Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@23:30:07 GMT

اقدام FATF و حنایی که دیگر رنگی ندارد

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۶۱۸۲

اقدام FATF و حنایی که دیگر رنگی ندارد

باید گفت تصمیم "FATF " در نهایت تأثیر چندانی بر تراکنش‌های مالی ایران نخواهد داشت چراکه در حال حاضر نیز اغلب بانک‌های خارجی صرف نظر از چگونگی و شیوه تعامل ایران و "FATF " تحت فشار آمریکا و تحت تأثیر تحریم‌ها از روابط مالی و اقتصادی با ایران و در ارتباط با این کشور خودداری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار بین الملل قدس آنلاین؛ سیاست فشار حداکثری علیه ایران از سوی غرب به سرکردگی ایالات متحده مدت‌ها است که با هدف تغییر اصول و سیاست‌های جمهوری اسلامی مد نظر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعمال فشارهای اقتصادی و مالی را میتوان یکی از مهمترین وجوه این رویکرد دانست.

اقدام روز جمعه گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF مبنی بر قرار دادن نام ایران در فهرست سیاه نیز در این راستا صورت داده شده است.

پیش از این روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در گزارشی از تصمیم گروه ویژه اقدام مالی، مبنی بر پیوستن به فشار حداکثری آمریکا علیه ایران خبر داده بود.

لازم به ذکر است که این گروه مستقر در فرانسه در بیانیه‌ای که رد این رابطه منتشر کرد از بازگشت پذیر بودن اقدامات علیه ایران سخن گفت و مدعی شد که ایران پس از تصویب لوایح مربوط می‌تواند از فهرست سیاه خارج شود.

در این رابطه رویترز به نقل از یک دیپلمات‌ اروپایی نوشت که قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه  FATF به گونه‌ای تنظیم شده است که راه برای بازگشت ایران وجود دارد و تمامی درها به روی ایران بسته نیست.

ایران اما در مقابل، این اقدام را گامی کاملاً سیاسی و جهت دار می‌داند چنانکه «سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت خارجه ایران با بیان این که جمهوری اسلامی ایران بیش از دو سال است همه قوانین و مقررات مربوط به پول شویی و تأمین مالی تروریسم را اجرا کرده است، تصریح کرد، عربستان به عنوان بانک مرکزی تروریسم و رژیم صهیونیستی به عنوان یک دولت تروریست، بیشترین حمایت‌ها را از گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی سراسر جهان انجام می‌دهند اما ایران را که بیشترین همکاری را در این زمینه‌ها دارد و از شفافیت فوق‌ العاده‌ای برخوردار است، به فهرست سیاه می‌برند."

گفتنی است تاسیس گروه ویژه اقدام مالی(FATF ) به سال ۱۹۸۹ در پاریس برمیگردد؛ یعنی جایی که سران کشورهای گروه ۷، با مأموریت مبارزه با پول شویی اقدام به تأسیس این گروه کردند.

از نظر سران گروه ۷ یکسان کردن مقررات بانکی و مبارزه با پول شویی ،ضرورت تشکیل این نهاد مالی بوده است.

در سال ۲۰۰۱ و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، با فشار آمریکا آنچه «تأمین مالی تروریسم» خوانده شد در دستور کار فعالیت‌های FATF قرار گرفت.

طبق اساس نامه، وظیفه اصلی گروه ویژه اقدام مالی نظارت بر عملکرد شبکه بانکی در سطوح جهانی و  کشوری، است.

باید گفت گرچه بر اساس تصمیم "FATF "، محدودیت‌های زیادی متوجه تراکنش‌های اقتصادی و مالی ایران خواهد شد و این تراکنش‌ها از سوی این نهاد رصد می‌شوند اما در نهایت این تصمیم در نهایت تأثیر چندانی نخواهد داشت چراکه در حال حاضر نیز اغلب بانک‌های خارجی صرف نظر از چگونگی و شیوه تعامل ایران و "FATF " تحت فشار  آمریکا و تحت تأثیر تحریم‌های وضع شده علیه ایران از روابط مالی و اقتصادی با ایران و در ارتباط با این کشور خودداری می‌کنند.

بدیهی است که این اقدام کارگروه ویژه اقدام مالی نیز همچون سایر اقدامات نهادهای غربی آمریکا بر اروپایی ها و تحت تاثیر فشارهای آمریکا صورت گرفته است.

پیش از این برخی مقامات کاخ سفید خواستار پیوستن ایران به FATF شده بودند. ۱۲ فوریه ۲۰۲۰ بود که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا از ایران خواست به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم و کنوانسیون پالرمو بپیوندد؛ البته پمپئو پس از اقدام ضد ایرانی گروه ویژه اقدام مالی، خرسندی  خود را در این زمینه اعلام کرد.

 وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد، حکومت ایران باید با پیامدهای تداوم پیروی نکردن از هنجارهای بین‌المللی به ویژه اقدام نکردن برای تصویب "پالرمو" و "کنوانسیون تامین مالی تروریسم مواجه شود.

پیش تر نیز ۴ سناتور آمریکایی طی نامه‌ای خطاب به این گروه مدعی شده بودند ایران با گذشت ۲ سال از تعلیق اقدامات تقابلی هنوز تغییری در رویه‌هایش ایجاد نکرده است و باید هر چه سریع‌تر به فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی وارد شود.

در عین حال مقامات ارشد ایران و وزارت خارجه بارها بر این مسئله تاکید کرده بودند که هدف آمریکا و همپیمانان این کشور برای قرار دادن نام ایران در فهرست سیاه "FATF "،تحت فشار قرار دادن تهران است.

در این رابطه «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان چندی پیش عنوان کرد: آمریکا، عربستان و اسرائیل در پی فرستادن ایران به فهرست سیاه "FATF " هستند. 

مواضع صورت گرفته از سوی مقامات ارشد آمریکایی در قبال قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه  "FATF " حاکی از آن است که کاخ سفید با استفاده از این گروه سعی در اعمال هرچه بیشتر فشارها و تحریم‌ها علیه ایران و کشورهای ناهمسو با سیاست‌های آمریکا دارند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: توافق با FATF اف ای تی اف محمد جواد ظریف سید عباس موسوی گروه ویژه اقدام مالی کنوانسیون پالرمو لایحه پالرمو لایحهCFT سی اف تی نام ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی مالی تروریسم علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۶۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم انتخابات مجلس

به گزارش صدای ایران از ایرنا، اسامی نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی ـ مرحله دوم ـ منتشر شد.

پیش از این، جبهه مردمی ایران قوی در مرحله نخست ـ ۱۱ اسفند ماه ـ فهرست انتخاباتی خود را اعلام کرده بود.

حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات:

۱_ علیرضا سلیمی

۲_محمدحسین حسین زاده بحرینی

۳_عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی

۴_زهره طبیب زاده نوری

۵_ مجتبی رحماندوست

۶_ ابراهیم عزیزی

۷_ حسین صمصامی

۸_ زهره سادات لاجوردی

۹_ سید نظام الدین موسوی

۱۰_ پیمان فلسفی

۱۱_ ابوالقاسم جراره

۱۲_ فاطمه قاسم پور

۱۳_ سمیه رفیعی

۱۴_ مجتبی زارعی

۱۵_ محمد سراج

۱۶_ سمیه گل پور

حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو:

۱_ علی جعفری آذر

۲_ رضا صدیقی

۳_ محمدحسین فرهنگی

۴_ سید محمدرضا میرتاج الدینی

حوزه انتخابیه شبستر:
محمود طاهری

حوزه انتخابیه میانه:
سید مرتضی حسینی

حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز:

امید علی رعنایی بیله سوار

حوزه انتخابیه سمیرم:
رحیم کریمی

حوزه انتخابیه لنجان:
حسین رجائی ریزی

حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس:

مصطفی سعیدی سیرائی

حوزه انتخابیه ورامین پیشوا و قرچک:

حسین نوش آبادی

حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف:

علی مولوی حقیقی

حوزه انتخابیه مشهد و کلات:

کاظم معتمدی فر

حوزه انتخابیه آبادان:
صادق کمائی
سید محمد مولوی

حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر:
ابراهیم متینیان

حوزه انتخابیه خدابنده:
سعید رفیعی

حوزه انتخابیه زنجان و طارم:
محمد اسماعیلی

حوزه انتخابیه شیراز و زرقان:
سیداسماعیل حسینی
ابراهیم عزیزی

حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد:
سیروس سجادیان

حوزه انتخابیه کرمانشاه:
عبدالرضا مصری
جهانبخش امیری

حوزه انتخابیه گنبد کاووس:
قرجه طیار

حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی:
محمدرضا ملکشاهی راد
هادی هاشمی نیا

حوزه انتخابیه قائم شهر، سواد کوه و جویبار:
علی کشوری
مصطفی معلمی

حوزه انتخابیه ملایر:
احمد آریائی نژاد

به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزد‌های حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد ۱۳ اردیبهشت آغاز شد و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود و از بین نامزد‌ها ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

انتخابات در مرحله دوم نیز در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • این کار را انجام ندهید، یارانه تان قطع می شود!
  • فهرست «ایران متحد» برای انتخابات دور دوم مجلس منتشر شد
  • فهرست جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • فهرست انتخاباتی «جبهه ایران اسلامی» اعلام شد
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران/ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • ایران در مقابل هرگونه اقدام خصمانه‌ای ساکت نمی‌ماند