Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@00:31:04 GMT

انجام 4.5 میلیارد دلار تجارت خارجی از مرزهای کردستان

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۲۸۴۳

انجام 4.5 میلیارد دلار تجارت خارجی از مرزهای کردستان

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: در 10 ماهه امسال ارزش کل مبادلات تجارت خارجی از مرزهای استان 4 میلیارد و 508 میلیون دلار بوده است.

محمدبختیار خلیقی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: در 10 ماهه سال 98 در کل کشور حدود 35 میلیارد و 514 میلیون دلار صادرات انجام شده که سهم کردستان از این مقدار 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

6 درصد است.

وی افزود: صادرات کل کشور به عراق 8 هزار و 71 میلیون دلار است که سهم استان کردستان از این مقدار 7 درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد کاهش داشته است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان ادامه داد: همچنین در 10 ماهه امسال، ارزش کل مبادلات تجارت خارجی انجام شده از مرزهای استان شامل صادرات، واردات و ترانزیت 4 میلیارد و 508 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش دلاری 11 درصد کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: از این حجم از مبادلات تجارت خارجی در استان کردستان 570 میلیون دلار آن مربوط به صادرات، 529 میلیون دلار آن مربوط به صادرات سایر گمرکات، 33 میلیون دلار مربوط به واردات و 3 میلیارد و 376 میلیون دلار آن مربوط به ترانزیت کالا بوده است.

خلیقی گفت: در 10 ماهه امسال میزان کل صادرات استان کردستان یک میلیارد و 99 میلیون دلار است که از این مقدار 570 میلیون دلار شامل صادرات از گمرکات استان و 529 میلیون دلار صادرات از سایر گمرکات است.

وی یادآور شد: میزان کل صادرات انجام شده در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی 5 درصد افزایش داشته است، البته این رشد می‌توانست بیشتر هم شود اما تعهدسپاری ارزی که دولت برای کشورهای عراق و افعانستان اعمال کرده باعث شده که واحدهای تولیدی رغبتی برای صادرات نداشته باشند و صادرات غیرمستقیم انجام دهند.

وی اضافه کرد: حجم صادرات از سایر گمرکات در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی 13 درصد رشد داشته است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان عنوان کرد: در 10 ماهه امسال از گمرک باشماق مریوان 406 میلیون دلار و از بازارچه سیرانبد بانه 152 میلیون دلار کالا صادر شده است.

وی تاکید کرد: بیشترین مزیتی که در استان کردستان داریم بحث ترانزیت کالا است، ترانزیت استان کردستان در 10 ماهه امسال به ارزش 3 میلیارد و 376 میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ به لحاظ ارزشی 16 درصد کاهش داشته است.

خلیقی گفت: در 10 ماهه امسال33  میلیون دلار از مرزهای استان وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی 13 درصد افزایش داشته است.

عراق عمده‌ترین مقصد صادراتی کردستان

وی افزود: پنج کشور عمده هدف صادراتی استان کردستان عراق، ترکیه، هند، افغانستان و سوریه است که البته عمده‌ترین مقصد صادراتی ما عراق با سهم ارزشی 99 درصد است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان ادامه داد: عمده‌ترین کالاهای صادراتی استان کردستان شامل سیب تازه، سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین، گوجه‌فرنگی تازه یا سرد کرده، هندوانه تازه و گل و غنچه گل بوده است.

وی تصریح کرد: پنج کشور عمده مبدا واردات در استان کردستان عراق، سوئیس، بلغارستان، آلمان و هلند است که کشور عراق بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص داده است.

خلیقی گفت: پنج قلم عمده کالای وارداتی از مرزهای استان کردستان شامل آلیاژ آلومنیوم کار نشده، سایر اجزا و قطعات تلمبه‌های هوا با خلاء، آلومنیوم به صورت کار نشده غیرممزوج، ماشین‌آلات پرس و له کردن میوه و انواع دریل واگن تا6 اینچ است.

انتهای پیام/2330/83

منبع: فارس

کلیدواژه: دلار کردستان تجارت خارجی صادرات معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت معدن و تجارت استان کردستان نسبت به مدت مشابه سال مدت مشابه سال گذشته مرزهای استان 10 ماهه امسال لحاظ ارزش میلیون دلار تجارت خارجی لحاظ ارزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۲۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد

ایتنا - ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت در این بیانیه گفت که دستیار هوش مصنوعی Copilot (کوپایلوت) تعداد مشترکین پولی خود را در این سه ماهه 35 درصد افزایش داد و به 1.8 میلیون نفر رساند.
مایکروسافت فعلا تصمیم ندارد هزینه‌های هوش مصنوعی خود را کاهش دهد. این غول فناوری درباره درآمد سه ماهه سوم خود اعلام کرد که به دلیل رشد تقاضا و افزایش میانگین هزینه در پلتفرم ابری خود، Azure، به سرمایه گذاری در هوش مصنوعی و خدمات ابری ادامه خواهد داد.

امی هود، مدیر ارشد مالی مایکروسافت، در این تماس گفت که مخارج سرمایه‌ای (آنچه یک شرکت برای خرید یا نگهداری دارایی‌ها خرج می‌کند) افزایش خواهد یافت. هود گفت: در حال حاضر، تقاضای کوتاه‌مدت هوش مصنوعی کمی بالاتر از ظرفیت موجود ما است.

این شرکت در سه ماهه سوم نزدیک به 11 میلیارد دلار برای اموال و تجهیزات هزینه کرده است  که 66 درصد بیشتر از هزینه‌ای است که در مدت مشابه یک سال قبل خرج کرده بود.

طبق بیانیه درآمد مایکروسافت در سه ماهه سوم از محصولات ابری خود، از جمله Azure (آزور)،  26.7 میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. ساتیا نادلا، مدیرعامل این شرکت در این بیانیه گفت که دستیار هوش مصنوعی Copilot (کوپایلوت) تعداد مشترکین پولی خود را در این سه ماهه 35 درصد افزایش داد و به 1.8 میلیون نفر رساند.
 

درآمد بیشتر از حد انتظار مایکروسافت باعث شد سهام در معاملات بعد از ساعت 4 درصد افزایش یابد. هم درآمد و هم سود هر سهم از برآوردهای وال استریت پیشی گرفت.

برنامه‌های این شرکت برای هزینه‌های بیشتر به دنبال سایر تعهدات بزرگ برای توسعه هوش مصنوعی است. این شرکت قصد دارد تا پایان سال به 1.8 میلیون تراشه هوش مصنوعی دست یابد و ظرفیت مرکز داده خود را افزایش دهد.

تمایل مایکروسافت به هوش مصنوعی و مدل‌های پایه، نیاز به مراکز داده بیشتر، از جمله شریک مایکروسافت  OpenAI، سازنده ChatGPT و GPT-4 را افزایش می‌دهد. مدل‌های هوش مصنوعی باید روی کوه‌هایی از داده آموزش ببینند، که به هزاران واحد پردازش گرافیکی تولید شده توسط شرکت‌هایی مانند Nvidia نیاز دارد. مایکروسافت در حال طراحی تراشه های خود برای کاهش اتکای خود به Nvidia است.
 

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • بیش از ۷۰ درصد جمعیت کردستان از خدمات وزارت کار بهره‌مند هستند