Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از گاردین نوشت: در ماه دسامبر گروهی از باستان‌شناسان از کشف سنگ‌نگاره‌ای باستانی که یک صحنه‌ شکار را به تصویر می‌کشد و  حدود ۴۰ هزار سال  قدمت دارد،‌ در غاری در اندونزی خبر دادند. حالا دانشمندان معقدند، این سنگ‌نگاره‌ ارزشمند در شرایطی آسیب‌پذیری قرار دارد و  به دلیل فعالیت‌های یک کمپانی سیمان‌سازی، در خطر نابودی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این غار در منطقه تحت مالکیت کمپانی سیمان‌سازی «Tonasa» واقع شده است.  به این ترتیب، اجازه و امکان بازدید از این غار توسط این کمپانی که بزرگ‌ترین تولیدکننده سیمان شرق اندونزی محسوب می‌شود، تعیین می‌شود. با این که مسوولان این کمپانی برای فراهم کردن امنیت کافی با مقامات محلی همکاری داشته‌اند اما استخراج مواد اولیه سیمان همچنان در اطراف این غار ادامه دارد.

حالا مقامات محلی و دانشمندان در تلاشند تا امنیت بیشتری را برای این مکان باستان‌شناسی مهم که در جنوب جزیره «سولاوسی» اندونزی واقع شده و ممکن است خانه اکتشافات بزرگ دیگری نیز باشد، فراهم کنند.

 «‌بودیانتو» که یکی از دانشمندانی است که در جریان تحقق و بررسی این سنگ‌نگاره‌های ۴۰ هزار ساله نقش داشته است، بیان کرد: «به عنوان محققی که تمام دوران حرفه‌ای خود را در جنوب «سولاوسی» گذارنده‌ام، درباره وضعیت این غار ماقبل تاریخ بسیار نگران هستم، چراکه این غار در حال حاضر با پروژه‌های استخراج متعدد برای مواد اولیه سیمان و سنگ احاطه شده است.»

کمی پس از آن که این نقاشی‌ تاریخی در سال ۲۰۱۷ کشف شد،‌ این کمپانی سیمان‌سازی موافقت کرد تا از ۳.۶ هکتار از زمین های اطراف این غار محافظت کند اما پروژه‌های استخراجی این کمپانی همچنان ادامه دارد.

«ماکسیم آلبرت» که یک باستان‌شناس استرالیایی است،‌ در بخشی از مقاله خود درباره این نقاشی‌های باستانی که در ژورنال «نیچر» به چاپ رسیده است، غبار ناشی از فعالیت‌های استخراجی اطراف غار و همچنین دود حاصل از عبور و مرور جرثقیل‌ها و وسایل نقیله نزدیک غار را از عوامل مهم  تهدیدکننده بقای این اثر هنری ارزشمند عنوان کرد.

با این حال، مسوولان کمپانی «Tonasa» نمی‌پذیرند که پروژه‌های استخراجی این کمپانی، تاثیرات مخربی بر بقای این غار دارد. آن‌ها پیشتر اعلام کرده بودند که قصد دارند گردشگری فرهنگی این منطقه را توسعه دهند، یک موزه در این مکان تاسیس کنند و مردم را به بازدید از نقاشی‌های این غار دعوت کنند اما در حال حاضر فقط چهار نفر می‌توانند همزمان از این غار بازدیدکنند. این درحالی است  که هیچ مانع فیزیکی برای محافظت از این نقاشی‌ها در مقابل آن‌ها قرار داده نشده و به راحتی می‌توان آن‌ها را لمس کرد.

کد خبر 485956 برچسب‌ها نقاشی - نقاشان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نقاشی نقاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان

احمد شعبانی‌راد به بهانه روز رادیو در ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: رادیو یکی از رسانه‌های بسیار مهم در تاریخ رسانه بوده است و سابقه بسیار طولانی در این عرصه دارد.

وی با اشاره به اینکه رادیو به رسانه گرم معروف است و در طول سالیان سال در عرصه اطلاع رسانی، سرگرمی و افزایش آگاهی عمومی اثر گذار بوده، افزود: رادیو، همچنان نیز با توجه به آمار و نظرسنجی‌ها از این مزیت‌ها برخوردار است.

رئیس رادیو همدان خاطرنشان کرد: رادیو، امروزه به عنوان یک رسانه‌ای که اقشار مختلف مردم به ویژه فرهیختگان نسبت به آن اقبال دارند مطرح است.

شعبانی راد با تصریح بر اینکه این رسانه در عرصه اطلاع رسانی به موقع به دلیل سهل الوصول بودن مطرح است و در بحث افزایش آگاهی‌ها عمومی از بابت تولید محتوا در عرصه رادیو تولید سریعی دارد، گفت: امروزه، رادیو معمولاً در زمینه‌های مختلف نقش آفرینی می‌کند.

رئیس رادیو همدان در ادامه با اشاره به اینکه رادیو در همدان از سابقه زیادی برخوردار است، اظهار کرد: شبکه استانی رادیو و رادیو همدان بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و این امر باعث شده است، این رسانه در استان همدان جایگاه ویژه ای بین مخاطبان داشته باشد.

برخی مردم با رادیو زندگی می‌کنند

شعبانی راد افزود: تولید کنندگان و اهالی رادیو در استان ما از بهترین نیروهای کار بلد ما هستند، مردم ما با رادیو خاطرات خیلی زیبایی دارند خاطرات کودکی خیلی از ما با رادیو رقم خورده است و رادیو از اول صبح در تمام خانه‌ها روشن بود و اکنون هم خیلی از مردم با رادیو زندگی می‌کنند و مخاطبان فعالی در این عرصه داریم که با رادیو زندگی می‌کنند که جای قدردانی از این افراد وجود دارد.

وی تصریح کرد: رادیو همدان برنامه‌های خیلی جاندار و استخوان داری در طول سالهای تأسیس خود تا کنون داشته است و از این بابت رادیو همدان برنامه‌های فاخر خیلی خوبی دارد و طبق نظر خیلی از مخاطبان رادیو همدان نسبت به خیلی از استان‌ها قابلیت مورد تحسینی را به خود اختصاص داده است.

رئیس رادیو همدان متذکر شد: رادیو همدان از استان‌های مختلفی مخاطب دارد و این نشان از کیفیت برنامه‌های رادیویی ما دارد و این موضوع به توان برنامه سازان، مجریان و تمام پرسنل رادیو برمی‌گردد که یک شبکه منسجم از نیروهای کاربلد را دور هم جمع کرده است.

شعبانی راد اذعان کرد: تعصب داشتن بچه‌های رادیو همدان یکی از ویژگی‌های بارز این افراد است که عاشقانه در حال کار هستند و در دوره جدید تلاش خواهیم کرد برنامه‌ها را به سمت برنامه‌های میدانی ببریم و در دل مردم برنامه اجرا کنیم.

وی گفت: از اهداف دیگر رادیو این است که از حضور خود مخاطبان در تهیه و تولید برنامه‌ها بیشتر استفاده کند، یعنی مشارکت مردم را در تولید برنامه‌ها افزایش دهیم و مردم می‌توانند محتواهای خود را از طریق فضای مجازی برای ما ارسال کنند.

شعبانی راد در پایان خاطرنشان کرد: در حال پیگیری افزایش حضور نخبگان در برنامه‌های رادیویی هستیم و تلاش خواهیم کرد یک قرارگاهی را در رادیو ایجاد کنیم برای اینکه افکار مردم یعنی اتاق فکر جامع در رادیو ایجاد کنیم که نیازهای مردم به سمت ما منتقل شود و ما مطابق نیازها و خواسته‌های رسانه‌ای مردم اقدام و برنامه سازی کنیم و محور اصلی ما مخاطب و مخاطب محوری یکی از ارکان رادیو است.

کد خبر 6088550

دیگر خبرها

  • حرف‌های سیدجواد هاشمی درباره رپ کردنش
  • مکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • ماکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان
  • روزی به نام سنه / از قدمت شهر سنندج چه می‌دانید؟
  • مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • آشنایی با محصولات و نمایندگی ABB
  • شکایت ۹ میلیون دلاری بکام از ستاره هالیوود