Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان آزاد گفت: عده‌ای ایدئولوژی را بر منافع ملی ارجح می دادند و براساس اعتقادشان با FATF مخالفت کردند. اما عده بسیاری از جهت حفظ منافع شخصی خود با تصویب آن کارشکنی کردند و ذهنیت سودجویی و نفع طلبی بر ذهنیت موهوم گرایان پیشی گرفته است.

«محمود جام‌ساز» اقتصاددان آزاد در رابطه با اثرات تصویب نشدن FATF به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: FATF یک گروه ویژه اقدام مالی برای جلوگیری از پولشویی است که خیلی از کشورها عضو آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بعدها چهار کنوانسیون دیگر  به آن ملحق شد که یکی از آنها مبارزه با جرائم کلان سازمان یافته است که چون در پالرمای ایتالیا تصویب شد، اسمش را پالرما گذاشتند. از دیگر موارد پالرما مبارزه با تأمین مالی پولشویی (CFT) و دیگری مبارزه با ترور است.

او افزود: این موارد شروطی بود که اتحادیه اروپا پس از خروج ترامپ از  برجام برای ایران گذاشت که با ابزاری نظیر اینستکس، سه کشور اروپایی تضمین کرده بودند ایران بتواند به معاملات محدودی در عرصه بین‌المللی، بدون پول نقد وارد شود و بتواند پولش را بگیرد. به‌عنوان مثال در اینستکس صندوقی با اعتبار پانزده میلیارد دلار قرار دهد که اگر دولت معامله‌ای کرد، پول  وارد آن صندوق شود و اگر خرید هم از کشور دیگری کرد، هزینه از این صندوق پرداخت شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی ضمن اشاره به تلاش کشورهای اروپایی برای حفظ برجام تصریح کرد: FATF را اتحادیه اروپا برای حفظ برجام در مقابل آمریکا پیشنهاد داد چرا که ترامپ بدون هماهنگی با سایر اعضای امضا کننده برجام، به صورت یک طرفه از برجام خارج شد که این قضیه از نظر پرستیژ برای اروپا چندان خوشایند نبود. به همین دلیل طرف اروپایی  4 فرصت 2 ماهه برای تصویب FATF به ایران داد که بتوانند ساز و کار اینسکتس را  پیاده کنند اما به دلیل چندگانگی دیدگاه‌ها در ایران پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی تصویب نشد.

جام‌ساز در رابطه با مخالفین FATF در ایران ابراز کرد: باتوجه به اینکه امضای تصویب  FATF برابر  با شفافیت تراکنش‌های مالی کشور بود، تندروها به شدت با آن مخالفت کردند چرا که مایل نبودند تراکنش‌های مالی شفاف شود. از طرف دیگر تعاریف و تعابیری که جمهوری اسلامی از تروریسم دارد با تعاریف غرب از تروریسم متفاوت است. 

او ادامه داد: به‌رغم اینکه دولت لایحه را به مجلس داد و مجلس هم تصویب کرد اما شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب نکردند. مسئله دیگر این که عده بسیار زیادی که  قدرت سیاسی و اقتصادی را در دست دارند از نابسامانی و عدم شفافیت مالی فرصت‌های طلایی دارند و سودهای بسیار گزاف می برند. لذا اجرا شدن  FATF به نفع این گروه نبود.

جام ساز با اشاره به اینکه «برخی از مخالفین FATF ذهنیت ایدئولوژیک دارند.» مطرح کرد: این عده ایدئولوژی را بر منافع ملی ارجح می دادند و براساس اعتقادشان با این قضیه مخالفت کردند. اما عده بسیاری از جهت حفظ منافع شخصی خود برای تصویب آن کارشکنی کردند و ذهنیت سودجویی و نفع طلبی بر ذهنیت موهوم گرایان پیشی گرفته است.

این کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: در ابتدای مخافین ذهنیت موهوم‌گرا داشتند که این ذهنیت در بطن خود واپس گرایی را دارد و مجالی برای ظهور عقلانیت نمی‌گذارد چرا که اگر ذهنیت عقلانی وجود داشت اقدامات غیرعقلانی که منجر به سقوط اقتصاد کشور شده است و تورم، فقر و بیکاری را تشدید کرده است، صورت نمی‌گرفت. بنابراین عقلانیتی در پس این تصمیم‌گیری‌ها وجود ندارد.

جام‌ساز با بیان اینکه «انباشت سرمایه در اختیار 5 درصد از افراد جامعه است.» اظهار کرد: این افراد یا حکومتی  هستند یا فرادولتی و فراحکومتی که از طریق رانت‌های ثروت، اطلاعات و قدرت بدون اینکه تراکنش‌های مالی اینها در جایی منعکس شود، انباشت سرمایه می‌کنند. حتی دولت هم از میزان گردش سرمایه این گروه اطلاع ندارد، که بتواند از آنها مالیات بگیرد. بر این اساس کارشناسان اقتصادی فرار مالیاتی را بین 50  تا 75 هزار میلیارد تومان برآورد کردند که این قضیه دولت را در فشار مالی قرار می‌دهد.

این کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: با توجه به اینکه FATF امضا نشده و ایران وارد لیست سیاه شده است تحریم‌های اتحادیه اروپا مجددا برمی‌گردد و منجر به تشدید تحریم‌ها می‌شود. عدم تصویب FATF قرار گرفتن ایران ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل محتمل می‌کند و ایران را در آستانه جنگ قرار می‌دهد.

جام‌ساز با اشاره به شرایط اقتصادی پس از قرار گرفتن ایران در لیست سیاه عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به کمبود مالی دولت و کاهش  تجارت خارجی وضع اقتصادی بدتر شود چرا که از طرفی مطالبات مردم روز به روز افزایش پیدا می‌کند و از طرف دیگر دولت کسری  بودجه 100 تا 150 هزار میلیارد تومانی را برای سال آینده  پیش‌بینی می‌کند. لذا دولت ناچار است از طریق فروش خدمات دولتی و افزایش فروش آنها نظیر افزایش قیمت بنزین و سایر خدمات این کسری را جبران کند، کما اینکه صحبت‌هایی در مورد افزایش مالیات خروج از کشور شنیده شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مخالفین FATF جام ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۵۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال دور از دسترس نیست


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز در افتتاحیه نمایشگاه دستاورد‌های وقف با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه انفال، اظهار کرد: پس از عملیات وعده صادق دیپلماسی ما در جهان تفاوت کرده است. وعده صادق حرکتی بود که همگان آن را مشاهده کردند، اما بنا به نظر مقام معظم رهبری، اراده قوی ملت ایران برای پاسخگویی محکم به رژیم صهیونیستی مهمترین مسئله بود. وعده صادق ضربه کاری به صهیونیست‌ها بود آن هم رژیمی که هیچ کس جرأت حمله بدان را نداشت.

خاموشی ادامه داد: امروز جبهه اصلی دفاع از مظلومین، ایران اسلامی است. ایران پس از نزدیک به پنج دهه تحریم با دانش و توانمندی خود به تولیداتی دست پیدا کرد که در جهان بی‌نظیر است. امروز با صدای بلند اعلام می‌کنیم که انقلاب اسلامی درک کرده که حزب خدا پیروز است و در همین مسیر حرکت می‌کند. امروز جبهه مقاومت رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده است و این ثمره درایت و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است. باید باور کنیم که ایران نقش اساسی در ترسیم نقشه آینده جهان خواهد داشت.

وی تصریح کرد: سازمان اوقاف سازمانی است که تصدی اداره موقوفات مجهول‌التولیه و فاقد تولیت را برعهده دارد. اگر در وقف‌نامه متولی بتواند سلسله خود را ثابت کند، می‌تواند موقوفه خود را اداره و مدیریت کند؛ لذا وقف نهادی است که در حکومت اسلامی تعریف دارد. در این نمایشگاه موقوفاتی حضور دارند که متولی خاص خود را دارند و فعالیت‌های خود را ارائه می‌دهند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: موقوفاتی که متولی ندارند و متصدی آنها سازمان اوقاف است نیز در این نمایشگاه حضور دارند و خدمات خود را ارائه داده‌اند. در دو سال اخیر بسیاری از موقوفات کشور دارای سند تک برگی شده‌اند و این مسئله، تداخل اسناد و مشکلات حقوقی موقوفات را کاهش چشمگیری داده است.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی اظهار کرد: موضوع بعدی بحث حقیقی مربوط به موقوفات است که برخی از آنها بایر بوده‌اند و امروز احیا شده‌اند. البته اجرای چنین برنامه‌ای دشواری‌های خاص خود را دارد. برای احیای موقوفات باید این کار را ادامه دهیم و سرمایه‌های موجود را حفظ کنیم و ارتقا دهیم؛ لذا حوزه حفظ‌العین موقوفات بسیار وسیع است و باید پیگیری شود.

وی ادامه داد: مسئله بعدی افزایش بهره‌وری موقوفات است. سال گذشته قراداد‌های زیادی برای احداث مراکز و املاک موقوفه منعقد شده است. البته اهم موقوفات، وقف‌های منفعتی است که باید به رشد درآمد متنابهی برسند تا همگان در جریان آن قرار گیرند.

رئیس سازمان اوقاف اضافه کرد: بنده رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این نیات به خوبی اجرایی شوند.

دیگر خبرها

  • توصیه کاپلو و ساکی به میلان: تیاگو موتا را جانشین پیولی کنید
  • نام و برند ایران باید در بازارهای جهانی بدرخشد
  • شفافیت در سند تحول و تعالی قوه قضاییه
  • دومین مربی تیم ملی هم جدا شد!
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • نخست وزیر اسپانیا به دلیل پرونده فساد مالی همسرش در آستانه استعفا قرار گرفت
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • آثار غیرشعاری می تواند ذهنیت جوانان را به فرزندآوری مثبت کند
  • رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال دور از دسترس نیست
  • پنجره‌ای رو به شفافیت