Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «بیماران به هر بیمارستانی که در سطح استان مراجعه کنند امکان پذیرش و درمان اولیه‌ی بیماران (علایم بیماری در آن‌ها شدید نیست) وجود دارد و برای بیمارانی که نیاز به خدمات خاصی دارند، مقرر گردیده که با هماهنگی به مرکز استان منتقل ‌شوند تا بتوانند خدمات درمانی ویژه را دریافت کنند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ مهدی شفیعی با بیان این‌که توصیه‌ی ویژه‌ غذایی برای بیماری کرونا وجود ندارد، بیان کرد: «برخی توصیه‌های طب سنتی در مورد مصرف برخی مواد خوراکی و طبع سرد و گرم مطرح می‌شود که این موارد کلی بوده اما این‌که این موارد چقدر در پیشگیری به بیماری کرونا موثر هستند، باید مورد بررسی قرار گیرند».

وی ادامه داد: «در فصولی که بیماری‌های عفونی شایعه‌تر است اگر سیستم ایمنی بدن قوی‌تر بوده و فعالیت آن مناسب‌تر باشد، به‌ تبع آن ابتلا به بیماری‌های عفونی واگیردار کمتر اتفاق خواهد افتاد».

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به مواردی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند اظهار کرد: «مصرف میوه و سبزیجات تازه، خواب و استراحت کافی و کم بودن استرس در فضای کاری و منزل، باعث تقویت سیستم ایمنی همه‌ی افراد در هر رده‌ی سنی خواهد شد ضمن آن‌که ورزش و فعالیت‌های فیزیکی را نباید نادیده گرفت».

وی با بیان این‌که رژیم غذایی خاص یا ماده‌ی غذایی خاصی که کمک‌کننده باشد به صورت علمی معمولا توصیه نشده است، در پاسخ به این سوال که آیا کسی از طریق تولیدات و محصولات لبنی به کروناویروس دچار خواهد شد؟ بیان کرد: «با توجه به وجود بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، همواره توصیه‌ی ما این است که مردم از لبنیات پاستوریزه شده استفاده کنند و اگر افرادی نیز از شیر فله‌ای استفاده می کنند توصیه می‌شود حتما قبل از مصرف خوب آن را بجوشانند اما در مجموع مصرف لبنیات سنتی را توصیه نمی‌کنیم و اگر مصرف می‌شود نیز انتظار می‌رود از جای مطمئن تهیه شود».

شفیعی ادامه داد: «چند سال پیش کرونای مرس در عربستان و کشورهای دیگر شایع شد که از طریق شتر و فرآورده‌های لبنی شتر به انسان منتقل می‌شد اما در بحث کرونای جدید بحث لبنیات و شتر جایگاهی ندارد ولی به‌صورت کلی مصرف لبنیات غیرپاستوریزه فعلا و در شرایط کنونی توصیه نمی‌شود».

کرونا ویروس از طریق هوا منتقل نمی‌شود

وی به راه‌های انتقال بیماری کروناویروس اشاره کرد و ادامه داد: «این بیماری، یک بیماری تنفسی است اما از طریق هوا به انسان منتقل نمی‌شود زیرا ذرات آن درشت هستند و معمولا از طریق قطرات تنفسی که براثر سرفه و عطسه در هوا پخش می‌شوند، از فرد آلوده به انسان منتقل می‌شود بنابراین توصیه می‌کنیم که افراد در فاصله‌ی کمتر از ۱.۵ متر با فرد بیمار قرار نگیرند».

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: «این ویروس بر روی سطوح نیز قرار گرفته و باعث آلودگی سطوح و دست‌ها می‌شوند و بیشتر همین دست‌های آلوده و سطوح هستند که افراد را به این بیماری مبتلا می‌کنند بنابراین مهم‌ترین راه پیشگیری و کنترل این بیماری شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون است».

وی با اشاره به آداب عطسه و سرفه تاکید کرد: «افرادی که دارای بیماری تنفسی هستند، باید ‌دهان و بینی خود را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانند و دستمالی که جلوی دهانشان برای عطسه و سرفه گرفته‌اند نیز در یک سطل زباله‌ی درب‌دار بیندازند و اگر دستمال در دسترس آن‌ها نیست از گودی آرنج برای پوشش دهان و بینی خود هنگام عطسه استفاده کنند و تاکید می‌شود به هیچ عنوان از کف دستان‌شان برای گرفتن جلوی دهان و بینی خود، استفاده نکنند».

شفیعی خاطرنشان کرد: «اگر فرد مبتلا به بیماری باشد و بخواهد علایم بیماری همچون گلو درد یا زخم‌های دهان را کاهش دهد، همکاران طب سنتی استفاده از سرکه و نمک یا سرکه و گلاب برای شست‌وشوی دهان را توصیه می‌کنند اما این‌که از ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنند تاکنون به‌صورت علمی در جایی اشاره نشده اما در هر صورت بهداشت و نظافت دهان و مجاری تنفسی یک راه پیشگیری از همه‌ی بیماری‌ها است».

در استان کرمان مورد ثابت شده ابتلا به کرونا گزارش نشده

وی در خصوص مبتلایان به کرونا ویروس در استان کرمان گفت: «در استان کرمان مورد قطعی ثابت شده به بیماری کرونا تاکنون گزارش نشده است اما یکسری بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی در بیمارستان‌ها بستری هستند که قبل از جریان شیوع این بیماری در کشور نیز این نوع بستری‌ها را داشتیم ولی همکاران پزشک ما به چند مورد مشکوک شده‌اند که نمونه‌های آن‌ها به تهران ارسال شده و منتظر جواب آزمایشات نهایی آن‌ها هستیم».

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: «مقرر بود وزارت بهداشت و درمان بتواند کیت و مواد مورد نیازش را تامین و برخی از استان‌ها را تجهیز به این نوع کیت و آزمایش کند تا آزمایشات اولیه در همان استان‌ها انجام شود که تاکنون این امر به دلیل محدودیت‌ها در تامین کیت و مواد انجام این آزمایش، محقق نشده است و اکنون آزمایشات کل کشور به‌صورت متمرکز فقط در دو آزمایشگاه تهران انجام می‌شود».

وی در پاسخ به این شبه که این محدودیتی که اعلام کردید منظورتان تحریم‌هاست یا موارد دیگر به ایسنا گفت: «تولید کیت در دنیا کم است زیرا این بیماری جدیدی بوده ضمن آن‌که بحث تحریم‌ها نیز ممکن است روی آن تاثیر داشته باشد و با توجه به این‌که تقریبا اکثر کشورهای دنیا درخواست کیت این آزمایش را دارند، به مقدار تولید و در اختیار دادن این کیت‌ها از سوی سازمان بهداشت جهانی به کشورها نیز بستگی دارد».

تاکید بر رعایت بهداشت شخصی

شفیعی گفت: «از مردم انتظار داریم بی‌مورد ترس و وحشت از این بیماری نداشته باشند و از طرف دیگر توصیه نمی‌کنیم که خیلی نیز بی‌خیال باشند و تصور کنند که خطری وجود ندارد. بلکه باید واقع‌بینانه به این موضوع نگاه کرد و باید مدنظر داشت که این ویروس یک بیماری جدید بوده و وضعیت آن در هر جمعیت و قومیتی تاثیری متفاوتی دارد، اما چون هم‌اکنون بیشترین مبتلایان این ویروس در چین است، باید از تجربیات آن‌ها استفاده کرد».

وی با تاکید بر این‌که اصول پیشگیری همیشه به عنوان یک اصل کلی است، افزود:« توصیه می‌شود مردم در فصول سرد سال از دست دادن و روبوسی خودداری کنند. اگر ناخوش و بیمار هستند حتما به پزشک مراجعه و دستورات پزشک معالج خود را رعایت کنند. شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون قبل از خوردن مواد غذایی و هرگونه فعالیتی ابتلا به هر نوع بیماری ویروسی و تنفسی را به حداقل خواهد رساند».

تعطیلی مدارس برای جلوگیری از گردش ویروس

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این‌که باید این بیماری را جدی‌تر بگیریم زیرا ماهیت آن به طور کامل مشخص نیست، بیان کرد: «تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی، لغو برنامه‌های جمعی و … به دلیل به حداقل رساندن ارتباط مردم با بوده تا اگر ویروسی وارد جامعه شده آن ویروس به گردش در نیاید و تاکید داریم که این تعطیلی‌ها به دلیل رخداد اتفاق خاصی در جامعه نبوده و صرفا برای پیشگیری از انتقال موارد فرضی است که در این راستا نیز یکسری تمهیداتی سیستم‌های بهداشتی و اداری استان اتخاذ می‌کنند».

وی در پاسخ به این سوال که اگر این بیماری شیوع پیدا کند استان کرمان آمادگی پذیرش چند نفر را دارد؟ گفت: «از چند هفته قبل که سازمان جهانی بهداشت هشدارهای شیوع این بیماری را به کشورها از جمله ایران داده بود؛ تمامی استان‌های کشور در حالت آماده‌باش کامل بودند که در این راستا نیز در استان کرمان جلساتی با استاندار گذاشته و همه‌ی دستگاه‌های ذیربط در حالت آماده‌باش بوده ضمن آن‌که همه‌ی بیمارستان‌های استان آمادگی پذیرش بیماران احتمالی را دارند».

شفیعی افزود: «بیمارستان‌های افضلی‌پور و پیامبر اعظم (ص) شهر کرمان به‌صورت ویژه تجهیز شده‌اند و پیش‌بینی شده است که در صورت افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری، بخش‌های دیگر نیز به این کار اختصاص داده شوند اما در مجموع بیماران به هر بیمارستانی که در سطح استان مراجعه کنند امکان پذیرش و درمان اولیه‌ی بیماران (علایم بیماری در آن‌ها شدید نیست) وجود دارد و برای بیمارانی که نیاز به خدمات خاصی دارند، مقرر گردیده که با هماهنگی به مرکز استان منتقل ‌شوند تا بتوانند خدمات درمانی ویژه را دریافت کنند».

ماسک را برای افراد سالم توصیه نمی‌کنیم

وی از وجود مقدار کافی لوازم و تجهیزات مورد نیاز در مراکز درمانی و بهداشتی سطح استان خبر داد و بیان کرد: «شاید به‌دلیل درخواست‌های زیاد با کمبود اقلام بهداشتی همچون ماسک و ژل‌های ضد عفونی‌کننده در برخی مقاطع زمانی روبه‌رو شدیم اما به میزان کافی این اقلام بهداشتی تامین شده است ضمن‌آن‌که استفاده از ماسک برای افراد سالم را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم و زدن ماسک بی‌مورد خود باعث آلودگی بیشتر می‌شود زیرا برای جابه‌جایی و نگهداشتن ماسک دستان‌مان مرتب به سمت صورت‌مان رفته و احتمال آلوده کردن خودمان را بیشتر خواهیم کرد».

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: «مردم نگران کمبود ماسک نباشند و اگر زمانی نیاز باشد که همه‌ی مردم از ماسک استفاده کنند این تمهیدات اندیشیده شده که به اندازه‌ی کافی در دسترس مردم قرار خواهد گرفت». /

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا در ایران استان کرمان توصیه نمی کنیم بیماری کرونا بیمارستان ها ی بیماران ضمن آن دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۰۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شرایط وخیم بیماران بیمارستان کمال عدوان غزه
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند