Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@16:11:08 GMT

معجزه آبخیزداری|خانۀ روح‌نواز با بام سبز + تصاویر

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۹۸۱۰

معجزه آبخیزداری|خانۀ روح‌نواز با بام سبز + تصاویر

«پشت­‌بام‌های سبز» افزون بر اینکه از آلودگی آب‌وهوا جلوگیری می­‌کند و زیبایی بصری شهرها را به‌دنبال دارد، راهی مؤثر برای وقوع سیل‌های مخرّب و ویرانگر است. ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از راهکارهای مقابله با جاری شدن سیل در شهرها و تخریب فراوان ناشی از آن، تدارک و ایجاد پشت­‌بام‌های سبز است که با جذب آب باران از جاری شدن سیلاب‌های احتمالی در خیابان‌های شهر جلوگیری می­‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بام‌سبز سیستم چندلایه­‌ای است که سقف و بالکن یک ساختمان را با پوشش گیاهی پوشانده و با جذب و  نگه­داری بخشی از حجم باران و با استفاده از فرآیندهای تبخیر و تعریق و تصفیه، حجم و پیک رواناب را کاهش می‌دهد و موجب بهبود کیفیت آب‌وهوا، حفظ زیبایی شهر و جلوگیری از اتلاف انرژی ساختمان می­‌گردد. استفاده از بام­‌های سبز تا حد زیادی به نوع اقلیم منطقه، و میزان و توزیع بارش سالانه وابسته است.

پشت­‌بام‌های سبز در بسیاری از کشورهای پیشرفتۀ دنیا پذیرفته شده است؛ برای نمونه در آلمان 14درصد از کل مساحت بام‌ها سبز است. در قارۀ آمریکا حدود 4میلیون فوت‌مربع در 40 ایالت آمریکا و همچنین 6 استان کانادا پروژۀ پشت‌بام سبز اجرایی شده است. پشت‌بام سبز در شهرهای مختلف دنیا از جمله نیویورک، پورتلند، ویرجینیا، پاریس و... بسیار محبوب است. گرچه بام‌های سبز خیلی ساده یا ارزان نیستند، اما بسیاری از این شهرها تشخیص داده­‌اند که مزایای بلندمدت آن بر نگرانی­‌های مالی و اجرایی این پروژه می‌چربد، به همین سبب شهر نیویورک برنامه­‌ای دارد که با ارائۀ تخفیف‌های مالیاتی، مردم را به استفاده از بام‌سبز ترغیب کند. مزایای متعدد پشت‌بام سبز، ازجمله ایجاد محیط فرح‌بخش و روح‌نواز برای ساکنان و همچنین مقابله با سیلاب‌های شهری، از دلایل مهم استفاده از این فناوری است.

در زمینۀ پیشگیری از سیلاب، پشت‌بام سبز توانایی فراوانی در کاهش یا کند شدن رواناب در محیط‌های شهری دارد. در شرایط فعلی، با بام‌های غیرسبز و خیابان‌های دارای سطوح سخت و نفوذناپذیر، به‌هنگام بارش باران، حجم و سرعت رواناب به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد و این دلیل عمدۀ وقوع سیلاب مخرب و ویرانگر در شهرهاست. به‌گفته کارشناسان یک بلوک شهری معمولی بیش از 5 برابر رواناب بیشتری نسبت به یک منطقه جنگلی با همان ابعاد ایجاد می­‌کند و این مسئله به‌طور قابل توجهی خطر بروز سیل در شهرها را افزایش می­‌دهد.

پشت­‌بام‌های سبز با جذب بخشی از آب ناشی از بارندگی، و با ایجاد فاصله و تأخیر در به هم رسیدن رواناب‌ها به یکدیگر، از وقوع سیلاب‌های ویرانگری که باعث تلفات مالی و جانی می­‌شود جلوگیری می­‌کند و نیز از ایجاد آسیب و خسارت به زیست‌گاه­‌های انسانی و حیوانی ممانعت به‌عمل می‌آورد.

البته پشت­‌بام‌های سبز را باید جزئی از یک سیستم گستردۀ حوزۀ آبخیز برای کنترل و مقابله با سیلاب دانست؛ زیرا که همۀ ساختمان‌های شهرها برای پشت­‌بام سبز مناسب نیستند و راهکارهای دیگری مثل فضاهای سبز بزرگ مانند پارک‌های 30 یا 40 هکتاری نیز در جای خود می‌تواند در کنترل سیلاب نقش مؤثری داشته باشد.

علاوه بر کاهش سیل‌های شهری، پشت­‌بام‌های سبز می‌تواند به کاهش آلودگی محیط زیست شهری کمک بسیاری داشته باشد، برای نمونه پشت‌بام‌های سبز به‌طور معمول از آلودگی آب توسط زباله­‌ها و سایر آلاینده­‌ها جلوگیری می­‌کند؛ زیرا که این‌گونه پشت­‌بام‌ها باعث کاهش میزان رواناب شده و در نتیجه به پاک بودن نهرها، رودخانه­‌ها و نیز اقیانوس کمک می­‌کند. پشت­‌بام‌های سبز حتی می­‌تواند در کاهش بارش باران اسیدی که آلودگی محیط زیست شهری را به‌دنبال دارد، مؤثر باشد. افزون بر کاهش آلودگی آب، پشت­‌بام‌های سبز باعث کاهش آلودگی هوا نیز خواهد شد. بام‌های سبز به دو روش «فیلتر کردن ذرات آلایندۀ هوا و گازها» از طریق گیاهان و فرایند فتوسنتز و همچنین «با کاهش توزیع گردوغبار در هوا» می­‌تواند به کاهش آلودگی هوا کمک کند.

همچنین بام‌های سبز در تابستان از ساختمان در مقابل گرمای مستقیم خورشید محافظت و در زمستان به‌مثابه عایق عمل می‌کند و گرمازدایی از ساختمان را به حداقل می­‌رساند. بام‌های سبز در تابستان تا 90درصد بارش و در زمستان تا 40‌درصد بارش را جذب می­‌کنند. دمای بام سبز می‌تواند 30 الی 40 درجه از دمای بام‌های معمولی پایینتر باشد و می­‌تواند دمای شهرها را تا 5 درجه کاهش دهد.

بام‌های سبز علاوه بر اینکه باعث زیبایی بصری مناظر شهرها می­‌شوند، می­‌توانند به‌عنوان پناهگاه موجوداتی باشند که برای بقا می­‌جنگند، برای نمونه پرندگان می­‌توانند از بام‌های سبز برای لانه­‌سازی و بزرگ کردن بچۀ خود استفاده کنند. همچنین بام‌های سبز می­­‌توانند به فضاهای اجتماعی و تفریحی تبدیل شوند و نیز برای تقویت امنیت غذایی شهرها، و برای کشاورزی شهری مورد استفاده واقع شود.

انتهای پیام/+

R1371/P/S7,77,83/CT4 واژه های کاربردی مرتبط

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آبخیزداری کاهش آلودگی بام های سبز پشت بام سبز بام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۹۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترنم باران، همچنان در کرمان گوش نواز است

میترا یاوری با اعلام اینکه هم اکنون آسمان استان کرمان نیمه ابری تا تمام ابری است، گفت: بارش باران امروز در مناطق غرب، جنوب، جنوب غرب، شمال غرب و مرکز استان پیش بینی می شود.

 

وی افزود: بارش ها برای امروز شدید نیستند. 

 

کارشناس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان بیان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته، بیشترین میزان بارندگی در ایستگاه رفسنجان با ۸ ونیم میلی متر ثبت شده است.

وی تصریح کرد: منوجان در ۲۴ ساعت گذشته با دمای ۳۲ درجه سانتیگراد، گرم‌ترین منطقه استان و لاله زار با دمای یک درجه سانتیگراد خنک ترین منطقه استان کرمان بوده است. 

 وی حداقل دمای امروز شهر کرمان را ۹ درجه سانتیگراد اعلام کرد و بیان داشت: امروز دمای کرمان در گرم‌ترین ساعات خود به ۱۵ درجه سانتیگراد می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری
  • یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز
  • ترنم باران، همچنان در کرمان گوش نواز است
  • کشف یک دفینۀ «معطّر» در زیر خانۀ اولین رئیس‌جمهور آمریکا (+عکس)
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • ویدیو/ خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت در دل طبیعتی چشم‌نواز
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان