Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@07:02:49 GMT

سوءتغذیه بیمارستانی در همه کشورها وجود دارد

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۷۹۰۴

سوءتغذیه بیمارستانی در همه کشورها وجود دارد

مهدی شادنوش روز شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره سوءتغذیه بیمارستانی بیان کرد: شیوع سوءتغذیه بیمارستانی فقط مربوط به ایران نیست و حتی در بیمارستان‌های اروپا هم این موضوع وجود دارد و در برخی کشورها آمار سوء تغذیه بیمارستانی بیش از ۵۰ درصد است که دلایل مختلفی دارد. به طور مثال برخی بیماران داروهایی مصرف می‌کنند که ممکن است بلع را دچار مشکل کرده یا بیمار دچار کم اشتهایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین برخی بیماران ممکن است عفونت داشته باشند که در عفونت‌ها، بحث تغذیه برای بیمار دشوار می‌شود.

وی ادامه داد: حتی در زمینه سوء تغذیه بیمارستانی مباحث روانشناسی مثل فکر به بیماری یا فضای بیمارستان هم مطرح است. به هر حال برای بیماری‌های مختلف از نوع مواد غذایی و ریزمغذی‌ها از بیماری تا بیماری و حتی فرد به فرد تفاوت دارد.

پزشکان فعال در بیمارستان‌ها به تغذیه توجه ویژه کنند

شادنوش گفت: وقتی درباره سوء تغذیه بیمارستانی صحبت می‌کنیم، یعنی گروه‌های پزشکی فعال در بیمارستان‌ها باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند. در گذشته به طور مثال یک جراح بعد از یک عمل جراحی پیچیده، با اطلاعات کلی در زمینه تغذیه، کالری دریافتی بیمار را تعریف کرده و رژیم غذایی را در پرونده بیمار درج می‌کرد.

وی افزود: اکنون با توجه به گسترش دانش تغذیه، به صورت تخصصی‌تر برای تامین مکمل‌ها و ریزمغذی‌ها می‌توان کارهای بهتری انجام داد. در رشته‌های مختلف پزشکی نیز با توجه به پیشرفت علم، تکنیک‌های مختلف و جدیدی مطرح می‌شود و به مرور زمان، خدمات ارتقا پیدا می‌کند و دانش تغذیه هم همین طور است.

این متخصص تغذیه بالینی اظهار کرد: پس از گذشت دو دهه که کار تغذیه بالینی در بیمارستان‌ها به صورت فعال در حال انجام است و تحقیقات انجام شده، از تغذیه در روند درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. البته بهتر است افراد از کودکی در زمینه تغذیه آموزش ببینند تا فرد با بنیه قوی دوران کودکی و نوجوانی و جوانی را بگذراند و اگر در دوران بزرگسالی به درمان نیاز داشت، با تدوین برنامه‌های مناسب تغذیه‌ای می‌توانیم روند درمان را بهتر انجام داد.

تغذیه مناسب در بیمارستان‌ها باعث کاهش مدت بستری می‌شود

رییس مرکز پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت بیان کرد: در بخش مراقبت‌های ویژه هم نقش تغذیه اهمیت زیادی دارد. به طور مثال با تغذیه روده‌ای و محیطی می‌توان وابستگی بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند به دستگاه‌های کمک تنفسی و موارد دیگر را کاهش داد و از عوارض بستری طولانی مدت هم جلوگیری کرد. وقتی فرد با عفونت به بیمارستان می‌آید، تمایلی به تغذیه ندارد و وقتی تغذیه مناسب نداشته باشد، عفونت نیز وجود دارد و از بین بردن آن دشوارتر می‌شود. در نتیجه با تغذیه مناسب می‌توان طول مدت بستری بیمار را کاهش داد و درمان با کیفیت بهتری را ارائه کرد.

تدوین سنجه‌های مستقل اعتباربخشی برای تغذیه بیمارستانی

شادنوش درباره نظارت بر وضعیت تغذیه بیمارستانی با استفاده از سنجه‌های اعتباربخشی بیمارستانی گفت: در دو سال اخیر وضعیت نظارت بر تغذیه بیمارستانی به مراتب بهتر شده است، زیرا تغذیه دارای سنجه‌های اعتباربخشی قابل توجهی است. تغذیه بیمارستانی شامل دو بخش است که بخش اول مربوط به مرحله خرید مواد اولیه تا پخت و توزیع و نحوه نگهداری غذا و بخش دوم شامل تغذیه بالینی است که مربوط به بخش‌های تخصصی می‌شود. برای همه این موارد سنجه‌های اعتباربخشی تدوین شده و با هماهنگی انجام شده در حال تدوین سنجه‌های مستقل تغذیه هستیم تا به عنوان یک شاخص مهم در حوزه بیمارستان‌ها مورد ارزیابی قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، عبدالرضا نوروزی عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز ۲۸ بهمن ۹۸ در همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران که در مشهد برگزار شد، در همین رابطه اظهار کرد: طبق بررسی انجام شده هم‌اینک به طور میانگین ۳۵ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌ها دچار سوء تغذیه متوسط یا شدید هستند که این میزان در بخش مراقبت‌های ویژه به بیش از ۵۰ درصد نیز می‌رسد. 

شادنوش ۳۰ اردیبهشت ۹۸ در همین رابطه به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: موضوع تغذیه در بیمارستان‌ها، یک مسئله اساسی است و باید به آن توجه ویژه شود، زیرا با توجه به مواردی مانند تغذیه می‌توان هزینه‌های درمان را کاهش داد و درمان سیر بهتری پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: تغذیه یکی از ارکان مهم سیر درمان بیمار است و باید به تغذیه بیمار توجه ویژه شود. در بیمارستان‌ها موضوع تغذیه به صورت تخصصی مطرح است، زیرا ممکن است رژیم غذایی یک بیمار با بیمار دیگر متفاوت باشد. در نتیجه هم سفارش غذای بیمار و هم طبخ غذا و هم سرو غذا درباره بیماران مطرح است. بر همه این موارد توسط متخصصان و کارشناسان تغذیه در بیمارستان‌ها تحت عنوان خدمات غذایی و به صورت حرفه‌ای نظارت می‌شود.

به هر حال شیوع سوء تغذیه در بیمارستان‌ها اتفاقی است که نمی‌توان وجود آن را کتمان کرد یا نادیده گرفت. اتفاقی که دلایل مختلفی دارد و مواردی مانند داروهای مصرفی یا عدم توجه بیماران و کادر درمانی به اهمیت تغذیه در بهبود روند بیماری در ایجاد این اتفاق موثر است.

برچسب‌ها سوء تغذیه تغذیه سالم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری پرونده | راز و رمز تغذیه سالم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سوء تغذیه تغذیه سالم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سوء تغذیه تغذیه سالم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تغذیه بیمارستانی بیمارستان ها تغذیه بالینی تغذیه بیمار توجه ویژه سوء تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۷۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان

سخنگوی اورژانس و فوریت‌های پزشکی اصفهان از انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان خبر داد.

عباس عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مأموریت بالگرد اورژانس هوایی اصفهان به منظور انتقال بیمار بین مراکز درمانی ساعت ۱۳:۴۱ امروز _جمعه پانزدهم اردیبهشت_ آغاز شد.

وی افزود: در پی این مأموریت یک مرد ۸۵ ساله با سکته حاد قلبی از بیمارستان شهید رجایی داران به بیمارستان چمران اصفهان منتقل شد.

سخنگوی اورژانس و فوریت‌های پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: مأموریت مذکور ساعت ۱۵:۱۸ به پایان رسید.

کد خبر 750518

دیگر خبرها

  • یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • انتظار ۵ ساله مردم شهر جدید سهند برای احداث بیمارستانی مجهز
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • ۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد
  • نجات جان ۵ بیمار با اهدای عضو جوان بجنوردی
  • اهدای عضو جوان بجنوردی، ناجی جان ۵ بیمار شد
  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • ماموریت بیمار با بالگرد هوایی اورژانس از داران به اصفهان