Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، هپاتیت اتوایمیون یکی از علل کمتر شایع التهاب طولانی مدت کبد است که در صورت عدم تشخیص و درمان باعث نارسایی کبد می‌شود. در این بیماری، سیستم ایمنی سالم بدن به سلول‌های کبد حمله کرده و سبب التهاب سلول‌های کبدی و در صورت عدم کنترل و درمان، به تدریج باعث مشکلات جدی در کبد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد امانی اظهار داشت: فعالیت بدنی منظم روزانه، رژیم غذایی با سبزی و میوه زیاد و پروتئین های مرغ و ماهی برای رفع عوارض این بیماری، مفید هستند.
وی با اشاره به اینکه علت شروع این بیماری ناشناخته است، افزود: احتمالا سلول های ایمنی به اشتباه به سلول های سالم کبد حمله می کنند و این سلول ها را با میکروب یا ویروس اشتباه می گیرند. 
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هرچند این بیماری اغلب در زنان دیده می‌شود؛ اما آن را می توان در تمام افراد و همه سنین مشاهده کرد.
امانی افزود: بسیاری از افراد بدون علامت بالینی هستند و اتفاقی با آنزیم های کبدی افزایش یافته شک ایجاد ابتلا به بیماری بوجود می آید. افزایش آنزیم های کبد در هر فردی دیده شود بررسی کامل لازم است. گاها به اشتباه افزایش آنزیم های کبدی را تحت عنوان کبد چرب درمان می کنند اما باید توجه داشت که افزایش آنزیم ها در درصد کمی از بیماری کبد چرب دیده می شود و بیشتر با سونوگرافی مشخص می شود. 

شایع ترین علائم بیماری اتوایمیون 

وی شایع‌ترین علایم بیماری اتوایمیون کبد را احساس خستگی و ضعف و درد عضلات و مفاصل ، بهم خوردن عادات ماهیانه، جوش صورت و بدن و تیرگی پوست اعلام کرد و گفت: معمولاً در صبح‌ها این علائم بیشتر است. هنگامی که التهاب کبدی وخیم تر می شود، امکان دارد زردی پوست ایجاد شود.
فوق تخصص گوارش و کبد افزود: اگر درمان این بیماری انجام نگیرد در طولانی مدت التهاب کبد باعث تخریب آن شده و سیروز کبدی می تواند ایجاد شود. با درمان، معمولا التهاب کنترل شده و اغلب بیماران مداوا می شوند اما لازم است درمان طولانی مدت بوده و تحت نظر دائم پزشک باشند. 
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هپاتیت اتوایمیون یک بیماری عفونی  مانند هپاتیت ب یا هپاتیت C نیست، بنابراین از شخصی به شخص دیگر به هیچ طریق قابل انتقال نیست. 
وی ادامه داد: با آنزیم های کبدی بالا و آزمایشات اختصاصی خون می توان به تشخیص قطعی این بیماری رسید، گاهی تصویربرداری یا نمونه برداری از کبد برای این کار لازم است.
امانی گفت: اساس درمان، کنترل سیستم ایمنی بدن است. ابتدا کورتن با داروهای تنظیم کننده ایمنی که شاخص ترین آن آزاتیوپرین است شروع می شود و در طول درمان دوز کورتن کاهش می یابد و به حداقل می رسد. 
وی ادامه داد: معمولا بیماران بعد از حدود ۳ تا ۵ سال از شروع درمان بیماری شان کامل فروکش می کند. بعضی افراد در نهایت می‌توانند درمان را متوقف کنند، اگرچه امکان عود مجدد بیماری نیز می‌رود. گاهی هم لازم است یک قرص تا مدت ها ادامه یابد ولی حال بیمار خوب می شود و دچار عوارض نمی شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: درمان سیستم ایمنی بدن دستگاه گوارش بیماری هپاتیت آنزیم های کبد آنزیم ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۵۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب