Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:34:39 GMT

بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه به موج سبز پیوست

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۳۳۶۵

بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه به موج سبز پیوست

تلاش صنعت نفت برای اثبات جدی گرفتن مسئله تغییرات جوی به بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه رسید و این شرکت متعهد شد در پنج سال آینده پنج میلیارد دلار در پروژه‌های دوستدار محیط زیست سرمایه گذاری کند.

به گزارش ایسنا، شرکت روس‌نفت اعلام کرد در پروژه‌هایی برای محدود کردن انتشار دی اکسید کربن و استفاده بهتر از گازی که به همراه نفت استخراج می‌شود سرمایه گذاری خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت نفتی روسی همچنین درصدد کاهش گاز گلخانه‌ای به میزان هشت میلیون تن تا سال ۲۰۲۲ است.

قول روس‌نفت برای سرمایه گذاری به منظور کاهش انتشار کربن بفاصله چند روز پس اعلام برنامه شرکت BP برای تبدیل شدن به یک شرکت با آلایندگی صفر تا سال ۲۰۵۰ یا زودتر از آن، صورت گرفت. این ابرغول انگلیسی حدود ۲۰ درصد در روس‌نفت سهم دارد.

شرکت BP علاوه بر این که عدم انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ را هدف گذاری کرده است، قصد دارد میزان انتشار کربن محصولاتی که به فروش می‌رساند را تا سال ۲۰۵۰ یا زودتر از آن به نصف کاهش دهد. این شرکت به غولهای انرژی دیگری مانند شل و اکوئینور پیوسته است که قصد دارند میزان انتشار کربن محصولات انرژی که عرضه می‌کنند را کاهش دهند.

شرکت اکوئینور اوایل ماه میلادی جاری طرح خود برای کاهش انتشار کربن از مرحله تولید تا مصرف نهایی انرژی تولیدی این شرکت به میزان ۵۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ را اعلام کرد. شل هم اهداف کوتاه مدتی را برای کاهش انتشار آلایندگی محصولاتش تعیین کرده است.

روسلان ادل گریف، مشاور عالی ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در امور تغییرات جوی ماه میلادی جاری اظهار کرد که روسیه باید اقدامات جدی برای مبارزه با تغییرات جوی و کاهش وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی انجام دهد. روسیه چهارمین منتشر کننده بزرگ گازهای گلخانه‌ای در جهان پس از چین، آمریکا و هند است. این کشور در فاصله سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ میزان مصرف نفت و زغال سنگ در سبد انرژی خود را به میزان چهار درصد کاهش داد در حالی که سهم گاز طبیعی سالانه ۳.۵ درصد رشد کرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، روسیه برنامه‌ای برای وفق پذیری با تغییرات جوی تا سال ۲۰۲۲ دارد اما پوتین در کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود در دسامبر اظهار کرد که هیچ کس واقعا دلیل تغییرات جوی را حداقل در سطح جهانی نمی‌داند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روسنفت تغییرات جوی سرمایه گذاری تغییرات جوی کاهش انتشار انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ روس نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۳۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر، بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور مؤثر در بازارهای جدید توانست ضمن تأمین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کند که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.

طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند.

طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه به شمار می‌رود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.

طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و … است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد.

وی گفت: همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

کد خبر 6097074

دیگر خبرها

  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • ماجرای انتشار بوی عجیب در بندرترکمن چه بود؟
  • پشت پرده انتشار بوی عجیب در بندرترکمن چه بود؟