Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@03:27:19 GMT

درخواست وزیر برای کاوش در جیرفت

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۷۰۳۷

درخواست وزیر برای کاوش در جیرفت

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از پژوهشگاه میراث فرهنگی درخواست کرد تا با وجود محدودیت‌ها برای سال جدید، حجم بالاتری از کاوش در محوطه‌های تاریخی کشور انجام شود و نمونه‌ی بارز این سایت‌های تاریخی را «جیرفت» معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، علی اصغر مونسان در آیین افتتاح هفدهمین گردهمایی سالانه باستان‌شناسان که نتایج فعالیت‌های یک سالِ کاری باستان‌شناسی ایران، در کنار یافته‌های یک ساله آن‌ها از کاوش‌های انجام شده ارائه می‌شود، با تاکید بر این‌که در سایت‌های ویژه با قدمت‌های بالا، باستان‌شناسان می‌توانند به کسب تجربه و تمدن بشری کمک بیشتری کنند، افزود: امیدوارم برای جواب دادن به این درخواست، محوطه‌های تاریخی مانند جیرفت در اولویت قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بخش مهمی از پنجره‌ی میراث فرهنگی به عنوان تاریخ، هویت و پیشینه‌ی تاریخی کشور را «باستان‌شناسی» دانست و گفت: باید تلاش شود تا در سال‌های آینده همکاری‌های بین‌المللی بیشتری توسط باستان‌شناسان انجام شود و حتی از جامعه بین‌المللی اندیشمندان و محققان بهره ببریم، از سوی دیگر باید تلاش کنیم تا این تجربه را به کشورهای مورد نیاز دیگر منتقل کنیم.

وی با تاکید براین‌که باید بتوانیم در حوزه منطقه‌ای که به لحاظ شباهت‌های فرهنگی و ریشه‌های تاریخی با ایران در هم تنیده شده‌اند با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشیم و افزود: فکر می کنم موسسه اکو و بخش فرهنگی آن، می‌تواند در این زمینه با میراث فرهنگی همکاری خوبی داشته باشند. کشورهایی که اشتراکات زیاد فرهنگی با آن ها داشته‌ایم.

اجازه تبدیل سایت‌های کاوش به سایت‌موزه را گرفته‌ایم

محمدحسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی کشور – نیز در سخنانی گفت: گردهمایی‌های سالانه باستان شناسی از سوی فیروز باقرزاده آغاز شد و به همت مدیران بعدی تا امروز به عنوان یک سنت حسنه ادامه پیدا کرده است.

او با بیان اینکه در همه جای دنیا سرمایه‌گذاری‌های زیادی درباره پژوهش‌های چند رشته‌ای به ویژه حفاظت و مرمت انجام می‌شود، گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها از جنس سرمایه‌گذاری بنیادین است اقدامی که همه کشورها می‌کوشند تا دست‌کم بخشی از اعتبارات مالی سالانه خود را به آن اختصاص دهند.

وی با بیان این‌که کاوش‌های باستان‌شناسی در سراسر کشور در طول سال‌های ۹۷ و ۹۸ عاملی بوده‌اند تا محوطه‌های باستانی آن کاوش‌ها امروز به سایت‌های باستان شناسی تبدیل شوند، ادامه داد: امروز می‌توانیم این سایت‌ها را به عنوان مقصد گردشگری فرهنگی تعریف کنیم. زنده بودن و پویایی سایت به ادامه پژوهش و کاوش‌های در حال انجام در آنجا کمک می‌کند.

او با تاکید بر اینکه با کمک پژوهشکده باستان شناسی توانسته‌اند بیش از ۱۲۰ پایگاه میراث فرهنگی را به سمت کارهای خلاقانه و کشفیات جدید راهنمایی کنند، افزود: سایت‌های پژوهشی محور در این گونه موارد در اولویت هستند.

طالبیان توجه به حفاظت، مرمت و معرفی را بعد از پژوهش در محوطه‌های باستانی در اولویت دانست و ادامه داد: در گذشته گاهی اوقات محوطه‌های باستانی بعد از کاوش‌ها به حال خود رها شده و به مرور از بین می‌رفتند، اما اکنون باید کاری کنیم تا این فضاهای تاریخی و نتایج بررسی آن‌ها در سطح جهانی مطرح شوند.

معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، اعلام کرد که از علی اصغر مونسان اجازه گرفته است تا اولویت اداره کل موزه‌ها به تبدیل محوطه‌های باستان شناسی به سایت موزه تغییر کند و افزود: معتقدم در این شرایط می‌توان این سایت‌ها و محوطه‌ها را بهتر حفاظت و معرفی کرد و حتی برای ان‌ها به روش موزه‌ای سناریو چید.

در حاشیه:

در ادامه این آیین و در زمان بازدید وزیر میراث فرهنگی از نمایشگاه 123 یافته از کاوش‌های باستان‌شناسی سال گذشته، باستان‌شناسانی چون محمدرحیم صراف، جواد گلزار نسبت به وضعیت انتشار گزارش‌ کاوش‌های خود در پژوهشگاه معترض بوده و درخواست انتشار کاوش‌هایشان را داشتند، که وزیر بعد از صحبت هر کدام از آن‌ها به بهروز عمرانی - رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی - دستورِ بررسی وضعیت کارهای آن‌ها را می‌داد.

هر چند مونسان تلاش کرد با دقت و حوصله به صحبت‌های باستان‌شناسانی که تمایل داشتند با او صحبت کنند، گوش کند اما مدیر روابط عمومی وزارتخانه در زمان آغاز صحبت خبرنگاران با وزیر میراث فرهنگی که قصد داشتند درباره‌ی وضعیت باستان‌شناسان و مشکلات آن‌ها با مونسان مصاحبه کنند، به‌شکل عجیب و دور از رفتار حرفه‌ای، مداخله کرد و با هدایت او به سمت دیگری، از گفت‌وگو وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اصحاب رسانه، جلوگیری کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موزه ملی ایران علی اصغر مونسان محوطه های باستانی وزیر میراث فرهنگی محوطه های باستان باستان شناسی باستان شناسان سرمایه گذاری سایت ها کاوش ها ی تاریخی محوطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۷۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند

آفتاب‌‌نیوز :

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: کاهش اولیه ۱۲ درصدی گردشگری در شروع تعطیلات و ماه رمضان نشان داد که بخش زیادی از مردم ترجیح می‌دهند سفر نروند، روزه بگیرند و در محل زندگی بمانند. این موضوع به معنای این نیست کسانی که به سفر رفتند چیزی کمتر دارند، اما بخشی از جامعه تشخیص داد که اکنون زمان روزه‌گرفتن است.

وی افزود: وقتی به انتهای ماه رمضان رسیدیم، مردم جبران کردند و حال خوب خود را در گردشگری نشان دادند. این افزایش ۵.۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته - که سال موفقی هم در انجام سفر‌های نوروزی بود - نشان می‌دهد حال مردم مقداری خوب هست که به سفر می‌روند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: وقتی مردم باوجود همه مشکلاتی که دارند سفر می‌روند یعنی حداقلی از امکان برای آنان هست که به سفر می‌روند. ارقام سفر‌ها در تعطیلات نوروز هم رکورد شکست.

ضرغامی تصریح کرد: برخی دستگاه‌ها از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس متاسفانه برمبنای آمار و اطلاعات نادرست گزارشی منتشر کرده که سفر از سبد خانوار حذف شده، اما این گزاره حتماً نادرست است. این همان چیزی است که دشمن می‌خواهد. آمار امسال را که بررسی می‌کنیم هم نسبت حضور گردشگران خارجی بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی یادآور شد: اکنون ایران‌هراسی به علت رخداد‌های اخیر منطقه بسیار زیاد است و برخی کشور‌ها به شهروندان خود هشدار دادند که به ایران نروند، اما با این جو مقابله می‌کنیم و آمار‌ها هم نشان می‌دهد دولت در انجام وظایف خود در مجموع موفق است.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کرد: اینکه ۶۳ میلیون نفر شب اقامت در هتل رسمی داشته باشند که این غیر از چادر‌ها و ویلا‌های شخصی است یک رقم بالاست.

ضرغامی همچنین با بیان اینکه تولید شادی از وظایف حاکمیت است، تصریح کرد: این امر یک شاخص است و هر دولتی که توانست مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است. بگذریم از اینکه گاهی مردم خودشان شاد هستند، اما برخی می‌روند و با آنان برخورد می‌کنند که چرا شاد هستید.

وی یادآور شد: از جمله مواردی که مردم را شاد می‌کند، برنامه‌های محلی حوزه میراث فرهنگی است که حول آن و در کنارش، زمینه‌های شادی فراوانی ایجاد می‌شود. برپایی موفق مراسم «هزار دف» در روستای پالنگان در استان کردستان از جمله این موارد است. این روستا امسال مقام سوم در اقامت روستایی را داشت و از جمله ۸ روستایی است که پرونده آن‌ها به‌عنوان روستا‌های گردشگری جهانی ایران آماده شده و به WTO (سازمان تجارت جهانی) ارسال خواهد شد.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه مراسم «هزار دف» اقدامی هنری، فرهنگی، امنیتی و ارزشمند است، گفت: حدود ۵۰ هزار نفر گردشگر به روستای پالنگان رفتند و در محیطی شاد، سنتی، مردمی و حتی دینی و عرفی مراسم هزار دف را تماشا کردند و کوچیکترین حادثه‌ای هم ایجاد نشد. این درحالی است که سعی می‌کنند با ایران‌هراسی چهره دیگری از ایران نشان دهند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد