Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@05:03:55 GMT

طالی ارز می ریزد

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۵۵۴۹

طالی ارز می ریزد

 اخبار رسیده از بازار حکایت از تداوم رشد پرشتاب نرخ ارز و طلا در یک هفته اخیر دارد. هر چند رئیس‌کل بانک‌مرکزی نسبت به ورود هیجانی مردم و بالا بودن ریسک این ورود هشدار داده است.

فرزانه‌غلامی/

 اخبار رسیده از بازار حکایت از تداوم رشد پرشتاب نرخ ارز و طلا در یک هفته اخیر دارد. هر چند رئیس‌کل بانک‌مرکزی نسبت به ورود هیجانی مردم و بالا بودن ریسک این ورود هشدار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در لحظه تنظیم این گزارش و براساس گزارش‌های میدانی منابع‌خبری، قیمت خریدوفروش دلار به ترتیب به ۱۴هزار و ۲۰۰تومان و ۱۲هزار و ۴۰۰تومان رسیده و یورو هم با نرخ ۱۵هزار و ۴۰۰تومان و ۱۵هزار و ۵۰۰ تومان خرید و فروش می‌شود. نرخ‌هایی که بالاترین سطح قیمتی در ۹ ماه اخیر را رقم زده تا دلار برای سومین بار در یک سال گذشته، سد مقاومتی را بشکند.

در همین حال قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار به حدود ۵۵۰هزار تومان رسیده و هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید ۵میلیون و ۴۰۰هزار تومان، طرح قدیم ۵ میلیون و ۳۰۰هزار تومان، نیم‌سکه ۲میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و ربع‌سکه یک‌میلیون و ۶۶۰ هزار تومان و سکه گرمی هم ۹۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

دلار زیر ۱۲هزار تومان نمی‌آید

یک کارشناس اقتصادی در تحلیل دلایل این رشد پرشتاب در بازار ارز به خبرنگار ما می‌گوید: وقتی به صورت رسمی از سوی مدیران دولتی و غیررسمی اخباری مبنی بر کاهش شدید صادرات نفت منتشر شد، آثار روانی این اخبار بر بازار ارز تحمیل شد، چرا که درآمد ارزی کشور به همان شدت کاهش یافته و این امر انتظار تورمی در بازار ایجاد کرده و مردم را به ورود هیجانی به بازار ترغیب کرده است.

علی جعفری معتقد است: فرا رسیدن روزهای پایانی سال و بالا رفتن تقاضا برای ارز، در افزایش تقاضای بازار و بالا رفتن قیمت تأثیر داشته است.

جعفری می‌گوید: عامل بعدی در افزایش نرخ ارز، شکوفایی و رشد اقتصاد داخلی در پی تحریم‌ها و کاهش واردات بوده است، بدان معنی که عرصه برای فعالیت شرکت‌های داخلی فراهم شده که این تولیدکنندگان برای تأمین ارز به بازار ورود کرده‌اند که این مسئله هم تقاضای جدیدی را به بازار تحمیل کرده است.

وی با دستوری و دولتی‌خواندن اقتصاد کشور ادامه می‌دهد: عرضه و تقاضا، کاشف قیمت است و بازار راه خود را می‌رود، مگر اینکه دولت با دخالت در بازار، تقاضای موجود را به موقع پاسخ دهد. در حال حاضر بازار ارز برای عرضه‌کنندگان جذاب است و همین جذابیت، نقطه تعادلی نرخ ارز که بین ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان بود را به بالای ۱۴هزار تومان رسانده، اما به توجه به تدابیر مؤثر بانک‌مرکزی، بعید است نقطه تعادلی جدیدی در بازار ارز ایجاد شود.

به باور وی با وجود تدابیر بانک‌مرکزی، دلار به زیر ۱۱هزار تومان نخواهد رسید، چرا که شرکت‌های داخلی تقریباً خود را با دلار ۱۲هزار تومان وفق داده‌اند و اگر ارز به نرخ‌های پایین‌تر برسد، اقتصاد آسیب خواهد دید.

بالاترین نرخ طلا در یک سال و نیم گذشته

رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر هم به خبرنگار ما می‌گوید: قیمت اونس جهانی طلا به ۱۶۰۹ دلار رسیده که این نرخ در هفت سال گذشته بی‌سابقه است، ضمن اینکه رشد کاذب نرخ ارز و هیجانات التهابی این بازار، افزایش قیمت طلا را رقم زده به نحوی که قیمت به بالاترین نرخ در یک سال و نیم گذشته رسیده است.

محمد کشتی‌آرای تأکید می‌کند: این رشد چشمگیر قیمت در حالی رقم خورد که هیچ تقاضایی در بازار بی‌پاسخ نمانده، ضمن اینکه نرخ سکه از قیمت جهانی طلا ۵۰هزار تومان به ازای هر قطعه، حباب منفی دارد و ارزان‌تر است.

رئیس پیشین اتحادیه سراسری طلا و جواهر ادامه می‌دهد: اگر تقاضایی برای شب عید وجود می‌داشت تاکنون باید به بازار ارائه می‌شد. واقعیت این است که در گذشته سکه در سبد خرید عید مردم و حتی شرکت‌ها وجود داشت، اما با افزایش قیمت این سال‌ها، سکه جایی در این سبد ندارد. بر همین اساس امسال، تقاضای خاصی که منجر به خلق حباب شود، وجود ندارد.

وی به واقعی‌بودن معاملات در بازار اشاره و اضافه می‌کند: معاملات واقعی است، اما حاشیه ریسک بالایی در بازار وجود دارد. برای مثال سکه۴/۵میلیون تومانی حدود ۱۰۰هزار تومان سود و یا ضرر در خود نهفته است.

موج ریسک‌گریزی از بین رفته است

گفتنی است، خبرگزاری ایسنا هم در تحلیل دلایل افزایش شدید قیمت‌جهانی طلا و متعاقب آن قیمت داخلی، به شیوع ویروس کرونا اشاره کرده و به نقل از تحلیلگران بازار نوشته است: موج بزرگ ریسک‌گریزی در حال حاضر از میان رفته، اما پیامدهای اقتصادی این اپیدمی همچنان تقاضا برای طلا را تقویت می‌کند.

خبرآنلاین هم در تشریح وضعیت بازار ارز نوشته است: دلار از روزهای پایانی آبان ماه عزم تازه‌ای برای افزایش را به نمایش گذاشت. اگر نقطه اول مانور دلالان در این مقطع زمانی بنزین بود، نقطه دوم به اف ای‌تی‌اف گره خورد. صرافان می‌گویند این احتمال وجود دارد که افزایش تقاضا برای دلار بتواند بار دیگر شرایط را برای تداوم رشد قیمت دلار در بازار فراهم کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار ارز بازار طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۵۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229681 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار