Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد حوزه و دانشگاه بابیان این‌که مدیران اقتصادی کشور نگرش خودشان را تغییر نداده‌اند، گفت: خوداتکایی و درون‌زایی در بین مسئولان اجرایی کشور دیده نمی‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا یک سال از صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب می‌گذرد، بیانیه‌ای که در آن رهبر انقلاب با ترسیم موقعیت کنونی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران توصیه‌های هفت‌گانه‌ای نیز برای پیشرفت و تحول کشور بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اقتصاد و بومی‌سازی آن‌یکی از توصیه‌هایی بود که رهبر انقلاب بر آن تأکید داشته و فرمودند: درون‌زایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانش‌بنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّی گری نکردن دولت، برون‌گرایی با استفاده از ظرفیت‌هایی که قبلاً به آن اشاره شد، بخش‌های مهم این راه‌حل‌ها است.

بیانیه گام دوم انقلاب بر درون‌زایی اقتصاد تأکید دارد

محمدجواد توکلی پژوهشگر و اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار قم فردا، بابیان این‌که اقتصاد یکی از اولویت‌های اصلی بیانیه گام دوم انقلاب است، اظهار داشت: بحثی که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بیان کردند تأکیدی بر روی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی ادامه داد: ما اگر می‌خواهیم اقتصاد پویا داشته باشیم باید مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی ازجمله درون‌زایی، عدالت بنیانی، مردم محوری و سایر مؤلفه‌ها را اجرایی کنیم.

توکلی ابراز داشت: در این بیانیه روی درون‌زایی تأکید شده واصلی که در آن وجود دارد این است که اقتصاد ایران بدون اتکا به نفت رشد داشته باشد.

وی افزود: این‌که ما در یک سال گذشته چه قدر موفق شده‌ایم به بیانیه گام دوم انقلاب درزمینهٔ اقتصاد پایبند باشیم مستلزم این موضوع است که بدانیم این بیماری ساختاری که در اقتصاد ایجادشده است تا چه زمانی قابل‌حل است.

توکلی خاطرنشان کرد: اگر یک نگاه کلی داشته باشیم وابستگی به نفت در بودجه کشور از دوران پهلوی و زمانی که اصلاحات ارضی شکل گرفت به وجود آمد.

توسعه صنعتی معیوبی در دوران پهلوی صورت گرفت

وی بیان داشت: توسعه صنعتی معیوبی که در آن زمان شکل گرفت موجب شد که روستاها خالی شود که عملاً یک نوع صنعت مونتاژ شکل گرفت و خود این صنعت در ادامه متکی به درآمدهای نفتی شد که حاصل آن‌هم وابستگی کامل و بدون قید و شرط به نفت شد.

توکلی تصریح کرد: این مشکل دیرپا است و موضوعی که رهبر معظم انقلاب بیان کردند این بود که ما به سمت حل این مشکل پیش‌بریم اما جهت‌گیری‌های سیاسی در یک سال اخیری که از زمان صدور بیانیه گام دوم انقلاب می‌گذرد به این سمت نرفته است.

وی تأکید کرد: درواقع بینش این‌که ما می‌توانیم و خوداتکایی که در بیانات رهبری موج می‌زند در بین مسئولان اجرایی کشور دیده نمی‌شود.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: برخی زمان‌ها صداهایی به گوش می‌رسد که این ایده ما نمی‌توانیم را ترویج می‌کنند که نشانه‌ای این است که جهت‌گیری‌های اقتصادی اصلاح‌نشده است.

وی خاطرنشان کرد: درزمینهٔ بودجه‌ریزی سال 99 حرکتی را دولت کرد اما به لحاظ ساختاری که در اقتصاد وجود دارد تأمین بودجه از طریق استقراض و واگذاری اراضی دولت و.. تأمین خواهد شد که نشان می‌دهد به‌صورت علمی مشکل بودجه کشور و عدم وابستگی آن حل‌نشده است.

توکلی بیان داشت: اقتصادی که می‌خواهد درون‌زا باشد باید روی درآمدهای پایدار مالیاتی تکیه کند و از این مسیر به رشد و توسعه کشور کمک کند.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بیانیه گام دوم انقلاب درون زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۹۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان در آئین کلنگ زنی طرح توسعه پالایشگاه نفت خام آفتاب با اشاره به اینکه فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد باید تقویت شود اظهار داشت: توسعه ایران را بخش خصوصی دارای ساختارهای قوی و نوین رقم می‌زند که دولت هم در کنار آن نقش مهم تنظیم‌گری و توانمندسازی را ایفا کند چراکه اقتصاد دولتی اقتصادی ناکارآمد و غیر بهره‌ور است.

استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت شرکت‌های اقتصادی بزرگ مقیاس جهان در تحولات اقتصادی، افزود: در دهه نود ادغام شرکت‌های کوچک انجام شد که ادامه این حرکت و برند سازی به ویژه در حوزه فولاد و نفت می‌تواند جهشی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

دوستی با تاکید بر اینکه همه ما رسالت داریم ایرانی آبادتر به نسل بعد تحویل دهیم اظهار داشت: مساله اول استان جذب سرمایه گذار و ایجاد محیط امن برای سرمایه‌گذاری است که با مجموعه اقدامات انجام شده از ابتدای دولت تاکنون در مجموع ۷۱۲ هزار میلیارد تومان در استان جذب سرمایه داخلی و بیش از ۵۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه ارزی داشته‌ ایم و طبق نظرسنجی فعالان اقتصادی برای سومین فصل پیاپی هرمزگان رتبه نخست امنیت سرمایه گذاری را کسب کرده است.

وی همچنین با تاکید بر لزوم توسعه زنجیره پتروشیمی و پترو پالایش در کشور گفت: نباید نفت تنها برای مصارف سوختی در نظر گرفته شود و با توجه به مزیت‌های نفتی هرمزگان و معادن استان‌های همجوار، تکمیل زنجیره ترکیبی شیمی معدن نیز می‌تواند سبب تحول اقتصادی شود و مدیریت این پروژه مهم را در سطح ملی آغاز کرده‌ایم.

استاندار هرمزگان رویه پروژه‌ای در اقتصاد را نیازمند اصلاح دانست و گفت: با تشکیل اکوسیستم اقتصادی می‌توان به توسعه پایدار رسید چرخه کاملی که با یک ساختار نوین علاوه بر نیروی انسانی ماهر و محیط مناسب سرمایه‌گذاری در آن مزیت‌ها شناسایی و در مسیر آن زنجیره‌ها هم تعریف شده باشند.

کد خبر 6100420

دیگر خبرها

  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • تصمیم‌گیری برای تغییر مدیران بر عهده دولت است
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • رئیسی:تورم روز به روز کاهشی می‌شود/ فرآیند تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن اجرایی شده است/گشت ارشاد مدیران عملیاتی شده است
  • اتهام مدیران «مأمن سیاسی» و «نگرش امروز» نشر اکاذیب بود
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • ادعای انبارلوئی درباره ایده «از شاهزاده تا تاجزاده» مهدی نصیری /حرف او نیست، هم لطف الله میثمی گفته بود هم فرخ نگهدار!
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است