Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولان فرهنگی استان فارس شعار «شیراز کتاب می‌خواند» را برای فعالیت‌های ترویجی برگزیدند و چشم‌اندازی برای ترویج کتابخوانی در میان کتاب نخوان‌ها در نظر گرفتند. ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۹ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، طرح پایتختی کتاب ایران؛ عنوان طرحی است که هر ساله گزینش آن اسفندماه انجام می‌شود و بر مبنای آن هر سال شهری به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح در اسفند 93 برای نخستین بار اجرا شد و اهواز به عنوان اولین پایتخت کتاب ایران برای سال 94 انتخاب شد. 

در سال‌های بعد به ترتیب نیشابور در سال 95، بوشهر در سال 96، کاشان در سال 97 و در نهایت یزد در سال 98 به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند. شهر شیراز نیز از همان دوره نخست تلاش کرد که این عنوان را کسب کند، اما با وجود تلاش‌هایی که صورت گرفت تا دوره ششم موفق نشد به این عنوان دست یابد. 

امسال در ششمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران، شیراز  از بین 38 شهر راه‌یافته به مرحله نیمه‌نهایی ششمین برنامه  به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد.قدر مسلم کسب عناوین این چنینی آغاز راه برای فعالان فرهنگی است به ویژه در شهری چون شیراز که برای کسب این عنوان 5 سال به صورت مستمر تلاش کرده است. 

ترغیب دیگر شهرستان‌ها به کتابخوانی 

مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی و مطبوعاتی ارشاد فارس در گفت‌وگو با تسنیم به برنامه پس از کسب عنوان پایتختی کتاب می‌پردازد. به گفته وی جدا از بحث شیراز که موفق شد عنوان پایتختی را کسب کند عملکرد دیگر شهرستان‌های استان نیز در این دوره بسیار خوب بود. 

آنطور که معاون فرهنگی ارشاد می‌گوید: امسال 5 شهرستان استان جزء 30 شهرستان نهایی کسب عنوان پایتختی بودند و در مجموع 17 شهرستان نیز گزارش عملکرد خود در زمینه ترویج کتاب را به تهران ارسال کرده بودند. 

شیراز پایتخت کتاب ایران شدراه‌یابی 2 شهر استان فارس به مرحله نهایی پایتخت کتاب/ شیراز  از نظر زیرساخت‌های کتابخانه‌ای استاندارد نیست‌‌پایتخت کتاب عنوانی صرفا یکساله برای یزد نیست‌

به گفته وی علاوه بر شیراز، شهر اوز نیز موفق شد عنوان شهر خلاق کتابخوانی را کسب کند و در مجموع دوم شود. امیدبخش معتقد است که این اتفاق سبب می‌شود سال آینده تعداد شهرهای بیشتری به سمت برنامه‌های ترویج کتاب و کتابخوانی روی بیاورند. 

استمرار حضور از دلایل کسب عنوان پایتختی کتاب 

براساس گفته‌های معاون فرهنگی ارشاد آن چیزی که شیراز را پایتخت کتاب کرد، چندین آیتم بود که اصلی‌ترین آن استمرار این شهر برای کسب عنوان پایتختی کتاب بود. به گفته وی شیراز 5 سال در این برنامه شرکت کرد و تا مرحله فینال نیز راه پیدا کرد اما ناامید نشدیم چراکه تنها برای ما کسب عنوان مهم نبود. 

امیدبخش معتقد است که زبانزد شدن شیراز به استمرار فعالیت‌های ترویج کتابخوانی یکی از دلایل بود و درباره دیگر دلایل نیز می‌توان چنین گفت که شهروندمحور بودن برنامه‌ها، تعامل همه دستگاه‌های فرهنگی و غیرفرهنگی از دیگر عوامل کسب این عنوان بود. 

وی می‌گوید: اکنون که شیراز موفق به کسب این عنوان شده تازه شروع کار ما است و باید با برنامه‌ریزی و ساماندهی بیشتر به برنامه‌های ترویج کتابخوانی این عنوان را حفظ کنیم. 

تشکیل کارگروه دبیرخانه پایتختی کتاب شیراز

معاون فرهنگی ارشاد اسلامی فارس از تشکیل کارگروه دبیرخانه پایتختی کتاب شیراز در اسفندماه و تجلیل از فعالان و مروجان فرهنگ کتابخوانی خبر داد و معتقد است که تشکیل این کارگروه می‌تواند برنامه‌های چشم‌انداز پایتختی کتاب را با سامان بیشتری پیش ببرد. 

به گفته وی برای کسب عنوان پایتختی هم باید برنامه‌هایی را اجرا کرد و هم چشم‌اندازی در نظر داشت که این چشم‌انداز با تشکیل کارگروه محقق می‌شود و همه دستگاه ملزم به حضور و مشارکت می‌شوند. 

امیدبخش می‌گوید: برنامه‌های کتابخوانی در استان فارس با اجماع کلی دنبال می‌شود و قائم به یک شخص و یک دستگاه نخواهد بود و در سال 99 تمامی ایده‌ها در قالب کارگروه شکل اجرایی می‌گیرد. 

دستاوردهای کسب عنوان پایتختی کتاب 

مسئولان فرهنگی استان فارس شعار «شیراز کتاب می‌خواند» را برای فعالیت‌های ترویجی برگزیدند و بر این هستند که کتاب نخوان‌ها را به جرگه کتابخوان‌ها درآورند و معاون فرهنگی ارشاد فارس نیز بر این موضوع صحه می‌گذارد. 

 نامزد شدن شیراز به‌عنوان پایتخت کتاب جهان و معرفی به یونسکو، افزایش بن خرید کتاب در نمایشگاه کتاب استانی، اختصاص بودجه دائمی به دبیرخانه پایتختی کتاب، کمک به توسعه زیرساخت‌های کتابفروشی‌های شیراز برای تعمیر، تجهیز و خرید کتاب، حضور مستمر و پررنگ در نمایشگاه‌های کتاب داخلی و خارجی مثل نمایشگاه بین‌المللی تهران و فرانکفورت آلمان بخشی از دستاوردهای کسب عنوان پایتخت کتاب است.

افزایش سرانه کتاب‌های اهدایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان فارس، افزایش سرانه خرید کتاب و حمایت از ناشران و عضویت دائم اداره‌کل فرهنگ و ارشاداسلامی فارس در شورای سیاست‌گذاری پایتختی کتاب ایران و ترکیب داوران این رویداد، بخشی از دستاوردهای پایتختی کتاب ایران برای شیراز و فارس است.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/424 /ی

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کسب عنوان پایتختی کتاب عنوان پایتخت کتاب معاون فرهنگی ارشاد پایتخت کتاب ایران کسب عنوان پایتخت استان فارس ترویج کتاب برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس، گفت: این برنامه‌ها به مدت یک هفته و از فردا و همزمان با آغاز هفته بسیج سازندگی در مناطق مختلف استان آغاز می‌شود.
سرهنگ پاسدار علی‌اکبر طحان افزود: این برنامه‌ها شامل ۲۴۵ برنامه مربوط به محرومیت زدایی، ۱۴۷ برنامه مربوط به اشتغال و اقتصاد، ۵۵۸ برنامه در موضوع خدمت رسانی جریان جهاد و ۷۵ برنامه هم به عنوان کمک‌های مومنانه عملیاتی می‌شود.
۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹ به درخواست رهبر معظم انقلاب بسیج سازندگی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته در استان شاهد اقداماتی برای محرومیت زدایی از سوی گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی بودیم که از جمله می‌توان به آبرسانی به ۳۰۸ روستا، اجرای ۹۴ پروژه راه روستایی به ارزش سه هزار میلیارد ریال، ساخت هزار و ۲۰۰ مسکن مددجویی کمیته امداد و ایجاد مشاغل خانگی اشاره کرد.
او اظهار کرد: همچنین با همت و تلاش نیرو‌های جهادی استان، در مدت ۲ ماه یک میلیون اصله نهال در بیابان‌های استان کاشته شد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس گفت: تکمیل و مرمت ۸۰۰ مسکن نیازمندان در سال ۱۴۰۲، بهسازی و مرمت راه‌های بین مزارع، تکمیل مساجد و مجتمع فرهنگی و مذهبی، ساخت و تکمیل مخازن هفت مترمکعبی آب آشامیدنی، استخر‌های آب کشاورزی، احیا و لایروبی چاه و قنات، ساخت و تکمیل کانال‌های کشاورزی، تکمیل خانه عالم و مجموعه‌های ورزشی، ساماندهی و مرمت گلزار شهدا در این استان انجام شده است.
طحان افزود: در نوروزامسال هم، ۹ هزار و ۸۶۸ نفر در قالب ۷۶۴ گروه جهادی در هشت عرصه عمرانی، بهداشت و درمان، فرهنگی و تربیتی، کمک مومنانه، آموزشی و تحصیلی، کشاورزی و دامپزشکی، آسیب‌های اجتماعی و مشاوره، اشتغال و اقتصاد به مردم استان خدمت رسانی کردند.
وی ادامه داد: همچنین در ماه مبارک رمضان، به همت ۵۰۰ گروه جهادی و با راه اندازی پویش سراسری ‘خانه دوست کجاست’ در ۲ موضوع توزیع افطاری ساده و تعمیر و خانه تکانی منازل افراد نیازمند خدمت رسانی شد.

دیگر خبرها

  • اجرای ۵۷ عنوان برنامه امدادی ، درمانی و بشردوستانه در فارس
  • ۵۷ عنوان برنامه امدادی درمانی و بشردوستانه در فارس برگزار می‌شود
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • اجرای بیش از ۱۱۵۸ کیلومتر شبکه گاز در فارس
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی