Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «فوتبال چگونه جهان را توصیف می‌کند» نوشته فرانکلین فوئر به‌تازگی با ترجمه وحید نمازی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب شصت و پنجمین عنوان از مجموعه «علوم انسانی» است که این‌ناشر چاپ می‌کند. نسخه اصلی این‌کتاب در سال ۲۰۰۴ منتشر شد و نگارنده‌اش که یک‌روزنامه‌نگار آمریکایی است، سعی کرده در آن، تبادلات رایج بین فوتبال و اقتصاد جهانی را تجزیه‌وتحلیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه این‌کتاب به افرادی که چیزی درباره فوتبال یا شخصیت‌های فوتبالی نمی‌دانند و از فوتبال بدشان می‌آید، توصیه شده است. این‌کتاب دربرگیرنده روایتی از تاثیرات متقابل دو پدیده بزرگ قرن بیست و یکم است؛‌ فوتبال و جهانی‌سازی.

مترجم کتاب می‌گوید اگر چند سال پیش به یک طرف‌دار سرسخت باشگاه میلان ایتالیا می‌گفتی قرار است چینی‌ها در اداره باشگاه موردعلاقه‌ای سهمی جزئی داشته باشند، شاید ناسزایی ایتالیایی بارت نمی‌کرد، دست‌کم نگاهی عاقل اندر سفیه میهمانت می‌کرد، اما امروز در سایه موج جدید جهانی‌سازی و سر برآوردن قدرت‌های تازه‌نفس اقتصادی، بخش عمده‌ای از سهام باشگاه‌های اینتر و میلان ایتالیا را غول‌های اقتصادی چینی به کام خود فرو برده‌اند؛ عرب‌های جنوب خلیج‌فارس با درآمدهای هنگفت نفتی‌شان مالک باشگاه‌های منچسترسیتی در انگلیس و پاریس‌سن‌ژرمن در فرانسه شده‌اند و آمریکایی‌هایی که چیزی از فوتبال سرشان نمی‌شود، صاحبان منچستریونایتد و آرسنال در انگلیس هستند.

مطالب کتاب پیش‌رو،‌ به ۳ بخش تقسیم می‌شوند. در بخش اول نویسنده تلاش کرده این‌مساله را شرح دهد که جهانی‌سازی چگونه در فع دشمنی‌های باستانی در رقابت‌های بزرگ فوتبال ناکام بوده است. بخش دوم به نشان‌دادن پیوندهای فوتبال و اقتصاد اختصاص دارد؛‌ مسائلی مثل عواقب مهاجرت، تداوم فساد و ظهور الیگارش‌های قدرتمندی مثل سیلویو برلوسکونی، رئیس‌جمهور سابق ایتالیا و مالک باشگاه آث‌میلان. سومین بخش هم درباره جایگاه عوامل دفاع از فواید ملی‌گرایی سنتی در فوتبال و راه مقابله با قبیله‌گرایی است.

نویسنده متن کتابش را به‌مرور شکل داده و به گفته خودش، کم‌کم خوشبینانه می‌شود. در نهایت هم به این‌نتیجه می‌رسد که نمی‌تواند با جهانی‌سازی دشمنی چندانی داشته باشد. چون جهانی‌سازی، با تمام مشکلات و ایراداتش، فوتبال را به دورترین گوشه‌های جهان و همچنین زندگی او آورده است.

این‌کتاب به‌جز مقدمه مترجم، مقدمه، منابع‌ومآخذ و نام‌نامه، ۹ فصل دارد که عبارت‌اند از:

«فوتبال چگونه بهشت تبهکاران را توصیف می‌کند»، «فوتبال چگونه اختلافات مذهبی را توصیف می‌کند»، «فوتبال چگونه مساله یهود را توصیف می‌کند»، «فوتبال چگونه هولیگان احساساتی را توصیف می‌کند»، «فوتبال چگونه بقای کلاه‌سلیندری‌ها را توصیف می‌کند»، «فوتبال چگونه کارپات‌های سیاه را توصیف می‌کند»، «فوتبال چگونه الیگارش‌های جدید را توصیف می‌کند»، «فوتبال چگونه جذابیت‌ محتاطانه ملی‌گرایی بورژوایی را توصیف می‌کند» و «فوتبال چگونه جنگ‌های فرهنگی امریکایی را توصیف می‌کند».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

آن‌ها نزدیک به دو سال است که در این‌مجتمع زندگی می‌کنند. دخترشان هم این‌جا به دنیا آمده است. «ببین همه این‌جا من رو می‌شناسند. هیچ مشکلی نداریم. مردم خیلی دوستم دارند.» ادوارد سریع و با آهنگی یکنواخت حرف می‌زند. وقتی از مهربانی همسایه‌هایش سخن می‌گوید، به زمین نگاه می‌کند و پوزخند می‌زند. در حالی که آرام‌آرام به سوی خانه‌اش می‌رویم، به نشانه‌هایی اشاره می‌کند. «این‌جا با بچه‌ها توپ‌بازی می‌کنم... این بانکه. ببین، بانک». حروف را از سیریلیک ترجمه می‌کند؛ کلمه بانک یکی از معدود کلماتی است که می‌گوید توانسته است املای اوکراینیش را رمزگشایی کند.

ساختمان‌هایی که کمونیست‌ها بنا کرده بودند، دوام نیافته‌اند و زمامدارانِ پس از آن‌ها هم پول یا تمایلی برای مرمت آن بناها نداشتند. خیابان‌ها و پیاده‌روها چیزی بین سنگ‌فرش و آسفالت است. اکثر شیشه‌های نمای خارجی ساختمان‌ها شکسته است. سفالِ روی بام‌ها و کناره‌های راه‌ها را دوده پوشانده و پیراهن، کیف و جوراب همچون تزیینات به شاخه‌های درختان آویزان است.

این‌کتاب با ۲۲۴ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۳۸ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 4862124 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: فوتبال ترجمه جهانی سازی نشر چشمه کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی ادبیات ترجمه گردشگری انقلاب اسلامی ایران نقد کتاب ادبیات جهان نمایشگاه کتاب تهران مد و لباس میراث فرهنگی سردار سلیمانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فوتبال چگونه جهانی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذوب شدن اجساد شهدای غزه با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی

منابع حقوق بشری در تحقیقات خود درباره اجساد غیرنظامیان در غزه که توسط ارتش اشغالگر قتل عام شده‌اند به این نتیجه رسیدند که رژیم صهیونیستی در حملات خود به غزه از سلاح‌های ممنوعه‌ای استفاده کرده که منجر به تجزیه و ذوب شده بدن انسان‌ها می‌گردد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با گذشت 7 ماه از جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه هنوز اجساد ده‌ها هزار شهید در زیر آوارها باقی مانده و برخی از این اجساد هم توسط ارتش صهیونیستی ربوده شده‌اند. به ویژه بعد از کشف گورهای دسته جمعی در مناطق مختلف نوار غزه از جمله بیمارستان‌های شفاء و ناصر که توسط نیروهای ارتش اشغالگر برای پنهان کردن اجساد غیرنظامیان فلسطینی حفر شده بود ابعاد تازه‌ای از عمق جنایات اشغالگران علیه مردم بی دفاع در نوار غزه فاش شد.

منابع حقوق بشری که تیم‌های خود را برای بازرسی گورهای دسته جمعی در بیمارستان‌های غزه اعزام کرده بودند به این نتیجه رسیدند که تعداد زیادی از شهدایی که در این گورها دفن شده‌اند عامدانه هدف حمله مستقیم نیروهای اشغالگر قرار گرفته‌اند و اجساد بسیاری از این شهدا تکه تکه و در داخل کیسه‌های زباله گذاشته شده بود تا پیدا نشوند. همچنین بررسی برخی اجساد نشان داد که اشغالگران اعضای بدن آنها را سرقت کرده‌اند.

ذوب شدن اجساد شهدای فلسطینی با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی

اما یکی از موارد وحشتناکی که تیم‌های حقوق بشری در بررسی اجساد شهدای فلسطینی مشاهده کردند خاکستر و ذوب شدن این اجساد بود که بیانگر استفاده ارتش اشغالگر از سلاح‌های ممنوعه بین المللی است.

در این زمینه سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا -مدیترانه گزارش داد که ارتش اسرائیل از سلاح‌های حرارتی در نوار غزه استفاده می‌کند که منجر به تجزیه و ذوب شدن اجساد قربانیان گشته و ما خواستار تشکیل کمیته تحقیقات بین‌المللی شامل کارشناسان متخصص در زمینه سلاح هستیم تا مشخص شود که ارتش اسرائیل از چه سلاح‌هایی برای کشتار مردم غزه استفاده کرده است. شواهد نشان می‌دهد که اسرائیل از بمب‌هایی که مولد گرمای شدید هستند برای هدف قرار دادن غزه استفاده کرده که منجر به تجزیه و ذوب شدن بدن قربانیان گشته است.

این سازمان حقوق بشری با استناد به شواهد موثق جنبه‌ای پنهان از جنایت‌های وحشتناک اسرائیل در نوار غزه را فاش کرد که مربوط به ذوب شدن اجساد قربانیان در اثر استفاده ارتش اسرائیل از بمب‌های ممنوعه است که نگرانی‌های زیادی ایجاد می‌کند.

بسیاری از اجساد قربانیان در غزه تجزیه شده است

تیم‌های دفاع مدنی غزه با اشاره به اینکه در سایه کمبود شدید امکانات نمی‌توان تعداد زیادی از مفقود شدگان را پیدا کرد گزارش دادند که از هفته اول تجاوز دشمن صهیونیستی به نوار غزه شواهد زیادی درباره استفاده اشغالگران از مواد منفجره قوی و حرارتی وجود داشت. این بمب‌ها موجب ذوب و تجزیه بدن انسان‌ها می‌شود و همین امر موجب شده تا هویت بسیاری از مفقود شدگان قابل شناسایی نباشد و همچنین بسیاری از اجساد به طور کامل ذوب شده و از بین رفته‌اند که این امر مستلزم حضور کمیته‌های حقیقت‌یاب بین‌المللی است.

دکتر «محمود الطیب« یکی از پزشکان در نوار غزه بعد از معاینه تعدادی از اجساد شهدا درباره مواد منفجره ممنوعه استفاده شده در قتل عام غیرنظامیان صحبت و اعلام کرد که از محل مجروحیت برخی از این اجساد دود خارج می‌شود. همچنین شاهد عفونت و تجزیه غیرعادی اندام‌های بدن شهدا هستیم و رنگ این اجساد نیز بسیار عجیب است. این نشان می‌دهد که از مواد شیمیایی سنگینی در بمب‌های ارتش رژیم صهیونیستی استفاده شده و البته هیچ آزمایشگاه دقیقی برای آزمایش این مواد وجود ندارد.

وی افزود که مواد شیمیایی متعددی وجود دارد که می‌تواند بدن انسان‌ها را تجزیه کند از جمله اسید سولفوریک که قبلاً در کشورهای خارجی برای ذوب کردن اجساد جهت تحقیق استفاده می‌شد و این ترکیب شیمیایی می‌تواند بخش زیادی از بافت‌های بدن را در خود حل کند و از بین ببرد. آنچه که در پدیده مفقود شدن بسیاری از اجساد فلسطینی‌ها در نوار غزه قابل توضیح است قرار گرفتن این اجساد در معرض حرارت بسیار بالا ناشی از سلاح‌های غیرمتعارف و ممنوعه است که ارتش اسرائیل در طول جنگ نسل کشی خود علیه نوار غزه از آنها استفاده می‌کند.

«محمد ریان» رئیس بخش اورژانس و پذیرش بیمارستان شهدای الاقصی در شهر دیرالبلح در نوار غزه اعلام کرد که از ماه اول تجاوز اشغالگران بارها شاهد سوختگی‌های عجیب روی بدن قربانیان بوده‌ایم و همچنین تشعشعات ناشی از بمباران‌های رژیم صهیونیستی به مناطق اطراف آن نیز سرایت می‌کند که منجر به عفونت و تورم‌های غیر عادی روی بدن افراد می‌شود.

جزئیات هولناک از جنایات اشغالگران در گورهای دسته‌جمعی غزهافشای ابعاد جدید از جنایات هولناک صهیونیست‌ها در مجتمع شفاءکشف 140 گور دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌ها

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ذوب شدن اجساد شهدای غزه با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار
  • جان تری و توصیف شخصیت های فوتبالی در قالب کلمات کوتاه / زیرنویس فارسی
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • دانشجویان آمریکایی، خواستار انتفاضه جهانی
  • سیل توصیف از گل شهاب: وحشیانه، غیرمعقول و تاریخی!
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!