Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ربابه شیخ‌الاسلام کارشناس مسائل بهداشت و سلامت گفت: ۹۰ درصد مردم ایران به دلیل مصرف کم شیر و لبنیات دچار کمبود کلسیم هستند از طرف دیگر افزایش بی‌رویه مصرف نوشابه‌های گازدار حاوی املاح فسفات مانع جذب کلسیم و در نتیجه افزایش عوارض ناشی از کمبود آن می‌شود. 

وی بیان کرد: حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۵۰ سال کشور در معرض خطر شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان هستند و مصرف زیاد نوشابه‌های گازدار به دلیل وجود قند سبب چاقی و بیماری‌های دیگر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیخ‌الاسلام ادامه داد: افراد به ویژه دانش‌آموزان باید از مصرف نوشابه‌های گازدار خودداری کرده و نوشیدنی‌های سنتی مانند شیر، دوغ یا انواع آبمیوه را جایگزین کنند.

این کارشناس مسائل بهداشت و سلامت افزود: سوءتغذیه کودک در دوران مدرسه عامل کوتاهی قد، کاهش بهره هوشی، افزایش ابتلا به بیماری‌ها، افزایش مرگ ۲ تا ۸ برابر کودکان همسن و افت تحصیلی است و به دلیل رشد جسمی کودکان به خصوص جهش رشد در دوران بلوغ نیاز به مواد مغذی بیشتر می‌شود.

وی با بیان این‌که نقش ریزمغذی‌ها در قدرت یادگیری دانش‌آموزان قابل توجه است، گفت: به طور مثال کمبود ید سبب کاهش ضریب هوشی تا ۱۳.۵ واحد و کمبود آهن موجب کمبود ضریب هوشی به میزان ۱۰ واحد می‌شود و کمبود ریزمغذی‌ها اثرات مختلفی در سلامت کودکان و در نتیجه جامعه دارند.

به گفته شیخ‌الاسلام، از جمله اثرات بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و روانی کمبود ریزمغذی‌ها شامل آسیب مغزی، اختلال عملکرد مغز، نقص عملکرد سیستم عصبی، کاهش ضریب هوشی و مهارت یادگیری، اختلال رشد خستگی، بی‌حالی، بی‌تفاوتی، اختلال بینایی، ناتوانی در شنوایی و بیان و رنگ‌پریدگی است.

این کارشناس تصریح کرد: براساس بررسی‌های انجام‌شده، شایع‌ترین کمبود ریزمغذی‌ها در دوران کودکی املاح ید، آهن، کلسیم و ویتامین‌های A و D است. ویتامین A در رشد و مقاومت بدن در مقابل بیماری‌ها، حفظ قدرت بینایی و سلامت پوست نقش مهمی ایفا می‌کند. 

وی توضیح داد: هر نوع خوراکی به صورت بسته‌بندی‌شده مصرف شود، بسته‌بندی هم مانند بسیاری از فاکتورهای دیگر مواد غذایی تحت نظارت و کنترل شرکت تولیدکننده و همچنین اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت است.

شیخ‌الاسلام افزود: نوع بسته‌بندی مواد غذایی بسته به شرایط و زمان ماندگاری مورد نظر متفاوت بوده مثلا بسته‌بندی غیرقابل نفوذ که مخصوص شرایط نگهداری خارج ار یخچال و طولانی‌مدت است و مصرف‌کنندگان باید با توجه به زمان تولید تاریخ انقضا و شرایط نگهداری اقدام به انتخاب ماده غذایی دلخواه کنند.

این کارشناس مسائل بهداشت و سلامت گفت: آبمیوه‌های صنعتی نام تجارتی دارند و ممکن است شامل آبمیوه طبیعی و یا نوشیدنی بر پایه آب میوه و شامل مواد افزودنی باشند، نکتار میوه نیز یک نوشیدنی بر پایه میوه بوده که حاوی مقادیر متفاوت از آب میوه و شکر است.

کد خبر 485273 برچسب‌ها نوشابه بیماری - پوکی استخوان کلسیم سوء تغذیه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوشابه بیماری پوکی استخوان کلسیم سوء تغذیه نوشابه های گازدار کمبود ریزمغذی ها شیخ الاسلام مواد غذایی بسته بندی ضریب هوشی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۴۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

مصرف خوراکی‌های سنگین در شب علاوه بر بروز چاقی و اضافه وزن، سبب ایجاد ناراحتی‌های معده از جمله ریفلاکس می‌شود. ریفلاکس معده هنگامی رخ می‌دهد که که اسید معده به گلو بر می‌گردد و باعث بروز سوزش در آن می‌شود. برای جلوگیری از تمام این مشکلات، بهتر است حداقل دو یا سه ساعت قبل از خواب، یک شام سبک بخورید.

چند نمونه از غذایی‌هایی که نباید در طول شب مصرف کنید:

پیتزا

پیتزا علی‌رغم محبوبیتی که دارد، اصلاً جزء غذا‌های سبک نیست و حتی هضم آن در روز هم مشکل است، چه برسد به شب که به طور کلی سرعت پردازش دستگاه گوارش کندتر است.

این ماده غذایی سرشار از چربی است و معمولا از موادی با شاخص اسیدیته بالا تشکیل شده که موجب بروز ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شوند.

شیرینی

مصرف شیرینی نه‌تن‌ها سطح قند خون را بالا می‌برد، بلکه ممکن است کابوس‌های شبانه را نیز افزایش دهد. ثابت شده است که چربی‌ها و قند‌ها تأثیر مستقیمی بر امواج مغزی دارند و باعث کابوس دیدن در خواب می‌شوند. بنابراین، برای داشتن یک خواب آرام، بهتر است شب‌ها از خوردن شیرینی پرهیز کنید.

نوشابه

مصرف نوشابه در هیچ‌ساعتی از شبانه‌روز توصیه نمی‌شود، اما در صورتی که به نوشیدن آن علاقه‌مند هستید، در طول شب این کار را نکنید. نوشابه متشکل از مقادیر زیادی قند و مواد مضر است که اسیدیته بدن را افزایش می‌دهد.

پنیر

تمام مواد غذایی که حاوی پنیر هستند، در صورت امکان باید در ساعات ابتدایی روز مصرف شوند. حجم زیاد چربی پنیر مانع از هضم و تحریک تولید اسید معده می‌شود. مصرف شبانه همبرگر، لازانیا و دیگر غذا‌هایی که حاوی پنیر هستند باعث اختلال در خواب می‌شوند.

شکلات

شکلات تلخ منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن برای حفظ سلامت مغز و حافظه (در مقدار کم) توصیه می‌شود. با این حال، خوردن آن پیش از خواب خوب نیست، زیرا بدن در طول شب به مدت چندین ساعت در حالت استراحت باقی می‌ماند و اینگونه کالری شکلات به صورت چربی در بدن انباشته می‌شود.

از طرفی باید توجه داشته باشید که شکلات، به ویژه شکلات تلخ، حاوی مقادیر بالایی کافئین و دیگر محرک‌ها است و قادر است مغز را برای مدت بیشتری نسبت به حالت عادی، بیدار نگه دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • معدوم سازی حدود ۲ تن مواد غذایی تاریخ گذشته و غیر قابل مصرف در ارومیه
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی دربوکان