Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه تخصیص اعتبار موجب تسریع در روند مبارزه با ملخ می‌شود، گفت: پیش‌بینی می‌شود مبارزه با ملخ صحرایی در سطحی بالغ بر صد هزار هکتار انجام شود که هزینه‌ای بیش از هفتاد میلیارد ریال را در بردارد.

محمد مهدی قاسمی یکشنبه ۴ اسفند در ستاد بحران استان فارس که با دستور کار مبارزه با ملخ صحرایی برگزارشد، بیان کرد: با توجه به اینکه تخصیص اعتبار در روند مبارزه موثر با ملخ تاثیر دارد و از طرفی حمله این آفت "بحران" است، انتظار می‌رود سازمان مدیریت و برنامه ریزی نسبت به تامین سریع حداقل بخشی از اعتبار مورد نیاز به صورت نقدی اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه ملخ صحرایی سال جاری با گستردگی بیشتر از سال گذشته به استان فارس و استان بوشهر هجوم آورده و با توجه به مرحله رشدی مزارع گندم، کلزا و شتوی جات این استان، امکان خسارت بسیار زیادی به مزارع وجود دارد، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود بالغ بر یک و نیم میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی، زراعی و باغی استان فارس نیاز به پایش آفت مذکور داشته باشد.

به گفته قاسمی ملخ صحرایی به شهرستان‌های جنوبی استان فارس از جمله مُهر، لامرد و بخشی از لار حمله کردند و ۱۴ شهرستان جنوبی که سال گذشته مورد حمله ملخ قرار گرفتند، آماده باش هستند.

او افزود: دو آمادگاه مبارزه با ملخ سال گذشته در لامرد و شیراز مهیا شده و همه امکانات اعم از ماشین‌های شاسی دار، توربولاینرها در این مکان‌ها متمرکز شده که به فراخور نیاز در اختیار شهرستان‌های مختلف قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول بیان کرد: تحقیقات در زمینه شکار ملخ و استفاده از این حشره در تغذیه دام و طیور از جمله شترمرغ در دستور کار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس قرار دارد.

قاسمی با اشاره به اینکه امکانات جهاد کشاورزی به تنهایی پاسخگوی مبارزه با این حجم ملخ نیست، گفت: امکانات دستگاه‌های وابسته از جمله وسایل اطفای حریق (روت فایر) اداره منابع طبیعی و تانکرهای آب امور عشایر برای مبارزه مورد نیاز است.

او عنوان کرد: در مرکز استان ستاد بحران ملخ به جانشینی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و در شهرستان ها نیز به ریاست فرماندار و به جانشینی مدیریت جهاد کشاورزی باید تشکیل شود.

به گزارش ایسنا، ستاد بحران استان فارس با دستور کار مبارزه با ملخ به ریاست محمود رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس برگزار و مقرر شد سازمان مدیریت و برنامه ریزی از اعتبارات ۳ درصد نفت و گاز بخشی از اعتبارات مورد نیاز به صورت نقدی پرداخت کند و به منظور مبارزه با ملخ امور عشایر تانکرهای آبرسان، محیط زیست موتور سیکلت‌های بلااستفاده به منظور ردیابی ملخ در مناطق صعب العبور و دستگاه‌های اجرایی عمرانی مثل راه و شهرسازی و شهرداری‌هایی که در حوزه تهدیدات قرار دارند، امکاناتش را برای آماده سازی فرودگاه‌هایی که نیاز به کار عمرانی دارند تخصیص دهند و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی برای سوخت تراکتورها گشایش کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی هجوم ملخ صحرایی جهاد كشاورزي استان فارس مبارزه با ملخ جهاد کشاورزی استان فارس ملخ صحرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۰۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، محمدکرم مرادی تصریح کرد: سطح زیرکشت امسال غلات این شهرستان شامل گندم و جو در مجموع ۳۷ هزار و ۵۷۶ هکتار بوده که به تفکیک سطحی افزون بر ۱۲ هزار و ۴۴۳ هکتار به گندم آبی، ۱۰ هزار و ۳۴۴ هکتار گندم دیم، ۹۹۱۴ هکتار جو آبی و ۴۸۷۵ هکتار به جو دیم اختصاص دارد.

او با بیان اینکه نخستین ریزش سن در مزارع غلات این شهرستان در اراضی کوهپایه‌ای روستا‌های شهید بهمنی در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۲ مشاهده شد، افزود: در اسدآباد با توجه به وجود سه منطقه آب و هوایی شامل دشت، چهاردولی و کلیایی مبارزه با سن مادر غلات در شهرستان به مدت یک‌ماه کامل بوده که در این رابطه از دهم فروردین سال‌جاری مبارزه گسترده با سن مادر غلات آغاز شده و در حال حاضر آخرین روز‌های مبارزه در منطقه کلیایی در حال انجام است.

مرادی با بیان اینکه طی یک‌ماه گذشته براساس مشاهدات میدانی کارشناسان جهادکشاورزی حدود ۲۵ هزار و ۶۷۳ هکتار عملیات مبارزه با سن مادر غلات در این شهرستان انجام شده است، تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های مناسب امسال میزان همکاری گسترده مردم به نسبت سال‌های گذشته در بحث اجرای عملیات مبارزه با سن مادر غلات در سطح شهرستان چشمگیر و قابل قبول بود.

او گفت: عملیات مبارزه با سن مادر غلات در شهرستان اسدآباد توأم با مبارزه با علف‌های هرز بود که در این رابطه ۱۹ هزار و ۸۰۰ هکتار مبارزه با علف‌های هرز در سطح مزارع غلات این شهرستان انجام شد.

مرادی گفت: برای مبارزه با علف‌های هرز مزارع غلات سطح شهرستان اطلاع‌رسانی از طریق ارسال پیامک و فضای مجازی، نصب بنر و نیز حضور کارشناسان و تنظیم و کالیبراسیون سم‌پاش‌ها با دُز مناسب سموم از جمله اقداماتی بود که انجام شد

دیگر خبرها

  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • نگارش داستان امام قلی خان قهرمان مبارزه با استعمار در خلیج فارس
  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران