Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@15:27:29 GMT

افزایش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۸۷۰۸

افزایش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

در حالی معاملات دلار در روز پنجشنبه هفته گذشته روی نرخ ۱۴هزار و ۴۰۰ تومان پایان یافت که روز شنبه با نرخ ۱۴هزار و ۶۶۰ تومان آغاز شد و با رشدی چشمگیر به بالای ۱۵هزار تومان رسیده است.

این رشد قیمتی تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟ تمام این ماجراها زیر سر FATF است یا عامل دیگری باعث این وضعیت شده است؟ نقش واسطه‌های بازار ارز در این بین چیست؟ این‌ها پرسش‌هایی است که سعی کرده‌ایم در گفت‌وگو با کارشناسان حوزه ارز به آن‌ها پاسخ دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشاد چهاردولی، تحلیلگر بازار ارز در این رابطه می‌گوید: ما پیش از این تحریم بوده‌ایم و کسی که تحریم باشد، راه دور زدن آن را نیز می‌داند. با این حال، خبر وارد شدن ایران به لیست اقدام متقابل FATF، قطعاً از نظر روانی اثرگذار است. وارد شدن به لیست اقدام متقابل، یعنی افزایش شدید محدودیت‌ها. انتظار داشتیم که بعد از انتشار این خبر، افزایش قیمت ارز را شاهد باشیم.

مقاومت‌هایی در میانه کانال ۱۵ هزار تومان

وی در رابطه با میزان اثرگذاری خبر FATF اظهار می‌کند: امروز که بازار باز شد، مشخص شد تقاضای زیادی برای ارز وجود داشته است. با این حال، هر خبر تا جایی کشش دارد و پس از مدتی هیجانات آن فروکش می‌کند. احتمال دارد هنگامی که نرخ دلار به محدوده‌ ۱۵هزار و ۴۰۰ تا ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان برسد، قدری از هیجانات بازار کاسته شود و یک اصلاح قیمتی اتفاق بیفتد.

چهاردولی در رابطه با اثر واقعی که وارد شدن ایران به لیست اقدامات متقابل FATF می‌تواند در پی داشته باشد، می‌گوید: پیش از این نیز تحریم بوده‌ایم و ارتباط بانکی خاصی در حوزه بین‌المللی نداشتیم. راه‌هایی که پیش از این برای دور زدن تحریم وجود داشته، می‌تواند اکنون نیز ادامه داشته باشد. اما خبر اخیر از نظر روانی می‌تواند اثرگذار باشد. اخبار منفی این بخش پیش از این تا حدی پیش‌خور شده بود و خبر خیلی ویژه‌ای نبود و اکثر محدودیت‌ها قبلا هم وجود داشته است.

این تحلیلگر بازار ارز درباره روند میان‌مدت این بازار معتقد است: پیش‌بینی می‌شود نرخ دلار در محدوده‌ ۱۵هزار و ۴۰۰ تا ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان اصلاح داشته باشد. اگر این اتفاق بیفتد امکان ریزش تا محدوده ۱۴هزار تا ۱۴هزار و ۲۰۰ تومان وجود دارد. اگر اصلاح قیمت، این کف را بشکند، ریزش تسریع می‌شود، اما اگر مقاومت‌های یاد شده در میانه کانال ۱۵ هزار تومان بشکند، هدف نهایی حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ تومان است.

نقطه ورود بازارگردان کجاست؟

وی در رابطه با تدابیر بانک مرکزی برای کاستن از میزان نوسان‌ها می‌گوید: اگر بانک مرکزی اکنون وارد بازار شود، منابع ارزی هدر می‌رود. بهتر است اجازه دهد شرایط عادی شود و سپس وارد شود. مهم‌ترین سقف آن نیز ۱۵هزار و ۶۰۰ تومان است که انتظار می‌رود بازار گردان در این نقطه وارد شود. منتظریم بازارگردان روی سطح تقاضای تکنیکال ۱۵هزار و ۴۰۰ تا ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان وارد شود و نگذارد این مقاومت از بین برود. زیرا اکثر معامله‌گران با تحلیل تکنیکال کار می‌کنند. مهم است که بازارگردان در این نقطه واکنش مناسبی نشان دهد.

چهاردولی با اشاره به اینکه افزایش تدریجی نرخ ارز از سوی بازارگردان می‌توانست باعث خنثی شدن شوک‌هایی از این دست شود، یادآوری می‌کند: سرکوب قیمت باعث جمع شدن فنر قیمتی می‌شود. شیوه صحیح این است که بازار آزاد باشد، اما نوسانات و هیجانات آن کنترل شود. دلار باید قیمت واقعی خود را داشته باشد و تنها سعی شود هیجانات نرخ آن کنترل شود.

وی با هشدار درباره تبعات سرکوب قیمت‌ها می‌گوید: اگر کاهش قیمت ارز بدون پشتوانه باشد و اتفاق مثبتی رخ نداده باشد، در آینده ثبات نخواهد داشت. مخالف افزایش یا کاهش شدید قیمت ارز هستم و باید نرخ ارز واقعی باشد و نزدیک به آن نوسان داشته باشد. افزایش و کاهش شدید قیمت باعث ورود سفته‌بازان به بازار می‌شود. اگر بازارگردان قیمت را نزدیک ارزش ذاتی واقعی حفظ کند و جلوی نوسانات شدید را بگیرد، دیگر اخبار و اتفاقات سیاسی روی قیمت اثر زیادی ندارند.

خریدار خانگی‌ به بازار آمد

این کارشناس بازار ارز درباره ترکیب خریداران امروز اظهار می‌کند: تقاضایی که امروز به بازار آمد، بیشتر تقاضای خرد بود. روز جمعه، قیمت واکنش زیادی نسبت به خبر FATF نشان نداد و امروز اثر بیشتری روی قیمت گذاشت. این نشان می‌دهد خیلی‌ها منتظر بودند بازار باز شود و وارد بازار شوند. واسطه‌های بازار نیز بر این روند اثرگذار بوده‌اند.

انباشت تقاضای حواله‌جات درهم، عامل افزایش اخیر نرخ ارز است

با این حال جواد ذاکری ‌دانا، کارشناس و تحلیلگر بازار، نظر متفاوتی در رابطه با افزایش اخیر نرخ ارز ارائه می‌کند. وی می‌گوید: خبر وارد شدن ایران به لیست اقدام متقابل FATF، اثر قابل ملاحظه‌ای بر روی نرخ ارز ندارد. نظارت بانک مرکزی بر درهم‌های مدت‌دار بود که باعث شد چرخه فروش حواله‌ها را متوقف کنند، زیرا تشخیص دادند معاملات سلف است.

ذاکری ‌دانا به عامل دیگری هم اشاره کرده و می‌گوید: کند بودن تجارت در چین هم مزید بر علت شده است. این دو عامل باعث شده صادرکنندگان ما در چین نتوانند مطالبات خود را وصول کنند و در امارات ارز خود را تبدیل کرده یا حواله‌ها را کارسازی کنند. این دو عامل از نظر فنی و عملیاتی بیشترین تأثیر را داشته است.

وی منکر اثرگذاری خبر FATF بر بازار ارز نیست، اما اثر آن را اندک دانسته و معتقد است: بحث روانی خبر FATF نیز می‌تواند تأثیر اندکی بر این روند داشته باشد. اما از نظر فنی حجم تقاضای حواله‌جات ارزی که از هنگام توقف این چرخه به‌شدت انباشه شده بود، باعث شده بازار ملتهب شود. اکنون تقاضای حواله‌جات زیاد است، به‌ویژه اینکه توقف چرخه در بهمن و اسفند ایجاد شده که بیشترین تقاضای حواله‌جات درهم را نیز در همین برهه داریم.

این تحلیلگر بازار ارز درباره وضعیت امروز بازار می‌گوید: امروز معاملات تقریباً متوقف شده بود. زیرا بازار گیج است و در این شرایط بازار مدتی متوقف می‌شود و سپس انجام معاملات را آغاز می‌کنند. با قیمت‌های فعلی، عملاً خرید و فروش جدی انجام نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تحریم قیمت دلار هزار و ۶۰۰ تومان تحلیلگر بازار بازار ارز هزار و ۴۰۰ وارد شدن نرخ ارز ۱۵ هزار خبر FATF

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

دنیای اقتصاد نوشت:روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

طلافروشان کوتاه می‌آیند؟
در روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سازمان امور مالیاتی کشور در اطلاعیه‌ای فرآیند ثبت صورت‌حساب الکترونیکی را شفاف‌سازی کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور؛ «در راستای تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، مودیانی که ملزم به صدور صورت‌حساب الکترونیکی شده‌اند از جمله مودیان طلا و جواهر، اختیار دارند از طریق ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان یا سایر سامانه‌های دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورت‌حساب‌های خود را ارسال نمایند. بدیهی است در صورت ارسال صورت‌حساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تاییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تاییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره ۳ ماده ۸ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان نیازی به ثبت مجدد صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.»

در هفته‌های اخیر بازار طلای کشور شاهد واکنش منفی فعالان این صنف نسبت به الزام ثبت صورت‌حساب‌های خود در سامانه‌های دولتی بود. این واکنش منفی در مواردی به شکل اعتصاب و ممانعت معامله‌گران از فروش طلا نمایان شد. حال به‌نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی با هدف تسهیل کار معامله‌گران اقدام به انتشار این اطلاعیه کرده است. باید دید در روزهای پیش‌رو فعالان بازار طلا نسبت به این اطلاعیه چه واکنشی نشان خواهند داد و آیا بازار طلا به ‌سازوکار عادی خود بازخواهد گشت یا خیر؟

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902911

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!