Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر نقش دانشگاه‌ها در نهادینه کردن و آموزش معارف مدیریت سبز گفت: دانشگاه‌ها به عنوان قطب علمی کشور و با دارا بودن سرمایه‌های عظیم فکری، نقش مهمی در ارائه برنامه‌های دقیق و علمی اجرایی برای مدیریت کارآمد محیط زیست در سطح استانی و کشوری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر محمدتقی نظرپور در چهارمین جلسه شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه‌ها با بیان اینکه استقرار الگوی مدیریت سبز در سازمان‌های مختلف، نقشی موثر در مدیریت مصرف منابع (آب، انرژی، کاغذ و …) داشته و منجر به حفظ محیط زیست و افزایش بهره‌وری خواهد شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه، اکثر مشکلات زیست محیطی از عادت‌ها و رویکردهای اشتباه نشات می‌گیرد، ارائه الگوی رفتاری پایدار ضروری است و در این راستا، یکی از اساسی‌ترین برنامه‌های ملی به منظور دست‌یابی به توسعه پایدار، استقرار نظام مدیریت سبز است.

وی با اشاره به وظایف محوری وزارت علوم تحت عنوان نهادینه کردن مفهوم مدیریت سبز و توسعه پایدار در جامعه و ارائه الگوی نظری عملی مدیریت سبز، در خصوص نقش وزارت علوم در پرورش استعدادهایی از این نوع گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند با بررسی معضلات جدید زیست محیطی، راه حل‌های پیش‌گیرانه را جهت حفظ محیط زیست ارائه کنند. لذا ضمن بهره‌گیری از تخصص‌های متنوع، زمینه اشتغال و فرصت‌های شغلی جدید را برای نیروهای تحصیل کرده و شرکت های دانش بنیان در حوزه های مرتبط فراهم کنند.

دکتر نظرپور در خصوص اقدامات آتی وزارت علوم در جهت تقویت اعمال مدیریت سبز در دانشگاه‌ها گفت: به‌روزرسانی دستورالعمل مدیریت سبز و تدوین دستورالعمل جدید مدیریت سبز به دلیل ضرورت، تدوین سیاست‌های آتی با مشارکت کلیه دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری، بررسی عملکرد دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز در جلسات دوره‌ای و ایجاد کرسی مدیریت سبز در یونسکو برای وزارت علوم از جمله برنامه های در نظر گرفته شده در جهت تقویت اعمال مدیریت سبز در دانشگاه ها است.

وی همچنین تعامل با سازمان‌های مختلف در جهت حل مشکلات زیست محیطی و مدیریت سبز، تدوین گزارش عملکرد دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز توسط تیم‌های تخصصی برای ارایه به هیات دولت توسط مقام عالی وزارت وتهیه مستند فعالیت‌های دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبزرا از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده برای تقویت اعمال مدیریت سبز در دانشگاه ها ذکر کرد.

دکتر نظرپور همچنین در زمینه‌های تعاملات برون سازمانی، به همکاری مستمربا شهرداری تهران در زمینه های حمل و نقل، آلودگی هوا، مدیریت مصرف انرژی، مدیریت پسماند، توسعه فضای سبز و مدیریت مصرف آب اشاره کرد و گفت: در این راستا همکاری مناسبی با سازمان حفاظت محیط زیست در مواردی از قبیل فرسایش خاک، تخریب جنگل، پوشش گیاهی، تصفیه فاضلاب و بازچرخانی پساب و احیای قنات و مدیریت پسماند داریم.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم،وی همچنین بهره‌گیری از تجربیات وزارت علوم در سیاست‌گذاری‌های کلان ملی در حوزه مدیریت سبزو توسعه آموزش در حوزه توسعه پایدار در دستگاه‌های دولتی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست (فرهنگ سازی، نهادینه کردن و انتقال تجربیات) را از دیگر موارد تعامل وزارت علوم با سازمان حفاظت محیط زیست ذکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مشكلات زيست محيطي مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری حوزه مدیریت سبز مدیریت سبز نهادینه کردن دانشگاه ها وزارت علوم محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان پیش از ظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در کارگاه تخصصی آموزشی مدیریت پسماند صنعتی، اظهار داشت: نگاه سازمان محیط‌زیست رسیدن به تولید سبز است و تنها به دنبال اهرم قراردادن قانون نیستیم بلکه رویکردمان این است که با دانش‌های روز دنیا به مدیران صنعتی در راستای ایفای تعهدات زیست محیطی کمک کنیم.

وی افزود: در حال حاضر رویکرد حفاظتی محیط زیست تحقق چرخه حیات در کل صنعت است و تلاش بر این است که تولیدات صنعتی منطبق بر فاکتورهای محیط‌زیستی باشد از این رو مدیران صنایع باید به این درک برسند که وظیفه آن‌ها تنها تولید نیست بلکه باید برای اکوسیستم نیز احترام قائل باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان عنوان‌کرد: انتظار ما این است که به موازات توسعه صنعتی در هرمزگان توسعه زیست محیطی نیز اتفاق بیافتد تا منابع متعلق به آیندگان حفظ شود ضمن اینکه تاکید داریم باید دوره‌های توجیهی برای مدیران صنایع و فعالان بخش خصوصی برگزار شود.

مسیحی عنوان‌کرد: در حوزه مدیریت پسماند استان، گام‌های بلندی برداشته شده است اما از جهت ملموس بودن اقدامات انجام شده برای مردم، نتایج مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

وی عنوان‌کرد: متأسفانه مدیریت پسماند در استان به صورت سنتی انجام می‌شود هر چند که شاید چند شهر انگشت شمار در استان مدیریت پسماند را بروز رسانی کرده باشند اما مطلوب ما بروز رسانی این امر مهم در تمام شهرهای استان و تفکیک پسماند از مبدا است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار داشت: بالغ بر ۵۲۰ هزار تن در سال پسماند عادی در روستاها تولید می‌شود که به صورت سنتی مدیریت می‌شود و به همین میزان نیز حجم تولید پسماند شهرهای استان را شاهد هستیم.

وی تاکید کرد: سالیانه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید پسماند صنعتی و بالغ بر ۴۰۰ تن روزانه تولید پسماند ویژه داریم از این رو باید مدیریت صحیح پسماند در استان در دستورکار همه بخش‌های تولید کننده زباله و ضایعات قرار گیرد.

مسیحی حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بی‌خطرسازی می‌شود اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمی‌شوند و می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان‌کرد: در عرصه کشاورزی نیز بالغ بر یک میلیون ۳۰۰ هزار تن در سال ضایعات تولید می‌شود که می‌توان آن را فرآوری کرد اما به نظر می‌رسد متولیان امر برنامه‌ای در این حوزه ندارند.

کد خبر 6088359

دیگر خبرها

  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • در حوزه ارائه خدمات الکترونیکی به رشتوندان اتفاقات خوبی صورت گرفته است/گام های موثر مدیریت شهری در ممیزی املاک
  • غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است