Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ واحد سم فروشی غیرمجاز تا سه سال پیش در این استان فعالیت می کرد، گفت: بر اساس تعامل با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و تعزیرات حکومتی، دیگر هیچ واحد سم فروشی غیرمجازی به صورت رسمی در استان اصفهان فعال نیست.

حسنعلی رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه سموم مورد استفاده در بخش کشاورزی استان اصفهان تقریباً ساماندهی شده، اظهار کرد: سم فروشان غیرمجاز برای جلوگیری از شناسایی به صورت فصلی فعالیت می‌کنند و جهاد کشاورزی در صورت مشاهده با آنها برخورد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واحدهای سم فروشی مجاز نیز باید بر اساس پایش خرید و فروش در سیستم جهاد کشاورزی فعالیت کنند و میزان خرید و فروش انواع مختلف سموم را در سیستم الکترونیکی به ثبت برسانند.

وی افزود: سموم غیرمجاز و قاچاق به دلیل افزایش نرخ ارز، در بازار کمیاب شده است البته احتمال دارد برخی از انواع سموم تقلبی در بازار سم اصفهان وجود داشته باشد که بخش حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان به محض مشاهده چنین سمومی با صدور اطلاعیه رسمی به کشاورزان نسبت به استفاده از این نوع سموم هشدار می‌دهد و با جمع‌آوری سموم تقلبی، آنها را امحا می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به ورود ملخ‌هایی موسوم به صحرایی یا دریایی به جنوب شرق کشور، تصریح کرد: هیچیک از این نوع ملخ‌ها که به صورت گروهی به کشور هجوم می‌آورند در سال گذشته به استان اصفهان نرسید و پیش بینی می‌شود امسال هم نتوانند به اصفهان برسد، خطری از جانب ملخ‌های مهاجر متوجه بخش کشاورزی استان در سال جاری نیست.

وی افزود: با وجود پیش بینی کارشناسان در مورد نرسیدن ملخ‌های مهاجر به استان اصفهان، بخش حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان برای مبارزه با این نوع از ملخ‌ها در آمادگی کامل قرار دارد و تیم‌های پیش آگاهی و مراقبت حفظ نباتات به صورت دقیق نسبت به مانیتورینگ و رصد مناطقی که ورود ملخ‌های مهاجر به آنها احتمال بیشتری دارد، اقدام می‌کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه ملخ‌های بومی موجود در استان از نوع ملخ‌های مراکشی است، خاطر نشان کرد: سال گذشته با این نوع از ملخ در سطحی بالغ بر ۱۵ هکتار مقابله شد. ملخ مراکشی با هدف گذاری روی گیاهان رویشی به باغات و مزارع آسیب می‌رساند، ملخ صحرایی یا دریایی نیز به باغات و مزارع در مسیر خود هجوم برده و آنها را با خسارت روبرو می‌کند.

رحیمی با بیان اینکه عوامل خسارت‌زا بر اساس نوع باغات متنوع است، اضافه کرد: کرم سیب عامل خسارت‌زای سطح ۲۰ هزار هکتاری باغات سیب در شهرستان سمیرم محسوب می‌شود و بهترین زمان مبارزه با کرم سیب پیش از ورود آن به سیب است.

وی ادامه داد: به هر یک از مراحل رشد و تکامل پروانه کرم سیب که به شفیره تبدیل می‌شود، نهل گفته می‌شود و بر اساس تحقیقات، کرم سیب در استان اصفهان، دو تا سه نهل دارد که لازم است پیش از ورود آن به سیب، به صورت دو تا سه مرحله‌ای با آن مقابله شود.

کد خبر 406185

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مسموميت تولیدات گیاهی باغبانی جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ملخ های مهاجر سم فروشی کرم سیب بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۳۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فائو و ایران پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران امضا کردند

سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران و وزارت جهاد کشاورزی اخیراً پروژه‌ای را با هدف اطمینان از اصالت غذا و مدیریت زنجیره تامین مواد غذایی امضا کرده اند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو،سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران و وزارت جهاد کشاورزی اخیراً پروژه‌ای را با هدف اطمینان از اصالت غذا و مدیریت زنجیره تامین مواد غذایی امضا کرده اند. 

 

این پروژه با عنوان "کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تامین غذا برای دستیابی موفقیت آمیز به اهداف توسعه پایدار" مطابق با چارچوب همکاری توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اهداف توسعه پایدار و چارچوب برنامه کشوری فائو است.

 

این طرح دو ساله بخشی از برنامه همکاری فنی فائو است که در دسامبر ۲۰۲۵ به پایان می‌رسد.

 

این پروژه تحت نظارت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تقویت زنجیره تامین شفاف و قابل اعتماد زعفران، تضمین امنیت و ایمنی مواد غذایی و تغذیه برای مصرف کنندگان را هدف قرار داده است و به دنبال پاسخگویی به چالش‌های ناشی از جهانی‌شدن عرضه مواد غذایی و پیچیدگی‌های تجارت مدرن، به‌ویژه در صنعت زعفران است. حوزه‌ای که ایران ایران با تولید تقریباً ۹۰ درصد محصول جهانی جایگاه برتری دارد.

 

از تاثیرات این طرح می‌توان به تضمین دسترسی مصرف کنندگان به محصولات زعفران ایمن و اصیل از طریق افزایش ظرفیت برای مکانیسم‌های اجرایی موثر برای آزمایش کیفیت مواد غذایی اشاره کرد. این پروژه گامی مهم در جهت افزایش شفافیت و قابلیت ردیابی در صنعت زعفران است که در نهایت به امنیت غذایی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک می‌کند.

 

این پروژه نمونه‌ای از تعهد فائو برای تقویت سیستم‌های کشاورزی و غذایی پایدار است که با دستور کار جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار همسو می‌شود. فائو با همکاری همتایان ملی و بهره‌گیری از تخصص، قصد دارد توانمندی کشور‌هایی مانند ایران را در تاب‌آوری و پایداری بخش‌های کشاورزی ارتقا بدهد.

دیگر خبرها

  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • فائو و ایران پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران امضا کردند
  • برخورد جدی با متخلفان عرضه سموم کشاورزی در محمودآباد
  • ماجرای ترخیص روغن‌های آلوده به سموم چیست؟
  • سازمان غذا و دارو مجوز مصرف روغن آفتابگردان آلوده به سموم را نمی‌دهد
  • بهره‌برداری از ۴ بازار میوه در اصفهان تا پایان تابستان ۱۴۰۳
  • دو بنای غیر مجاز در بهشهر قلع و قمع شد
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی