Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:20:10 GMT

شور و شوق رای اولی‌های مهابادی

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۷۷۴۲

شور و شوق رای اولی‌های مهابادی

اشتیاق بزرگ شدن و بلوغ سیاسی و حس خوب اثرگذاری در سرنوشت و آینده کشور، هیجان و شوق وصف‌ناپذیری را در میان جوانان و به‌ویژه رای‌اولی‌ها ایجاد کرده است و آنان را فارغ از هر حاشیه‌ای برای مشارکت در سرنوشت خود سوق می‌دهد.

رای‌اولی‌ها که فردا حضور در نخستین مشارکت سیاسی خود را در قالب انتخابات مجلس شورای اسلامی تجربه خواهند کرد، در محافل انتخاباتی حضوری پررنگ دارند و قصد دارند با آگاهی کامل نامزد اصلح خود را انتخاب و روانه مجلس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس قانون در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تمامی کسانی که متولد ۲ اسفند ۱۳۸۰ و قبل از آن هستند با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

خبرگزاری ایرنای دفتر مهاباد با حضور در مدارس دخترانه و پسرانه پایه یازدهم و دوازدهم این شهرستان که امسال برای اولین‌بار فرصت شرکت در انتخابات دارند، گزارشی با موضوع اهمیت شرکت در انتخابات، احساس اولین مشارکت سیاسی و معیارها و انتظار از نماینده مجلس شورای اسلامی را تهیه کرده‌است.

با شناخت کامل انتخاب کنیم

یکی از رای اولی‌های مهاباد که دانش‌آموز پایه ۱۲ رشته ریاضی دبیرستان شهدای این شهرستان است، گفت: امسال برای نخستین‌بار می‌توانم در پای صندوق رای حضور پیدا کنم و به همین خاطر تصمیم گرفته‌ام که با شناخت کامل در این «جهاد عمومی» شرکت کنم.

«سحر گودرزی» افزود: اگر انتخاب یک نفر به عنوان نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی از روی شناخت باشد و فرد بر اساس لیاقت و توانایی‌هایی که دارد به این انتخاب برسد، به‌طور قطع می‌تواند برای جامعه‌اش مفید باشد و برنامه‌های خوبی برای کمک به عمران و آبادانی داشته باشد.

وی اضافه کرد: ساخت یک شهر و کشور خوب و ایده‌ال تنها با انتخاب بهترین‌ها و اصلح‌ترین فرد به عنوان قانون‌گذار میسر می‌شود و اگر ما بخواهیم شهر و کشوری آباد داشته باشیم باید نماینده مناسبی هم انتخاب کنیم.

برای یک انتخاب باید آگاهی داشته باشیم

دانش‌آموز کلاس ۱۱ رشته انسانی دبیرستان دخترانه شاهد مهاباد گفت: ما در زندگی انتخاب‌های زیادی مانند انتخاب رشته تحصیلی و شغل داریم و برای هر یک از این انتخاب‌ها باید با آگاهی کامل انتخاب کنیم تا دچار پشیمانی و ناراحتی نشویم.

 «که‌وین حسینی» افزود: برای انتخاب یک نماینده نیز باید پس از کسب آگاهی و شناخت کافی از نامزد مورد نظر در پای صندوق رای حاضر شویم و برای یک دوره چهار ساله نماینده شایسته‌ای را برای شهر خود انتخاب کنیم.

وی که قرار است فردا برای نخستین بار رای دهد، اضافه کرد: برای رسیدن به شناخت از نامزدها می‌توان از حلقه دوستان و همکلاسی‌ها، خانواده و معلمان کمک گرفت تا در انتخاب دچار اشتباه نشویم.

اولین رای بسیار با ارزش است

یکی دیگر از دانش‌آموزان رای‌اولی‌ مهاباد گفت: بسیاری از اتفاق‌های زندگی اگر برای نخستین‌بار در زندگی هر فرد روی بدهد، برای انسان با ارزش و پرخاطره است و اولین رای نیز مانند اولین روز مدرسه و اولین دوست، برایم بسیار گرانبها و با ارزش است.

«سوما خضری» افزود: به همین خاطر است که دوست دارم اولین رای‌ام در زندگی بنابر شناخت کافی باشد و کسی را که به عنوان نماینده انتخاب می‌کنم این ارزش و لیاقت کافی را داشته باشد.

وی اضافه کرد: هرچند تمام کسانی که برای ورود به مجلس شورای اسلامی نامزد شدند، انسان‌های خوب و بزرگواری هستند اما باید در بین آنان بهترین و شایسته‌ترین را انتخاب کنیم.

شعار و عمل نمایندگان یکی باشد 

یکی از دانش‌آموزان رای‌اولی گفت: ما در انتخابات نمایندگان براساس برنامه و شعارهای انتخاباتی آنان در زمان تبلیغات انتخاب می‌کنیم و بر این اساس انتظار داریم کاندیدایی که به عنوان نماینده انتخاب می‌شود، شعارهای انتخاباتی خود را تا حد امکان عملی کند.

«احسان احمدپور» با اشاره به اهمیت شرکت در انتخابات اضافه کرد: انتخاب نماینده مجلس شورای اسلامی تاثیر مستقیم بر زندگی مردم خواهد داشت و در طول چهار سال برای کشور ما تصمیم‌گیری می‌کند، پس باید با هوشیاری و بصیرت آن‌ان را انتخاب بکنیم.

وی ادامه داد: هم‌اکنون مشکل اصلی جوانان ما بحث اشتغال و درآمد است و از این‌رو مسوولان و تصمیم‌گیران جامعه به خصوص نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی درخواست داریم نسبت به رفع این مشکل برنامه‌ریزی داشته باشند.

یک رای هم در سرنوشت کشورمان تاثیرگذار است

یکی دیگر از دانش‌آموزان که امسال برای اولین حق شرکت در انتخابات را دارد، گفت: به عنوان یک ایرانی و کسی که امسال اجازه شرکت در انتخابات را دارد، برخود وظیفه می‌دانم با حضور در پای صندوق رای در آینده کشور سهیم باشم.

«محمدعرفان بالو» بیان کرد: هر رای که ما در صندوق رای می‌ریزیم در فردای جامعه تاثیرگذار است و رای‌دهندگان باید با آشنایی و اطلاعات کافی از جمله برنامه، اهداف، عملکرد و سابقه کار اجرایی و مدیریتی، کاندیدای موردنظر خود را انتخاب کنند.

وی عنوان کرد: تمام سعی و تلاش خود را می‌کنم که نخستین مشارکت سیاسی‌ام با آگاهی و بصیرت کامل باشد و اطلاعات کافی در مورد فرد مور نظرم را پیدا کند.

انتخاب اصلح زمینه حل مشکلات جامعه را فراهم می‌کند

«انوشیروان رحیمی» یکی دیگر از رای‌اولی‌های مهاباد گفت: حضور حداکثری در پای صندوق‌های رای امکان انتخاب فرد شایسته را بالا می‌برد و هراندازه بتوانیم انتخاب بهتری داشته باشیم به همان اندازه هم به حل مشکلات موجود جامعه می‌توان بیشتر امیدوار بود.

وی تاکید کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار داریم در چارچوب قانون‌گذاری و نظارت بر اجرای قانون مصمم باشند و انرژی ‌خود را بر سر مسائلی همچون عوض کردن رئیس فلان اداره و یا دستگاه اجرایی هدر ندهند.

وی با اشاره به اینکه نماینده باید از تریبون خود در مجلس هوشمندانه استفاده کند، اظهار داشت: وقتی فردی را به عنوان نماینده خود انتخاب و وارد مجلس می‌کنیم، انتظار داریم از شهرمان دفاع کند، محرومیت‌ها را بشناسد، درد مردم را بداند و از مردم دفاع کند.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مهاباد، ۱۷ هزار نفر در این دوره از انتخابات را رای‌اولی‌ها تشکیل می‌دهند. 

مهاباد دارای ۲ حوزه اصلی و فرعی انتخابات بوده که حوزه اصلی آن در مهاباد و حوزه فرعی در شهر خلیفان قرار دارد و ۱۲۰ شعبه اخذ رای شامل ۵۹ شعبه شهری و ۶۱ شعبه روستایی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تعیین شده‌است.

برای این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهرستان ۱۰ نفر برای تصاحب یک کرسی نمایندگی با یکدیگر به رقابت می‌پردازند؛ انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز جمعه دوم اسفند امسال برگزار می‌شود.

برچسب‌ها مهاباد ستاد انتخابات کشور انتخابات مجلس شورای اسلامی پروندهٔ خبری انتخابات مجلس در آذربایجان غربی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مهاباد ستاد انتخابات کشور انتخابات مجلس شورای اسلامی مهاباد ستاد انتخابات کشور انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان نماینده شرکت در انتخابات یازدهمین دوره پای صندوق انتخاب کنیم رای اولی ها صندوق رای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۷۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تا ۲۱ اردیبهشت ماه و زمان برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلام کمتر از یک هفته زمان باقی مانده است. دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ماه سال گذشته برگزار شد و از آنجایی که در آن زمان برخی از دواطلبان نتوانستند تعداد آرای مورد نیاز را کسب کنند به دور دوم انتخابات راه یافتند و قرار است یک بار دیگر شانس خود را برای رسیدن به ساختمان مجلس در بهارستان امتحان کنند.

چند داوطلب در دور دوم انتخابات مجلس به رقابت خواهند پرداخت؟

براساس ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هر داوطلبی باید یک پنجم آرای صحیح را کسب کند تا در مرحله اول منتخب آرای ملت برای حضور در مجلس شورای اسلامی باشد که بر همین اساس در دور اول انتخابات مجلس، داوطلبان  در ۲۲ حوزه انتخابی نتوانستند حدنصاب آرای مأخوذه را کسب کنند، ۹۰ نفر از آنان برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی و بنا بر قانون در مرحله دوم به رقابت خواهند پرداخت و براساس قانون، مرحله اول و دوم انتخابات تفاوتی در ساعات برگزاری ندارد و اخذ رای راس ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه جاری شروع می‌شود و به مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت.

دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی با این تفاوت برگزار می‌شود که در ۸ حوزه انتخابیه که دو نماینده یا بیشتر باید انتخاب شوند، انتخابات تمام الکترونیکی برگزار می‌شود که بزرگ‌ترین حوزه در تهران است که باید ۱۶ نماینده انتخاب شوند.

برگزاری انتخابات به شیوه الکترونیکی با توجه به اینکه در برخی حوزه‌های انتخابیه برای اولین بار است نیازمند آموزش و آگاه سازی مردم دارد.

در ویدئو زیر می‌توانید رای گیری به صورت الکترونیک را مشاهده کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • راند دوم
  • مناظره کاندیداهای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در مشهد
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش