Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدف و فعالیت ضابیط نبی‌زاده ارائه و معرفی موسیقی مقامی آذربایجان است. او که از سال ۲۰۰۰ تاکنون مشغول تدریس در کالج موسیقی باکو است، بارها به‌عنوان نماینده موسیقی آذربایجان در جشنواره‌های جهانی شرکت داشته و همچنین در شهرهای گوناگون ایران نیز کنسرت های بسیاری برگزار کرده است.
نخستین باری که نبی‌زاده به ایران آمد سال ۱۹۹۴ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید: «زمانی که به ایران آمدم آیت‌الله العظمی محمدعلی اراکی به تازگی درگذشته بود و بعد از آن ۹ بار دیگر هم به ایران سفرکردم و در سینما آزادی اجرای برنامه داشتیم، همان سینمایی که آتش گرفت. به‌طورکلی شاید بیش از ۱۴ کنسرت در تهران برگزارکرده باشم. البته اجراهای بسیاری هم در شهر تبریز داشته‌ام.»
او در ادامه افزود: حضورم در جشنواره موسیقی فجر برای اولین بار است و به عقیده من، جشنواره بزرگ و شناخته شده‌ای است و فرصتی بوده تا گروه‌های مختلف موسیقی از شهرها و کشورهای مختلف برای ارائه یک اجرای فاخر به دورهم جمع شوند.
نبی‌زاده در مورد اشتراکات موسیقی آذری جمهوری آذربایجان و ایران بیان کرد: «ایران و آذربایجان مشترکات موسیقایی بسیاری دارند و البته تفاوت‌هایی هم دیده می‌شود که بیشتر در تحریرها یا مقام‌های آذربایجان یا پرده‌های موسیقی است. موسیقی فولکلور آذربایجان بیشتر برمبنای ترانه است اما دستگاه‌های موسیقی آوازی ایران هم بسیار فاخر و ارزشمند است.به‌طور مثال آوازهایی‌ که در دستگاه موسیقی چهار گاه ایران و مُقام سه گاه آذربایجان خوانده می‌شود شباهت‌های بسیاری باهم دارند.»
تصنیف زیبا و ماندگار «مرغ سحر» به خوانندگی استاد محمدرضا شجریان ازجمله قطعاتی است که در ایران و جمهوری آذربایجان طرفداران بسیاری دارد. نبی‌زاده درادامه بیان کرد: مردم جمهوری آذربایجان استاد شجریان را خیلی دوست دارند و او را خواننده بزرگی می‌دانند، صدایش را می‌شنوند و به‌خاطر اجراهای اصولی دستگاه موسیقی ایران او را تحسین می‌کنند او یکی از مفاخر موسیقی دنیا است. عالیم قاسم اف خواننده شهیر آذربایجان و آقای شجریان هنرمندان بسیار بزرگی هستند و در یک تراز قرار دارند. ۳۰ سال است که با موسیقی ایرانی آشنایم و گوش می‌کنم و در این سال‌ها بیشتر به آثار آقای شجریان علاقه‌مند هستم و با آواز ایشان با موسیقی آوازی ایران آشنا شدم و سعی می‌کنم آن را بدرستی اجرا کنم و همچنان این مسیر را ادامه می‌دهم. آقای شجریان فراتر از یک خواننده و موسیقیدان است کسی که موسیقی را خوب می‌شناسد و خود را شاگرد معنوی موسیقی او می‌دانم. به‌عنوان مثال دستگاه افشاری در کشور ما وجود ندارد اما من با گوش دادن به کاست‌های آقای شجریان با این دستگاه موسیقی آشنا شدم و آن را اجرا می‌کنم. به یاد دارم سال‌ها پیش که جوان بودم و سفری به ایران داشتم سعی کردم آواز ایرانی بخوانم آقای شجریان گفتند: در اینجا به اندازه کافی موسیقی ایرانی خوانده و شنیده می‌شود بسیار دوست داریم آواز آذری بخوانید که برای ما شیرین ترو لذت بخش‌تر است. بسیاری از علاقه‌مندان موسیقی آوازی در ایران و آذربایجان علاقه‌مندند مانند ایشان بخوانند البته کار آسانی نیست.
اما در مورد قطعه «مرغ سحر» باید بگویم ملودی این کار در ایران و آذربایجان مشترک است و تفاوتی ندارد البته اصل این قطعه ساخته یکی از آهنگسازان ایرانی است و در دستگاه ماهور است و اگر اشتباه نکنم نخستین بار صفی‌الدین ارموی ردیف‌های آن را نوشته است و برخی از ساخته‌های او میراث مشترکی است و کمک کرده تا موسیقی آذری و ایرانی به هم نزدیک‌تر شوند. البته قطعه ای که در ایران خوانده می‌شود اشعار کوتاه تری دارد اما در آذربایجان به مدت ۴۵ دقیقه این کار اجرا می‌شود و شاعر آن علی سلیمی است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: محمدرضا شجریان جشنواره موسیقی آقای شجریان نبی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۹۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، ملک زاده در استودیوی خبر ۲۰ شبکه یزد با اشاره به اینکه درپی صدور هشدار سطح نارنجی همه دستگاه‌ها در آماده باش بودند، گفت:خوشبختانه خسارات این بارندگی‌ها کم بود و بیشترین خسارات در بخش راه، بد لیل گستردگی بارش‌ها گزارش شده است ودر بخش کشاورزی هم فراخوان داده شده تا کشاورزان و باغداران نسبت به مستندسازی اولیه خسارات اقدام کنند.
وی ادامه داد: تاکنون خسارت به ۲۱ رشته قنات گزارش شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اضافه کرد: در بخش منابع طبیعی هم ۲ هزارو ۲۰۰ سازه آبی و خاکی داشته ایم که ۳۰ درصد از این سازه‌ها آبگیری کامل شده که برای تغذیه سفره‌های زیرزمینی از این آب‌ها استفاده می‌شود. 
ملک زاده ضمن تشکر از خدمات ۴۹۰ تیم خدماتی در دستگاه‌ها وتلاش ۲۵۰ تیم جهادی در کنار این تیم‌ها اضافه کرد: با تمرین‌ها ومانور‌های گوناگون و استفاده از تجربیات بارندگی‌های قبلی خوشبختانه میزان خسارات نسبت به بارندگی‌های قبلی کمتر بوده و حتی در این بارندگی در برخی نقاط ضعف‌ها نیز احصا شده تا رفع شوند و در بارندگی‌های بعدی دیگر شاهد این نقاط ضعف نباشیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • شاگرد فرگوسن در منچستریونایتد، سرمربی واتفورد شد
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • گزارشی از تولد رادیو در ایران؛ از هیاهوی مردم در میدان توپخانه تا نخستین آوازخوانان
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است