Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنان تقریبأ نیمی از مردم جامعه را تشکیل می‌دهند، آنها نیز در این انتخابات مطالباتی دارند و بیشتر از کاندیداهای هم جنس خود انتظار رسیدگی به آن را دارند. ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۱ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، برخی از خواسته‌ها و مطالبات ربطی به زن و مرد بودن ندارد و تمام مردم جامعه خواهان رسیدگی به آن و برطرف شدن مشکلاتی هستند که پیش رویشان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی پای حرف مردم می‌نشینیم می‌بینیم که بیشتر آنان خواسته‌هایی یکسان دارند، رسیدگی به وضعیت جوانان بیکار و ایجاد اشتغال، راهکاری برای افزایش ازدواج و حتی فرزند آوری، جلوگیری از طلاق‌هایی که به دلیل مشکلات اقتصادی به وجود می‌آید، رسیدگی به وضعیت مردم نیازمند، بهبود وضعیت معیشتی و مشکلاتی از این دست.

نمایندگان نیز شعارها و تبلیغاتی با همین مضمون ارائه می‌دهند اما اینکه کدام یک از آنها به حرف خود عمل می‌کند موضوعی است که در آینده مشخص خواهد شد؛ اما انتخاب نکردن فرد اصلح و لایق تا چند سال مردم را عقب نگه داشته و به بار نا امیدی آنها خواهد افزود.

از خواسته‌های عمومی مردم که بگذریم به زنان می‌رسیم، آنها علاوه بر این خواسته‌های عمومی مطالباتی دارند که از کاندیداهای هم جنس خود انتظار برآورده شدنش را دارند.

مسائلی که به حوزه زنان مربوط می‌شود کم نیستند، با برخی از دختران و زنان اصفهانی در این زمینه به گفت‌وگو نشستیم تا از خواسته‌ها و انتظاراتشان بگویند و به این پرسش پاسخ دهند که تبلیغات چقدر در انتخاب آنها اثرگذار است.

وضعیت شغلی زنان در مراکز غیر دولتی بررسی شود

افروز 27 ساله است، او در یکی از آموزشگاه‌های اصفهان مشغول تدریس است، در این مورد گفت: رسیدگی به وضعیت شغلی زنان مهم‌ترین خواسته من از نماینده هم جنس خودم است، در اکثر شغل‌های دولتی حقوق ما خانم‌ها بسیار کم است و کفاف نیازهایمان را نمی‌دهد اما چون مجبور هستیم و اگر این را هم از دست بدهیم درآمد دیگری نداریم دراین شغل مانده‌ایم. من از کسی که در آینده می‌خواهد نماینده ما شود می‌خواهم به وضعیت شغلی زنان رسیدگی کند، راهکار ارائه دهد و تا رسیدن به نتیجه دست برندارد.

به خواسته‌های زنان خانه‌دار توجه شود؛ برنامه‌های آموزشی و درمانی رایگان در نظر بگیرید

اکرم زنی خانه دار است، او در مورد انتظارش از نماینده آینده گفت: ما زنان خانه دار تقریبا هیچ چیزی برایمان نیست، از یک طرف می‌گویند زنان به وظیفه خانه داری خود عمل کنند و به تربیت بچه‌هایشان بپردازند از طرف دیگر هیچ تسهیلاتی برای آنها در نظر نمی‌گیرند، من نمی‌گویم به ما حقوق بدهند اما کارهایی مانند بیمه، در نظر گرفتن کلاسهای آموزشی، تفریحی و غیره به صورت رایگان، درمان و معاینه‌های لازم و مواردی از این قبیل را برای ما به صورت رایگان انجام دهند.

وی افزود: زنی که به عنوان نماینده به مجلس راه پیدا می‌کند باید از خواسته‌های همه ما آگاهی داشته باشد، انتظاراتمان را بداند، برای این منظور هم باید پای صحبت خیلی از زنان بنشیند، بدون علم و آگاهی یک صندلی را اشغال نکند و حق دیگری را بگیرد. نمایندگانی که خود زن هستند حتما از خواسته‌های زنان بیشتر اطلاع دارند پس وقتی به مجلس راه پیدا کردند شعارهایی که دادند را فراموش نکنند.

زنان سرپرست خانوار را دریابید

امینه یک زن سرپرست خانوار است، او در مورد مطالبات خود گفت: زنانی که به تنهایی زندگی‌شان را اداره می‌کنند با زنانی که در کنار همسرانشان هستند تفاوت دارند، آنها سختی بیشتر متحمل می‌شوند و باید به آنها رسیدگی شود. من تحت پوشش یکی از نهادهای حمایتی هستم اما حقوقی که دریافت می‌کنم ناچیز است و نیمی از نیازهایمان را هم برطرف نمی‌کند، من سه فرزند مدرسه‌ای دارم، به جز این حقوق هیچ درامد دیگری ندارم؛ از نماینده‌ای که قرار است از حق ما دفاع کند می‌خواهم به فکر زنان سرپرست خانوار هم باشد و هر کاری از دستش برمی‌آید انجام دهد.

وی بیان کرد: متاسفانه در این سالها کمتر یک نماینده دلسوز دیدیم، هر که آمد شعار داد و حرف زد اما پای عمل که به میان آمد همه جا زدند، اعتماد کردن خیلی سخت است، من از کجا بدانم کسی که نماینده می‌شود به قولهایش عمل می‌کند. واقعا مانده‌ایم که به چه کسی رای دهیم. از یک طرف می‌خواهیم در انتخابات شرکت کنیم و از طرف دیگر هنوز فرد شایسته‌ای را پیدا نکرده‌ایم.

زنان روستایی و عشایری نیازمند رسیدگی هستند

راحله از دیگر زنان اصفهانی که دانشجوی دکترای شیمی است، گفت: خواسته‌های زنان کم نیست، در واقع باید بگویم مشکلات آنها کم نیست، زنان ما در روستاها و عشایر مشکلات زیادی دارند، فکر نمی‌کنم کسی به اندازه آنها سختی کشیده باشد، این زنان را که حتی بخشی از اقتصادی خانواده را به دست دارند را نباید نادیده گرفت، حداقل یک نماینده زن باید به آنها توجه کند و برایشان کاری انجام دهد.

اصفهان| «چهارباغ انتخاباتی»؛ دانشجویان بسیجی پرچم‌دار شور انتخابات شدندگزارش تسنیم از مناظره کاندیداهای مجلس در اصفهان؛ نوبت ورود جوانان به مجلس استاصفهان| ویژگی‌های مجلس انقلابی؛ به وابستگان کانون‌های قدرت و ثروت رأی ندهیم

نیازهای زنان در هر شغل و جایگاهی رسیدگی شود؛ نماینده زن باید خلاق و کاردان باشد

وی افزود: زنان خانه دار، زنان شاغل، زنان سرپرست خانوار، زنان نویسنده و شاعر، زنان مدیر، پزشک، پرستار، کارمند، منشی، فروشنده و هر زنی که در ایران زندگی می‌کند با مشکلاتی در حوزه کاری و زندگی خود روبرو است، یک نماینده لایق و کاردان باید اول اینها را شناسایی کند، در هر حوزه‌ای که فکر می‌کند می‌تواند وارد شود و یک کار دست بگیرد،حتی اگر بتواند مشکلات یکی از این حوزه‌ها را برطرف کند ما قدردانش هم هستیم، کشور ما به چنین افراد دلسوزی نیاز دارد. هر کس می‌آید واقعا و خدا وکیلی به فکر مردم باشد و منافع شخصی را کنار بگذارد، به این فکر نکند که وقتی انتخاب شد کدام فامیل را سرکار ببرد، به فکر این باشد که زنان چه مشکلاتی دارند، با چه امیدی به او رای دادند، آگاهی خود را بالا ببرد، خلاق باشد، ایده بدهد، راهکار ارائه کند، بجنگد تا به خواسته‌های مردم برسد؛ نه اینکه سکوت کند و فقط اسم نماینده را با خود به یدک بکشد.

عدالت میان زنان و مردان برقرار باشد

فهیمه یکی از زنان شاغل اصفهانی گفت: یکی از موضوعاتی که ما زنان از آن رنج می‌بریم تبعیضی است که میان ما و مردان قائل می‌شوند، درست  است که مردان نان آور خانه هستند اما ما در قرنی زندگی می‌کنیم که زنان هم نان آور هستند، پا به پای مردان کار می‌کنند اما از حقوق مساوی با آنها برخوردار نیستند، ما هم در کنار همسرانمان کار می‌کنیم و کارمان سنگین‌تر نیز هست، چرا که امور خانه و خانه‌داری را نیز به عهده داریم.

وی افزود: خودم را مثال می‌زنم؛ من و همسرم هر دو ساعت 4 عصر به خانه می‌آییم، او می‌رود به استراحتش می‌رسد، تلویزیون تماشا می‌کند و گاهی هم بیرون می‌رود اما من به محض رسیدن باید به فکر بچه‌ها و درس‌هایشان، کارهای خانه، ناهار و شام و همه امور منزل باشم، باید بچه‌ها را به دکتر ببرم، نوبت دندان پزشکی‌شان را فراموش نکنم، کلاس زبان را عصرها باید بروند و هزار جور کار و فکر دیگر؛ آن وقت حقوق ما کمتر از حقوق مردان است؛ چرا در این زمینه عدالتی میان زن و مرد نیست.

فهیمه اظهار داشت: تنها خواسته من از نماینده زن مجلس شورای اسلامی رسیدگی به  این موضوع است که عدالت را میان زن و مرد بتواند برقرار کند، یا حداقل قدم‌هایی برای آن بردارد.

با وجود اینکه اقداماتی برای بهبودی وضعیت زنان در جامعه انجام شده اما این اقدامات هنوز هم پاسخگویی نیاز زنان نیست و آنها خواسته‌ها و مطالباتی دارند که در انتظار رسیدن به آن هستند، زنان از نماینده هم جنس خودشان می‌خواهند پس از شناسایی خواسته‌ها و نیازهای معقول زنان به آن رسیدگی کرده و در رفع آن بکوشند.

انتهای پیام/164/ ت

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: زنان سرپرست خانوار خواسته های زنان وضعیت شغلی زنان رسیدگی به وضعیت مطالباتی دارند زنان خانه دار خواسته ها زنان اصفهان خواسته ها نماینده زن یک نماینده رسیدگی شود زن و مرد میان زن کم نیست بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)

پنجشنبه گذشته به رسم دیرینه، جلسات سنتی قرآن کریم در یکی از شبستان‌های مسجد گوهرشاد در قالب برنامه دارالحفاظ آغاز شد. در این جلسه که ساعت 4 صبح پنجشنبه 6اردیبهشت در مسجد گوهرشاد برگزار شد استاد سیدمرتضی سادات فاطمی به عنوان پیشکسوت و صدرالحفاظ آستان قدس رضوی دعوت شد تا استاد این جلسه سنتی قرآنی در حرم مطهر رضوی باشد. قرار زیبایی که بناست با حضور سایر اساتید پیشکسوت تکرار شود. به این بهانه مروری بر پیشینه برنامه‌های قرآنی حرم مطهر رضوی داریم.

قرائت قرآن در جوار بارگاه علی بن موسی‌الرضا(ع) سنتی به قدمت این صحن و سراست. نشان آن، قدیمی‌ترین قرآن وقفی این آستان است. سنتی که طی قرن‌ها به مرور شکل گرفت و به شکل مراسمی آیینی قد کشید. نشان به این نشان که در دوره صفوی حفاظ حرم مطهر دارای جایگاه ویژه‌ای بودند و واقفان برای پایداری سنت تلاوت در حرم علی بن موسی الرضا(ع) وقف‌های متعدد داشتند. یکی از این وقف‌ها مربوط به خواجه علاءالدین حاجی در عهد شاه طهماسب اول صفوی است که به تاریخ 993 قمری وقف  و بخشی از درآمد آن صرف تأمین هزینه تلاوت قرآن در حرم مطهر شده تا حفاظ هر صبح و شام در روضه متبرکه، قرآن تلاوت کنند. سنتی دیرین که تا امروز ادامه دارد. کافی است سحرگاه به نیت زیارت به حرم مطهر رفته و پس از عرض ارادت، سری به مسجد گوهرشاد بزنید تا قاریان را نشسته به احترام ببینید و نوای ملکوتی قرآن را بشنوید که بر بال‌های ملائک تا آسمان می‌رود.

سنتی که از آغاز بود

قرائت قرآن در اماکن مقدس توصیه پسندیده‌ای است که در مزارات سرزمین‌های اسلامی از آغاز اسلام برقرار بوده است. با شکل‌گیری مشهدالرضا(ع) در قرن سوم هجری و حضور زائران بر گرد مرقد مطهر علی بن موسی‌الرضا(ع) قرائت قرآن نیز رایج بوده است. به نوشته مؤلف عیون اخبارالرضا(ع)، در قرن چهارم هجری زائران در کنار مرقد امام رضا(ع) قرآن تلاوت می‌کردند. ابن‌بابویه با واسطه از ابوعلی محمد بن معاذ و به نقل از ابوعمر و محمد بن عبدالله حاکم نوغان می‌نویسد: «مسافری از ری که نامه‌ای از بعضی سلاطین حمیر برای نصربن احمد امیر بخارا داشت، به زیارت حرم آمده، شب را در حرم به سر برد و بعد از نماز شروع به خواندن قرآن کرد».

قرآن‌های موجود در موزه آستان قدس رضوی با قدمت هزارساله خود شاهدی دیگر بر این ماجرا هستند. قدیمی‌ترین قرآن وقفی به شماره 3004 که به خط کوفی بر پوست آهو نوشته شده، متعلق به ابوالقاسم علی بن ناصرالدوله ابی‌الحسن محمد بن ابراهیم سیمجور است که به سال 363 وقف شده است. به جز این، دو قرآن دیگر نیز یکی وقف سلطان محمود غزنوی به تاریخ 393 قمری و دیگری مربوط به ابوالبرکات که در رمضان 421 قمری وقف شده است. غیر از تاریخ، نکته دیگری که در وقف‌نامه این قرآن آمده و از نظر اثبات تلاوت قرآن در این آستان دارای اهمیت است، تصریح به عدم خروج قرآن از حرم است. گفته می‌شود  با گسترش این صحن و سرا و رونق مشهدالرضا(ع) به موازات توجه به خدمات رفاهی برای زائران، در خصوص نیازهای عبادی و زیارتی آن‌ها نیز اندیشه می‌شده است. اما در این مورد تا قرن نهم هجری سندی در دست نیست و نخستین و قدیمی‌ترین خبر در این خصوص متعلق به برگزاری آیین قرائت قرآن در حرم  مطهر به گزارش فضل‌االله روزبهان خنجی است که در شرح سفر زیارتی محمد خان شیبانی به مشهد، در وصف مراسم قرائت قرآن حفاظ نوشته است: «...و اشارت علیه سانح شد که حفاظ در بیرون قبه قرائت قرآن نمایند و فرمودند مکروه است در پایین قبر قرآن خوانند و تأکید نمودند که «... باید بعد از این، حفاظ مرقد مقدس رضوی در بیرون قبه تلاوت نمایند؛ به رعایت ادب اقرب است». سپس مولانا حافظ جامی، غزلی ترکی در هشت بیت در منقبت امام رضا(ع) با رخصت همایونی قرائت کرد و آن گاه حدیثی قدسی به اسناد مسلسل، به روایت حضرت رضا(ع) قرائت و ترجمه شد و همگان فیض بردند».

با مرور این شرح به جزئیات مهمی در خصوص مراسم قرائت در حرم مطهر رضوی می‌رسیم. نخست اینکه مراسمی اینچنین دارای سابقه بوده‌ و در پایین پای حضرت اجرا می‌شده‌ و پس از این زمان به مکانی دیگری منتقل شده‌است. جز این می‌توان درباره تشریفات مراسم نتایجی گرفت، مانند اینکه در پایان تلاوت قرآن، برنامه‌های دیگری مانند سخنرانی و شعرسرایی برقرار بوده و همچنین شرح احادیث انجام می‌شده است. اشعار و احادیثی که بعدها منشآت خواجه نصیر طوسی و مدایح دوازده امام جای آن را گرفت.

دارالحفاظ، رواقی برای حفاظ حرم مطهر

دیگر خبری که از قرن نهم می‌تواند در خصوص سنت تلاوت قرآن در حرم مطهر رضوی ذکر کرد، وجود رواق دارالحفاظ در حرم مطهر است. رواقی که گفته می‌شود به دست گوهرشاد بیگم در اوایل قرن نهم هجری ساخته شده و نامش را از حفاظ قرآن کریم حرم مطهر دارد. گفته می‌شود وجود این رواق و نامش نشان‌دهنده این است که مراسمی اینچنینی در عهد تیموریان و حتی در قرن هشتم نیز مرسوم بوده و به همین دلیل مکانی ویژه برای آن ساخته و تدارک دیده‌اند. دیگر شاهد و سند ماجرا نشان مصدری حافظ مسجد جامع گوهرشاد است که سلطان حسین میرزای بایقرا به نام خواجه حافظ حسینعلی (که از حافظان و قاریان بزرگ آن دوره خوراسان بوده) صادر کرده است و به موجب این حکم، او ریاست حفاظ بیت‌المغفره و مسجد جامع گوهرشاد را عهده‌دار شده است. برای فهم بیشتر از این سنت باید در تاریخ جلوتر بیاییم تا به عهد صفوی برسیم. در این دوره به خاطر وقف‌نامه‌هایی که عواید آن به این مراسم اختصاص یافته و همچنین اسنادی که درزمینه مواجب حفاظ و شرح هزینه برگزاری مراسم وجود دارد می‌توان به اصطلاحات مربوط به این مراسم رسید. اصطلاحاتی مانند صدرالحفاظ، حافظ، سلطان القراء و صدر القراء که به جایگاه و اهمیت حافظان قرآن و این مراسم در عهد صفوی اشاره دارد. گفته می‌شود حفاظ در عهد صفوی زیر نظر خادم‌باشی و همچنین سرکشیک که متولی این مراسم بود، خدمت می‌کردند. براساس این وقف‌نامه‌ها حفاظ در دو دسته «حفاظ بالاسرمبارک» و «حفاظ حرم مطهر» زیر نظر مسئولان به تلاوت قرآن و ادعیه می‌پرداختند. شرح این وقف‌نامه‌ها مفصل است و در مجالی دیگر به آن خواهیم پرداخت.

آزاده خلیلی 

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت نام کارآموزی آزمون سردفتری
  • بیگی نماینده مجلس : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • علیرضا بیگی : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات در این باره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت
  • مسؤولان اصفهان عزمی جدی برای ساماندهی منطقه جوی‌آباد ندارند
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)
  • پیگیری نکردن خواسته کارگران توسط نماینده‌شان از ترس اخراج یک ضعف قانونی است
  • پویش قدردانی از معلم در «زنگ انشا» از رادیو صبا
  • نماینده تالو زنان ایران به مدال نقره رسید
  • تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی