Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد- بانک مرکزی در حالی پرونده‌های مرتبط با تامین ارز واردات از محل اظهارنامه‌های صادراتی را به کندی تائید می‌کند که با بن‌بست صادرکنندگان در فروش ارز خود، عرضه در سامانه نیما افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد، فروش ارز و اظهارنامه صادراتی از جمله مواردی بود که بانک مرکزی در دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌های خود در یکسال و نیم گذشته تلاش کرد تا شیوه بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد ایران را رونق بخشید و صادرکنندگان را در مسیر رفع تعهد ارزی، با سهولت بیشتری مواجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، بر اساس بخشنامه رسمی سیاستگذار ارزی، فروش کوتاژهای صادراتی و واگذاری ارز حاصل از صادرات برای واردات خود یا غیر، از جمله راهکارهای رسمی و عملیاتی بود که پیش روی صادرکنندگان قرار داشت و تا همین چند وقت پیش هم، نه تنها بار سنگینی را از دوش دولت در تأمین ارز برای واردات برداشته بود، بلکه صادرکنندگان را هم در بستن پرونده‌های مرتبط با تعهدات ارزی خود به خوبی یاری می‌رساند.

صادرکنندگان و واردکنندگان پشت درهای بسته بانک مرکزی

اما اکنون، چند هفته‌ای هست که به گفته فعالان اقتصادی، خرید و فروش کوتاژها و اظهارنامه‌های صادراتی میان صادرکنندگان و واردکنندگان تقریباً متوقف شده است. واقعیت آن است که بانک مرکزی به دلایلی که هنوز هم به صورت رسمی در مورد آن صحبت نشده است، تایید پرونده‌های مرتبط با واردکنندگان، که متقاضی خرید ارز از صادرکنندگان هستند را با کندی انجام می‌دهد و همین امر، نه تنها واردکنندگان را مجدد در صف تایید پرونده‌هایشان در سامانه نیما قرار داده است؛ بلکه صادرکنندگان را هم در بازگشت ارز صادراتی و رفع تعهد ارزی، با چالش‌های جدی مواجه ساخته است.

در این میان، بررسی روند حرکت ارزهای صادراتی و تأمین ارز مورد نیاز واردات در سامانه نیما نیز، به خوبی انعکاس دهنده این رفتار بانک مرکزی است. مروری گذرا بر آمارهای ثبت شده در سامانه نیما هم حکایت از آن دارد که مازاد ارز صادراتی نسبت به تقاضاهای وارداتی، روز به روز بیشتر شده و همین امر، نه تنها واردکنندگان را با مشکلاتی مواجه ساخته، بلکه صادرکنندگان را هم به دلیل مازاد عرضه، با کاهش قیمت مواجه ساخته است.

بر اساس گزارش‌های میدانی خبرنگار مهر از وضعیت صادرکنندگان و واردکنندگانی که تا پیش از این تصمیم بانک مرکزی، کار تبادل اظهارنامه‌ها و ارزهای صادراتی را به صورت روان انجام می‌دادند، حکایت از آن دارد که اکنون صادرکنندگان با مشکلات رفع تعهد ارزی مواجه بوده و معتقدند که بانک مرکزی با اتخاذ برخی تدابیر، عملاً اجازه فروش ارز صادراتی آنها به واردکنندگان را نمی‌دهد.

در مقابل، برخی واردکنندگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گویند ارز مورد نیاز خود را به کندی دریافت می‌کنند و بانک مرکزی تمایل دارد که آنها خرید خود را از سامانه نیما انجام دهند.

آمار رسمی معاملات فروش ارز صادراتی و خرید ارز وارداتی

مروری بر آمارهای تبادل ارز در سامانه نیما حکایت از آن دارد که از ابتدای سال جاری تا ۴اسفندماه ۹۸، مجموع معاملات فروش ارز صادراتی ۱۴میلیارد و ۹۰۵میلیون یورو بوده که در مقابل، مجموع معاملات خرید ارز وارداتی نیز ۱۲میلیارد و ۵۴۹میلیون یورو به ثبت رسیده است که باز هم حکایت از مازاد ۲.۵میلیارد یوروی عرضه ارز صادراتی نسبت به تقاضای آن برای واردات دارد.

نمودارها حکایت از آن دارد که میزان فروش ارز صادراتی در ماههای گذشته در ۱۶مهرماه رکورد زده و در این روز به ۲۲۹میلیون یورو رسیده است؛ این در حالی است که خرید ارز بابت واردات نیز در ۳مهرماه با ۱۲۴میلیون یورو رکورد زده است.

میانگین نرخ دلار در بازار ثانویه چقدر بوده است؟

آمارهای رسمی سامانه نیما حکایت از آن دارد که میانگین نرخ خرید دلار در بازار ثانویه یا همان سامانه نیما ۱۲هزار و ۹۳۳تومان بوده است که در مقابل، میانگین نرخ فروش دلار در بازار ثانویه نیز به ۱۳هزار و ۲۷تومان رسیده است.

در حالی که میانگین فاصله یک ماهه نرخ خرید دلار در سامانه نیما (بازار ثانویه) و بازار سنا (خرید و فروش اسکناس ارز) در یک ماهه منتهی به ۲۸دی‌ماه، یک هزار و ۶۵تومان بوده، این فاصله در یک ماهه منتهی به ۲۷بهمن‌ماه به ۵۳۳تومان کاهش یافته است.

نمایه‌ای از شکاف نرخ در سامانه نیما

بر اساس گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، میانگین خرید هر دلار آمریکا در سامانه نیما در یک ماهه منتهی به ۲۸دی‌ماه ۱۱هزار و ۹۴۰تومان که این رقم برای یک ماهه منتهی به ۲۷بهمن‌ماه به ۱۳هزار و ۲۰۸تومان افزایش یافته است. از سوی دیگر در مدت زمان مشابه، نرخ خرید هر دلار آمریکا در بازار سنا از ۱۳هزار و ۶تومان به ۱۳هزار و ۷۴۲تومان افزایش یافته است.

به گزارش مهر، این گزارش به این نکته هم اشاره می‌کند که با این حال کاهش فاصله ۱۰۶۵تومانی هر دلار در سامانه نیما و بازار سنا، در یک ماهه منتهی به ۲۷بهمن‌ماه تقریباً ۵۰درصد کاهش یافته است که خبری خوب برای صادرکنندگان است زیرا آنها ارز حاصل از صادرات خود را در این سامانه عرضه می‌کنند.

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: یک ماهه منتهی حکایت از آن فروش ارز صادراتی سامانه نیما بازار ثانویه بانک مرکزی خرید ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۲۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی امروز -شنبه هشتم اردیبهشت- در نشست بررسی وضعیت تولید مرغ که با حضور معاونان، مدیران، تشکل‌های بخش طیور و کشتارگاه مرغ برگزار شد، اظهار کرد: اصلی‌ترین هدف وزارت جهاد کشاورزی کمک به تولیدکننده و حمایت از مصرف‌کنندگان است و هیچ محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان توسط شرکت پشتیبانی امور دام نداریم.

وی افزود: تولید مرغ با سیاست‌های سال گذشته با افزایش جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ و آرامش بازار همراه بود، اما نباید افزایش تولید و کاهش قیمت باعث متضرر شدن تولیدکنندگان شود. همه زنجیره تولید به نحوی به هم متصل هستند و نبایستی در چرخه تولید و اقتصاد جامعه تولید کننده و مصرف کننده متضرر شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه ظرفیت تولید مرغ منجمد صادراتی را باید افزایش داد تا تولید کنندگان و مرغداران دچار ضرر نشوند، خاطرنشان کرد: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم که با انجماد و صادرات از تولیدکنندگان می‌توان حمایت کرد.

عطایی ادامه داد: بایستی ظرفیت عمل‌آوری و فروش مرغ به پشتیبانی امور دام را افزایش داد تا مرغ مازاد تولیدی منجمد و صادر شود. تولیدکنندگان و کشتارگاه‌ها می‌توانند با صادرات مرغ در امر تولید مشارکت کنند تا بازار تنظیم شود.

توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی تنظیم بازاری

جمشید زمانی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این نشست از توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در این استان خبر داد و گفت: این میزان گوشت منجمد با قیمت هر کیلوگرم ران ۲۸۵ هزار تومان، سردست ۲۷۵ هزار تومان، راسته ۲۷۰ هزار تومان، گردن ۲۶۵ هزار تومان و قلوه‌گاه ۲۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: این میزان گوشت منجمد گوسفندی با هماهنگی انجمن واردکنندگان فراورده‌های خام دامی و از طریق شرکت تعاونی مصرف جهاد کشاورزی استان خریداری و عرضه می‌شود.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه عرضه این میزان گوشت منجمد گوسفندی وارداتی از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال جاری آغاز و ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: این طرح با هدف تنظیم بازار، حمایت و دسترسی آسان و به صرفه شهروندان و تعادل بخشی به توازن عرضه و تقاضا توزیع شده است.

کد خبر 748364

دیگر خبرها

  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد
  • فرصت برای تعیین تکلیف املاک ادارات کرمان
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور