Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@00:44:15 GMT

۴۰ تا ۵۰ درصد از حجم کتابهای درسی باید کم شود

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۵۶۶۰

۴۰ تا ۵۰ درصد از حجم کتابهای درسی باید کم شود

یک استاد دانشگاه و معاون سابق دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: در طول دوره‌های مختلف ایجاد تحول در کتابهای درسی به حجم کتابها بی‌توجه بوده‌ایم و این حجم زیاد اثرات منفی را بر دانش‌آموزان دارد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا صادق‌زاده با انتقاد از حجم زیاد کتابهای درسی در نظام آموزشی بیان کرد: در طول دوره‌های مختلف ایجاد تحول در کتابهای درسی به حجم کتابها بیتوجه بودهایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رغم اینکه خواستیم اهداف را تغییر دهیم و متناسب با اهداف حجم کتاب‌های درسی را کم کنیم، ولی جسارت کم کردن حجم کتابها متناسب با ملاکهای موجود در سند تحول را نداشته‌ایم.

وی افزود: در تمام ساحت‌های یادگیری همیشه مطالب خوب و جدید را به کتاب‌های درسی اضافه کرده‌ایم ولی جسارت کم کردن حجم کتاب ها را نداشتیم. نکته‌ای که شاید ما به آن بی توجه بودهایم این بوده که یک برنامه درسی به لحاظ میزان محتوا چقدر مطلب لازم است که قابلیت انتقال و زمینه سازی را نیز داشته باشد؟ این اشکالی است که بخش مهمی از برنامه درسی ما را به برنامه درسی پوچ و برنامه درسی پنهان تبدیل کرده است.

معاون سابق دانشگاه فرهنگیان گفت: بخشی از برنامه درسی ما فقط نوشته می شود ولی اجرا نمی شود. برخی از مطالب درسی نیز به دلیل حجم زیاد، اثر منفی بر روی دانش آموزان دارد. مثلا در درس دینی وقتی حجم مطالب ارزشی زیاد می شود باعث ایجاد ناراحتی و مواجه منفی از سوی مخاطب می شود و این برنامه درسی بیشتر زدگی و حالت دافعه ایجاد می کند تا اینکه باعث علاقه مندی شود.

صادق زاده گفت: واقعیت این است که باید در مطالب درسی متناسب با اهداف برنامه درسی و اهداف دوره‌های آموزشی تاملی صورت بگیرد. باید ببینیم که چه مطالبی و با چه شیوهای در کتابهای درسی آورده شود. ولی این کار از سوی مولفان و ناظران کتابهای درسی نیازمند جسارت است تا فقط حرفی که درست و خوب است را در کتاب های درسی نیاورند بلکه مطلبی را در کتابهای درسی بیاورند که ضرورت دارد. برخی از مطالب ضرورت دارد که در کتابهای درسی باشد واگر نباشد به برنامه درسی و اهداف آن ضربه وارد می کند.

این استاد دانشگاه در ادامه درباره ملاک‌های برنامههای درسی که ضرورت دارد در کتابها باشد گفت: از جمله این ملاک ها اهداف، توانمندی و ظرفیت فکری مخاطبان، ظرفیت کلاس درس و محتوای آموزش به لحاظ جدول برنامه درسی و امکانی که یک معلم با یک تعداد دانش آموز بتواند مطلب را با کیفیت خوب ارائه دهد و زمینه آموزش فعال را نیز فراهم کند.

وی بیان کرد: شواهد زیادی داریم که بعضی از مباحث کتابهای درسی بیش از کتابهای درسی سایر کشورهاست. حرص برخی مولفان برای بیان مطالب درسی زیاد باعث شده که خودمان را به جای دانش آموزی که سر کلاس نشسته نگذاریم. بعد از انقلاب در دوره‌های مختلفی به تحولات برنامه درسی نپرداخته‌ایم.

صادق زاده افزود: باید حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از حجم کتاب‌ها کم شود. نباید مطالب کتاب های درسی را وحی منزل بدانیم و فکر کنیم اگر بخواهیم این مطالب را از کتب درسی حذف کنیم قرآن خدا غلط می‌شود. حذف این مطالب اضافه جسارت نیاز دارد.

این استاد دانشگاه در ادامه درباره تاثیر کم کردن حجم کتب درسی نیز گفت: اگر این حجم مناسب و متناسب با شرایط، هدف و توانمدی دانش آموزان باشد آنها به درس بیشتر علاقه مند به محتوا می شوند و از حالت زدگی از دروس بیرون می آیند و درس را با علاقه و عشق مطالعه می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی صادق زاده افزود: کم کردن حجم کتب آثار بسیار خوبی خواهد داشت. مقدار زیادی در فضای جامعه زمینه آن را فراهم کنیم و قبل از آن مولفان را به لحاظ فکری آماده کنیم و دستورالعمل‌های جدی بگذاریم که برنامه درسی موجود باید به عنوان مثال ۴۰ درصد کم بشود و این مولفان مجبور شوند چیزهایی را که در سنت برنامه درسی وجود داشته باشد را بیرون بریزند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش کتابهای درسی برنامه درسی کتاب های درسی کم کردن حجم صادق زاده حجم کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۵۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید اعلام شد

قیمت کتاب‌های درسی میان‌پایه‌ها در مقاطع تحصیلی مختلف برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ ۱۴۰۴ اعلام شد.

به گزارش مشرق، در حالی که ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳ ۱۴۰۴ برای دانش‌آموزان پایه‌های دوم تا ششم ابتدایی، هشتم و نهم دوره متوسطه اول، یازدهم و دوازدهم دوره متوسطه دوم همچنین پایه‌های تحصیلی آمادگی ۲ (استثنایی)، اول ۲ (استثنایی)، اول ۳ (استثنایی) و اول تکمیلی (استثنایی) از امروز (چهارشنبه پنجم اردیبهشت) آغاز شده، قیمت کتاب‌های درسی پایه‌های تحصیلی به جز پایه‌های ورودی هفتم و دهم اعلام شده است.

دانش‌آموزان برای ثبت سفارش کتاب‌های درسی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به‌نشانی my.Gov.ir یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به‌نشانی my.medu.ir یا سامانه irtextbook.ir مراجعه کنند.

این در حالیست که دانش‌آموزان و اولیا آنان، در صورت تمایل می‌توانند از طریق سامانه مذکور نسبت به ثبت سفارش انفرادی اقدام کنند و برای ورود به سامانه کد ملی دانش‌آموز، نام کاربری و۶ رقم سمت راست شماره سریال شناسنامه دانش‌آموز، "رمز عبور" ورود به سامانه است.

دانش آموزان اتباع باید به جای کد ملی، کد اتباع در سامانه سیدا و به جای شماره سریال شناسنامه، ۶ رقم یک (۱۱۱۱۱۱) وارد کنند.

کتاب‌های درسی دانش‌آموزان تمامی دوره‌های تحصیلی، از طریق مدرسه محل تحصیل آنان که در سفارش دانش‌آموز قید شده است، توزیع می‌شود.

قیمت کتاب‌های درسی به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، به طور میانگین ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد.

بدین ترتیب قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است که این رقم برای ششمی‌ها ۱۰۲ هزار تومان تعیین شده است.

همچنین قیمت کتاب‌های درسی پایه هشتم برای دانش‌آموزان دختر ۱۴۹ هزار تومان و برای دانش‌آموزان پسر ۱۵۲ هزار تومان، پایه نهم ۱۵۷ هزار تومان و پایه یازدهم رشته ریاضی فیزیک ۲۱۱ هزار تومان، دوازدهم ریاضی و فیزیک ۱۶۴ هزار تومان؛ علوم تجربی یازدهم و دوازدهم نیز به ترتیب ۲۰۲ و ۱۵۴ هزار تومان است که این رقم برای پایه یازدهم و دوازدهم رشته علوم‌انسانی ۱۸۵ و ۱۶۷ هزار تومان و برای یازدهمی‌ها و دوازدهمی‌های رشته علوم و معارف اسلامی نیز به ترتیب ۲۴۱ و ۲۱۸ هزار تومان اعلام شده است.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • در نشر و انتقال آرمان‌های انقلاب دچار ضعف هستیم
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی در یزد
  • از متن تا حاشیه تغییر کتب درسی
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی دانش آموزان
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی پایه‌های مختلف تحصیلی
  • قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید اعلام شد
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد