Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@18:01:07 GMT

شجریان، صدای مردم

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۳۷۲۹

شجریان، صدای مردم

ساعت 24-استاد محمدرضا شجریان تنها یک خواننده نیستند بلکه به دلایلی که خواهم گفت هم هنرمند و هم در مقام انسان، واجد ویژگی‌هایی هستند که به شخصیت ایشان برجستگی خاصی در فرهنگ و هنر ایرانی می‌دهد. ایشان برای خوانندگی ویژگی‌های خاصی قائل هستند که اگرچه برخورداری همزمان از همه آنها دشوار است و در واقع کمتر شاهد تجمیع همه آنها در یک خواننده هستیم اما خودشان بی‌تردید همه آن خصلت‌ها و ویژگی‌های خاص را یکجا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله اینکه خواننده باید مناسب‌خوان باشد و بداند چه شعر یا ترانه‌ای را کجا بخواند. همچنین تسلط بر تکنیک خوانندگی داشته باشد. در انتخاب‌ ملودی‌ها هم درست و متناسب عمل کند. ویژگی مهم دیگری که استاد شجریان دارند و باعث محبوبیت وافر ایشان نزد مردم شده است، توجه خاص ایشان به تحولات اجتماعی است. انتخاب‌های بسیار مناسب استاد در بزنگاه‌هایی که شاهد تحولات اجتماعی بودیم، باعث شد که مردم بیشتر به ایشان احساس نزدیکی کنند و خاطره خوبی از ایشان در ذهن داشته باشند. این، برای هنرمند و موسیقی‌دان یک عصر، مزیت کمی نیست. دیروز وقتی مردم تنها شایعه‌ای در مورد استاد شجریان شنیدند، به سرعت خود را به بیمارستان جم رساندند و با زمزمه قطعه «مرغ سحر» از خدا خواستند که این مرد و هنرمند بزرگ را به آنها برگرداند. این نشان می‌دهد که این تصنیف مانند بسیاری دیگر از تصانیفی که ایشان خواندند، به حافظه جمعی مردم ایران راه پیدا کرده است. استاد شجریان شاعران ادب کلاسیک فارسی از جمله، حافظ، مولانا، سعدی، خیام و ... را وارد زندگی مردم کرد. این شاعران اگرچه در کتابخانه‌های مردم حضور داشتند اما مردم با آنها زندگی نمی‌کردند. به واسطه بخشی از قطعاتی که با صدای استاد شجریان منتشر شد، اشعار بزرگان شعر ایران‌زمین بر زبان مردم جاری شد. خیلی از مردم به برکت صدای استاد شجریان شعرهای این شاعران را حفظ شدند و این دستاورد بسیار بزرگ و مهمی است. ایشان یک نابغه صدا هم هستند. ممکن است وقتی شما ساز می‌زنید، بتوانید مرکب‌نوازی هم بکنید اما وقتی می‌خوانید بسیار محتمل است که پرده‌ها را گم کنید. استاد شجریان این‌طور نیست و همواره بر همه جوانب کارش در زمان خواندن تسلط دارد. این تسلط به لحاظ فنی ایشان را از سایر خوانندگان متمایز می‌کند. بنابراین، دقت در انتخاب ملودی کلام، تسلط بر همه جوانب فنی خواندن، انتخاب تصانیف متناسب با وضعیت اجتماعی و تبدیل شدن به صدای مردم و خصلت‌های یگانه دیگر از استاد شجریان هنرمند و استاد یگانه‌ای ساخته که

نظیرش را در قلمرو فرهنگ و هنر کشور نمی‌بینیم. من استاد شجریان را نه فقط به عنوان یک خواننده بلکه به عنوان یک هنرمند ملی به جا می‌آورم. هنرمندی که به دل، زبان و فرهنگ مردم راه یافته و جایگاه ویژه‌ای در زندگی آنها پیدا کرده است. استاد شجریان در دوره‌های مختلف کار هنری خود، همیشه کنار مردم بوده و هیچ‌وقت این جایگاه مردمی را با چیز دیگری معاوضه نکرده است. به همین دلیل مردم هم همیشه نشان داده‌اند کنار ایشان بوده‌اند و خواهند بود. شاید تنها سخنی که می‌تواند گویای حس یک ملت نسبت به این هنرمند بزرگ و ارجمند باشد، بیتی از مولانا است. با ذکر این بیت، بار دیگر سلامتی ایشان را از خداوند منان می‌خواهم: ای خدا این وصل را هجران مکن/ سرخوشان عشق را نالان مکن

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: استاد شجریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۳۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آرامش در سکوت» هنرمند ناشنوا برپا می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی فرهنگسرای اخلاق، نمایشگاه انفرادی نقاشی با عنوان «آرامش در سکوت» که شامل آثار مهسا خان‌احمدی است، از جمعه هفتم اردیبهشت در نگارخانه کلک خیال برپا می‌شود.

مهسا خان‌احمدی متولد ۱۳۶۳ و کارشناس رشته تصویرسازی و فارغ‌التحصیل کاردانی رشته گرافیک دانشگاه جامع علمی کاربردی است که از سال ۸۰ تاکنون در فعالیت‌ها و مسابقات هنری شرکت کرده است. وی از کودکی از نعمت شنوایی و تکلم بی‌بهره بوده ولی امروز با افتخار به عنوان جوان برتر ایرانی بر سکوی افتخار ایستاده است. وی موفقیت‌های بسیاری در کارنامه فعالیت‌های هنری خود دارد از جمله حضور در مسابقات بین‌المللی فنی و حرفه‌ای افراد دارای معلولیت (ابیلمپیک) که مهسا خان‌احمدی به عنوان نماینده ایران در آن شرکت کرد. همچنین شرکت در بیش از ۸۰ نمایشگاه گروهی و انفرادی در شهرها و کشورهای محتلف از جمله بیست و هفتمین دوره مسابقات نقاشی ناشنوایان جهانی در میلان ایتالیا و دریافت لوح تقدیر و شرکت در هجدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از جمله فعالیت‌های خان‌احمدی است.

در این نمایشگاه ۲۱ اثر هنری در ابعاد متفاوت با موضوع تعالی انسانی و تکنیک رنگ روغن و اکرلیک به نمایش گذاشته شده است.

«آرامش در سکوت» ۷ اردیبهشت ساعت ۱۶ افتتاح و به مدت یک هفته از ساعت ۹ تا ۲۰ در نگارخانه کلک خیال آماده بازدید علاقمندان است. نگارخانه کلک خیال در فرهنگسرای اخلاق واقع در خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان شهید کاظمی، جنب پارک گلزار، طبقه دوم واقع است.

کد خبر 6088374

دیگر خبرها

  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین
  • انعکاس مشکلات شما در صدای مردم ششم اردیبهشت ماه استان قزوین
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • «آرامش در سکوت» هنرمند ناشنوا برپا می‌شود
  • هنرمند ایرانی جایزه طراحی زاکا در توکیو را به خود اختصاص داد
  • برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • برگزاری جشن تولد برای خالو قنبر راستگو هنرمند محبوب هرمزگانی