Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: هشدارهای هواشناسی در روزهای اخیر حاکی از ورود سامانه بارشی قوی به جو لرستان است که گفته می‌شود میانگین بارش‌های این سامانه در برخی نقاط (شرق و جنوب شرق لرستان) به ۲۰۰ میلی متر یعنی چیزی بیش از بارش‌های سیل آسای فروردین ماه امسال، می‌رسد.

دستگاه‌های امدادی و خدماتی لرستان به حالت آماده باش درآمده‌اند تا این بار سیل پیش بینی شده در لرستان اثرات مخرب و ویرانگری در پی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشدار نسبت به تخلیه ساکنان حاشیه رودخانه کشکان به ویژه در بخش غربی شهر پلدختر نیز صادر شده است.

مدیرکل راهداری لرستان نیز گفته است از عصر روز دوشنبه ۴ اسفند ۹۸ تا پایان هفته که دبی پیش بینی شده خروجی از رودخانه‌های استان به چهار هزار مترمکعب خواهد رسید محور قدیم خرم آباد- پلدختر بصورت رفت و برگشت از ساعت ۱۸ (۶ عصر) روز دوشنبه تا اطلاع ثانوی مسدود خواهد شد و تردد را از روی آن خواهیم برداشت.

فعالیت سامانه بارشی قوی از غروب دوشنبه تا بعدازظهر چهارشنبه

مدیرکل هواشناسی لرستان در این رابطه با اشاره به اینکه براساس آخرین نقشه‌ها و مدل‌های هواشناسی از غروب روز دوشنبه تا بعدازظهر روز چهارشنبه شاهد فعالیت یک سامانه بارشی قوی بر روی جو استان خواهیم بود، اظهار داشت: از سه شنبه تا اواسط روز چهارشنبه برای شهرهای سردسیر و ارتفاعات بارش برف پیش بینی می‌شود.

بهروز مرادپور افزود: بارش‌ها از بامداد سه شنبه تا ساعاتی از بعدازظهر این روز و به خصوص از سه شنبه شب تا چهارشنبه از نمود بیشتری برخوردار است.

وی یادآور شد: این شرایط جوی سبب لغزندگی جاده‌ها، رواناب‌های سطحی، ذوب برف و طغیان رودخانه‌ها، وقوع سیل در برخی نقاط به ویژه نیمه جنوبی استان، مه آلودگی و کاهش میدان دید افقی به ویژه در جاده‌های کوهستانی می‌شود.

بیشینه بارش‌ها در برخی نقاط شرقی و جنوب شرقی ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی تر تخمین زده می‌شود

مدیرکل هواشناسی لرستان با تاکید بر اینکه میانگین بارش‌ها در استان ۱۳۰ تا ۱۷۰ میلی متر پیش بینی شده است، افزود: بیشینه بارش‌ها در برخی نقاط شرقی و جنوب شرقی مانند الیگودرز، دورود، جنوب ازنا، سپیددشت و شول آباد ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی تر تخمین زده می‌شود.

مرادپور گفت: از بعدازظهر روز چهارشنبه به تدریج این سامانه بارشی از روی منطقه خارج می‌شود.

متوسط بارش‌ها بیش از بارش‌های فروردین خواهد بود

وی با اشاره به اینکه در سیلاب فروردین ماه ۹۸ در روزهای ۱۱ تا ۱۳ فروردین متوسط بارش در استان ۱۳۴.۱ میلی متر بود و بیشترین بارش‌ها مربوط به پلدختر با ۱۶۵.۴ میلی متر بوده است، گفت: در سامانه بارشی پیش رو متوسط بارشی ۱۳۰ تا ۱۷۰ میلی متر خواهد بود و در برخی نقاط به ۲۰۰ میلی متر می‌رسد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه میانگین بارش‌های استان ۱۳۵ تا ۱۶۵ میلی متر خواهد بود و در برخی نقاط استان هم تا ۲۰۰ میلی متر هم می‌رسد، اظهار داشت: آورد رودخانه‌ها در پلدختر، ۴۸۰۰ مترمکعب پیش بینی شده است.

سیل یکسری تجارب ارزنده برای مدیران و مردم به جای گذاشته که امروز باید به کار گرفته شود

گودرز امیری با بیان اینکه بسته به نوع بارش‌ها ممکن است این اعداد کم و زیاد شود، تصریح کرد: در سیل گذشته تجربه تلخی داریم، اما سیل یکسری تجارب ارزنده هم برای مدیران و مردم به جای گذاشته که امروز باید به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه در سیل پیش رو باید مردم مشارکت خوبی داشته باشند و مناطقی که در معرض خطر است مردم احتیاط کنند و منازل خود را تخلیه کنند و وسایل خود را جمع آوری کنند، تصریح کرد: در شهرها و روستاهایی که در معرض خطر است سعی کرده ایم از طریق هلال احمر کمپ‌هایی برای اسکان اضطراری پیش بینی شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان افزود: مردم حتماً باید به همسایگان خود کمک کنند و در اتفاقات احتمالی با مسئولان همکاری کنند، با تمهیدات اندیشیده شده به دنبال کاهش آسیب‌ها هستیم و امیدواریم مردم در این راستا با ما همکاری کنند.

پیام‌های هشداری ستاد مدیریت بحران را جدی بگیرید

امیری با تاکید بر اینکه پیام‌های هشداری ستاد مدیریت بحران را مردم، کشاورزان و صاحبان واحدهای صنفی جدی بگیرند، ادامه داد: همه مرخصی‌های مسئولان لغو شده و همه مدیران باید در محل کار و در محل‌هایی که احتمال بروز خطر هست، حضور داشته باشند.

وی یادآور شد: همه دستگاه‌ها اکیپ‌هایی را در مناطق مستعد خطر مستقر کرده‌اند تا در صورت بروز اتفاق در ساعات اولیه امداد و نجات اولیه را انجام دهند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه ما در شهر پلدختر، چم مهر، بابازید و معمولان بحث دیوارهای ساحلی را داریم که اتمام نشده است، گفت: به نظر می‌رسد در خصوص این دیواره‌های ساحلی در حدی که بتواند مانعی برای ورود سیل به شهر باشد، کار انجام شده است.

در خرم آباد مشکل خاصی به نظر نمی‌رسد رخ دهد

امیری خاطرنشان کرد: ظرفیت رودخانه‌ها با احداث این دیواره‌های حفاظتی نسبت به قبل افزایش یافته است؛ رودخانه پلدختر با دیواره جدید احداثی حدود یک سوم نسبت به قبل افزایش ظرفیت پیدا کرده است که کمک می‌کند به عبور آب از رودخانه.

وی افزود: در خصوص دیواره‌های رودخانه خرم آباد یک مقدار ارتفاع بالا رفته و افزایش ظرفیت داده شده است. در خرم آباد مشکل خاصی به نظر نمی‌رسد رخ دهد اما احتیاط شرط لازم است. در خصوص جمع کردن مصالح کف رودخانه و ایجاد دیواره سنگی نیز اقداماتی در حال انجام است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان یادآور شد: از سوی دستگاه‌های امدادی و هلال احمر برای اسکان اضطراری، در روستاهای در معرض خطر و در نقاطی از شهرها مکان‌های اضطراری اسکان پیش بینی خواهد شد.

بیمه بنیاد برکت خانه‌های مردم را تا ظهر سه شنبه بیمه می‌کند

امیری با تاکید بر اینکه مردم صنعت بیمه را فراموش نکنند، گفت: سال گذشته بیمه توانست بالغ بر ۳۰۰ میلیارد در بخش کشاورزی و واحدهای مسکونی به مردم کمک کند، مردم اگر تاکنون اقدام نکرده اند نیز تا ظهر سه شنبه در این راستا اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: برخی بیمه‌ها به دلیل هزینه‌های بالا شاید از خدمات دهی به مردم خودداری کنند، اما بیمه بنیاد برکت آمادگی این کار را دارد.

رودخانه تیره و کشکان کانون‌های بحرانی سیل پیش رو

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به اینکه براساس اطلاعیه‌های هواشناسی پیش بینی می‌کنیم با فعالیت سامانه بارشی پیش رو همه رودخانه‌های سطح استان سیلابی شود، اظهار داشت: با توجه به بررسی‌ها، در بین همه رودخانه‌ها دو کانون بحران خواهیم داشت، یکی حوزه رودخانه کشکان که شهرستان‌های چگنی، پلدختر و معمولان و روستاهای مسیر را شامل می‌شود.

رضا میرزایی یادآور شد: دومین کانون شهر دورود و روستاهای مسیر رودخانه تیره دورود است.

وی با بیان اینکه حداکثر تاب آوری رودخانه کشکان قبل از سیلاب فروردین ماه ۲۸۰۰ مترمکعب در ثانیه بوده است، تصریح کرد: در سیل ۱۲ فروردین بخشی از دیواره‌های حفاظتی از بین رفته و تاب آوری رودخانه به شدت پایین آمده و به حدود ۲ هزار مترمکعب در ثانیه رسیده است.

پیش بینی می‌شود حداکثر دبی سیلابی کشکان به ۴۸۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان افزود: پیش بینی می‌شود در سیل روز سه شنبه و چهارشنبه حداکثر دبی سیلابی کشکان به ۴۸۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد که در صورت وقوع هم شهر پلدختر به ویژه بخش غربی و روستاهای مسیر مثل زورانتل و چم مهر و شهر معمولان با مشکل مواجه می‌شوند.

میرزایی ادامه داد: حداکثر تاب آوری رودخانه تیره دورود حدود ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه است که براساس پیش بینی‌ها سیلاب حدود ۸۶۳ مترمکعب در ثانیه می‌تواند رخ داد.

تخلیه سدهای لرستان به منظور کنترل سیلاب

وی در خصوص تخلیه سدهای لرستان برای کنترل سیلاب احتمالی نیز اظهار داشت: الان حدود ۵۰ درصد ظرفیت سدهای استان خالی است، آب سد کمال صالح حدود ۲۵ مترمکعب در ثانیه رها سازی می‌شود و لذا به همین میزان دریچه مروک را باز کرده ایم و ۳۰ مترمکعب رهاسازی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: سد ایوشان هم در حال حاضر ۵۱ درصد حجم آن خالی شده است و ظرفیت لازم را برای کنترل سیلاب‌های بالادست داریم.

میرزایی با اشاره به اینکه پس از سیل فروردین ماه ۸۰ کیلومتر از رودخانه‌ها به طور کامل لای روبی شده است، گفت: رودخانه‌هایی که به خرم رود منتهی می‌شود حدود ۶ کیلومتر، رودخانه کاکاشرف را سه کیلومتر و رودخانه کهریز را حدود ۷ کیلومتر لای روبی کرده ایم و بنابراین در این قسمت‌ها مشکلی نخواهیم داشت.

کد خبر 4861447

منبع: مهر

کلیدواژه: سیلاب شرکت آب منطقه ای لرستان رضا میرزایی استانداری لرستان گودرز امیری پلدختر انتخابات 98 انتخابات مجلس شورای اسلامی ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی ایلام بارش برف بوشهر تعطیلی مدارس شهرکرد قزوین گرگان شیراز بیرجند کرونا معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان مترمکعب در ثانیه سامانه بارشی پیش بینی شده برخی نقاط فروردین ماه پیش بینی رودخانه ها یادآور شد میلی متر خرم آباد ۲۰۰ میلی سه شنبه بارش ها پیش رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۹۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی برای یک نیمه کشور | بارش‌های سیل‌آسا و احتمال طغیان رودخانه‌ها در این استان‌ها

دریافت 7 MB

کد خبر 847141 منبع: صدا و سیما برچسب‌ها سيل خبر مهم آب و هوا - ایران سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران
  • هشدار نارنجی برای یک نیمه کشور | بارش‌های سیل‌آسا و احتمال طغیان رودخانه‌ها در این استان‌ها
  • کاهش ۳۳ میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان
  • افزایش ۱۳ درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان
  • برفروبی محور ارتباطی سروآباد پاوه بعد از 5 ماه مسدودی
  • عملکرد موثر صدا وسیمای گلستان برمشارکت خوب مردم در انتخابات اسفند
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • عملکرد خوب صدا وسیمای گلستان، موثر برمشارکت خوب مردم در انتخابات اسفند
  • بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری لرستان