Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از انجام موفقیت‌آمیز ماموریت "آپولو ۱۱" که طی آن انسان برای اولین روی کره ماه قدم گذاشت، نمونه‌هایی از ماه به زمین بازگردانده شد.

حال محققان به مطالعه غبار قمری پرداخته‌اند که توسط "نیل آرمسترانگ" (Neil Armstrong) به زمین بازگردانده شده است. هدف از مطالعه این غبار این است که محققان دریابند آیا این غبار به آب، سوخت و یا آجر تبدیل می‌شود یا خیر؟

پیش از این محققان دانشگاه آزاد انگلستان آزمایشاتی را انجام داده‌اند تا ببینند آیا می‌توان اکسیژن ذخیره شده در غبار ماه را برای تولید آب استفاده کرد؟

این تیم دریافتند که غلظت بالاتر اکسیژن در برخی از سنگ‌ها سبب می‌شود که در سال‌های آینده، راه برای انجام آزمایشات در ماه گشوده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چنین تکنیک‌هایی سبب می‌شود پایگاه‌های قمری که در آینده ساخته خواهند شد، بیشتر به خود متکی باشند.

دو تن از دانشمندان حوزه سیاره‌شناسی دانشگاه آزاد انگلیس با نام‌های "ماهش آناند" (Mahesh Anand) و "هانا سارجنت" (Hannah Sargeant) به بررسی این سوال پرداختند که آیا می‌توان مستقیما از سطح ماه آب تولید کرد؟    
سارجنت اظهار کرد، آب یکی از مهم‌ترین منابعی است که ما برای اکتشاف در فضا به آن نیاز داریم. نه تنها برای نیاز‌های حیات بشر بلکه برای تولید سوخت موشک هم به آب نیاز است.

وی ادامه داد، تولید آب، چه از ذخایر منجمد در قطب‌های آب و چه از سنگ‌ها، نخستین گام ما برای محقق کردن ماموریت‌های فضایی طولانی مدت در فضا است.

این دو محقق در پروژه خود، نمونه سنگ‌های ماه را با هدف گرفتن اکسیژن، گرم کردند تا با اضافه کردن هیدروژن، آب تولید کنند.

برخی از این نمونه‌های ریز غبار قمری که این دو محقق بررسی می‌کنند، در سال ۱۹۶۹ میلادی در پروژه آپولو ۱۱ توسط "نیل آرمسترانگ" جمع‌آوری شده است؛ بنابراین محققان باید نسبت به چنین منابع با ارزشی خیلی مراقب باشند.

سارجنت گفت: ما باید نسبت به هر میلی‌گرم این نمونه‌ها بسیار حساس و دقیق باشیم.  

این محققان همچنین با گرد و غبار‌های شبیه‌سازی شده هم کار می‌کنند.

در مطالعات پیشین هم اکسیژن این غبار‌ها بررسی شده بود، ولی در این مطالعه جدید غلظت اکسیژن در برخی نمونه‌ها بیشتر بود.

محققان امیدوارند که طی یک برنامه زمانی ۵ ساله، با کمک آژانس فضایی اروپا و کارشناسان روسیه، آزمایشات تولید آب در قطب جنوب خود ماه انجام شود.

از دیگر کار‌هایی که این محققان انجام می‌دهند، این است که تولید آجر از غبار‌های قمری را هم بررسی کنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر علم و فناوری ناسا کره ماه آب غبار آپولو ۱۱ انگلستان نمونه ها تولید آب غبار ها سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی روند اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای مرگور ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان به همراه مدیر زراعت سازمان و کمیته فنی شهرستان ارومیه ضمن بازدید از مرکز مرگور به منظور رصد و پایش مزارع و بررسی وضعیت زراعی از مزارع گندم و علوفه منطقه بازدید کرد.

 دیانتی در حاشیه این دیدار تاکید کرد: علاوه بر محصول استراتژیک  گندم   محصولات دیگری مانند جو، دانه های روغنی، حبوبات، نباتات علوفه ای و گیاهان دارویی را نیز می توان با موفقیت تولید کرد که علاوه بر تامین بخشی از نیاز بهره برداران و جامعه مصرف در حفاظت از منابع تولید و پایداری آنها نقش موثری خواهند  داشت. 

وی ادامه داد: با اجرای طرح جهش در دیمزارها  اقدامات فنی  لازم در راستای کشاورزی حفاظتی ازجمله حفظ بقایا، کشت عمود بر شیب، گذر از آیش زرد به سبز و کشت مستقیم از اهداف طرح میباشد که کارشناسان محترم در مراکز جهاد کشاورزی نسبت به اجرای آنها اهتمام بیشتری باید داشته باشند.

دیانتی اضافه کرد: در طرح جهش تولید در دیم زارها علاوه بر استفاده از بذر و کود مناسب، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی مانند مبارزه با آفات و بیماری و توجه به توصیه های مروجان کشاورزی هم از دیگر عوامل موثر در افزایش تولید گندم و سایر محصولات است.

دیانتی افزود: استفاده از تکنیک های روز دنیا برای افزایش بهره وری در اراضی دیم یکی از اهداف طرح جهش بوده و کشاورزی حفاظتی و کم خاکورزی و بی خاکورزی، استفاده از ارقام جدید و متحمل به شرایط اقلیمی و ... از جدیدترین و کارآمدترین روش های مورد استفاده در دنیاست.

در ادامه اشکان رضایی معاون فنی و اجرایی شهرستان گزارشی از اجرای طرح در شهرستان و مجیدی مسئول مرکز مرگور گزیده ای از اجرای طرح و اقدامات انجام یافته در منطقه مرگور را ارائه کرد.

دیگر خبرها

  • تعویق بررسی جنایات جنگی انگلیس در افغانستان برای یک سال دیگر
  • بررسی روند اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای مرگور ارومیه
  • آئین غبار روبی و گلباران مزار شهدای پیرانشهر بمناسبت روز معلم
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد