارها و تابلوهای شهری، ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.

به گفته جمال عالمی نیسی نشستی با همه نامزدها برگزار و در این نشست الزامات قانونی درباره تبلیغات انتخاباتی به آنها گوشزد شده و مسائل مجاز و غیرمجاز تبلیغاتی تشریح شده است.

وی با تاکید بر اینکه تبلیغات نامزدها نباید به‌صورتی باشد که نظم و زیبایی شهر را برهم بریزد، گفت: مقرر شده است که شهرداری اهواز محل‌هایی را ویژه تبلیغات نامزدهای انتخابات تعیین کند.

رئیس ستاد انتخابات اهواز اظهار داشت: چسباندن تبلیغات نامزدها بر روی دیوارها و تابلوهای شهری ممنوع است و پیگرد قانونی دارد این مسئله به نامزدها اعلام شده است.

عالم نیسی از نامه درخواست فعالان محیط زیست مبنی بر جلوگیری از نصب تبلیغات کاغذی در سطح شهر اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: پیش از این نحوه تبلیغات نامزدها و جلوگیری از تخریب چهره شهر پیگیری شده و هیئت نظارت نیز قرار است در این زمینه ورود کند.

تبلیغات یا ضدتبلیغات؟

شاید بسیاری از این کاندیداها یک مشاور تبلیغاتى متخصص  می‌داشتند می‌شد با هزینه‌ای حداقلی و تاثیرگذارى بیشتر تبلیغات خوبی کرد اما به نظر می‌رسد آقایان اعتقادى به کار حرفه‌اى ندارند و فکر می‌کنند تبلیغات یعنى همین چاپ پوستر.

این در حالی است که در سال‌های اخیر، محیط زیست و حفاظت از آن جایگاه متفاوتی در افکار عمومی یافته و دیدگاه‌های مسئولان در این رابطه به یکی از ملاک‌های مهم قضاوت درباره عملکرد ایشان تبدیل شده است؛ متر و معیاری که بر اساس آن عملکرد ایشان ستایش یا نکوهش و نقد می‌شود.

این را بگذارید در کنار تبلیغات بی‌حد و حصر برخی کاندیدا‌ها که موجب می‌شود قطار پوستر‌های تبلیغاتی‌شان در و دیوار شهر‌ها را بپوشاند و حتی درختان و نرده‌های وسط خیابان‌ها را هم بی‌نصیب نگذارد.

در تبلیغاتی که اگر تک رنگ و ساده هم باشند، به برکت کمبود شدید کاغذ و افزایش قیمت شدید آن در یک سال اخیر در زمره تبلیغات گران قیمت قرار می‌گیرند.

کالا‌هایی گران‌قیمت که به مدد نیروی انسانی پرشمار و کوشا در چند روز در ابعاد وسیع در سطح شهر‌ها پراکنده می‌شوند و چهره‌ای کریه و زشت از انتخابات پیش‌روی همگان قرار می‌دهند که زدودنش نیز نیازمند صرف هزینه‌های بسیار و به‌کارگیری جمع بزرگی از کارگران و پیمانکاران شهرداری است.

همه این‌ها در حالی است که با گسترش شبکه‌های اجتماعی و افزون شدن شمار کاربران فضای مجازی در کشورمان و دقت در برنامه‌ها و طرح‌هایی که کاندیدا‌ها ارایه می‌دهند یا از آن مهم‌تر رسیدن به این نقطه که بسیاری ترجیح می‌دهند لیستی و بر اساس گرایش‌های سیاسی رای دهند استفاده گسترده از تبلیغات محیطی آن هم در این شکل زننده جای ابهام دارد.

گویی برخی کاندیدا‌ها هنوز بر این باورند که کیفیت پوسترهایشان یا عکس و شعاری که روی آن‌ها درج می‌کنند یا حتی کمیت این تبلیغات، فاکتوری مهم و موثر در ترغیب مردم به رای دادن به ایشان است؛ غافل از آن که ارزش‌های زیست محیطی در جامعه پا گرفته و رو به گسترش است و همین امر موجب می‌شود این نوع تبلیغات به عاملی برای شکست ایشان تبدیل شود.

به تعبیر بهتر گویی برخی کاندیدا‌ها از این مهم غافل هستند که استفاده وسیع از تبلیغات کاغذی و دیوارنوشته و هر نوع تبلیغ دیگری که منظر شهر‌ها را زشت و موجب اسراف و تولید آلودگی و آسیب به محیط زیست می‌شود، برایشان حکم اقدامی ضد تبلیغاتی را دارد که برای رقم زدنش هزینه هم کرده‌اند در حالی که سودش نصیب دیگر کاندیدا‌ها می‌شود.

گزارش از علی سواری

انتهای پیام/ح

R41468/P/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تبلیغات انتخاباتی تبلیغات انتخابات تبلیغات نامزدها تبلیغات کاغذی برخی کاندیدا ها نه به تبلیغات جمعه اهواز سطح شهر محیط زیست کردن آن شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۳۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت چالشی کاندیداها در میدان مناظره‌ها

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی آماده برگزاری انتخاباتی پرشور در دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

استان لرستان دارای هفت حوزه انتخابیه اصلی بوده که در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، نمایندگان منتخب شش حوزه انتخابیه با رأی مردم مشخص شدند و انتخابات در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی باتوجه‌به رقابت نزدیک کاندیداها، به‌دور دوم کشیده شد.

رقابت چالشی کاندیداها در میدان مناظره‌ها

در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی، «محمدرضا ملکشاهی راد»، «رضا سپهوند»، «هادی هاشمی نیا» و «قدرت الله ایمانی» قرار است با یکدیگر به رقابت بپردازند، رقابتی که در یک هفته منتهی به برگزاری دور دوم انتخابات، بیشتر در مناظره‌های تلویزیونی و همچنین فضای مجازی داغ‌تر شده است.

تا کنون دو مناظره تلویزیونی کاندیداهای حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی در شبکه استانی لرستان برگزار شده، در این مناظره‌های تلویزیونی، رقابت چالشی بیشتر در بین «محمدرضا ملکشاهی راد» که سابقه و تجربه حضور در مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد و همچنین «رضا سپهوند» که از چهره‌های علمی این حوزه انتخابیه به شمار می‌آید، وجود دارد.

در این میان «هادی هاشمی نیا» در این مناظره‌های تلویزیونی خود را در حاشیه امن قرار داده و تنها نسبت به ارائه برنامه‌ها و اقدامات خود در مجلس آینده در صورت رأی‌آوردن اقدام کرده و این «قدرت الله ایمانی» است که در مناظره‌های تلویزیونی که این روزها فضای انتخاباتی مرکز لرستان را گرم‌تر کرده حضور پیدا نکرد و این امر موجب ایجاد سؤالاتی در اذهان عمومی مردم شد.

ردپای تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و نشست‌های خانگی

همچنین هر کدام از کاندیداهای حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی اقدام به راه‌اندازی کانال‌ها و گروه‌های مجازی در شبکه‌های مختلف تلگرام، اینستاگرام، ایتا و… کرده‌اند تا از دیگر رقبای خود عقب نمانند، استفاده از فضای مجازی اگرچه ممکن است دارای برخی از محاسن باشد و استفاده از کاغذ و پوسترهای رنگی را به حداقل برساند، اما آنچه واضح بوده، تأثیرگذاری منفی آن بر انتشار اخبار غیرصحیح و شایعه است.

برگزاری نشست‌های خانگی از سوی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی از دیگر نمونه‌های تبلیغات انتخاباتی در لرستان است، نامزدها برای جمع‌کردن آرای مردم به محله‌های مختلف می‌روند و در منازل اقوام و فامیل اقدام به ارائه برنامه‌ها و سخنرانی‌های خود می‌کنند.

باتوجه‌به فضای قومی و قبیله‌ای که در لرستان وجود دارد، تجربه نشان داده که این شکل از تبلیغات همیشه برای کاندیداها ثمربخش بوده و این امر موجب شده که کاندیداها بر برگزاری این‌گونه نشست‌های خانگی پافشاری فراوانی داشته باشند.

انتخابات تمام الکترونیک برگزار می‌شود

محمدباقر احمدی چگنی فرماندار خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی، ۴۳۰ شعبه اخذ رأی در دور اول انتخابات داشتیم و همین تعداد را مجدد برای برگزاری دور دوم انتخابات در نظر گرفته‌ایم و تعداد شعب اخذ رأی اضافه یا کسر نشده است.

وی عنوان کرد: از مجموع ۴۳۰ شعبه اخذ رأی، ۳۶۵ شعبه مربوط به شهرستان خرم‌آباد به‌عنوان حوزه اصلی و ۶۵ شعبه دیگر آن مربوط به حوزه فرعی، یعنی چگنی است.

فرماندار مرکز لرستان، بیان داشت: انتخابات در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی به‌صورت کاملاً الکترونیک برگزار خواهد شد.

احمدی چگنی با تأکید بر اینکه از دستگاه‌های احراز هویت پیشرفته‌تری استفاده خواهیم کرد، گفت: این دستگاه‌ها مجهز به قسمت اثر انگشت هم هستند.

کد خبر 6096310

دیگر خبرها

  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • تبلیغات نامزدها تا ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد
  • چهار روز تا مرحله دوم انتخابات مجلس در خرم آباد
  • روی کین دست از سر هالند بر نمی‌دارد؛ بچه لوسِ بی‌ادب!
  • تبلیغات کاندیداها در رسانه ملی گلستان آغاز شد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی
  • رقابت چالشی کاندیداها در میدان مناظره‌ها