Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@23:15:21 GMT

شکستن رکورد ساخت شبکه ریلی توسط ایران

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۰۴۱۶

شکستن رکورد ساخت شبکه ریلی توسط ایران

پول نیوز - معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور از ریل گذاری ۱۰ هزار کیلومتر راه آهن در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش پول نیوز، عباس خطیبی معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور، با بیان اینکه توسعه ریلی یکی از برنامه‌های اساسی و مهم کشور در دولت‌های گذشته بوده است، گفت: دولت در بخش‌های مختلف همواره پیگیر توسعه صنعت ریل بوده به طوری که در طول سال‌های گذشته اقدامات موثر و گام‌های بزرگی در این حوزه برداشته  و آثار و اقدامات صورت گرفته در این حوزه کاملا محسوس و چشمگیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به اینکه ۱۱ هزار کیلومتر شبکه ریلی کشور تاکنون ساخته شده است، گفت: با احتساب خطوط اصلی، فرعی و آنتنی میزان شبکه ریلی کشور به ۱۴ هزار کیلومتر می‌رسد.

خطیبی ادامه داد: طبق برنامه توسعه کشور و طبق قانون بودجه توسعه، شبکه ریلی باید در قالب ۳۴ طرح و به میزان ۱۰ هزار کیلومتر شبکه ریلی کشور توسعه یابد.

معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور اظهار کرد: تا کنون از ۱۰ هزار کیلومتر حدود ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه ریلی در دست ساخت و اجراست و هم اکنون انجام اقدامات و ریل گذاری به روی زمین صورت گرفته و کار در دست پیمانکاران است.

او ادامه داد: ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از این ۱۰ هزار کیلومتر هم جزء پروژه‌هایی هستند که در دست مطالعه قرار دارد و کار‌های اجرایی آن به زودی آغاز می‌شود و ما به التفاوت این ۱۰ هزار کیلومتر به طول ۱۳۰۰ کیلومتر در طول سال‌های گذشته اجرایی شده است.
 
رکورد ساخت شبکه ریلی را شکاندیم
خطیبی با بیان اینکه کار‌های قابل توجهی در توسعه شبکه ریلی کشور صورت گرفته است، گفت: کار‌های اجرایی در این بخش به شکل قابل توجهی انجام شده و ما در طول ۳ تا ۴ سال گذشته توانسته‌ایم رکورد ساخت شبکه ریلی را بشکنیم، این در حالی است که ۱۴ هزار کیلومتر شبکه ریلی در طول ۹۰ سال گذشته ساخته شده است بنابراین ما در طول چند سال گذشته توانسته‌ایم اقدامات موثری را در جهت توسعه این بخش انجام دهیم.

معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه هم اکنون شرایط اقتصادی و مشکلاتی که در این بخش وجود دارد محدودیت‌های بسیار زیادی را برای ما ایجاد کرده است، افزود: خوشبختانه با وجود تمام این مشکلات توانسته‌ایم در این حوزه به عدد قابل توجهی برسیم و دستاورد‌های مهمی را در این حوزه به دست بیاوریم.
تکمیل پروژه های نیمه تمام ارجع تر از ساخت طرحی جدید
او با بیان اینکه در طول ۳ سال گذشته تمرکز خاصی در پروژه‌های ریلی کشور داشته‌ایم، گفت: بیشترین تمرکز ما بر اتمام پروژه‌های تمام ریلی بوده و برنامه ریزی بسیار خوبی در این بخش صورت گرفته است.

او افزود: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و حمایت سازمان برنامه و بودجه توانستیم ۵ پروژه ریلی کشور را به ثمر برسانیم به طوری که در سال ۹۶ پروژه تهران همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر و پروژه ملایر کرمانشاه به طول ۱۸۰ کیلومتر را به بهره‌برداری رساندیم.

خطیبی بیان کرد: با افتتاح این دو پروژه توانستیم دو مرکز استان همدان و کرمانشاه را به شبکه ریلی کشور متصل کنیم همچنین در سال ۹۷ دو پروژه مهم دیگری را که از سال‌های پیش نیمه تمام مانده بودند را توانستیم به بهره‌برداری برسانیم.
 
معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور ادامه داد: راه آهن مراغه_ارومیه به طول ۱۰۰ کیلومتر و حد فاصل مهاباد تا ارومیه و همچنین راه آهن قزوین_رشت به طول ۱۶۵ کیلومتر را که جزء شاهکار‌های مهندسی ریلی کشور به شمار می‌رود را در اسفند ۹۷ به بهره‌برداری رساندیم.

او افزود: در آذر ۹۸ هم راه آهن دو خط میانه_بستان آباد حد فاصل میانه تا بستان آباد را به طول ۱۳۲ کیلومتر توانستیم افتتاح کنیم.
طی آینده ای نزدیک، راه آهن اردبیل به شبکه ریلی متصل می شود
خطیبی به برنامه‌های آتی توسعه شبکه ریلی کشور هم اشاره کرد و گفت: سعی داریم سه مرکز استان دیگر را به شبکه ریلی کشور متصل کنیم که مهم‌ترین آن اردبیل و کردستان است که تا کنون پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و امیدواریم بتوانیم هر چه سریع‌تر این پروژه را به مرحله اجرایی و به بهره‌برداری رسانیم.

معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه یکی از ابر پروژه‌های ریلی کشور راه آهن چابهار به زاهدان است، گفت: این پروژه سال‌های طولانی است که نیمه تمام مانده این در حالی است که یکی از مهم‌ترین و بزرگترین پروژه‌های ریلی کشور به شمار می‌رود به طوری که با موافقت مقام معظم رهبری برای اتمام این پروژه توانستیم منابع و اعتبارات لازم را از صندوق توسعه ملی کشور دریافت کنیم.

او با اشاره به اینکه طول راه آهن چابهار به زاهدان حدود ۶۱۰ کیلومتر است و نقش موثری در اتصال کریدور‌های اصلی کشور دارد و در توسعه دسترسی به کشور CIS و کشور‌های همسایه ایجاد می‌کند و این پروژه یکی از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی کشور به شمار می‌رود و اقدامات لازم در این بخش در حال انجام است.

خطیبی با اشاره به اینکه کل پیشرفت راه آهن چابهار زاهدان تا کنون ۴۲ درصد بوده است، گفت: همچنین ۵۸ درصد از اقدامات زیر سازی این پروژه انجام شده و تمامی تلاش ما آن است که بتوانیم تا سال ۱۴۰۰ این پروژه را به اتمام برسانیم.
تلاش های برای راه اندازی راه آهن خواص هرات ادامه دارد
معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور با بیان اینکه راه آهن خواص هرات هم یکی دیگر از مهم‌ترین پروژه‌های ریلی کشور محسوب می‌شود، افزود: برنامه ریزی‌های ما برای ساخت و اتمام این طرح در حال انجام است و امیدواریم تا اوایل سال آینده اقدامات لازم برای اتمام این پروژه را انجام دهیم.
 
او یادآور شد: این پروژه ارتباط بین المللی ما را با کشور‌های همسایه از جمله افغانستان فراهم می‌کند بنابراین یکی از مهم‌ترین پروژه‌های ریلی کشور به شمار می‌رود.

خطیبی با بیان اینکه در طول ۳۰ سال گذشته در صنعت ریلی اقدامات لازم برای رسیدن به خودکفایی صورت گرفته است، گفت: تلاش‌ها و زحمات بسیار زیادی برای بومی سازی صنعت ریلی کشور صورت گرفت و تجهیزات و امکانات لازم برای ساخت پروژه‌های ریلی انجام شده است.
بومی سازی صنعت ریل با افزایش شدت تحریم ها
معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور اظهار کرد: تا یکی دو سال گذشته فضا برای استفاده از امکانات خارجی وجود داشت، اما با افزایش شدت تحریم‌ها و مشکلاتی که برای تامین منابع و مباحث اقتصادی از جمله منابع پولی داشتیم سعی کردیم توان خود را برای بومی سازی و استفاده از تجهیزات داخلی بیشتر کنیم.

او بیان کرد: هم اکنون با همکاری تمامی شرکت‌ها و کارخانجات داخلی تمامی ادوات تجهیزات تراورس امکانات و سیستم‌های ارتباطی تولید داخل است و به گونه‌ای در این حوزه به بومی سازی دست یافته‌ایم.

خطیبی گفت: تا چند سال پیش مشکلاتی در تامین ریل به ویژه توسط شرکت‌های داخلی داشتیم که با همکاری شرکت ذوب آهن از امسال تمامی ریل‌های استفاده شده تولید داخل است.

معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیر بنا‌های حمل و نقل کشور، افزود: از اواخر نیمه امسال از ریل ذوب آهن با استاندار ۶۰E۱ استفاده می‌کنیم و تمامی تجهیزات مربوط به این پروژه‌ها از تولید داخل است.

او تاکید کرد: تنها بخش‌های جزئی از پروژه‌های ریلی مربوط به شرکت‌های خارجی است که این تجهیزات چندان مهم نیست و اصل مسئله آن است که تمامی محصولات و پروژه‌های ریلی ما تولید داخل است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: راه آهن شبکه ریلی حمل و نقل صنعت پروژه پروژه های ریلی کشور کشور به شمار می رود کیلومتر شبکه ریلی ۱۰ هزار کیلومتر شبکه ریلی کشور ترین پروژه تولید داخل بهره برداری ریلی کشور مهم ترین قابل توجهی سال گذشته بومی سازی صنعت ریل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۰۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران که کلیات آن در طرح جامع حمل و نقل ریلی پایتخت به تصویب رسیده و برای تعیین کریدور نهایی نیاز به مجوز‌های تکمیلی دارد، مورد بررسی مجدد قرار می‌گیرد؛ این مسیر ریلی –تونلی از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم با راه اندازی بخش توسعه شرقی خط ۲ دسترسی شبکه مترو به پردیس مسافری شرق تهران (پایانه جدید شرق) امکانپذیر می‌شود.

در جریان اقداماتی که برای بازسازی و راه اندازی پایانه جدید شرق مدنظر قرار گرفته است، موضوع اتصال این پردیس مسافری به شبکه حمل و نقل ریلی درون شهری مجدداً بررسی می‌شود. پروژه توسعه شرقی خط ۲ که اتفاقاً به پایانه جدید شرق ختم می‌شود، در طرح جامع حمل و نقل ریلی پایتخت مصوب شده است، اما مسیر و محل ایستگاه‌های آن باید مورد مطالعه مجدد قرار گرفته و مجوز‌های لازم را دریافت کند.

نکته مهم در مورد ادامه خط ۲ مترو به سمت شرق آن است که حدود ۱۴۰۰ متر از این مسیر حفاری و تونل سازی شده و با حفر ادامه تونل به میزان تقریبی ۳۶۰۰ متر دیگر، عملاً از ایستگاه فرهنگسرا به پردیس مسافری شرق دسترسی ایجاد می‌شود؛ حتی جانمایی ایستگاه پایانی این مسیر در طبقه منفی یک ساختمان اصلی پایانه جدید شرق هم صورت گرفته است.

گفتنی است در صورت تکمیل مطالعات مربوطه، اخذ مجوز‌های لازم و تامین به موقع منابع مالی، امکان اتصال ایستگاه مترو فرهنگسرا به پایانه جدید شرق تا پایان سال آینده وجود دارد. البته بررسی‌های لازم جهت ایجاد دیگر مد‌های حمل و نقل عمومی تا پردیس مسافری شرق نیز در حال انجام است و اگر امکان سنجی‌های صورت گرفته تایید شود، می‌توان به راه اندازی سایر سیستم‌های حمل و نقلی مثل قطار سبک شهری (ال آر تی) در این مسیر هم فکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان و بلوچستان
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان وبلوچستان
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • ارتقای رکورد یا شکستن طلسم؟ 12 سال شکست‌ناپذیری رئال مادرید مقابل بایرن مونیخ! / عکس
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان