Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بیت اله احمدی؛ ویروس کرونا در حالی توجه مردم سراسر کشور را به خود جلب کرده که انتشار هر روز مطالب غیر مستند در بین خبرهای رسمی و غیررسمی مرتبط با این بیماری، جو روانی جامعه را ملتهب می‌کند.

علیرغم مشاهده ویروس کرونا در برخی از استان‌های کشور، اما تاکنون مورد مثبتی در استان آذربایجان شرقی مشاهده نشده و اقدامات کنترل شیوع کرونا در استان آذربایجان شرقی بر اساس تصمیمات قرارگاه زیستی آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: تمامی مدارس دولتی و غیردولتی و مراکز آموزشی و علمی آزاد و زبان تا روز پنجشنبه ۸ اسفندماه تعطیل و در ایام تعطیلی بحث ضدعفونی مدارس و ساختمان‌های آموزش و پرورش در دستور کار قرار می‌گیرد.

جعفر پاشایی افزود: تمامی دانشگاه‌ها نیز تا روز پنجشنبه تعطیل است و انتظار می‌رود مردم تا حد امکان در منازل بمانند، این تعطیلات به منزله حضور خانواده‌ها در کوچه و بازار نیست بلکه باید از تردد غیر مورد در مجامع عمومی خودداری شود.

بیماری کرونا قابل پیشگیری و درمان است

همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه کرونا یک بیماری ویروسی است، ابراز داشت: این بیماری قابل پیشگیری و کنترل است، باید هوشیار بوده و با رعایت نکات بهداشتی، راه‌های انتقال آن گرفته شود.

عباسعلی درستی، با بیان اینکه ۸۵ درصد موارد این بیماری نیاز به بستری ندارد، افزود: این بیماری تقریباً علائمی مشابه سرماخوردگی دارد، تب و سرفه، تنگی نفس، سختی تنفس و دردهای عضلانی و آبریزش بینی از جمله علائم آن است.

وی با اشاره به اینکه ۲ یا ۳ درصد موارد مبتلا به مرگ می‌شود، تاکید کرد: افرادی که با ترشحات فرد آلوده به ویروس تماس داشته باشد، به این ویروس مبتلا می‌شوند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، این بیماری بیشتر در گروه‌های سنی بالای ۶۵ سال و افراد مسن، افراد با بیماری‌های مزمن تنفسی و قلبی و افراد چاق دیده شده است.

درستی کلید اصلی پیشگیری از کرونا را رعایت اصول بهداشتی دانست و تاکید کرد: کنترل استرس، استفاده از میوه و سبزی، ورزش و کنترل وزن از جمله مواردی است که در پیشگیری از بیماری کرونا مؤثر است.

وی با اشاره به توصیه‌های بهداشتی برای مبتلایان به این بیماری تاکید کرد: افرادی که بیماری آنها خفیف است نیاز به بستری ندارند و با استراحت در خانه می‌توانند از آن رها شوند، باید از عبور و مرور در مکان‌های پرتردد خودداری کرده و با دستمال کاغذی جلوی سرفه خود را گرفته و مرتب دست‌های خود را بشویند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین اذعان داشت: اگر علائم بیماری در فردی شدید باشد، باید به مراکز بهداشتی و بیمارستان مراجعه کند تا تحت درمان قرار بگیرد، کل مراکز بهداشتی در سراسر استان آگاه به این مساله هستند تا خدمات مربوطه را به مردم ارائه کنند.

به گفته درستی، این بیماری واکسن و درمان ندارد و باید روی پیشگیری تاکید کنیم تا با رعایت بهداشت فردی، ابتلاء به این بیماری را کنترل کنیم.

وی با اشاره به دوره زمانی فروکش بیماری کرونا ابراز داشت: بیماران ویروسی معمولاً در فصول سرد سال شیوع پیدا می‌کنند، البته اگر مردم اصول بهداشت فردی را کامل رعایت کرده و سیستم بهداشت و درمان بهتر عمل کنند، به خوبی قابل کنترل است، با اتمام فصول سال، اپیدمی بیماری‌های ویروسی به پایان می‌رسد.

مهم‌ترین توصیه به مردم

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر بهداشت استان آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ابراز داشت: بیمارستان‌های منتخب استان آماده پذیرش موارد بیماری‌های شدید تنفسی هستند تا ارائه خدمات کنند همچنین شهرستان‌ها هم آمادگی دارند و هیچ بیمارستانی، حق عدم پذیرش بیماران را ندارد.

سیمین خیاط زاده افزود: اتاق مخصوص ایزوله در بیمارستان‌های اختصاصی ایجاد شده که بیماران به آنجا راهنمایی می‌شوند و در صورت تشخیص پزشک، در همان بیمارستان نگهداری می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر در مراحل بعدی، پذیرش بیشتری صورت گرفت، بیمارستان‌های دیگری نیز در نظر گفته شده که از آنها برای ارائه خدمات کمک خواهیم گرفت.

این پزشک در ادامه گفت: مهم‌ترین توصیه به مردم این است که آرامش خود را حفظ کرده و موارد و نکات بهداشتی فردی را رعایت کنند، در جاهایی که جمعیت زیادی حضور دارند کمتر تردد کنند و برای کارهای غیرضروری، در بیرون تردد نکرده و از دست دادن پیشگیری کرده و روبوسی نکنند و فاصله یک متری با دیگران به ویژه آنها که علائم تنفسی دارند رعایت شود.

مورد مثبت کرونا در آذربایجان شرقی دیده نشده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بخش دیگری با اشاره به اینکه مورد مثبتی در کرونا دیده نشده و آزمایش موارد بستری شده منفی است، تصریح کرد: استان‌هایی که قدرت علمی و امکانات آزمایش دارند، از فردا آزمایش‌های این بیماری در داخل استان انجام می‌شود که این مساله خود به پیشگیری این بیماری کمک شایانی خواهد کرد.

درستی از لغو تمامی مرخصی‌های سیستم بهداشت و درمان استان خبر داد و اظهار داشت: تمامی عملیات مورد نیاز انجام شده و تمامی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، آموزش‌های لازم را دیده و در آمادگی لازم قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان‌های امام رضا (ع)، سینا و کودکان تبریز به صورت اختصاصی به بستری بیماران کرونا اختصاص پیدا کرده است، عنوان کرد: اما تمام بیمارستان‌ها موظف هستند پاسخگوی مراجعان باشند و هر فردی که نیاز به بستری داشته باشد از طریق آمبولانس، به بیمارستان‌های در نظر گرفته شده جهت بستری منتقل می‌شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره به مهار بیماری آنفلوآنزا در سال‌های گذشته گفت: مرگ و میر آنفلوآنزا بسیار بیشتر از کروناست، اما انتقال سریع و قدرت سرایت و طول درمان کرونا نگران کننده است.

درستی با انتقاد از سودجویی برخی افراد در عرضه ماسک عنوان کرد: تدابیر لازم برای تهیه ماسک در نظر گرفئه شده است، تمام تولیدات کارخانجات تولید ماسک، از طریق وزارت بهداشت و درمان خریداری شده و یکی ۲ روز آینده در اختیار استان آذربایجان شرقی نیز قرار می‌گیرد و به صورت رایگان در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها عرضه خواهد شد.

ماندگاری ۹ روزه ویروس کرونا روی سطوح

متخصص بیماری‌های عفونی، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بیمارانی که دارای علائم خفیف هستند نیاز به مراجعه به بیمارستان ندارند و با استراحت در منزل قابل درمان است.

دکتر نقیلی افزود: اما اگر علائم شدیدتر شد و قسمت‌های تحتانی را درگیر کرد، باید با مراجعه به بیمارستان‌ها تحت درمان قرار بگیرند.

وی تاکید کرد: برخی از ویروس‌ها در کمتر از چند دقیقه می‌میرند اما ویروس کرونا می‌تواند تا ۹ روز روی سطوح بماند، بر این اساس شستشوی دست بعد از هر کاری بهترین توصیه است.

خطر این بیماری به مراتب کمتر از آنفلوآنزا و حتی سرماخوردگی بیان شده و پزشکان ضمن توصیه مردم به رعایت نکات بهداشتی فردی و اجتماعی از مردم خواستند نگران نباشند؛ آنچه از طریق تحقیقات پزشکی تاکنون در خصوص شناسایی و راه‌های انتقال ویروس کرونا به افراد مشخص شده این است که این ویروس رفتاری مشابه بیماری آنفلوانزا دارد و خطر مرگ و میر آن نیز بسیار پایین‌تر از آنفلوانزا است.

اگر چه پای بیماری کرونا به ایران هم باز شده اما بنا به گفته پزشکان متخصص، بیش از ۹۰ درصد بیماران بهبود می‌یابند و جای هیچ نگرانی نیست.

کد خبر 4861430

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا تبریز انتخابات 98 انتخابات مجلس شورای اسلامی ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی ایلام بارش برف تعطیلی مدارس بوشهر شهرکرد گرگان قزوین شیراز بیرجند استان گیلان استان آذربایجان شرقی بیمارستان ها بیماری کرونا ویروس کرونا خبرنگار مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۶۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.   به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.   این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.   جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.   براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.   آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.   سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.   به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.   این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.   این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.   «اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.   به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.   با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.   در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • تعطیلی پنجشنبه یعنی محروم‌سازی فعال اقتصادی ایرانی از ارتباطات جهانی/ تاکنون کمیسیون اجتماعی به جمع بندی نهایی نرسیده است
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟