Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز تحقیقات ایمنی‌سازی مواد غذایی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان گفت: «پسته، خرما، مرکبات و گیاهان دارویی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی این استان است که سالانه میلیون‌ها دلار ارز غیرنفتی عاید کشور می‌کند.»

نجمه یزدان‌پناه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرمان با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه ایمنی مواد غذایی اظهار کرد: «با توجه به رشد روزافزون جمعیت، بشر برای تداوم حیات خود نیاز به تأمین غذای کافی و باکیفیت مطلوب دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش عمده‌ای از غذا از طریق محصولات کشاورزی تأمین می‌شود؛ بنابراین ایمنی‌سازی محصولات کشاورزی از جایگاه ویژه‌ای در حفظ بقای بشر برخوردار است.»

وی، کرمان را استانی با ظرفیت‌های بی‌نظیر در امر توسعه درآمدهای غیرنفتی دانست و تصریح کرد: «با توجه به وسعت قابل توجه استان کرمان و تنوع آب و هوایی آن، محصولات کشاورزی متنوعی در آن کشت می‌شود که برخی از آنها صادراتی و دارای اهمیت استراتژیک هستند.»

مدیر مرکز تحقیقات ایمنی‌سازی مواد غذایی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان اضافه کرد: «پسته، خرما، مرکبات و گیاهان دارویی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی استان کرمان است که هر یک سالانه میلیون‌ها دلار ارز غیرنفتی عاید کشور می‌کند.»

یزدان‌پناه عنوان کرد: «با توجه به مسائل پیش‌رو در صادرات فرآورده‌های نفتی، تولید و صادرات محصولات غیرنفتی اهمیت بسزایی برای کشور دارد؛ بنابراین انجام فعالیت‌های پژوهشی که منجر به حفظ و ارتقای کمّی و کیفی محصولات کشاورزی می‌شود، می‌تواند میزان صادرات این محصولات را به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داده و به‌ این ترتیب گام مؤثری در ارزآوری کشور برداشته شود.»

چرایی راه‌اندازی مرکز تحقیقات «ایمنی‌سازی مواد غذایی و کشاورزی»

وی ادامه داد: با توجه به آفات و بیماری‌ها در بخش کشاورزی کرمان و وجود مجموعه‌های بزرگ صنعتی وجود مرکز تحقیقاتی در این استان به‌شدت احساس می‌شد و در این راستا اخیراً مرکز تحقیقات «ایمنی‌سازی مواد غذایی و کشاورزی» در واحد کرمان راه‌اندازی شده است.

مدیر مرکز تحقیقات ایمنی‌سازی مواد غذایی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با بیان اهداف این مرکز تشریح کرد: «افزایش سطح ایمنی محصولات غذایی از مزرعه تا سفره از جمله این اهداف است. مرکز تحقیقات ایمنی‌سازی مواد غذایی و کشاورزی با نگرشی فراگیر به بررسی تهدیدها، عوامل آلوده‌کننده و مخرب محیط‌زیست در زمینه‌های مختلف مانند آب، هوا، خاک، گرد و غبار، مواد زائد، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها، کودهای شیمیایی، فلزات سنگین و فاضلاب می‌پردازد.»

یزدان‌پناه، اجرای پژوهش‌های مرتبط با آزمايش، پایش، نظارت، کنترل کيفی، ايمنی، سلامت و ارتقای کيفيت مواد غذايی و محصولات کشاورزی را از اولویت‌های این مرکز تحقیقاتی دانست.

وی مطرح کرد: «علاوه بر این، برگزاری دوره‌های آموزشی برای ارتقای علمی دانشجویان و استادان، ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی، توسعه خدمات مشاوره‌ای برای سازمان‌ها و مراکز ذی‌نفع، جذب دانشجویان علاقه‌مند با زمینه‌های علمی مرتبط با سلامت و ایمنی غذا برای انجام پروژه‌­های تحقيقاتی در مرکز، ایجاد زمینه‌های تحقیقاتی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، جذب ایده‌های نو و برتر برای ثبت به‌صورت اختراع و زمینه‌سازی برای تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان برخی از برنامه‌های مهم مرکز تحقیقات ایمنی‌سازی مواد غذایی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان است.»

انتهای پیام/4078/

مرکز تحقیقات ایمنی‌ساری مواد غذایی و کشاورزی مرکز تحقیقات ایمنی‌ساری مواد غذایی و کشاورزی مرکز تحقیقات ایمنی‌ساری مواد غذایی و کشاورزی

منبع: آنا

کلیدواژه: استان کرمان صادرات غیرنفتی مرکز تحقیقات ارز غیرنفتی مواد غذایی و کشاورزی محصولات کشاورزی یزدان پناه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۱۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش

محمدمهدی برومندی در جشنواره روز میمند شهرستان فیروزآباد در استان فارس، گفت: در این راستا یک ابر پروژه تعریف کردیم که با استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات اسانس گیری از گیاهان دارویی، کیفیت اسانس تولیدی را برای صادرات و تولید ادکلن‌های مشهور دنیا ارتقا دهیم. 

این مقام مسئول، سطح کل باغات گل محمدی در دنیا را ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: کشور ایران دارای ۳۰ هزار هکتار باغ گل محمدی است که از این سطح، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار متعلق به استان فارس و دو هزار هکتار آن در شهرستان میمند واقع است.

او با بیان اینکه امروزه گردش مالی حوزه گیاهان دارویی در دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار است، ابراز کرد: سهم کشور ما از این گردش مالی کمتر از یک میلیارد دلار است و این نشان می‌دهد که ما باید از یک کشاورزی معیشتی به یک کشاورزی مدرن عبور کنیم.

برومندی با بیان اینکه ۲۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: شهرستان میمند دارای ۳۶۰ گونه گیاه دارویی است که هر کدام می‌تواند پایه تولید دارو، غذا یا مواد بهداشتی باشد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: چالش اصلی استان فارس، سرمایه گذاری است که امیدواریم با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم به توسعه این منطقه کمک کنیم.

فارس رتبه اول تولید محصولات باغی در کشور 

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید ۱۰ تا ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان فارس است، افزود: این استان با ۳۶۰ هزار هکتار سطح باغات و تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

برومندی به تولیدات حوزه باغبانی در سطح وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: میزان تولیدات باغی در کشور ۲۶ میلیون تن و درآمد حاصل از صادرات آنها سالیانه ۶ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از محصولات با ارزش در این حوزه، گیاهان دارویی با سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور است که سالیانه ۵۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی از این سطح برداشت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است