Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@13:49:48 GMT

آموزش رسانه‌ای برای مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۲۵۴۲

آموزش رسانه‌ای برای مقابله با کرونا

اولین راه برای مقابله با این بحران،آشنایی مردم با فضای مجازی ، بالا بردن سواد مجازی مخاطبان و شناختن منبع موثق است، در حقیقت در این خصوص و در دولت‌های مختلف سرمایه‌گذاری شده است.

خبرگزاری فارس ـ فاطمه قادیان انارمرزی دانشجوی دکتری علوم ارتباطات اجتماعی و عضو فعال انجمن سواد رسانه ایران: چند روزی از شایعات مرگبار ویروس کرونا به مرز‌های ایران می‌گذرد که موجب ترس و وحشت افراد جامعه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

برخی با تبلیغات و بزرگ‌نمایی سعی دارند این ویروس را در سطح وسیعی از شبکه‌های اجتماعی گسترش دهند و با ارائه راهکارهای پیشگیری از شیوع گسترده این ویروس، تریبون‌های زیادی را در گروه‌های گوناگون فضای مجازی و رسانه جذب کنند که این کار علاوه بر آگاهی اذهان عمومی نوعی آگاهی دروغین و سوء استفاده احساسی و مالی مردم می‌شود، حال بماند که عده‌ای برای لایک و عضوگیری، با روح و روان مردم  چه بازی‌هایی به راه انداخته‌اند.

اختصاص حجم زیادی از مطالب و محتوا‌های تولیدشده خبری رادیو و تلویزیون و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی برای انتشار و پیشگیری بیماری کرونا، بیش از آن که سبب هوشیاری و افزایش سطح آمادگی ذهنی مردم برای جلوگیری از شیوع این بیماری شود، باعث ایجاد رعب، وحشت، هراس و به‌نوعی شیوع گسترده ناامیدی در مردم شده که به‌صورت عادی نیز بیش از نصف آنان همین حالا مبتلا به برخی مشکلات و حالات روحی و روانی‌اند.

اولین راه برای مقابله با این بحران، آشنایی مردم با فضای مجازی، بالا بردن سواد مجازی مخاطبان و شناختن منبع موثق است، در حقیقت در این خصوص و در دولت‌های مختلف سرمایه‌گذاری شده است.

اگر به گذشته برگردیم باید به سمت نشریات زرد برویم، این نشریات زرد زمانی توانستند در دل مردم جا پیدا کنند و به مواردی پرداختند که یا اهمیت کمی داشت یا دارای مستندات محکمی نبودند، اما وقتی دامنه را وسیع کرده و به فضای مجازی می‌آییم می‌بینیم که اگر به اخبار جعلی توجهی نکنیم هر فردی می‌تواند رقیب یا دشمن خود را با استفاده از اطلاعات نادرست مورد تهدید قرار دهد و این تهدیدها امنیت را از فضای مجازی بگیرد و بسترهای مناسب برای توسعه را که امروزه فقط فضای مجازی است را دچار تخطئه کند.

باید افرادی که به‌طور رسمی در رسانه‌ها مشغول به کار هستند،  غیر از فعالیت‌شان در فضای مجازی رویه دیگری را برنگزینند، از وظایف اساسی رسانه‌ها احیای وضعیت مردم بحران‌زده است نه ایجاد ترس و وحشت بین افراد، ایجاد ترس و وحشت با وجود ویروس کرونا نشان‌دهنده فقدان سواد رسانه‌ای و عدم شناخت کارکرد‌های رسانه‌های جمعی توسط بسیاری از فعالان فضای مجازی و حتی مدیران رادیو و تلویزیون است.

در این شرایط ناپایدار که مردم در سختی ناشی از فشار تحریم‌های خارجی و  برخی مشکلات اقتصادی هستند، تولید این حجم از پیام‌های هشداردهنده و ناامید کننده در رابطه با شیوع هر لحظه ویروسی چون کرونا که کیلومترها دورتر از کشور ما بوده و امروز ما را درگیر کرده می‌تواند آثار سوء را بر جا گذارد.

 در کنار این مسئله رسانه‌های خارجی با انتشار اطلاعات دروغین از مرگ و میر در ایران یک نوع جنگ روانی ایجاد کردند که  قصد ضربه زدن به شرایط اقتصادی، سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی کشور ما را دارند، پس به جای ترس، با استفاده از ابزارهای رسانه و بالا بردن سطح آموزش هم‌وطنان خود آرامش را دوچندان کرده و راهکارهای پیشگیری را از طریق مسؤولان مرتبط با نظام پزشکی کشور اشاعه دهیم و لحظه‌ای اتکایی به رسانه و شبکه‌های اجتماعی خارجی نکنیم.

با ایجاد اتاق فکر هماهنگی، بدون توجه به سلیقه‌های سیاسی به بهبود شرایط مقابله با این بیماری بپردازیم، زیرا با توجه به دشمنی دیرینه بعضی از کشورها با ایران در حال حاضر، با وجود تنوع شبکه‌ها که به طور شبانه‌روزی به بمباران فکری، فرهنگی و افکار عمومی کشور ما مشغول هستند که جناح‌بندی‌ها و یارکشی‌های سیاسی نیز با کمال تأسف برخی از رسانه‌ها را بیش از رسالت مطبوعاتی خود به میدان سیاست می‌کشانند، لذا ما ایرانی هستیم و ایرانی فکر کنیم تا در این حوزه نیز همانند گذشته پیروز و موفق شویم.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی شبکه های اجتماعی بحران سرمایه گذاری فضای مجازی رسانه ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۲۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی

رئیس پلیس فتا فراجا گفت: در راستای اجرای طرح عملیاتی پیش‌دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی، گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار وحید مجید؛ رئیس پلیس فتا فراجا اظهار کرد: با اجرای طرح عملیاتی پیش‌دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی شامل "لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ"، گردانندگان، مدیران و اعضا 10 نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

این مقام ارشد سایبری ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد 9835 تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی 3842 فقره تارنمای مشکوک تعداد 1765 مورد مجرمانه مشاهده گردیده که از این تعداد 765 مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود گردیده و مابقی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی‌های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از 91 درصد کماکان بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

هشدار پلیس فتا برای کلاهبرداری در عید فطر

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از این پلیس نسبت به پاکسازی و امن‌سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب که مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده است، بیان کرد: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: اجرای طرح‌های عملیاتی و پیش‌دستانه در خصوص اینگونه جرائم که باعث نگرانی خانواده‌های ولایتمدار ایرانی  شده قطعا در اولویت این پلیس است.

سردار مجید از هموطنان خواست: همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک، مجرمانه و یا هر گونه پیشنهاد و نظر از طریق شماره تلفن 096380 با پلیس فتا در ارتباط باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی