Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@06:48:53 GMT

انتخابات ایران از دید رسانه‌های ترک‌زبان

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۱۳۴۴

انتخابات ایران از دید رسانه‌های ترک‌زبان

نگاهی به برخی گزارش‌های خبرگزاری رسمی ترکیه٬ تقویت کننده این ظن است که مطالب و گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های نزدیک به حزب حاکم ترکیه در مورد انتخابات ایران٬ تحت تاثیر تحولات ادلب قرار گرفته و حاوی سوگیری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران در کشورمان٬ از سوی رسانه‌های ترکیه و رسانه‌های ترک‌زبان خارج از این کشور نیز قرار گرفته و در برخی گزارش‌ها و تحلیل‌ها به بررسی ابعاد مختلف انتخابات پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه تعداد قبل توجهی از رسانه‌های ترکیه به شکل بی‌طرفانه به موضوع انتخابات ایران اشاره کرده‌اند٬ اما رسانه‌های دیگری نیز هستند که به شکلی دیگر با این موضوع برخرود کرده‌اند.

نگاهی به برخی گزارش‌های خبرگزاری رسمی ترکیه٬ تقویت کننده این ظن است که مطالب و گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های نزدیک به حزب حاکم ترکیه در مورد انتخابات ایران٬ تحت تاثیر تحولات ادلب قرار گرفته و حاوی سوگیری است.

شبکه‌های تلویزیونی سی‌.ان.‌ان ترک٬ آخبر٬ تی.آر.تی٬ ان.تی.وی و فاکس تی.وی ترکیه نیز در چند گزارش خبری به بررسی اهمیت برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران پرداختند.

روزنامه ملیت ترکیه در گزارشی به این اشاره کرده که با وجود آن که برخی از تحلیل‌گران به احتمال کاهش مشارکت در انتخابات ایران می‌اندیشند٬ اما درخواست هشتاد سیاست‌مدار اصلاح‌طلب از مردم برای حضور در صحنه انتخابات٬ رویداد مهم است.

روزنامه ملی گازته ترکیه متعلق به حزب اسلام‌گرای سعادت٬ ضمن اشاره به آن که رهبر معظم انقلاب٬ در دقایق نخست رای خود را به صندوق انداختند٬ به این اشاره کرده که در این دوره از انتخابات٬ نزدیک به 3 میلیون رای اولی٬ واجد شرایط رای دادن هستند.

روزنامه ینی ‌چاغ ترکیه در گزارشی ضمن اشاره به آمار و ارقام واجدین شرایط رای دادن٬ به این اشاره کرده که ممکن است انتشار اخبار مربوط به ویروس کرونا در قم و تهران٬ در این دو شهر٬ تا حدی بر میزان مشارکت٬ تاثیر بگذارد.

پایگاه اینترنتی بنیاد مطالعات ایران در آنکارا موسوم به ایرام٬ مقاله‌ای به قلم حقی اویغور منتشر کرده که در آن آمده است: پیش‌بینی‌ها حاکی از این موضوع است که مجلس آینده ایران٬ مجلسی همسو و موافق با مذاکره و گفت‌وگو با آمریکا نخواهد بود.

سوگیری خبرگزاری رسمی ترکیه در مورد انتخابات ایران

خبرگزاری رسمی آناتولی ترکیه با ارائه آمار و ارقام به بیان ابعاد مهم جمعیت رای دهنده در این دوره از انتخابت مجلس شورای اسلامی پرداخته و چنین نوشته است:«اخذ رای از مردم ایران برای تعیین نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 55 هزار نقطه آغاز شد. در این دوره از انتخابات٬ 97 میلیون و 918 هزار نفر برای تعیین 290 نماینده مجلس٬ واجد شرایط رای دادن هستند.»

در انتهای گزارش این خبرگزاری رسمی دولتی ترکیه٬ مشخص نیست که گزارش‌گر بر اساس چه معیار و استدلالی٬ چنین پیش‌بینی کرده که میزان مشارکت مردم در انتخابات امروز٬ پایین خواهد بود.

البته این یگانه گزارش سوگیرانه خبرگزاری آناتولی ترکیه در مورد انتخابات ایران نیست و در گزارش تفصیلی دیگری نیز٬ ادعا شده که انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران٬ نوعی از آزمایش و معیاری برای تعیین میزان مشروعیت نظام است.

یکی از ابعاد جالب توجه در مورد گزارش‌ها و تحلیل‌های انتخاباتی خبرگزاری رسمی آناتولی ترکیه در مورد ایران٬ این است که درست از روزی که تحولات ادلب و پیشروی‌های نیروهای ارتش سوریه در این منطقه جدی شده٬ آٖناتولی شروع به انتشار مطالبی علیه ایران کرده است.

 

ارجاع خنده‌دار یورو نیوز ترکی

بخش ترکی یورونیوز در گزارشی در مورد انتخابات ایران٬ ترجیح داده تا به جای تحلیل‌های میدانی و واقع‌بینانه٬ زحمت خود را کم کرده و به فردی ارجاع دهد که از نظر یورونیوز٬ دارای دیدگاه سیاسی روز در مورد ایران است! این فرد کسی نیست جز مسیح علی نژاد که توییت‌های مضحک و خیالی او٬ از مدت‌ها پیش حتی در محافل آمریکایی نیز خریداری ندارد و مشخص نیست که چرا سرویس ترکی یورونیوز٬ انگشت روی پیام‌های مغرضانه او گذاشته است.

همچنین بخش ترکی صدای آمریکا نیز مدعی شده که دوران تبلیغات برای انتخابات مجلس شورای اسلامی٬ مقطع کوتاهی است و نامزدها نمی‌توانند در این فرصت کوتاه٬ برنامه‌ها و اهداف خود را با مردم در میان بگذارند و به همین خاطر شور و هیجان انتخاباتی در ایران به وجود نمی‌آید.

اما بخش ترکی شرق الاوسط به موضوع دیگری اشاره کرده و چنین نوشته است: از حالا نمی‌توان گفت که نتایج قطعی انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران به چه شکلی بر سرنوشت گروه‌های سیاسی تاثیر خواهد گذاشت. اما با این حال٬ احتمال آن وجود دارد که نتایج انتخابات پیش رو٬ پایانی برای حضور اصلاح‌طلبان در ساختار سیاسی ایران باشد و چنانچه نتیجه ضعیفی به دست بیاورند که ادامه حیات سیاسی آنان با مشکل روبرو شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: انتخابات مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی خبرگزاری رسمی اشاره کرده گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۱۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت حضور مردم در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: حضور غرور انگیز ملت حماسه ساز ایران اسلامی در انتخابات یازدهم اسفندماه سال گذشته، با وجود مشکلات اقتصادی و کمبودها، برگ زرین دیگری از دفتر رشادت و وفاداری به انقلاب اسلامی بود که ان‌شاءالله در 21 اردیبهشت ماه و در مرحله دوم انتخابات با حضور پرشور مردم تکمیل خواهد شد.

بنابر گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه جبهه پایداری انقلاب اسلامی بر مبنای ادای تکلیف و انجام وظیفه، تلاش نمود تا با لحاظ نمودن شاخص‌های گفتمان انقلاب اسلامی در خصوص انتخابات و ویژگی‌های یک نماینده اصلح در مجلس شورای اسلامی نسبت به معرفی نامزدهای اصلح به مردم شریف اقدام نماید.

سخنگوی جبهه پایداری افزود: جبهه پایداری انقلاب اسلامی مفتخر است با درک صحیح از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب که در خطبه نماز عید سعید فطر در فروردین ماه سال جاری نیز به صورت علنی بر آن تأکید کردند و توفیق ملت ایران را در توحید کلمه دانستند و همه فعالان سیاسی_اجتماعی را توصیه به عدم ایجاد دودستگی‌های جعلی کردند، در مسیر حفظ وحدت میان نیروهای انقلاب با اعتقاد کامل گام بردارد و در همین راستا در مرحله دوم از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز لیست نهایی جبهه انقلاب از سوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس جمع بندی و مورد توافق قرار گرفت.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به منشور فکری و سیره عملی بنیانگذار راحل نظام مقدس جمهوری اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، افزود: آنچه از منظومه فکری امامین انقلاب بر می‌آید، این است که در انتخاب و گزینش نامزدهای انتخابات برای معرفی به مردم، ملاک‌ها و شاخص‌ها مهم است و صرف وابستگی به حزب و گروه و یا قبیله سیاسی نمی‌تواند ملاک عمل قرار گیرد.

متقی‌فر در پایان اسامی نامزدهای لیست نهایی جبهه انقلاب که مورد حمایت مشترک جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هستند را به این شرح اعلام کرد:

1- علیرضا سلیمی

2- غلامحسین رضوانی

3- محمد سراج

4- زهره سادات لاجوردی

5- زهره طبیب‌زاده

6- فاطمه قاسم پور

7- مجتبی زارعی

8- حسین صمصامی

9- حسین نجابت

10- محمدحسین حسین‌زاده بحرینی

11- علی اصغر پورمحمدی

12- حسن خجسته باقرزاده

13- مهدی شریفیان

14- مهدی عسگری

15- عبدالحسین روح الامینی

16- سعید آجرلو

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902120

دیگر خبرها

  • فهرست نامزدهای مورد حمایت جبهه «ایران قوی» منتشر شد
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی درباره حمله به اسرائیل
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی
  • فرصت یک هفته‌ای تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • مردی که قصد حمله به نتانیاهو را داشت بازداشت شد
  • اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری
  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها
  • ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • لزوم راه‌اندازی خط راه‌آهن جدید ایران و ترکیه از طریق تبریز