Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی اعلام کردند با وجود کشف منابع آب آلوده در دستگاه تصفیه آب آشامیدنی ایستگاه فضایی بین المللی، این آب آلوده سبب رشد باکتری‌های بسیارخطرناک و ابتلای فضانوردان به بیماری‌های مرگبار نخواهد شد.   محققان در جدیدترین نمونه برداری از آب آشامیدنی تولید شده به وسیله دستگاه تصفیه آب دو گونه باکتری را شناسایی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه تصفیه آب در ایستگاه فضایی بین المللی اولین بار درسال ۲۰۰۹ در این ایستگاه فضایی نصب و مستقر شد. علت استفاده از این وسیله، گران قیمت بودن هزینه حمل آب به فضاست. این آب از بقایای تعریق بدن فضانوردان و تصفیه ادرار آن‌ها به دست می‌آید.

دستگاه تصفیه آب دارای فیلتر‌های ویژه ید است که سبب تصفیه و ضدعفونی کردن آب پیش از مصرف به وسیله فضانوردان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اعلام جدیدترین ماموریت‌های ناسا برای کشف اسرار ناشناخته فضا

کارشناسان پس از شناسایی باکتری‌های Burkholderia cepacia و Burkholderia به فضانوردان توصیه کردند از سیستم تصفیه آب فضانوردان آژانس فضایی روس کاسموس در قسمت آزمایشگاه این آژانس در ایستگاه فضایی استفاده کنند.

این باکتری‌ها موفق به عبور از تمامی سیستم‌های مراقبتی و بهداشتی در دستگاه تصفیه آب آشامیدنی فضانوردان شده اند و می‌توانند سبب آسیب به سیستم ایمنی بدن فضانوردان و ابتلای آن‌ها به بیماری هایی، چون فیبروز کیستیک شوند.


از جمله دیگر بیماری‌های ایجاد شده در اثر این گونه باکتری‌ها می‌توان عفونت ریوی را نام برد.کارشناسان وجود باکتری در دستگاه تصفیه آب را خطری جدی برای فضانوردان اعلام کرده اند. باکتری‌ها به دلیل وضعیت میکروگرانش موجود در فضا می‌توانند دچار جهش ژنتیک شوند و در برابر آنتی بیوتیک‌ها ازخودشان مقاومت نشان دهند.

این باکتری‌ها می‌توانند به تدریج به شدت مرگبار شوند و سبب به خطر افتادن جان فضانوردان در فضا شوند. پس از کشف گونه‌های باکتری در آب آشامیدنی فضانوردان در ایستگاه فضایی، قرار است دستگاه با نمونه جدیدی جایگزین شود.

برای کاهش کامل باکتری‌ها دانشمندان در نظر دارند از سیستم غربالگری و تصفیه نقره به جای ید استفاده کنند که به گفته آن‌ها می‌تواند به میزان بیشتری آلودگی‌ها را از آب آشامیدنی بزداید.

با وجود محدود بودن فضای ایستگاه فضایی بین المللی، این محل به طور کامل استریل نیست، زیرا انسان‌ها به آنجا رفت و آمد می‌کنند. انسان‌ها حامل گروه‌های متعددی از باکتری‌ها هستند که زمینه رشد انواع قارچ و دیگر ارگانیسم‌ها را در فضا به وجود می‌آورد.


به دلیل مسافت ایستگاه فضایی از زمین، کارشناسان به طور دائم وضعیت سلامت فضانوردان را کنترل می‌کنند. همچنین فضانوردان باید روزانه حداقل دو ساعت به انجام ورزش بپردازند تا از ابتلا به بیماری و ضعف قوای ماهیچه‌ای ایمن بمانند.

منبع:Space
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری ایستگاه فضایی ایستگاه فضایی بین المللی ایستگاه فضایی دستگاه تصفیه آب آب آشامیدنی باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۶۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند

شرکت گرافن کامپوزیتز اعلام کرد که پتنت این شرکت در بخش سیستم‌های مدیریت حرارتی مورد تایید قرار گرفته است. در این پتنت شیوه مهندسی و طراحی نوع نانوماده خودتوان (self-powered) تشریح شده است که می‌تواند انتقال انرژی حرارتی را با کارایی بالا و بهتر از مواد دیگر انجام داده و محافظت بهتری از خودروها صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، گرافن کامپوزیتز(Graphene Composites)، یک شرکت مهندسی پیشرفته است که در حوزه مواد دوبعدی نیز فعالیت دارد. پتنتی که این شرکت به ثبت رسانده، به صورت ویژه برای استفاده در وسایل نقلیه از جمله کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت قابل استفاده است و می‌تواند از آنها محافظت کند. سیستم مدیریت گرمای این شرکت شامل یک سینک گرمایی بسیار کارآمد و یک مایع انتقال حرارتی است.

یک مشکل شایع در انتقال حرارت در بسیاری از کاربردهای مختلف، فقدان کارآمدی در انتقال حرارت  است که این مشکل در سیستم‌های حجیم بیشتر نمایان می‌شود. از این رو طراحی یک ساختار جدید برای حل این مشکل ضروری است.

تا کنون شرکت گرافن کامپوزیتز از مواد گرافنی و آئروژل برای ایجاد سپرهای قدرتمند، اما سبک برای ایمنی مدارس استفاده کرده است. آئروژل‌ها از پلی آمید ساخته می‌شوند، یک بلوک اصلی ساختمان در رزین‌های ترموست که در کامپوزیت‌ها استفاده می‌شود. آئروژل‌ها از بیش از ۸۵ درصد هوا ساخته شده‌اند که این ویژگی آنها را در پراکندگی انرژی یاری کرده و همچنین موجب سبک‌تر شدن آنها می‌شود.

مواد گرافیتی مانند یا مواد گرافیتی پیرولیتیک مانند در انتقال گرما مؤثر هستند، بنابراین از آنها به عنوان مواد انتقال‌دهنده مؤثر حرارت استفاده می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، انرژی حرارتی را می‌توان به سرعت و کارآمد بین یک محیط خارجی و دستگاه انتقال انرژی حرارتی از طریق عنصر هدایت حرارتی منتقل کرد. انتقال حرارتی کارآمد این مواد و انتقال در یک جهت باعث می‌شود حداقل آسیب به سایر قسمت‌های دستگاه وارد شود و بهبود کارآیی انتقال انجام می‌شود. علاوه بر این، این مواد همچنین ثبات، استحکام، مقاومت در برابر سایش و مقاومت در برابر خستگی از خود نشان می‌دهند.

به اعتقاد مسئولان شرکت گرافن کامپوزیتز استفاده از آنها در لایه محافظ بیرونی دستگاه‌ها امکان‌پذیر است، زیرا در شرایط سخت کمتر مستعد آسیب هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت بیشترین بارش باران در ایستگاه در روستای انجیره آبدانان
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • باران سیل‌آسا و طوفان در ۲۴ استان | سیل و صاعقه در کمین مردم این مناطق | خطر غرق شدن شناگران و قایق‌ها در سواحل ۲ استان
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی