Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-26@08:29:13 GMT

چشم جنین شما چگونه می‌تواند رنگی شود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۳۰۶۹

چشم جنین شما چگونه می‌تواند رنگی شود؟

رویداد۲۴ بسیاری از مادران در زمان بارداری به این می‌اندیشند که رنگ چشم کودکشان چه رنگی خواهد شد و آیا کودکشان رنگ چشم خودشان را به ارث می‌برد؟ در این بخش از نمناک متن بسیار جالبی درباره اینکه رنگ چشم کودک شما چه رنگی می‌شود برایتان آماده کرده ایم پس با ما همراه باشید.

رنگ چشم در کودکان مختلف متفاوت است برخی از کودکان دارای رنگ چشم آبی یا سبز و برخی دیگر دارای رنگ چشم قهوه‌ای هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
عامل اصلی تعیین رنگ چشم در نوزادان ژنتیک و وراثت می‌باشد و رنگ چشم نوزاد، به رنگ چشم هر دو والدین بستگی دارد. رنگ چشم یک ویژگی فیزیکی است که توسط جفت شدن ژن‌های پدر و مادر مشخص می‌شود و هر کودک از هر یک از والدین اش ۵۰ درصد مواد ژنتیکی رنگ چشم را به ارث می‌برد. دو ژن گرفته شده از پدر و مادر می‌توانند به هم شبیه یا از هم متفاوت باشند.


ژن رنگ تیره بر رنگ روشن همیشه غالب است ژن قهوه‌ای بر ژن سبز و آبی غالب است؛ سبز بر آبی غالب است و آبی نهفته است.
به دلیل غالب بودن رنگ چشم قهوه‌ای، اگر فردی دارای دو ژن قهو ه‌ای و یا یک ژن قهوه‌ای، یک ژن آبی باشد، رنگ چشم او قهوه‌ای می‌شود.
در صورتی رنگ چشم کودک آبی می‌شود که پدر و مادر هر دو دارای چشم آبی باشند و کودک ژن رنگ چشم آبی را از هر دو والد دریافت کند.
رنگ چشم کودک سبز خواهد بود اگر کودک ژن رنگ چشم سبز را از هر دو والد بگیرد یا یک ژن آبی و یک ژن سبز دریافت کند.

رنگ چشم از کجا می‌آید؟

در چشم بافت پوششی به نام عنبیه وجود دارد که دارای رنگدانه‌های مشکی و کوچکی به نام ملانین است. رنگ چشم به وجود و پراکندگی ملانین بستگی دارد به صورتی که اگر این رنگدانه‌ها پراکنده باشند رنگ چشم تیره و اگر پراکندگی رنگدانه‌ها کم باشد چشم روشن می‌شود.

چند ژن تعیین کننده رنگ چشم هستند که برخی از آن‌ها تاثیر گذار‌تر از بقیه می‌باشند. یکی از ژن‌های اصلی تعیین کننده رنگ چشم ژن OCAZ است که با رمز گذاری پروتئینی با عنوان P ملانین تولید می‌کند و موجب رنگی شدن چشم می‌شود. تاثیر گذاری این ژن بر رنگ چشم ۷۴ درصد است. تحقیقات جدید نشان داده جهشی کوچک در OCAZ تولید ملانین عنبیه را محدود می‌کند وسبب می‌شود رنگ چشم آبی شود، اما اگر فعالیت این ژن کاملا محدود گردد رنگ چشم فرد قرمز می‌شود و فرد دچاربیماری زالی می‌گردد.


از ژن‌های فرعی دیگری که تاثیر کمتری در تعیین رنگ چشم دارند ژن‌های Eycl۱، Eycl۲ و Eycl۳ هستند که موجب بروزرنگ‌های مخلوطی مثل سبز مایل به آبی، طوسی مایل به آبی، قهوه ای، بلوطی و ... در افراد می‌شوند.
دو چشم با دو رنگ متفاوت

شاید شما نیز افرادی را دیده باشید که رنگ چشم هایشان با یکدیگر متفاوت است، برخی از این افراد خاص بودن رنگ چشم هایشان را دوست دارند، ولی برخی دیگر این حالت را نمی‌پسندند و به همین علت از لنز استفاده می‌کنند.


این اختلال در انسان‌ها نادر است و به علت جهش ژن و متفاوت بودن میزان ملانین موجود در هر یک از عنبیه‌ها است. این اختلال می‌تواند ارثی و یا به علت مصرف برخی دارو‌های خاص که مقدار رنگدانه در هر یک از چشم‌ها افزایش یا کاهش می‌دهند؛ باشد. این اختلال متفاوت بودن رنگ چشم‌ها با یکدیگر، در حیوانات رواج بسیاری دارد.
آیا رنگ چشم جنین تغییر می‌کند؟

اکثر نوزادان با چشم‌های آبی متولد می‌شوند به این دلیل که کمی زمان برای تولید ملانین رنگدانه لازم است و شما نمی‌توانید دقیق رنگ چشم‌های کودک را تا شش ماهگی تعیین کنید، زیرا در این مدت مقدار ملانین کاهش یا افزایش می‌یابد.

درجهان رنگ چشم‌های متفاوتی وجود دارد، اما در برخی نقاط جهان برخی رنگ چشم‌ها نسبت به بقیه بیشترند مثلا در اروپا رنگ بلوطی یا خرمایی بیشتر است و در کشور‌های آمریکایی، هند و ترکیه رنگ‌های چشم روشن مانند سبز، آبی و طوسی فراوانی بیشتری دارند، اما رنگ غالب در سراسر جهان رنگ قهوه‌ای مایل به مشکی است.

اگروالدین هر دو دارای چشم قهوه‌ای باشند، ۷۵ ٪ احتمال دارد که کودکشان چشم قهوه‌ای شود.
اگروالدین هر دو دارای چشم آبی باشند، ۹۹ ٪ احتمال دارد که کودکشان چشم آبی شود.
اگروالدین هر دو دارای چشم سبز باشند، ۹۹ ٪احتمال دارد که کودکشان چشم سبز شود.   منبع: نمناک لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rIo خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اخبار سلامت چشم رنگی رنگ چشم کودک چشم قهوه ای رنگ چشم رنگ چشم ها چشم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۳۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ­ حیدرزاده در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع پژوهش گفت: موضوع برنامه و مستندی که قرار است طبق این متن آماده شود، سقط جنین است و آشفتگی آماری که در این حوزه مشاهده می‌شود که ما آمار متقنی نداریم که در دست سیاست گذاران و برنامه ریزان باشد برای اینکه بتوانند برای پیشگیری و کم کردن آمار سقط جنین برنامه ریزی کنند، ­­این مستند به این آشفتگی آماری می‌پردازد.

وی افزود: مجموعه مستند «کوچک، بزرگ و بزرگتر» که از طرف رادیو معارف ساخته می‌شود یک مجوعه مستند ۱۵ قسمتی است و این پژوهش یکی از ۱۵ قسمتی است که ساخته می‌شود و قرار است، ­اواخر تابستان از رادیو معارف پخش شود.

وی درباره دشواری‌های کار و روند کار گفت: مهم‌ترین مشکلی که در این حوزه و موضوع داریم اینکه افراد خیلی خوددار هستند که اطلاعات بدهند و کسانی که غیرقانونی کار کرده اند حاضر نیستند­، جلوی دوربین مصاحبه کنند. ­

وی افزود:­ ما برای خیلی از منابع تحقیقاتی خود به صورت میدانی با افراد گفتگو می‌کنیم ­و ­مجبوریم در مناطقی که دارو‌هایی غیرمجاز این موارد خرید و فروش می‌شود، حضور داشته باشیم، خطراتی که در این زمینه است، مهم‌ترین مشکل در مسیر ساخت این مجموعه است، ما توانستیم با چند نفر از گروه‌هایی که در زمینه سقط جنین مبارزه می‌کند مرتبط بشویم که این نقص را جبران کنیم.

وی درباره فرق پژوهش رادیویی با پژوهش مکتوب گفت: برای ساخت مستند رادیویی چند مرحله وجود دارد، ­­مرحله اول باید این مستند براساس یک پژوهش انجام شود، ­­پژوهشی که براساس واقعیت‌های میدانی، تحقیق‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی که معتبر هستند و منابع دیگر که بتوانند اطلاعاتی درباره موضوع ارایه بدهد؛ آرشیو‌های صوتی و تصویری است، ­ مصاحبه‌های مردمی است حتی مصاحبه‌های کارشناسان و افراد خبره، اما تفاوتی که با پژوهش دانشگاهی دارد این است که تکیه ما به آمار به روز خیلی بیشتر است.

درباره این موضوع سالهاست که مقاله نوشته می‌شود، رساله‌های دکتری دفاع می‌شود و مقاله‌هایی که در در نشریات علمی معتبر چاپ می‌شود ولی اینها دیگر منبع ­قابل استفاده برای مستندی که در این حوزه می‌خواهد ساخته شود، نیست و باید به روز باشد تا بتوانیم اعتماد مخاطب را جلب کنیم.

او درباره همکاری نهاد‌ها هم گفت: یک بخشی از نهاد‌های دولتی معمولا در این زمینه زیاد همراهی نمی‌کنند شاید به این علت که به نوعی نقص کار بعضی از نهاد‌ها مخصوصا در حوزه بهداشت و درمان را نشان می‌دهد، خیلی مایل نیستند در این حوزه کار کنند، ولی گروه مردمی هست که در این زمینه خیلی فعال هستند که شعبه‌های متعددی دارند و دارند در زمینه حفظ حیات جنین کار می‌کنند.

وی گفت: منظور از آشفتگی آماری سقط جنین، سقط جنین قانونی نیست، سقط جنین قانونی آمار دارد  که وزارت بهداشت و پزشکی قانونی به صورت رسمی اعلام می‌کنند اما  این آماری که آنها ­اعلام می‌کنند، با آن آماری که در جامعه اتقاق می‌افتد خیلی متفاوت است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



­
­

دیگر خبرها

  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • برخورد پلیس راهور اصفهان با تغییر وضعیت ظاهری خودرو‌ها
  • تصاویری پر بازدید از صحرای فوق‌العاده عربستان با رنگی خاص (فیلم)
  • مسکن مجاز در دوران بارداری