Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- زمستان امسال وضعیت بارش‌ها مطلوب بود و حتی در برخی نقاط شاهد بارش برف نیز بودیم اما با این وجود همچنان در برخی استان‌ها میزان بارنگی‌ها منفی اعلام شده است.

میزان بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری(ابتدای مهرماه) تا ۲۹ بهمن به ۱۵۹ میلی‌متر رسیده که این رقم در مقایسه با بارش‌های مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۴ درصدی و در مقایسه با میانگین ۵۱ ساله افزایش ۱۵ درصدی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به وضعیت بارندگی‌های مناطق مختلف ایران نشان می‌دهد که در این بازه زمانی استان‌های گیلان با ۶۴۰.۳ میلی‌متر، مازندران با ۳۰۸.۶ میلی‌متر جزو پربارش‌ترین‌ها و استان‌های اصفهان با ۶۲ میلی‌متر و یزد با ۴۴.۹ میلی‌متر کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور بوده‌اند.
۲۳ استان منتظر باران
از سوی دیگر بارندگی‌های کم‌سابقه سال گذشته موجب شده است که در حال حاضر ۲۳ استان کشور بارش‌های کمتری را نسبت به مدت مشابه پارسال تجربه کنند. در این میان استان‌های خراسان شمالی با ۵۵.۵ درصد، لرستان با ۵۳.۳ درصد و چهارمحال و بختیاری نیز با ۵۲ درصد در مقایسه با سال آبی گذشته تا ۲۹ بهمن ۹۸ به ترتیب سه استان کم‌بارش کشور بوده‌اند.
در این مدت استان‌های سیستان و بلوچستان با ۳۰۱.۷ درصد، هرمزگان با ۱۶۷.۵ درصد و کرمان با ۹۸.۵ درصد، پربارش‌ترین استان‌های کشور در مقایسه با سال آبی گذشته بوده همچنین استان هرمزگان از لحاظ مقایسه میانگین بارش، سال آبی بسیار خوبی را تجربه می‌کند و از ابتدای سال آبی جاری ۲۸۲.۵ میلی‌متر بارش را تجربه کرده، در حالی‌که سال گذشته در همین مدت ۱۰۵.۶ میلی‌متر بارندگی داشته است.
وضعیت منابع آبی در ۱۰ استان مثبت و در هشت استان منفی است
در این‌باره قاسم تقی‌زاده خامسی - معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو - به ایسنا گفت: در حال حاضر وضعیت منابع آبی در ۱۰ استان مثبت و در هشت استان منفی است، اما با این وجود پیش‌بینی می‌کنیم که در فصل تابستان بتوانیم شرایط آبی نرمالی را داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که با توجه به بارش برف در زمستان امسال آیا باز هم در فصل تابستان با بحران آب روبه‌رو خواهیم بود، اظهار کرد: امیدواری ما این است که با این حجم برف وضعیت نرمال باشد، اما باید گفت قبل از این‌که برف‌های اخیر نیز ببارد، در ۲۰ استان کشور بین پنج تا ۵۰ درصد کسری آب نسبت به سال قبل داشته‌ایم.
وی ادامه داد: میزان بارندگی‌ها بین پنج تا ۵۰ درصد منفی بود و این بارندگی در برخی نقاط همچون آذربایجان غربی به منفی ۴۲ درصد نیز رسیده بود که بارندگی‌های اخیر توانست شرایط را بهبود بخشد، اما با این وجود همچنان در برخی نقاط با بحران مواجه هستیم.
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به وضعیت سدهای کشور اظهار کرد: بارندگی‌های اخیر به صورت برف بوده و تا این بارندگی‌ها تبدیل به سیلاب شود، زمان بیشتری نسبت به باران خواهد برد و به همین دلیل کنترل برف راحت‌تر از باران است و برای فصل تابستان نیز به دلیل ماندگاری بیشتر برف و توزیع تدریجی آن به مخازن، وضعیت منابع آبی در زمان پیک بهبود می‌یابد.
افزایش ۲۰ میلیون متر مکعب حجم مخازن سدهای تهران
تقی‌زاده خامسی با تاکید بر این‌که حدود ۵۴ درصد از سدهای کشور پر هستند، گفت: به منظور مدیریت سیلاب مابقی حجم سدها را خالی نگه داشته‌ایم تا در زمان وقوع باران بتوانیم مدیریت سیلاب داشته باشیم.
اما در خصوص وضعیت منابع آبی استان تهران نیز سیدحسن رضوی - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران - گفت: حجم مخازن سدهای استان تهران در مقایسه با سال گذشته ۲۰ میلیون متر مکعب افزایش را نشان می‌دهد.
وی با بیان این‌که حجم مخزن سدهای استان تهران در حدود ۲ میلیارد متر مکعب گنجایش دارد، تصریح کرد: در شرایط فعلی حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب حجم مفید سدهای استان تهران است که نسبت به سال قبل از نظر حجم مخزن شاهد افزایش حدود ۲۰ میلیون متر مکعب آب هستیم که با این شرایط، در صورت بروز سیلاب‌های احتمالی امکان کنترل و مدیریت آن را خواهیم داشت.
مصرف آب تهرانی ها افزایش یافته است
رضوی با بیان اینکه شرایط استان تهران به نحوی است که امیدواریم بتوانیم نیاز مردم را در اسفندماه با صرفه‌جویی خود شهروندان تامین کنیم، یادآور شد: از هفته قبل مصرف آب در تهران افزایش پیدا کرده است و به عبارتی از مرز ۳ میلیون متر مکعب در روز فراتر رفته‌ایم و با نزدیک شدن به نوروز این مصرف افزایش بیشتری خواهد داشت و در سالی که  پشت سر گذاشته‌ایم شهروندان تهرانی حدود یک میلیارد متر مکعب آب شرب استفاده کرده‌اند که بر این اساس در اسفند ماه نیز پیش بینی می‌شود نیاز به تامین حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب باشد.
وی با تاکید بر این‌که تا ۲۸ بهمن ماه حدود ۵.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش مصرف آب داشته‌ایم، اظهار کرد: این افزایش را در محاسباتمان حدود ۳ تا ۳.۵ درصد در نظر گرفته بودیم که خوشبختانه با توجه به این‌که بارندگی‌های خوبی داشته‌ایم، مشکل خاصی اتفاق نیفتاد و اگر مردم در این روزهای پایانی سال با رعایت الگوی مصرف با ما همراهی داشته باشند و مصارف خود را در شروع سال جدید کنترل کنند، سال جدید می‌تواند سالی بدون مشکل برای تامین آب شهروندان باشد.
با توجه به این‌که بیش از ۱۵ سال است که بحران آب در ایران جا خشک کرده نمی‌توان انتظار داشت که با یک‌ سال و یا دو سال بهبود وضعیت بارش‌ها شاهد پایان بی آبی ایران باشیم لذا مدیریت مصرف و انجام کارهای کارشناسی و دقیق توسط مشترکان و مسوولان در این بخش بسیار قابل توجه است. برچسب ها: آب ، بحران آب ، بارندگی ها ، سدهای کشور

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آب بحران آب بارندگی ها سدهای کشور وضعیت منابع آبی میلیون متر مکعب استان تهران بارندگی ها داشته ایم سال گذشته استان ها میلی متر سال آبی بارش ها ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۹۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه اعتماد، علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت با هزینه‌هایی که خودش به زندگی مردم تحمیل می‌کند نمی تواند انتظار داشته باشد تورم، شرایط کاهشی داشته باشد. کدام یک از اقلام که در اختیار دولت است سیر نزولی پیدا کرده است؟ در واقع آنها از یک سری شاخص های مربوط به رشد صحبت می‌کنند اما عملا آنچه در زندگی مردم مشاهده می شود متفاوت است.‌

دولت برای اینکه مصارف و منابع خود را تراز کند قیمت ارز ترجیحی را کاهش می‌دهد طبیعتا آن گرانی به زندگی مردم تحمیل می‌شود. ممکن است در بودجه، تراز منابع و مصارف برقرار شده باشد اما در زندگی مردم، درآمدها و هزینه با یکدیگر همخوانی ندارد به بیان دیگر ما مشکلات را به زندگی مردم منتقل کردیم و در مقابل مردم هم امکان تأمین این کسری را نخواهند داشت.

دولت افزایش حقوق کارگران را نپذیرفت و بدون اینکه نماینده کارگران پذیرفته باشد در نهایت حداقل حقوق را مبنا قرار دادند. این وضعیت در شرایطی است که تورم قیمت های اقلام اساسی به طور جدی احساس می شود و برخی از اقلام حتی از سفره های مردم حذف شده است. علاوه بر این، هزینه درمان، ایاب و  ذهاب و سایر موارد نیز وجود دارد.

به عنوان مثال در شهری مثل تهران، هزینه حمل و نقل حدود ۳۵ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است آن هم در شرایطی که دولت در تأمین منابع مناسب خود برای اداره کشور در بودجه سال ۱۴۰۳، ۵۰ درصد به مالیات افزوده است و نمی تواند این رقم را به همه استان های کشور تعمیم داد. به عنوان مثال وضعیت اقتصادی یک استان وضعیت رو به رشدی دارد اما در مقابل استان دیگری با وجود وسعت و امکانات و ظرفیت، چندان مناسب نیست. برای این استان به عنوان مثال سهم ۳۰ درصدی درنظر می گیرند و ۲۰ درصد سهم را برای استان دیگری که وضعیت اشتغال و اقتصادی بهتری دارد در نظر می گیرند.‌ بنابراین وقتی این ۸۰ درصد در کنار هم قرار می گیرند تورم ۸۰ درصدی به کشور تحمیل می شود و این موضوع، زندگی مردم را متاثر می کند.‌

دیگر خبرها

  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟
  • تا آخر خرداد چقدر بارندگی داریم؟
  • بارش‌های اخیر کبود آب تهران را جبران نکرد
  • وضعیت بارندگی و جوی در تهران
  • افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ شاخص هم‌وزن مثبت ماند
  • پیش‌بینی وضعیت بارندگی در تهران